Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vergissing Van De Bank In Uw Nadeel? Mispricing ING Sprinters

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Stoks&Stoks 7 juni 2016 18:00
    Heeft iemand ervaring het fenomeen "mispricing" icm Sprinters / Turbo's?

    Ik heb een "menings-verschil" met de bank nadat ze al mijn aan- en verkoop orders van een bepaald type Sprinter hebben teruggedraaid omdat er volgens hen sprake zou zijn van mispricing.

    Ik ben van mening dat zij geen enkele rechtsgrond hebben om eerder uitgevoerde en afgeronde transacties eenzijdig en achteraf te kunnen terugdraaien.

    Er waren extreme koersveranderingen waarvan ik profiteerde, deze kwamen frequent voor (dus geen incident te noemen)en herhaalde zich gedurende een langere periode (weken tot maanden). Sommige van mijn transacties waren al 3-4 dagen "oud" alvorens de bank het weer terugdraaide.

    Heeft iemand ervaring met deze "praktijken" van de bank die ook de marketmaker is in dit geval?

    Het schijnt dus dat je WEL geld mag verliezen aan de bank als gevolg van grote prijsschommelingen (zij noemen het mispricing)maar het is zeker niet de bedoeling dat je geld van hen WINT. Ingediende klacht inmiddels al 6 weken in behandeling maar nog geen enkele reactie!

    Foutje van de bank in Uw nadeel.....

    Wie heeft er ervaring?


  2. [verwijderd] 7 juni 2016 18:14
    Heel bijzonder dit, sprinters zijn er juist om te spelen op extreme koersveranderingen, daar adverteren ze zelfs mee!

    De Marketmaker(ING) heeft gewoon de schommelingen niet snel genoeg kunnen opvangen in tegenstelling tot de speler/klant(jij dus)

    In dit soort gevallen trek je ALTIJD aan het kortste eind, de overeenkomst van jou met die bank is zo opgesteld dat ze alles kunnen doen en uithalen ten gunste van.....de bank.

    Bij uitblijven resultaat mag je best naar de landelijke media lopen, het FD bijvoorbeeld kan er altijd wel een artikeltje aan besteden.

    De turbos/sprinters/speeders lopen terug in populariteit door dit soort toestanden, in plaats van dit in de minne te schikken spelen ze dit hogerop met alle risicos die daarbij horen(slechte media)

    Binck doet het in dit soort toestanden veel beter: corrigeren en meestal die paar honderd euro gelijk verrekenen met de klant......

    Laat ons weten hoe dit afloopt....
  3. Stoks&Stoks 8 juni 2016 00:32
    Dank voor de snelle reaktie Paulta.

    Media is op de hoogte en wacht, net als ik, op de officiele reaktie van de bank op mijn 'klacht'. In de tussentijd zoeken we verder naar eventuele andere gedupeerde ING klanten met dezelfde soort ervaring,

    Het blijft raar dit een klacht te noemen terwijl er in mijn ogen onrechtmatig en zonder toestemming een 5-cijferig bedrag van mijn tegoed is "ontvreemd".

    Dit verhaal is dan ook groter dan enkel het bedrag, het gaat nu ook om het vertrouwen in de bank, het beleggingsprodukt, het order uitvoeringsbeleid en hoe de bank probeerd de schuld bij anderen dan zichzelf probeerd te leggen. CATS (boerse Stuttgart) wordt in de 1e en enigste reaktie van ING genoemd als veroorzaker van de prijs schommelingen (foutieve koers invoer volgens de bank) maar navraag bij de duitse vrienden leert dat zij slechts als technische helpdesk/platform dienen voor de marketmaker. En het is de marketmaker die ZELF haar bied en laatkoersen bepaald, deze adverteerd (en highlight) de orders accepteerd en afwikkeld.

    ING heeft op vele fronten steken laten vallen, aantoonbaar (dat voor later in de media) maar zoveel sporten als dat ze tegenwoordig sponsoren, sportief zijn ze tot op heden nog niet geweest.

    Wordt vervolgt.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 887,44 +0,99%
EUR/USD 1,0762 0,00%
FTSE 100 8.213,49 +0,51%
Germany40^ 18.017,10 +0,67%
Gold spot 2.301,75 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.156,33 +1,99%

Stijgers

VIVORY...
+7,18%
Flow T...
+4,87%
BESI
+4,11%
Brunel
+3,91%
UMG
+3,62%

Dalers

HEIJMA...
-5,17%
Aperam
-4,56%
AMG Cr...
-3,16%
Kendrion
-2,75%
CM.COM
-2,24%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links