Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

ABN AMRO neemt voorschot op negatieve rente

Lees over dit aandeel ook

  1. Slotcall: fraaie dag- èn weekwinst AEX, vooral smallcapaandelen in trek
  2. ABN Amro weer in het vizier als overnamekandidaat

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

22 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. I Love Melbourne 22 juli 2016 06:38
    quote:

    mok schreef op 21 juli 2016 19:26:

    Groei van de bevolking is groei van de economie. In Europa, maar ook in veel andere landen, is er een matige groei van de bevolking. Dat is een demografisch gegeven. Japan heeft een vergrijzende bevolking, dus stagnerende groei. Daar kun je nog wel 100 stimuleringsprogramma's in gooien, maar die oudjes gaan echt niet meer uitgeven. Langzaam maar zeker wordt de berg spaargeld gebruikt voor de oude dag. Rente op 0 houden heeft geen enkele zin en heeft schadelijke neveneffecten. Wees maar tevreden met 1% groei, meer zal het echt niet worden. En waarom is dat zo erg? Om de schuldenberg dan niet via inflatie ingeperkt wordt? Overheden moeten gewoon minder uitgeven, maar dat kost kiezers. En zo is de cirkel weer rond, politici die telkens met een schuin oog naar kiezers kijken en zelf de leiding niet durven nemen. Ik geef ze niet eens ongelijk, roepen om bezuinigingen is solliciteren naar oppositie.
    Je hebt helemaal gelijk in dat overheden minder geld moeten uitgeven. Juist daardoor ontstaan problemen. Als een consument dat doet wordt hij ook zijn huis uit gezet. Echter zet ik mijn vraagtekens bij je opmerking over de groei van de bevolking.

    Ikzelf heb nog niet het antwoord gevonden, maar wat denk je van onderstaande.

    Juist door de overbevolking stijgen de prijzen de pan uit, zijn er oorlogen, worden medicijnen en voedsel schaars etc. etc. Wordt het niet eens tijd dat dit problem openlijk wordt besproken. Of is overbevolking eigenlijk helemaal geen problem....

  2. A_E_Niks 22 juli 2016 08:51
    Het enige probleem zit tussen ons oren......we accepteren niet minder...we willen alleen maar meer....:)....als je 10000 per maand verdient, ben je hoogstwaarschijnlijk niet meer blij met een verhoging per maand van een 10/25 euro..
    En inderdaad demografisch volgen wij Japan, gelukkig wordt dit opgevangen door de toestroom mensen naar Europa:)
22 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.