Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Najaarsrally Kardan

2.160 Posts
Pagina: «« 1 ... 97 98 99 100 101 ... 108 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Tante Jo 26 november 2015 19:05
    We kunnen elkaar en Kardan nu wel uitmaken voor rotte vis maar wat heeft dat voor nut. We hebben gegokt en....verloren. Althans als je ze lager dan inkoop hebt verkocht. Ik vond de cijfers redelijk en de outlook goed maar de markt dacht hier anders over. Heb ik dan ongelijk, zoals Ch@arter schrijft? nee dat denk ik niet. Ik denk dat de markt gebruik maakte van het moment. Het moment dat 'iemand" dacht 'what the fuck, ik stap eruit. Toen kwam het verhaal 'als er 1 kameel over de dam stapt
    Ik heb ze nog en aan mij is deze daling niet te danken maar jij die dit leest en ze voor 0.22 eurocent hebt weggedaan moet nog even achter je (shouky) Ohren krabben en eerlijk antwoord geven 'heb ik ze te vroeg verkocht?) Ja, denk ik, maar je zal jij nooit toegeven. Henk had gelijk maar dit komt niet door zijn inzicht maar door zijn negativiteit wat nu goed uitpakt. Nel, dankjewel voor al je postings afgelopen weken! Ik ben teleurgesteld maar niet verslagen. Ik ben gezond, heb leuke vrienden en een goed leven. Dit gun ik iedereen! Voor nu slaap lekker en morgen gezond weer op. Liefs TJ
  2. [verwijderd] 26 november 2015 19:17
    quote:

    Tante Jo schreef op 26 november 2015 19:05:

    We kunnen elkaar en Kardan nu wel uitmaken voor rotte vis maar wat heeft dat voor nut. We hebben gegokt en....verloren. Althans als je ze lager dan inkoop hebt verkocht. Ik vond de cijfers redelijk en de outlook goed maar de markt dacht hier anders over. Heb ik dan ongelijk, zoals Ch@arter schrijft? nee dat denk ik niet. Ik denk dat de markt gebruik maakte van het moment. Het moment dat 'iemand" dacht 'what the fuck, ik stap eruit. Toen kwam het verhaal 'als er 1 kameel over de dam stapt
    Ik heb ze nog en aan mij is deze daling niet te danken maar jij die dit leest en ze voor 0.22 eurocent hebt weggedaan moet nog even achter je (shouky) Ohren krabben en eerlijk antwoord geven 'heb ik ze te vroeg verkocht?) Ja, denk ik, dat heb je maar je zal het nooit toegeven. Henk had gelijk maar dit komt niet door zijn inzicht maar door zijn negativiteit wat nu goed uitpakt. Nel, dankjewel voor al je postings afgelopen weken! Ik ben teleurgesteld maar niet verslagen. Ik ben gezond, heb leuke vrienden en een goed leven. Dit gun ik iedereen! Voor nu slaap lekker en morgen gezond weer op. Liefs TJ
    Zelden zo een onzinverhaal gelezen , als er een prijs ter beschikking zou zijn voor het meest slappe-hap-verhaal stond je met stip bovenaan, niet te geloven.
  3. Tante Jo 26 november 2015 19:23
    quote:

    Stefan S schreef op 26 november 2015 19:14:

    ik vind 19.00u nog wel iets te vroeg om te gaan slapen Tante Jo.

    Afijn ik heb 12.500 stukjes en die gaan op de plank. Centje verlies p.a. niet onoverkomelijk.
    Hoi stefan, goed te lezen dat jij ze nog hebt. Bij mij gaan ze ook op de plank. Het ging lekker vanmorgen maar spijtig genoeg niet doorgezet. Ik ga nu ook nog niet slapen maar zit wel aan de wijn en dan komt het slapen vanzelf. Fijne avond! groet TJ
  4. [verwijderd] 26 november 2015 20:31
    quote:

    Goed geluk schreef op 26 november 2015 19:49:

    Gefeliciteerd Henk, jij zat er het dichtst bij.

    Aangezien je graag hier schijft, waar gaat de koers heen volgends jou in het laatste stukje 2015?
    Nou, dat lijkt me vrij simpel ,dat zie ik zelfs met 1 oog [EENOOG IS KONING HIER IN HET LAND DER BLINDEN} onder de 20 ct .
    [wel niet doorgeven anders worden ze kwaad hier , ze menen namelijk nog steeds dat ze het winnend staatslot in handen hebben.
    Zo , dadelijk voetbal, de dames hier zullen wel naar het theater gaan voor een mooie balletuitvoering.
  5. [verwijderd] 26 november 2015 21:39
    NO:1van2

    Even een opsomming van de belangrijkste ontwikkelingen van Kardan vanaf begin 2014. Dit maakt het misschien wat gemakkelijker om te besluiten of je wilt kopen of verkopen.


    Kardan is een investeringsmaatschappij die zich richt op investeringen in markten met hoge groeimogelijkheden. Momenteel zijn dit Centraal- en Oost Europa en Zuidoost-Azië. Kardan is actief in vastgoed, financiële dienstverlening en infrastructuur.

    Kardan zit in een financiële herstructurering. In januari 2014 heeft GTC Real Estate (Roemenië) een financieringsovereenkomst van € 33 mln. op het onderpand afgesloten. Kardan Land China heeft in februari een aanvullend krediet van RMB 400 mln. gekregen dat op kan lopen tot RMB 900 mln. Deze aanvullende financiering is bestemd voor het Europark Dalian (onroerend goed). Van dit project is in april 2014 het zg. gebouw A2 verkocht voor€ 39 mln.

    In maart 2014 heeft Tahal (waterzuivering en ontwikkeling landbouw) een overeenkomst getekend voor de ontwikkeling en het in cultuur nemen van landbouwgrond in Oost Europa. Het project heeft een waarde van € 62 mln. en duurt 4 jaar.In oktober heeft Kardan met de obligatiehouders een overeenkomst getekend.

    TBIF Financial Services, verkoopt een onderdeel in een transactie ter waarde van € 10 mln. Het onderdeel bevat een portfolio aan slechte leningen en andere non-banking financiële activiteiten. De opbrengst wordt gebruikt om de lening van CTG RE af te lossen.

    Kardan heeft in november een algemene prospectus ingediend waarmee het gedurende een periode van twee jaar, met de mogelijkheid tot verlenging met een jaar, verschillende soorten effecten die erin omschreven staan uitgegeven kunnen worden.

    Kardan heeft in december te kennen gegeven dat er meer tijd is nodig om de schulden af te lossen. Daarom heeft men de schuldeisers gevraagd ermee in te stemmen dat een voor februari 2015 geplande uitbetaling voor twee leningen (serie A en serie B) uitgesteld kan worden. Kardan wil gaan werken aan een overeenkomst om de meerderheid van betalingen met 24 maanden uit te stellen, onder bepaalde voorwaarden, beperkingen en onderpand. Deze gaat een tweede fase in, die begint binnen 90 dagen nadat de schuldeisers akkoord gaan. Hiervoor moet een meerderheid van 75 procent van de houders van serie A en serie B instemmen. Als dit niet lukt, dan worden beide voorstellen ingetrokken.

    Verder heeft Kardan de verkoop van zijn belang van 50% in het Chinese winkelcentrum Galleria Chengdu afgerond. Kardan heeft zijn belang verkocht aan mede-eigenaar BR Spicy. De verkoopsom bedraagt ± € 74,2 mln. Ten minste € 30 mln. zal worden gebruikt om een lening bij de bank af te lossen.

    Daarnaast heeft Tahal Consulting Engineers in december in Rusland een opdracht ter waarde van $ 67 mln. (± € 55 mln.) binnengehaald. Het betreft hier een watervoorzieningproject in de stad Jakoetsk, een van de koudste steden ter wereld. Tahal zal 15% van het bedrag binnen 21 dagen na ondertekening van het contract ontvangen. De rest wordt gedurende de looptijd van 40 maanden betaald.

    Kardan heeft voor het eerst sinds 2008 winst behaald. De nettowinst was € 5,1 mln.

    Bij Real Estate Asia was de EBIT € 28,5 mln (€ 22.2 mln. 2013 ). Er zijn bij Europark 130 meer appartementen opgeleverd. Bij andere projecten 1247 minder dan in 2013. Ook de winst was lager. Er zijn ondanks het A2 gebouw Dalian 864 minder appartementen verkocht dan in 2013. De nettowinst voor Kardan was € 24,6 mln. (€ 18,3 mln. 2013).

    Bij Tahal leverden de projecten 11% (y-o-y) meer aan inkomsten. Daardoor was de EBIT met € 9.1 mln € 5,2 mln. hoger dan in 2013. Was er in 2013 nog een verlies van € 2,9 mln. In 2014 was de nettowinst € 4.2 mln. Er was aan het eind van het jaar $ 358 mln. (in 2013 $ 320 mln.) aan projecten in uitvoering. In 2014 is er voor $ 229 mln. aan nieuwe orders binnengekomen.

    Bij Tahal Assets waren de inkomsten ook met 11% (y-o-y ) gestegen. Er is een impairment geweest van (€ 8.3 mln na belastingen ) op de aangekondigde verkoop van de Chinese waterinfrastructuur maatschappij KWIG in Q4’14 Van de verkoop is in Q1’15 75% gesloten met minder dan € 20 mln winst.Het nettoresultaat voor Kardan was dan ook € 5.7 mln verlies tegenover een winst van € 3.1 mln. in 2013.

  6. [verwijderd] 26 november 2015 21:40
    NO:2van2

    Bij Bank & Retail Kredietverlening groeide de omzet 37% en is de kwaliteit van de kredietportefeuille verbeterd. De kosten van de rente op deposito's verminderde bij lagere voorzieningen.
    Brutowinst was € 7.4 mln t.o.v. € 0,3 mln verlies in 2013. Kardan leverde dit € 7,6 mln. nettowinst op. In 2013 was dit nog € 18.8 mln. verlies. Avis liet een kleine winst zien ondanks de instabiliteit in Oekraïne. Op leningen aan de VAB Bank ( Oekraïne) is een impairment toegepast van € 2.8 mln in Q3 ’14 ) wegens situatie van de bank.
    TBI Credit is verkocht en heeft in Q1’15 ca .€ 10 mln. netto winst opgeleverd.

    Het eerste kwartaal van 2015 (Q1) leverde een nettoverlies van € 7.6 mln voor de aandeelhouders. Q1’14 liet een winst van € 3 mln zien. De oorzaak komt voornamelijk door hogere financieringskosten en de zwakke Euro. De zwakke Euro leverde een koersverlies van € 30 mln. Het grootste verlies zit in de waardevermindering van de Euro vs NIS (Nieuwe Israëlische Shekel) (Q1/’14: € 4 mln. winst). Totaal inkomen was in Q1 € 7.9 mln tegenover € 0.7 mln. in Q1’14.

    Het onderdeel Real Estate Asia behaalde een winst van € 8,9 mln. Bij Water Infrastructure ging het nog beter, daar bedroeg de winst € 17,8 mln. Banking and Retail Lending zag de winst toenemen naar € 3,2 mln.
    Zoals hierboven al is omschreven is KWIG verkocht met € 20 mln winst. De resterende 25% moet voor eind juni betaald worden. De verkoop van TBI Credit is afgerond. De banklening is, zoals beloofd, geheel terugbetaald.

    Eind mei heeft Kardan de voorwaarden voor de herstructurering van zijn schulden aangepast. De schuldeisers krijgen ruim 12,3 miljoen aandelen Kardan (dit is ± 10% van het aandelenkapitaal) en een bedrag van € 750.000. Begin mei was met de schuldeisers afgesproken dat zij alleen 12% van de aandelen Kardan zouden krijgen. De oorzaak van de aanpassing van de overeenkomst waren de gesprekken met de aandelen-beurs in Tel Aviv en is opgesteld in overleg met vertegenwoordigers van de schuldeisers. De schuldregeling met obligatiehouders bestaat behalve uit de hierboven genoemde voorwaarden ook uit uitstel van betaling voor 2015 en 2016 en voor 24 maanden.

    Voor iedere kredietverstrekking moet 1,875% extra rente betaald worden.
    Toezeggingen gelden voor alle belangen van de hele groep, dus de holding en de dochterondernemingen. Dividendbetaling is pas mogelijk totdat 75% van de waarde is terugbetaald.

    Kardan nv (KARD.AE) heeft in het tweede kwartaal van 2015 een lager nettoverlies geboekt ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, zo blijkt donderdag tijdens de publicatie van de tweedekwartaalcijfers.
    Belangrijkste wapenfeit was het afgelopen kwartaal het vergelijk met de obligatiehouders over betalingsuitstel, waardoor het concern zijn focus nu weer volledig kan richten op de verdere versterking van zijn financiele positie en organische groei van de bestaande activiteiten, zo meldt het concern in het begeleidend schrijven. Daarbij wijst het concern erop dat het resultaat voor een groot deel afhankelijk is van de huidige valuta ontwikkelingen.

    Het concern voorziet voor eind 2015 een verbetering van de kaspositie tot EUR48,6 miljoen, versus EUR26,5 miljoen ultimo juni 2015.
    Het concern boekte in het tweede kwartaal een nettoverlies toewijsbaar aan aandeelhouders van EUR1,5 miljoen, versus een nettoverlies van EUR6,9 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder.
    De omzet steeg tot EUR61,6 miljoen, een stijging met 22% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, toen het concern een omzet rapporteerde van EUR50,2 miljoen.

    Kardan nv (KARD.AE) heeft in het derde kwartaal een verlies weten om te buigen in een nettowinst, waarbij het concern in het derde kwartaal profiteerde van positieve valuta-effecten, zo blijkt donderdag voorbeurs tijdens de publicatie van de derdekwartaalresultaten. Het concern boekte in het derde kwartaal een nettowinst toewijsbaar aan aandeelhouders van EUR4,3 miljoen, versus een nettoverlies van EUR7,5 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder. De divisie Real Estate Asia boekte een nettoverlies van EUR3,9 miljoen. Bij de divisie Water Infratructure en Banking and Retail Lending boekte het concern een nettowinst van respectievelijk EUR1,4 miljoen en EUR3,9 miljoen.

    Kardan rapporteert over het derde kwartaal een omzet van EUR54,2 miljoen, tegen EUR40,3 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder.
    Tot slot meldt het concern voor de periode 1 oktober 2015 - 31 december 2015 een kaspositie te voorzien van EUR23,5 miljoen. Voor de periode 1 januari 2016 - 31 december 2016 en de periode 1 januari 2017 - 30 september 2017 wordt een kaspositie voorzien van achtereenvolgens EUR51,8 miljoen en EUR119 miljoen.

    Het zal echter waarschijnlijk nog enkele jaren duren voor de complete herstructurering is afgerond, maar het vertrouwen is er nu!

    Groet,
    Andras.
  7. ch@rter 26 november 2015 22:05
    Verdacht veel modbreakjes las ik ..
    Enfin de hoop is er geweest, had een mooie dag moeten worden maar helaas, de zwaartekracht heeft wederom gewonnen.
    Zoals eerder geschreven heb ik het meerendeel verkocht, was begonnen met een verkooporder op .272 maar is niet geraakt, op .262 wel, de rest tot .254 en de gratis hap hou ik nog even aan voor wie weet een tussentijdse upswing, want je weet het nooit in het gokpaleis, wel met een stoploss die op een k.thaar na niet geraakt is vanmiddag.
    Wat een dag!
  8. Tante Jo 26 november 2015 22:45
    quote:

    ch@rter schreef op 6 november 2015 20:20:

    Mooie slotstand hoor!
    De .24 op een k.thaar na net niet aangetikt, maar in ieder geval een stuk hoger dan de 97 sjekels dus die zullen a.s. zondag dik over de 100 moeten gaan.
    Pas rond de 30 centen ga ik wat afbouwen Jo en ga verder met een partij "gratis" aandelen en kijken of ik die rustig kan afbouwen boven de 40 centen met een (loop)rek naar de halve euro.

    Waarom doet niemand wat hij hier zegt?
  9. ch@rter 26 november 2015 23:18
    quote:

    Tante Jo schreef op 26 november 2015 22:45:

    [...]

    Waarom doet niemand wat hij hier zegt?

    Nood breekt wetten.
    Vanmorgen een lauwe start naar de top van de dag terug, getest, niet gehaald dat zegt mij voldoende om te gaan cashen ..
    Had ze ook liever op de .30 verkocht maar het zij zo, blijft een penny en ik zie niet graag winst verdampen.
2.160 Posts
Pagina: «« 1 ... 97 98 99 100 101 ... 108 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 882,63 +1,42%
EUR/USD 1,0694 -0,33%
FTSE 100 8.139,83 +0,75%
Germany40^ 18.177,90 +1,45%
Gold spot 2.337,95 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.927,90 +2,03%

Stijgers

EBUSCO...
+9,33%
NX FIL...
+8,77%
ASMI
+7,26%
Alfen ...
+5,89%
PostNL
+3,82%

Dalers

SIGNIF...
-11,28%
Wereld...
-7,62%
AMG Cr...
-5,77%
IMCD
-4,90%
ABN AM...
-4,19%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links