Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Eerste lading Iraanse olie op weg naar Europa

Lees over dit aandeel ook

  1. Berenberg verlaagt koersdoel Shell
  2. Shell-topman duidelijk nog ontevreden over hoogte beurskoers

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. WijHetVolk 15 februari 2016 12:21
    quote:

    Ger1948 schreef op 15 februari 2016 09:24:

    OPEC=SAUDI ARABIË. Alle andere leden hebben niets in te brengen. Het is ze niet gelukt om Amerika tegen te houden met de olieproductie, en nu zitten ze op de blaren. PRIMA
    Uhhh... Ik heb andere info tot me gekregen. Tegenhouden misschien niet geheel, maar er is een behoorlijke deuk geslagen in de oliewinning van de Amerikanen. Gevolgen voor diverse oliegerelateerde bedrijven en banken. Is het mogelijk deze stelling te onderbouwen (linken)
  2. forum rang 6 ttroo 15 februari 2016 18:37
    Jawel hoor. Het is niet zo moeilijk. De Amerikaanse olieproduktie is gezakt van zeg een 9.6 miljoen vaten olie naar een 9.1 miljoen vaten. Dat is een half miljoen vaten minder per dag. De olie produktie komt wel van ver. Van ongeveer 6 miljoen barrels. En dat in 3 jaar tijd. Nu naar de OPEC. De OPEC heeft een probleem. En dat probleem is NIET saoedi arabia. De Saoedi's doen niet meer dan de huidige google generatie: Copy Pasten. Gaat de OPEC produktie met 2% omhoog, dan doen de Saoedi's dat ook. Niet meer, niet minder. Waarom heeft de OPEC een probleem. De helft van de OPEC landen zit eigenlijk in een 1e fase van decline. Achteruitgang dus. De andere helft van de OPEC landen zitten in een flinke produktie verhoging. Dat worden dus leuke discussies. Los van het feit dat landen als Nigeria en Venezuela tegen faillissement aanlopen, terwijl andere OPEC leden het nog een (flink) tijdje kunnen volhouden. Vergeet niet, olie is nog steeds een product waarvan per dag steeds minder overblijft. Door de lage prijs lijkt dit niet zo, maar is wel zo. De meeste olie producerende landen zitten gewoon in een decline. Maar een aantal toppers, verbloemen dit. En die toppers zijn aan het pokeren op het hoogste niveau en produceren maximaal. Uiteindelijk kan dit niet volgehouden worden. Zelfs binnen OPEC hoor je geluiden. Nu van Nigeria. Niet gek hoor, want Nigeria moet straks naar de wereldbank/IMF om geld te gaan lenen. Ze vermelden wel terloops bij dat de olie produktie niet verlaagd wordt. Je leest wel van die verhalen dat er een Amerikaanse aantal olie/gas bedrijven op de fles zijn gegaan, maar je praat over zeer marginale produktie die verdwenen is. Kijk ik naar de Saoedi's. Ze zijn gewoon heel duidelijk. En eigenlijk heel simpel. Of we houden ons met zijn allen aan eventuele olie beperkingen of niet. We doen het niet alleen. Met andere woorden, de rest van de OPEC landen beginnen steeds meer bewust te worden, dat ze ook terug moeten gaan met de olieproduktie en dat de Saoedi's eventueel mee willen doen. Nee, de Saoedi's zijn altijd duidelijk geweest. Ze wilden altijd mee doen. Alleen de rest moet ook meegaan. Dat hebben ze nu eindelijk door. Meer door noodzaak dan intelligentie.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.