Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kill is back

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 bearishbull 30 mei 2004 23:28
    Long op 320 short op 360, beide met een stoploss van 5 punten...zoiets zou ik doen voor de middellange aex handel..

    Waar we nu heengaan, ik heb eerlijk gezegt geen idee. stijgen of dalen, kan de markt volgens mij ook niets schelen. Het is gewoon een speelplaats tussen 320 en 360.

    m.a.w, klotehandel

  2. killswitch 2 juni 2004 19:33
    Ha die Countertrend,

    Zo te zien heb jij hier niet stil gezeten de laatste maanden.. Ik zelf heb effe langs de lijn staan kijken. 2003 was voor mij niet zo'n heel gunstig jaar. Ik het begin liep het wel goed maar na maart (dieptepunt) heb ik een soort van "reversed goldentouch" ontwikkeld. Kortom alles wat ik deed liep uit op een bak ellende. Voordat ik ook maar iets kon verdienen werd ik uitgestopt... Op een gegeven moment kijk je dan in de spiegel en weet je dat je maar beter effe op de reserve bank plaats kan nemen, ondanks dat je het spelletje zo leuk vind. Ik heb nu weer een paar maanden naar het spelletje gekeken.. en ga het maar weer proberen. Wel leuk trouwens om te zien hoe profs, semi prof etc er vaak ZO vet naast zitten.. Dat zijn dan de mannen waar je je geld aan vertrouwd en die vertellen dood leuk "op aandeel XX gaat u de put 16 short en de call 13 long" (neen heren ik vergis me niet)vervolgens dient zich dan 2 maanden niet 1 kans op winst en zonder stop-loss heb je een bak ellende. Beursbox.nl zit al 4 weken met long puts in RD en daar loopt lekker elke dag waarde uit en het wil helemaal niets worden. Ook deze prof laat zijn stop-loss voor wat het is en tobt lekker door.. (beursbox heeft over het algemeen goed commentaar, en mijn relaas is zeker niet tegen beursbox gericht) Kortom met stop-loss of zonder, het blijft een lastig spel..

    Maar heren traders onthoud het volgende:

    Moedenloze gaan ten onder,
    aan hun twijfel, aan hun vrees,
    vechters winnen als door een wonder,
    telkens weer de zwaarste race..

    succes in de trades en be carefull..

    Kill
  3. [verwijderd] 2 juni 2004 19:50
    Hi Kill,

    Een zeer openhartige reactie. Ik kan het heel goed begrijpen en ik denk dat het ook goed is om dan even gas terug te nemen.

    Ook ik heb die perioden doorgemaakt en als je dan probeert om winst te forceren gaat het juist helemaal mis.

    Ik ben steeds standvastiger op mijn systeem en grijp minder in en dat bevalt me goed. Zojuist overigens wel mijn Altera's teruggekocht (7 duppies op 22 dollar), want ik vertrouw de boel nog steeds voor geen cent.

    Doe het rustig aan, zorg ervoor dat je positie mentaal aanvaardbaar blijft en volg een systeem. Het is oude koek, maar zo moet het wel:-)

    Vr. groet,

    CT
  4. [verwijderd] 7 juni 2004 13:55
    Ben je nog steeds short, of heb je je positie bijgesteld. Misschien kun je dit ook nog even toelichten. Zit zelf net als zovelen ook met de twijfel of het nu wel of niet omhoog kan. Mijn puts er wel uit gedaan.
    Het lijkt dat een korte stijging zeer wel mogelijk is aangezien het zeer negatieve sentiment aan het afvlakken is door kleine positieve fundamentele factoren.
    Ik weet dat jullie met name technische analyse hanteren maar ben toch benieuwd naar de stand van zaken en jullie oordeel.

    groet
  5. killswitch 12 juni 2004 13:26
    Ik zit nog steeds short..

    Aankomende vrijdag lopen mijn short opties (hopenlijk)waardeloos af, en ga ik het gehele verhaal weer opnieuw opzetten..

    Short C AEX 350
    Short C ING 19
    Short C PHI 23
    Short C RD 42
    Short P RD 40
    Short C ASML 14 (was wel effe spannend en werd bijna uitgestopt)
    Short P ASML 13

    Zoals je ziet heeft dit weinig tot niets met TA te maken (mijn posities RD misschien wel een beetje) maar gewoon ordinair premie zuigen..

    LET wel op dat je posities niet uit de hand lopen want alles bestaat uit margin en als we gaan schuiven ben je in NO-time een vermogen kwijt.

  6. [verwijderd] 12 juni 2004 22:08
    Hi Kill,

    Mijn voorkeur heeft het om posities tijdig terug te kopen als ze weinig meer waard zijn. Ga niet tot het laatste duppie, want dan wordt de opbrengst/risico verhouding te ongunstig voor de schrijver.

    Ben je vrij zeker van je zaak, dan kun je ze laten aflopen, maar krijgen ze het op de heupen, dan ga je nog even snel de mist in...

    Vr. groet en succes!

    CT
  7. killswitch 13 juni 2004 10:29
    CT,

    terugkopen is inderdaad een goede strategie, Mits je natuurlijk een broker hebt (en daar weten jij en ik alles van) die niet het vel over je oren trekt.
    Bij ASML ben ik afgelopen maand begonnen met Short put 13,
    ASML liep op en toen ging ik Short call 14, sloot mijn put en ging short put 14. ASML ging door de 14 (dat was effe spannend voor mijn short calls) toen heb ik de put gesloten (eerlijkheid gebied mij te zeggen dat dat gebaseerd was op fingerspitzen gefüll) Vrijdag opende ik weer de short put 13 en vrijdag hoop ik dan waardeloos te expireren..

    Netto/netto leverde dit mij ongeveer (bij shorten van telkens 20 contracten) per expiratie juni euro 2300 op. (als we tenmiste tussen de 13 en de 14 blijven)

    Natuurlijk is dit een voorbeeld uit het boekje en gaat het helaas niet altijd zo.. Ik heb ook wel eens een dubbeltje premie gepakt, en 2 dagen later kunnen sluiten voor een kwartje (lekker lomp weet je)

    Heren op naar de volgende expiratie..

    Groeten Kill.

9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 878,83 -0,39%
EUR/USD 1,0727 +0,54%
FTSE 100 8.121,24 -0,28%
Germany40^ 17.905,20 -1,18%
Gold spot 2.325,78 -0,43%
NY-Nasdaq Composite 15.657,82 -2,04%

Stijgers

Corbion
+2,70%
B&S Gr...
+1,20%
Ahold ...
+1,17%
ForFar...
+1,04%
OCI
+1,00%

Dalers

VIVORY...
-13,94%
EBUSCO...
-5,50%
ACOMO
-4,69%
Air Fr...
-4,29%
Arcadis
-3,88%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links