Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel VOLKSWAGEN AG FSE:766403.FFM, DE0007664039

  • 118,650 25 apr 2024 21:18
  • -1,900 (-1,58%) Dagrange 117,650 - 120,000
  • 3.670 Gem. (3M) 3,2K

Volkswagen

3.074 Posts
Pagina: «« 1 ... 88 89 90 91 92 ... 154 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 22 december 2016 16:59
    Volkswagen I.D. in 2020 in de showroom

    Deze I.D. moet een nieuw tijdperk inluiden voor Volkswagen. Een post-dieselgatetijdperk zullen we maar zeggen. De geplaagde fabrikant komt daarom in de komende jaren met een hele reeks elektrische modellen, waaronder een productieversie van de I.D.

    De I.D. moeten we zien als de aftrap van Volkswagens elektro-offensief. De auto is van het formaat Golf en staat op het modulaire MEB-platform, dat als basis gaat dienen voor alle toekomstige elektrische VW-modellen.
    Actieradius
    Voor de aandrijving van de I.D. zorgt een 170 pk sterke elektromotor, die zijn voeding krijgt van een accupakket dat genoeg ‘peut’ heeft voor een geschatte actieradius van ongeveer 400 tot 600 kilometer. Autonoom rijden moet de I.D. in theorie ook kunnen.
    Showroom
    Volgens Volkswagen is die zelfrijdende functie vanaf 2025 beschikbaar op zijn productiemodellen. De I.D. zelf zou vijf jaar eerder al in de showroom moeten staan en moet er mede voor zorgen dat Volkswagen in 2025 zijn doel haalt van 1 miljoen verkochte elektrische auto’s.

    Voor afbeeldingen, zie link:

    autovisie.nl/2016/09/nieuws/volkswage...
  2. forum rang 10 voda 4 januari 2017 19:39
    Brrrr...

    Comfortabel pensioen voor gevallen VW-chef Winterkorn

    Bijna anderhalf jaar geleden legde toenmalig Volkswagen-ceo Martin Winterkorn onder grote druk zijn functie neer. Vanaf deze maand ontvangt Winterkorn pensioen van zijn voormalig werkgever: bijna een ton per maand.

    Daarover berichten verschillende Duitse media, waaronder Bild en zakenkrant Handelsblatt. Verrassend is de comfortabele oudedagsvoorziening voor de 69-jarige Winterkorn niet. In het jaarverslag van 2015, dat in de lente van vorig jaar verscheen, was al opgenomen dat de gevallen topman vanaf 1 januari 2017 recht had op een pensioen ter hoogte van 70% van zijn laatst ontvangen basissalaris.

    Martin Winterkorn (Foto: Reuters)

    Emissieschandaal

    Toch leidt de ruime vergoeding voor Winterkorn opnieuw tot verontwaardiging in Duitsland, zoals anderhalf jaar geleden ook al veel onbegrip was voor het feit dat het contract van de VW-chef doorliep ondanks zijn vertrek. De ophef is begrijpelijk. Winterkorn moest in de nazomer van 2015 het veld ruimen omdat het grootste schandaal in de geschiedenis van Volkswagen had plaatsgevonden onder zijn bewind.

    Over de mate van betrokkenheid of nalatigheid van Winterkorn is nog veel onduidelijk - verschillende onderzoeken lopen nog - maar overeind staat dat hij de scepter zwaaide toen het autoconcern op grote schaal fraudeerde om emissietests van VW-diesels te manipuleren. Een fraude die niet alleen het betrouwbare imago van VW en het Duitse bedrijfsleven een knauw heeft gegeven, maar het bedrijf uit Wolfsburg bovendien een dubbelcijferig miljardenbedrag zal kosten.

    Bonussen

    Vorig jaar kreeg de Volkswagen-top ook al veel kritiek toen bleek dat het hoogste management slechts bereid was om af te zien van een derde van hun miljoenenbonussen verdiend in 'rampjaar' 2015. Dat geld kunnen ze bovendien terugverdienen als de aandelenkoers de komende jaren stijgt tot oude niveaus. In reactie op boze aandeelhouders zei RvC-voorzitter Hans Dieter Pötsch tijdens de jaarvergadering begrip te hebben voor de woede. ‘Maar u moet bedenken dat bonussen over lange termijn worden uitgekeerd en dat de dieselthematiek daarom ook de komende jaren in remuneratie zal doorwerken', aldus Pötsch.

    Dat geldt echter niet voor Winterkorn. Hem staat tot zijn dood behalve een comfortabel pensioen overigens ook nog een dienstauto ter beschikking.

    fd.nl/ondernemen/1181815/comfortabel-...
  3. forum rang 10 voda 5 januari 2017 16:36
    Schadeclaims tegen VW ook voor rechter in VS

    Gepubliceerd op 5 jan 2017 om 10:57 | Views: 517

    SAN FRANCISCO (AFN/BLOOMBERG) - Volkswagen moet zich ook in de Verenigde Staten verweren tegen schadeclaims van beleggers in verband met het grote fraudeschandaal rond de uitstoot van dieselauto's. Een federale rechter in San Francisco heeft een verzoek van het bedrijf om de zaak alleen in Duitsland te laten behandelen van de hand gewezen.

    De Duitse autofabrikant raakte in het najaar van 2015 in opspraak toen bleek dat geknoeid was met de emissiewaarden van miljoenen diesels. Die kwamen dankzij frauduleuze software veel schoner uit de bus bij laboratoriumproeven dan zij in de praktijk waren. De affaire veroorzaakte een koersval van het aandeel waardoor veel beleggers fikse verliezen leden.

    Volkswagen kreeg claims aan de broek van veel investeerders, ook in de VS. Het bedrijf vond dat die allemaal in Duitsland moeten worden behandeld, omdat eventuele overtredingen daar zijn begaan. Maar de rechter oordeelde dat de ingediende klachten ook betrekking hebben op Amerikaanse wetgeving en dat de kwestie dan ook in de VS voor de rechter dient te komen.

    Winterkorn

    De rechter ging evenmin mee in een poging van Volkswagen om claims tegen voormalig topman Martin Winterkorn van tafel te krijgen. Volgens de gedupeerden wist hij van de fraude, maar prees hij toch de certificaten van aandelen aan waar Amerikaanse beleggers in kunnen handelen. Volkswagen stelde dat daarvoor geen bewijs is, maar de rechter laat de zaak wel voorkomen.

    Volkswagen bereikte eerder al overeenstemming over een schikking met de Amerikaanse autoriteiten in verband met het dieselschandaal. Het bedrijf betaalt bijna 20 miljard dollar aan boetes en schadevergoedingen aan gedupeerde automobilisten en dealers. Ook elders in de wereld lopen procedures die nog flink in de papieren kunnen lopen.
  4. forum rang 10 voda 6 januari 2017 20:10
    Volkswagen dichtbij schikking in Amerikaanse strafzaak emissieschandaal

    Met miljardenboete kan belangrijk hoofdstuk gesloten worden.

    (ABM FN-Dow Jones) Volkswagen is dicht bij een schikking met Amerikaanse justitie vanwege het emissieschandaal dat in september 2015 aan het licht kwam bij de Duitse autofabrikant. Dit meldde The Wall Street Journal vrijdag op basis van bronnen.

    Een schikking kan op zijn vroegst volgende week worden aangekondigd volgens de Amerikaanse zakenkrant. Volkswagen zou een miljardenboete moeten afrekenen, waarna het een belangrijk en slepend hoofdstuk in het emissieschandaal, waarbij wereldwijd zo'n 11 miljoen voertuigen zijn betrokken, kan afsluiten. Volgens de bronnen hoopt Volkswagen de zaak in Amerika te kunnen afronden voordat op 20 januari een nieuwe regering aantreedt onder leiding van Donald Trump.

    In juni 2016 ging Volkswagen al akkoord met het terugkopen of repareren van ruim 500.000 in Amerika verkochte voertuigen die waren uitgerust met de sjoemelsoftware waarmee emissietesten konden worden gemanipuleerd. Dit kostte Volkswagen naar verluidt al zo'n 15 miljard dollar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    (END) Dow Jones Newswires
  5. [verwijderd] 9 januari 2017 12:30
    Mensen vergeten snel.Wie verleden jaar het aandeel VW kocht na het sjoemelschandaal aan 100 euro heeft nu een winst van .........

    Binnen enkele jaren weet niemand nog iets af van de sjoemelsoftware en staat het aandeel VW terug 250 euro.
    En de Porsche motor begint ook terug op toerental te komen.
    Suc6 !!
  6. forum rang 10 voda 9 januari 2017 16:15
    Volkswagen hoopt op snelle deal emissiefraude met Verenigde Staten

    Autobouwer wil akkoord voor aantreden Trump.

    (ABM FN-Dow Jones) Volkswagen hoopt op een vlotte afhandeling van het onderzoek door de Amerikaanse justitie naar de emissiefraude door de Duitse autobouwer. Dit zei Herbert Diess, voorzitter van het Volkswagen-merk, zondag in de wandelgangen van de North American International Auto Show.

    Volkswagen heeft de beschuldigingen van frauderende software waarmee emissies door dieselvoertuigen konden worden gemanipuleerd toegegeven en toegezegd tot 17,5 miljard dollar op tafel te leggen om tegemoet te komen aan diverse claims van toezichthouders, consumenten, dealers en de staat.

    Diess kon zondag niets zeggen over de lengte van het tijdspad dat nog nodig is om tot overeenstemming te komen. Volgens bronnen zou Volkswagen een akkoord willen bereiken voordat de regering Obama op 20 januari het stokje overdraagt aan Donald Trump.

    The Wall Street Journal meldde vrijdag dat Volkswagen dicht bij een oplossing was, die mogelijk deze week al een feit zou kunnen zijn. Daarmee zouden de Duitsers dan boet van verscheidene miljarden dollars moeten betalen. Volgens bronnen kunnen de onderhandelingen overigens nog langer dan een week in beslag nemen.

    Het is niet waarschijnlijk dat Volkswagen nog diesels op de Amerikaanse markt brengt. Wel behoudt het bedrijf zijn Mexicaanse operaties, ook al heeft Donald Trump duidelijk bezwaren geuit tegen import van auto's uit Mexico naar de Amerikaanse markt, zoals General Motors en Ford Motors recent hebben mogen ervaren. Diess gaf aan dat Volkswagen nog geen onderhoud heeft gehad met Trump of een vertegenwoordiging van zijn aanstaande regering.

    Het aandeel Volkswagen sloot vrijdag 0,5 procent lager op 142,60 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    (END) Dow Jones Newswires
  7. forum rang 10 voda 9 januari 2017 19:35
    Bestuurder Volkswagen opgepakt in VS

    Gepubliceerd op 9 jan 2017 om 18:49 | Views: 457

    MIAMI (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Een hooggeplaatste bestuurder van Volkswagen is in de Verenigde Staten gearresteerd in verband met de sjoemelsoftwarefraude bij de autobouwer. Het gaat om Oliver Schmidt die er tot maart 2015 voor verantwoordelijk was dat het Duitse concern in de VS aan alle milieuregels voldeed.

    Schmidt werd zaterdag in de kraag gevat en moest maandag voor een rechter verschijnen in de Amerikaanse stad Miami. Hij wordt er van verdacht bewust autoriteiten te hebben misleid.

    Volkswagen raakte in september 2015 in opspraak toen bleek dat het jaren had gesjoemeld met de uitstootgegevens van miljoenen dieselwagens. Die waren voorzien van software waardoor ze in laboratoriumtests veel schoner uit de bus kwamen dan ze in het dagelijks gebruik op de weg zijn. Volgens ingewijden blijft het waarschijnlijk niet bij deze arrestatie en worden aanklachten tegen meer Volkswagen-bestuurders voorbereid.
  8. forum rang 10 voda 10 januari 2017 15:27
    Volkswagen leverde in december meer auto's af

    Meer dan tien miljoen auto's afgeleverd in 2016.

    (ABM FN-Dow Jones) Volkswagen Group heeft in december aanzienlijk meer nieuwe auto's afgeleverd dan een jaar geleden en overschreed in heel 2016 de grens van 10 miljoen afgeleverde auto's. Dit maakte het Duitse autoconcern dinsdag bekend.

    Het aantal afgeleverde personenauto's, bestelbussen en vrachtwagens steeg in december met 11,8 procent naar 933.300 stuks. In heel 2016 werden 10,3 miljoen wagens afgeleverd, een stijging van 3,8 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

    CEO Matthias Müller sprake in het begeleidende persbericht zijn tevredenheid uit over het feit dat Volkswagen Group deze stijging vorig jaar heeft weten te realiseren ondanks het schandaal rond de emissies van dieselmotoren.

    Bij de personenauto's was de stijging van de verkoop bij Skoda in 2016 het grootst met een toename van 6,8 procent. Bij personenauto's van het merk Volkswagen was de stijging 2,8 procent, bij Audi 3,8 procent, bij Seat 2,6 procent en bij Porsche 5,6 procent. De afzet van bedrijfswagens nam vorig jaar met 1,4 procent toe en in de vrachtwagendivisie groeide het aantal afgezette Scania trucks met 5,5 procent, maar was er bij MAN sprake van een daling van 0,2 procent.

    De stijging van het aantal verkochte auto's deed zich in alle regio's voor, behalve in Zuid-Amerika, waar een daling van 24,6 procent plaatsvond. In Noord-Amerika was de groei slechts 0,8 procent vanwege een daling van het aantal afgezette auto's in de Verenigde Staten van 2,6 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  9. forum rang 7 ffff 10 januari 2017 18:23
    In Volkswagen wordt blijkbaar niet v eel belegd, maar des te meer over geschreven.... Ondertussen prima verkoopcijfers en een boete die wellicht goed mee gaat vallen.

    Wat mij zoujuist opviel is hoe snel een koers van zo'n belangrijk aandeel weer kan herstellen:

    Op 9 november 2016 126,10 wat toen ook al niet zo beroerd was.
    Vandaag: 2 Maanden later: 148,50 of te wel bijna 18 procent er bij......

    Peter
  10. forum rang 10 voda 10 januari 2017 19:06
    I.D. Buzz: VW zal dan toch een elektrisch busje bouwen

    Afgelopen jaar stelde Volkswagen de BUDD-e concept voor. Een poging om een elektrisch minibusje, dat ook wat moet doen denken aan de legendarische eerste Transporters, voor de toekomst te pennen. Ditmaal is VW er weer met de I.D. Buzz. En alsof twee studiemodellen onvoldoende duidelijk zouden maken dat het de Duitsers menens is, komt er uit Duitse hoek nu duidelijk de boodschap dat de I.D. Buzz realiteit wordt. Die zal deel uitmaken van het elektrische offensief van het merk.

    Deze Buzz heeft onder de vloer een grote 111 kWh accu en voor elke as een elektrische motor. Goed voor een vermogen van 370pk, een sprinttijd van zo’n 5 tellen en een rijbereik van ruim 400km. Maar, zo zegt het merk er meteen bij, het zou in plaats van een vierwielaandrijver ook net zo makkelijk een achterwielaandrijver met 268pk en een kleinere (85kWh) accu kunnen zijn. Het onderstel is de MEB-architectuur. Die werkte het bedrijf uit om z’n complete elektrische modellenprogramma op te baseren.

    Zelf rijden of zelfrijdend

    De eerste I.D. concept, door VW voorgesteld op het Autosalon van Parijs, kon al helemaal zelf rijden. Deze I.D. Buzz kan dat ook, als je dat wil. Laat je het sturen over aan de auto, dan trekt het kleine stuurtje zich terug in het dashboard.

    De stijl van de toekomst
    Volkswagen ontwikkelt voor z’n elektrische auto’s een eigen identiteit. Een familiegezicht, zeg maar. De I.D. Buzz leunt daardoor al een pak dichter naar het eindresultaat dan de concept van afgelopen jaar.

    Zie link, voor heel veel foto's.

    www.msn.com/nl-nl/auto/nieuws/id-buzz...

  11. forum rang 10 voda 10 januari 2017 20:08
    'Schikking kost Volkswagen 4 miljard dollar'

    Volkswagen betaalt waarschijnlijk ongeveer 4 miljard dollar aan Amerikaanse autoriteiten om verdere vervolging vanwege het dieselschandaal in de VS te ontlopen. Dat meldde persbureau Reuters vandaag op basis van ingewijden.

    Redactie 10-01-17, 19:38

    0 reacties

    Volgens de bronnen neemt het bestuur van de Duitse autobouwer morgen een besluit over de voorgestelde schikking. De deal zou ook voorzien in een schuldbekentenis door VW, of een onderdeel van het bedrijf, voor het misleiden van toezichthouders. VW zou daarnaast forse hervormingen beloven en zou instemmen met onafhankelijk toezicht op de bedrijfsvoering.

    Gesjoemel

    Volkswagen raakte in september 2015 in opspraak toen bleek dat het jaren had gesjoemeld met de uitstootgegevens van miljoenen dieselwagens. Die waren voorzien van software waardoor ze in laboratoriumtests veel schoner uit de bus kwamen dan ze in het dagelijks gebruik op de weg zijn.

    Het concern was eerder al 14,7 miljard dollar kwijt aan compensatie van gedupeerde Amerikaanse eigenaren. In de VS rijden ongeveer 482.000 auto's rond, waarin de zogenoemde 'sjoemelsoftware' zat.

    www.ad.nl/buitenland/schikking-kost-v...
  12. forum rang 10 voda 11 januari 2017 11:46
    Volkswagen bevestigt vergevorderde onderhandelingen emissiezaak

    Boete kan oplopen tot ruim vier miljard dollar.

    (ABM FN-Dow Jones) Volkswagen heeft bevestigd zich in vergevorderde onderhandelingen te bevinden met de Amerikaanse autoriteiten over een deal met betrekking tot de dieselfraude. Dit meldde de Duitse autofabrikant dinsdagavond.

    Eerder werd in diverse media al gezinspeeld op een aanstaand akkoord met het Amerikaanse ministerie van Justitie.

    Volkswagen meldde in verband hiermee dat het een boete opgelegd kan krijgen oplopend tot 4,3 miljard dollar, alsmede dat het verscherpende maatregelen moet nemen om zijn compliance en controlevermogen te verbeteren. Het bedrag overtreft de al eerder genomen voorzieningen, zo stelde de autofabrikant.

    Een definitief akkoord is afhankelijk van diverse goedkeuringen. Volkswagen zelf beraadslaagt op zeer korte termijn over het op handen zijnde akkoord.

    Het aandeel Volkswagen sloot dinsdag vlak op 148,10 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  13. forum rang 10 voda 11 januari 2017 20:29
    Volkswagen bekent schuld aan autoriteiten VS

    Gepubliceerd op 11 jan 2017 om 20:15 | Views: 0

    NEW YORK (AFN) - Volkswagen heeft in de Verenigde Staten schuld bekend voor het dieselschandaal bij het concern. De bekentenis is onderdeel van de miljardenschikking die de autobouwer met de Amerikaanse autoriteiten heeft gesloten om verdere vervolging vanwege de sjoemelsoftwareaffaire in de VS te ontlopen.

    Eerder deze week werd al bekend dat Volkswagen volgens de afspraken 4,3 miljard dollar aan boetes moet betalen. Dat bedrag komt bovenop de vele miljarden die het bedrijf kwijt is aan maatregelen om wagens aan te passsen en gedupeerden te compenseren.

    Volkswagen raakte in september 2015 in opspraak toen bleek dat het jaren had gesjoemeld met de uitstootgegevens van miljoenen dieselwagens. Het Duitse bedrijf heeft als onderdeel van de schikking nu zwart-op-wit verklaard in de VS schuldig te zijn aan samenzwering, belemmering van de rechtsgang en het verstrekken van valse verklaringen.
  14. forum rang 10 voda 19 januari 2017 16:31
    Winterkorn ontkent vroege kennis fraude VW

    Gepubliceerd op 19 jan 2017 om 11:28 | Views: 601

    BERLIJN (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De voormalige topman van Volkswagen, Martin Winterkorn, heeft bij een hoorzitting in het Duitse parlement ontkend dat hij eerder op de hoogte was van het dieselschandaal dan tot dusver is toegegeven door het autoconcern. Hij bood daarnaast zijn excuses aan omdat de emissiefraude het vertrouwen van miljoenen klanten van Volkswagen heeft geschaad.

    Winterkorn verscheen voor een onderzoekscommissie van de Bondsdag. Dat was zijn eerste publieke optreden na zijn vertrek bij Volkswagen in september 2015, kort nadat het schandaal naar buiten kwam. Hij wilde niet zeggen wanneer hij voor het eerst werd geïnformeerd over de zaak, omdat er nog een strafrechtelijk onderzoek naar hem loopt.

    De Duitse krant Bild meldde onlangs dat Winterkorn al in juli 2015 op de hoogte werd gebracht van het gesjoemel met de uitstoot van dieselmotoren. Bij de Duitse justitie loopt een onderzoek naar Winterkorn omdat hij beleggers te laat op de hoogte zou hebben gebracht van het schandaal waardoor zij grote financiële schade leden.

    Moeilijkste moment

    Hij zei verder dat het vertrek bij Volkswagen het moeilijkste moment uit zijn leven was. De 69-jarige Winterkorn gaf aan te zullen moeten leven met het feit dat zijn naam nauw verbonden is met het emissieschandaal. Hij weet niet hoeveel werknemers van het autoconcern betrokken zijn geweest bij de affaire.

    De kwestie heeft geleid tot vele miljarden aan boetes voor Volkswagen. De parlementaire onderzoekscommissie wil nagaan wanneer de politiek van de zaak kwam te weten en hoe nauw de samenwerking tussen de politiek en de auto-industrie is.
  15. forum rang 10 voda 30 januari 2017 16:33
    Volkswagen haalt Toyota in als grootste

    Gepubliceerd op 30 jan 2017 om 07:34 | Views: 1.051

    TOKIO (AFN) - Volkswagen heeft Toyota ingehaald als grootste automaker ter wereld. De afgelopen vier jaar was de troon nog voor de Japanse rivaal. De Duitse autobouwer kijkt ondanks de schaduw van het dieselgateschandaal terug op een sterk jaar.

    Volkswagen verkocht 3,8 procent meer voertuigen dan in 2015 en kwam uit op 10,3 miljoen auto's, vrachtwagens en bussen. De wereldwijde verkopen van Toyota stegen afgelopen jaar met slechts 0,2 procent naar 10,2 miljoen voertuigen.

    De buitenlandse verkopen maakten het verschil voor de twee concerns. Volkswagen profiteerde van stijgende verkopen in China. Toyota worstelde juist in de Amerikaanse markt.

    Beide bedrijven krijgen dit jaar op die voor hen belangrijke markten te maken met tegenwind. De Amerikaanse president Donald Trump heeft aangegeven handelsbarrières op te werpen voor producten uit het buitenland. In China loopt een voor Volkswagen gunstige belastingregeling af.

    De titel grootste autobouwer ter wereld is de kroon op het werk van de wegens het emissieschandaal bij Volkswagen opgestapte topman Martin Winterkorn. Die zette tien jaar geleden de aanval in met de Volkswagen-merken Audi en Porsche en een goede verkoopstrategie in China.

    Winterkorn vertrok toen in september 2015 bekend werd dat Volkswagen op grote schaal emissietesten van dieselauto's had gemanipuleerd. Volkswagen is miljarden euro's kwijt aan de afwikkeling van dat schandaal. Winterkorn wordt door justitie in Duitsland verdacht van fraude.
  16. forum rang 10 voda 1 februari 2017 16:14
    Volkswagen betaalt miljard dollar aan Amerikaanse gedupeerden emissieschandaal

    Compensatie voor 80.000 eigenaren van voertuigen met 3 liter dieselmotor.

    (ABM FN-Dow Jones) Volkswagen betaalt tenminste 1,2 miljard dollar aan Amerikaanse eigenaren van ongeveer 80.000 voertuigen met een 3,0 liter dieselmotor, die gedupeerd zijn in het emissieschandaal. Dit bleek uit documenten die zijn ingediend bij een Amerikaanse rechtbank.

    Het bedrag kan nog oplopen tot 4 miljard dollar wanneer toezichthouders niet akkoord gaan met de oplossingen die de Duitse automaker heeft aangedragen, vermeldden de documenten. Een voorlopige hoorzitting staat gepland op 14 februari aanstaande.

    Vorige maand gaf Volkswagen formeel toe dat het jarenlang sjoemelde met de emissiesoftware in dieselmotoren van ruim 11 miljoen voertuigen wereldwijd, nadat de zaak in 2015 al aan het licht kwam. De autoproducent schikte voor 4,3 miljard dollar met de Amerikaanse justitie en betaalt nog eens 17,5 miljard dollar in een aantal civiele rechtszaken.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    (END) Dow Jones Newswires
3.074 Posts
Pagina: «« 1 ... 88 89 90 91 92 ... 154 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links