Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

apple

1.343 Posts
Pagina: «« 1 ... 48 49 50 51 52 ... 68 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 9 oktober 2015 16:58
    Tesla-baas haalt uit naar Apple

    Gepubliceerd op 9 okt 2015 om 13:19 | Views: 3.593

    BERLIJN (AFN) - Tesla-baas Elon Musk heeft weer eens uitgehaald naar techgigant Apple. In de Duitse zakenkrant Handelsblatt benadrukte de topman van de elektrische automaker fijntjes dat Apple goed is voor de afdankertjes van Tesla.

    Reden voor de uithaal van Musk is de overstap van enkele personeelsleden van Tesla naar Apple. Musk werd door de krant gevraagd naar deze 'personeelsroof'. ,,Belangrijke ingenieurs? Apple neemt de mensen aan die bij ons zijn ontslagen", aldus de verongelijkte topman. ,,Apple is meer een soort begraafplaats voor Tesla-personeel. Maak je het niet bij ons, dan kun je altijd nog bij Apple terecht."

    Apple is volop bezig met de ontwikkeling van elektrische auto's, al dan niet zelfrijdend. Daarmee zit de techreus in potentie in het vaarwater van Tesla. Musk zei zich geen zorgen te maken. ,,Een auto maken is wel wat anders dan een smartphone", zo liet hij optekenen.
  2. forum rang 10 voda 15 december 2015 17:16
    'Apple heeft geheim lab in Taiwan'

    Gepubliceerd op 15 dec 2015 om 08:15 | Views: 5.551

    CUPERTINO (AFN) - Apple heeft een geheim laboratorium geopend in het noorden van Taiwan. Bronnen rond het technologieconcern meldden dinsdag dat daar gewerkt wordt aan nieuwe beeldschermtechnologieën.

    In het lab in de plaats Longtan werken naar verluidt minstens vijftig ingenieurs en ander personeel aan nieuwe displays voor iPhones en iPads. De medewerkers zou Apple hebben geworven van de voormalige eigenaren van het pand, schermfabrikant AU Optronics en chipmaker Qualcomm.

    Door zelf schermtechnologie te ontwikkelen wil Apple volgens de bronnen minder afhankelijk worden van leveranciers als Samsung Electronics, LG Display, Sharp en Japan Display.
  3. forum rang 10 voda 21 december 2015 16:28
    Apple schikt patentzaak met Ericsson

    Gepubliceerd op 21 dec 2015 om 11:26 | Views: 2.306

    STOCKHOLM (AFN) - Smartphonefabrikant Apple gaat branchegenoot Ericsson weer betalen voor het gebruik van communicatietechnologie waarop dat bedrijf patent heeft. De twee ondernemingen hebben daarover een deal gesloten die een einde maakt aan een reeks onderlinge rechtszaken, waarvan er een in Nederland liep.

    Ericsson maakt zelf vooral netwerkapparatuur, maar heeft patent op veel basistechnologieën die worden toegepast in mobiele telefoons. Dat betekent dat fabrikanten van smartphones het Zweedse bedrijf moeten betalen voor het gebruik daarvan.

    Tot voor kort deed Apple dat ook, maar de licentieovereenkomst die het Amerikaanse bedrijf daarover had met Ericsson, liep dit jaar af. De twee ondernemingen konden het niet eens worden over een nieuw contract en stapten allebei naar de rechter.

    Samenwerking

    Ericsson liet maandag weten dat het dit jaar tussen de 13 en 14 miljard kroon (1,4 tot 1,5 miljard euro) over denkt te houden aan de nieuwe overeenkomst. Meer financiële details zijn niet bekendgemaakt. Het nieuwe licentiecontract heeft een looptijd van zeven jaar.

    ,,Wij zijn blij met deze nieuwe overeenkomst'', zei Kasim Alfalahi, die bij Ericsson verantwoordelijk is voor de bewaking van intellectueel eigendom. Volgens de bestuurder biedt de deal naast financiële compensatie ook mogelijkheden voor toekomstige samenwerking met Apple.
  4. forum rang 10 voda 30 december 2015 15:37
    'Italië beboet Apple in belastingzaak'

    Gepubliceerd op 30 dec 2015 om 11:04 | Views: 2.252

    ROME (AFN) - Apple betaalt een boete van 318 miljoen euro aan de Italiaanse overheid naar aanleiding van een onderzoek naar belastingfraude. Dat meldden diverse media woensdag.

    De Italiaanse krant La Repubblica schreef dat Apple volgens de Italiaanse belastingdienst tussen 2008 en 2013 verzaakte 880 miljoen euro aan belastingen af te dragen. Apple gaf geen commentaar op de zaak. Eerder stelde het technologieconcern niet schuldig te zijn aan belastingontduiking.

    De fabrikant van onder meer iPhones en iPads ligt al langer onder vuur vanwege zijn belastingconstructies. Apple sloot onder meer een gunstige belastingdeal met Ierland. De Europese Commissie oordeelde eerder dit jaar dat die afspraken in strijd zijn met het Europees recht. Mocht het concern alsnog het reguliere tarief moeten afdragen over de afgelopen jaren, dan wordt dat een miljardenstrop.
  5. forum rang 10 voda 7 januari 2016 20:29
    Top Apple kreeg 25 miljoen dollar, Cook niet

    Gepubliceerd op 7 jan 2016 om 10:22 | Views: 4.890

    CUPERTINO (AFN) - De topmanagers van techreus Apple verdienden afgelopen jaar per persoon circa 25 miljoen dollar. Dat blijkt uit een melding van het Amerikaanse bedrijf bij beurswaakhond SEC. Daarmee verdienden ze meer dan topman Tim Cook die goed was voor 'slechts' 10 miljoen dollar.

    Het gros van de beloningen, circa 20 miljoen dollar, van de vijf werd in aandelen uitbetaald. Daarnaast werd per manager ongeveer 5 miljoen dollar in contanten overgemaakt.Cook kreeg een salaris van 2 miljoen dollar en een bonus van 8 miljoen dollar. Aandelen die hij in de afgelopen jaren verwierf vertegenwoordigen wel een waarde van tientallen miljoenen dollars.

    De managers van Apple, die een basissalaris van 1 miljoen dollar hebben, kregen een volledige bonus uitgekeerd omdat ze hun doelen ruimschoots hadden gehaald. In het fiscale jaar 2015 rapporteerde het bedrijf een recordomzet van 234 miljard dollar en een nettowinst van ruim 53 miljard dollar.
  6. forum rang 10 voda 15 januari 2016 15:00
    Apple's tragere iPhone verkopen raakt suppliers

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Ondernemingen die onderdelen maken voor Apple Inc. waarschuwen voor een lagere eerstehalfjaarsomzet, een teken dat de iPhones minder snel van de hand gaan.

    Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., die de chips produceert voor de iPhone en andere populaire elektronica apparaten, verwacht dat zijn omzet over het eerste halfjaar 11% lager uitkomt in vergelijking tot het voorgaande jaar. Het concern verwees naar een zwakke vraag naar high-end smartphones.

    Largan Precision Co., dat de iPhone camera modulen levert, zegt een aardig zwak eerste periode te verwachten, terwijl Catcher Technology Co., maker van metalen omhulsels van de iPhone, verwacht dat zijn omzet over het eerste halfjaar vlak uitkomt.

    Apple heeft zijn orderverwachtingen voor iPhone suppliers neerwaarts bijgesteld in de afgelopen maanden, meldde The Wall Street Journal afgelopen week. Dergelijke zorgen hebben Apple's aandeel voor het eerst in vijftien maanden tot onder de $100 gebracht en de aandelen van iPhone suppliers geraakt.

    Door Eva Dou in Tapei. Vertaald en bewerkt door Ellen Proper in Amsterdam; Dow Jones Nieuwsdienst +31-20-571-52-01; ellen.proper@amsterdam.com
  7. Haddie 26 januari 2016 23:11
    quote:

    HerrKaiser schreef op 26 januari 2016 22:58:

    The long-feared iPhone slowdown is finally here. Apple's latest earnings: onforb.es/202C1Sk
    Kan de moderator Henk? ook eens maatregelen nemen tegen deze figuur die zich 'heer' noemt?
    Hij heeft met z'n oneliners en schreeuwerige vette letters niets toe te voegen aan dit forum.
    Er zijn steeds meer mensen die zich storen aan dit figuur.
    Hij krijgt af en toe wel eens een waarschuwing van je....maar hij trekt zich daar niets van aan.
    Definitief de wacht aanzeggen zou echt helpen...Henk!!
    Iedereen mag hier z'n mening geven uiteraard,ben ik voor,maar op deze manier wordt er geen duidelijke grens getrokken
  8. gerrit 69 26 januari 2016 23:35
    quote:

    Haddie schreef op 26 januari 2016 23:11:

    [...]
    Kan de moderator Henk? ook eens maatregelen nemen tegen deze figuur die zich 'heer' noemt?
    Hij heeft met z'n oneliners en schreeuwerige vette letters niets toe te voegen aan dit forum.
    Er zijn steeds meer mensen die zich storen aan dit figuur.
    Hij krijgt af en toe wel eens een waarschuwing van je....maar hij trekt zich daar niets van aan.
    Definitief de wacht aanzeggen zou echt helpen...Henk!!
    Iedereen mag hier z'n mening geven uiteraard,ben ik voor,maar op deze manier wordt er geen duidelijke grens getrokken
    Hij begint mij ook enorm te irriteren.
    Volgens mijn gedachte heeft deze 'heer' waarschijnlijk nooit enig aandeel gekocht.
    Wel heeft hij zich gespecialiseerd om allerlei crisis verhalen in de koffiekamer te plaatsen.
    Totaal verslaafd aan doemverhalen en alleen maar slecht nieuws zegt wel iets over deze persoon.
    Gelukkig zijn er ook forumleden die boeiende verhalen kunnen schrijven met de nodige humor.
  9. forum rang 10 voda 27 januari 2016 16:21
    Recordomzet voor Apple, iPad minder gewild

    AMSTERDAM (Dow Jones)-- Apple Inc (AAPL) heeft in de laatste maanden van 2015 aan de eigen omzetverwachting voldaan en nieuwe verkooprecords in de boeken gezet, zo bleek uit de cijfers over het eerste kwartaal van het boekjaar 2016, dat op 26 december 2015 eindigde.

    In het afgelopen kwartaal boekte Apple een recordomzet van $75,9 dollar, tegenover $74,6 miljard een jaar eerder. Daarmee voldeed de fabrikant aan de bij de vorige kwartaalpublicatie afgegeven omzetoutlook van $75,5 miljard tot $77,5 miljard voor de laatste drie maanden van 2015.

    De brutomarge steeg van 39,9% naar 40,1% en de nettowinst liep op van $18,0 miljard naar $18,4 miljard, ofwel $3,30 per aandeel.

    De verkoopcijfers voor zowel de iPhone, Apple Watch en Apple TV braken records.

    In totaal werden er in de laatste maanden van 2015 74,8 miljoen iPhones verkocht, tegenover 74,5 miljoen stuks een jaar terug. De iPad ging 16,1 miljoen keer over de toonbank en de Mac 5,3 miljoen keer. Van de overige producten, zoals Apple Watch en Apple TV, werden er 4,4 miljoen verkocht.

    De verkoopcijfers wezen wel op een afnemend enthousiasme voor de iPad, waarvan er vorig jaar nog 21,4 miljoen werden verkocht, en de Mac. Van deze laatste gingen er een jaar eerder nog 5,5 miljoen over de toonbank.

    Voor het lopende kwartaal voorziet Apple een omzet van $50 miljard tot $53 miljard, met een brutomarge van 39,0% tot 39,5%.

    Inmiddels heeft Apple $153 miljard van de beoogde $200 miljard laten terugvloeien naar aandeelhouders in de vorm van dividend en de inkoop van eigen aandelen. Over het afgelopen kwartaal kunnen aandeelhouders een dividend van $0,52 per aandeel tegemoet zien.

    Nadat het aandeel Apple in de reguliere handel 0,6% hoger sloot, daalde het fonds in de elektronische handel nabeurs 1,0%.

    Door Dow Jones Nieuwsdienst. +31 20 571 52 00; amsterdam@dowjones.com
  10. forum rang 10 voda 27 januari 2016 21:15
    Recordwinst voor Apple en toch daalt de koers: deze grafieken leggen uit waarom

    De feestdagen bezorgden Apple opnieuw een monsterlijk kwartaal. Nog nooit gingen er in drie maanden zoveel iPhones over de toonbank. En ook de omzet en nettowinst tikten recordniveaus aan. Maar beleggers zien beren op de weg. Heeft Apple zijn piek bereikt?

    Eerst het goede nieuws. Apple behaalde in de laatste drie maanden van 2015 een omzet van 75,9 miljard dollar, omgerekend bijna 70 miljard euro. Zoveel inkomsten wist het techconcern nog niet eerder binnen te halen in een kwartaal.

    En dat ondanks de dure dollar. Apple behaalt zo’n twee derde van zijn inkomsten buiten de Verenigde Staten. Doordat andere munten zoals de euro en de Chinese yuan in waarde zijn gedaald, krijgt Apple omgerekend in dollars minder binnen. Wat in september 2014 nog goed zou zijn voor 100 dollar aan verkopen, is ruim een jaar later nog maar 85 dollar waard, gaf het bedrijf aan in een toelichting (pdf).

    Ook onder de streep bleef er een recordbedrag staan: een nettowinst van 18,4 miljard dollar. Daarmee doet Apple het ietsje beter dan het laatste kwartaal van 2014, toen de grotere iPhones de resultaten naar ongekende hoogten stuwden.

    Om te laten zien hoe belachelijk veel Apple verdient: de nettowinst van de iPhone-maker is vergelijkbaar met de totale omzet die technologiereuzen als Microsoft en Google in een kwartaal behalen. Zo lucratief kan het zijn om hardware in het hoogste prijssegment te maken. Een software- of advertentiebedrijf komt daarbij niet in de buurt.

    ETC>

    www.z24.nl/technologie/apple-recordwi...
  11. [verwijderd] 28 januari 2016 08:23
    do 28 jan 2016, 07:41
    Ook Samsung waarschuwt voor tanende verkopen
    SEOUL (AFN) - Samsung Electronics waarschuwt voor een tegenvallende vraag naar zijn apparaten en de economische onrust. Het Zuid-Koreaanse bedrijf, dat zijn defintieve kwartaalcijfers donderdag presenteerde, voegt zich daarmee bij branchegenoot Apple die onlangs met een omzetwaarschuwing naar buiten kwam.

    Het conglomeraat, dat naast smartphones onder meer ook computers, televisies en andere consumentenelektronica produceert, wist met de kwartaalwinst niet aan de verwachtingen te voldoen. De winst viel met 3,2 biljoen won (2,5 miljard euro) krap 40 procent lager uit dan een jaar eerder. Het bedrijf zette onder meer een afschrijving van 2,5 biljoen won in de boeken en kampte met de relatief dure won. Analisten voorzagen een winst van gemiddeld 5,4 biljoen won.

    Om het tij te keren zal het bedrijf investeren in nieuwe schermtechnieken en technisch vernuft. De waarschuwing van Samsung volgt enkele dagen nadat Apple voor het eerst in meer dan tien jaar een daling van de opbrengsten in het lopende kwartaal voorziet.
  12. forum rang 10 voda 29 januari 2016 15:22
    Is dit het begin van het einde van het iPhonetijdperk?
    •Sabine Sluijters

    Het moest een keer gebeuren. Na jarenlange stijging van de verkopen van iPhones voorziet Apple dat kopers zijn paradepaardje de komende maanden in de winkel zullen laten liggen. Na ongeveer een decennium aan schijnbaar onstuitbare groei, voorspelt Apple nu dat zijn inkomsten het eerste kwartaal met pakweg 10% zullen dalen ten opzichte van vorig jaar.
    Volgens Apple's ceo Tim Cook zijn de negatieve vooruitzichten te wijten aan de onzekere omstandigheden in grote delen van de wereld. In een toelichting op de kwartaalcijfers zei hij dinsdag dat de situatie in de wereld er de komende maanden 'dramatisch anders uitziet' dan dezelfde periode vorig jaar. Cook noemde de omstandigheden waarmee zijn bedrijf wordt geconfronteerd 'extreem', waarmee hij doelde op de economische stagnatie in China, valutaontwikkelingen en grondstofprijzen.

    Terugloop iPhones

    Maar de vraag rijst of er misschien meer aan de hand is. De totale omzet van Apple in het eerste kwartaal, dat eindigde in december, groeide met 1,7% tot $75,9 mrd. Vergeleken met de 30% omzetgroei in dezelfde periode een jaar eerder is duidelijk dat de vaart er behoorlijk uit is.

    Toegegeven, het eerste kwartaal van 2015 was de groei uitzonderlijk hoog, wat de vergelijking vertekent. En gecorrigeerd voor valuta-effecten was de omzet in het laatste kwartaal 8% hoger uitgekomen. Toch zijn de resultaten, voor het kwartaal waarin de verkopen traditioneel hoog zijn, beneden de verwachting die het bedrijf zelf en analisten hadden.

    De oorzaak zit voornamelijk in de terugloop van de verkopen van iPhones in de Verenigde Staten en Japan. De iPhone is een belangrijke groeimotor voor de onderneming met de grootste marktwaarde ter wereld. Maar liefst tweederde van de omzet komt uit de verkopen van de in 2007 geïntroduceerde smartphone. En dat maakt het bedrijf volgens analisten kwetsbaar. 'Hoewel ze andere producten hebben en nieuwe producten kunnen ontwikkelen, kunnen die nooit het gat dichten, mochten de iPhone verkopen afnemen', zegt analist Abhe Lamba tegen Bloomberg. 'Apple's toekomst is afhankelijk van wat er in de wereld van de smartphones gebeurt.'


    De negatieve vooruitzichten zijn te wijten aan onzekere omstandigheden

    De iPhonemarkt is in nog geen tien jaar tijd volwassen geworden. Alleen in opkomende economieën is er nog ruimte voor groei. Met name in 'Groot-China' is Apple's smartphone sinds vorig jaar populair. Maar juist daar zitten de economische omstandigheden nu tegen.

    Compenseren

    De andere Appleproducten kunnen de iPhone nog onvoldoende compenseren. De verkoopcijfers van de iPad zijn al twee jaar op rij negatief en ook het aantal verkopen van Mac- computers nam het laatste kwartaal voor het eerst met 7% af ten opzichte van een jaar eerder. Uit de cijfers is niet op te maken of de Applewatch, het eerste nieuwe product dat Apple sinds de iPad in 2010 op de markt bracht, een succes is. En er zijn geen voorbodes dat het bedrijf binnen afzienbare tijd een nieuw product op de markt zal brengen.

    Belang van digitale diensten

    Misschien dat Apple daarom in de presentatie van de kwartaalcijfers extra nadruk legde op het groeiende belang van zijn digitale diensten. De omzet uit apps, muziek en clouddiensten groeide het laatste kwartaal met 26% ten opzichte van een jaar eerder en kwam uit op $6 mrd. Daarmee leveren deze digitale services bijna evenveel op als de verkoop van Mac-computers.

    'We hebben een enorme hoeveelheid apparaten die gebruikmaken van onze diensten en dat aantal groeit snel,' zei de financiële topman van Apple, Luca Maestri hierover tegen de Financial Times. Volgens de topman worden de diensten van Apple vergeleken met de services van andere internetbedrijven 'onvoldoende gewaardeerd' door investeerders.

    Investeerders

    Hoewel Apple dus meer ijzers in het vuur zegt te hebben, kijken investeerders voornamelijk naar de verkoopcijfers van de iPhone. Na de negatieve vooruitzichten opende het aandeel Apple op de Nasdaq dan ook 4% lager op $96. De afgelopen zes maanden verloor Apple maar liefst $150 mrd aan waarde op de beurs, een bedrag dat gelijk staat aan ongeveer een kwart van het bnp van Nederland.

    Het lijkt erop dat beleggers geen hooggespannen verwachtingen meer hebben van Apple, wat nog altijd het meest winstgevende bedrijf ter wereld is. Toch is de beurswaarde van Apple gedaald van 13 naar 8 keer het bruto bedrijfsresultaat (ebitda). Vergeleken met de multiples van andere technologiebedrijven zoals Alphabet (25 keer), Facebook (45 keer) is dat veelzeggend. De smartphonemarkt is verzadigd en beleggers vestigen hun hoop op andere terreinen.

    Bron: FD.nl

  13. gerrit 69 6 februari 2016 15:26
    www.belegger.nl/Column/171553/Spannen...

    Spannende koopkans voor Apple
    Door Nico Bakker op 5 feb 2016 om 12:26 | Views: 2.733

    De aandelenmarkten staan de laatste maanden flink onder druk. Bij menig aandeel is de uptrend overgegaan in een trading range, zo ook bij Apple. In de afgelopen weken is dit fonds teruggezakt richting de onderkant van de bandbreedte en thans indiceert mijn marktlens dat een significante herstelbeweging aannemelijk is. Ik zal de grafiek voor u duiden en aangeven waarom de risk-reward ratio er momenteel zeer aantrekkelijk bij ligt, waardoor een spannende koopkans zich aandient voor actieve swingtraders.

    Trading range

    Lange tijd waren de stieren heer en meester op de weekgrafiek van Apple. In de afgelopen maanden is de uptrend echter langzaam maar zeker overgegaan in een trading range met 92,00 aan de onderkant als steunniveau en krap 124,00 als weerstand boven in het veld. Vanaf de rode streep hebben de beren flink huisgehouden, met overwegend zwarte candles werd de koers teruggedrukt richting de onderkant van de bandbreedte. De swingteller staat deze week op -8 en wakkert daarmee bodemvorming aan. Als komende week een witte candle wordt gevormd boven 92,00, dan wordt steunvorming bevestigd en is een beweging richting de sleepkabel op 120,00 aannemelijk. Vanaf de huidige koers biedt de propositie een zeer aantrekkelijke risk-reward ratio van 1:5, het neerwaarts risico is immers slechts 4,60, terwijl het opwaarts potentieel 5x zo groot is. Het moge duidelijk zijn dat de koers niet onder 92,00 mag zakken, daaronder falen de bulls en vervalt het verwachte steunscenario.

    Kansen voor swingtraders

    Mijn marktlens indiceert dat bodemvorming boven de steunstreep op 92,00 aannemelijk is, waardoor de brede trading range intact blijft. Swingtraders kunnen reeds anticiperen op bodemvorming door thans wat koopposities in te nemen. Als komende week de -9 swing wordt afgerond met een witte candle, dan wordt bodemvorming bevestigd en zijn extra posities gerechtvaardigd. Onder 92,00 wel uitstappen hoor.

    - See more at: www.belegger.nl/Column/171553/Spannen...
  14. forum rang 10 voda 16 februari 2016 22:02
    Apple leent miljarden voor aandeelhouders

    Gepubliceerd op 16 feb 2016 om 21:11 | Views: 1.521

    CUPERTINO (AFN/BLOOMBERG) - Apple geeft voor 12 miljard dollar obligaties uit voor de financiering van een aandeleninkoopprogramma en de uitkering van dividend. Dat maakte de iPhone-producent dinsdag bekend.

    Apple zet de lening in negen tranches in de markt. De langste looptijd die daarbij wordt geboden is dertig jaar. Apple heeft veel geld in kas, maar besloot de afgelopen jaren om fiscale redenen om tientallen miljarden dollars te lenen voor de beloningen aan aandeelhouders.
1.343 Posts
Pagina: «« 1 ... 48 49 50 51 52 ... 68 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 878,71 0,00%
EUR/USD 1,0734 +0,09%
FTSE 100 8.172,15 +0,63%
Germany40^ 17.940,90 +0,25%
Gold spot 2.306,53 +0,12%
NY-Nasdaq Composite 15.840,96 +1,51%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Dalers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links