Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slotcall: Recht zo die gaat

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 1 februari 2017 18:25
    quote:

    Brievenbus schreef op 1 februari 2017 18:17:

    Prima beursdag, en KPN wordt zonder enige moeite op prima cijfers en vooruitzichten zonder enige moeite nog veel lager gezet?
    Ik noem dat treurig....
    Niet prima, zegt TE veel over onze beurs...
    Je bent vergeten te melden dat de Duitsers een halve % hoger sluiten ;)
  2. gva380 1 februari 2017 18:58
    Wolter Kluwer heeft het gewoon erg goed gedaan de afgelopen dagen dus een klein tikkie terug is normaal. Aan de andere kant begrijp ik de olieprijs niet meer, de voorraden lopen op en de olieprijs hoger. Er waren toch andere tijden dat de reactie anders was dus wat is er plotseling veranderd?.
  3. [verwijderd] 1 februari 2017 19:00
    Bericht van 10 januari 2017 van Goldman Sachs; het lijkt op dat de beleggers op het verkeerde been worden gezet voordat de cijfers komen.
    Van onze redacteur • Beurs
    Goldman Sachs zet KPN op 'conviction list'
    Aandelenanalisten van Goldman Sachs hebben het aandeel KPN op hun lijst met overtuigde koopadviezen gezet. De analisten denken dat het telecomaandeel de komende 12 maanden een rendement van 41% kan opleveren.
    Duopolie
    Een van de aanjagers van het Amerikaanse optimisme is de joint-venture die Ziggo en Vodafone Nederland zijn aangegaan. Daardoor is het Nederlandse telecomlandschap een duopolie geworden. Omdat de joint venture van Vodafone en Ziggo behoorlijk geleveraged is, heeft die weinig ruimte de prijzen te verlagen. In de ogen van Goldman Sachs kan daarom de verhoging van internetsnelheden gepaard gaan met prijsverhogingen, waardoor KPN zelfs weer voor het eerst in een decennium omzetgroei kan boeken. Wat helpt is dat prijsvechters Tele2 en T-Mobile ook niet al te veel financiële speelruimte hebben.
    De Goldman-analisten hebben er bovendien vertrouwen in dat KPN erin zal slagen de kosten verder te beperken. Een van de voornaamste redenen is de strategie van KPN om zich te richten op relatief eenvoudige upgrades van de bestaande koperlijnen in woningen. Daarmee denkt KPN kabelaar Ziggo eenvoudiger kunnen bij te houden bij het verhogen van de internetsnelheid, zonder daarvoor dure glasvezelkabels aan te hoeven leggen.
    Meer handel
    Het koopadvies van Goldman gaat gepaard met een koersdoel van €4. KPN staat dinsdag 0,5% hoger op €2,86. Het Goldman-rapport leidt vooral tot hogere omzetten: er wordt tweemaal zoveel gehandeld in het aandeel als gewoonlijk.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links