Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Leven de VVD

1.112 Posts
Pagina: «« 1 ... 30 31 32 33 34 ... 56 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 24 september 2015 19:43
    Zo zeg die VVD weet de euro's ook wel de deur uit te krijgen.

    Onderhoud Groene Draeck duurder dan voorzien

    DEN HAAG -
    Het onderhoud van de boot van prinses Beatrix, De Groene Draeck, was de afgelopen vijf jaar duurder dan gepland. Het ging om in totaal 223.000 euro extra. Voor de komende jaren is 95.000 euro per jaar voorzien, tegen 51.000 euro nu.
    Dat maakte premier Mark Rutte donderdag bekend. Hij reageerde op vragen van D66-leider Alexander Pechtold, die zich had verbaasd over de hoge onderhoudskosten in de begroting voor volgend jaar. Volgens Pechtold verdubbelen de kosten bijna. Als je zo'n lemsteraak nieuw zou kopen, zou die drie tot vier ton kosten, redeneerde Pechtold.
    Rutte benadrukt dat De Groene Draeck geen standaard lemsteraak is door het "bijzondere interieur en exterieur, het hoog representatief karakter en de ouderdom." Daardoor is "zeer nauwkeurig en intensief onderhoud" nodig.
    Beatrix kreeg de boot in 1957 cadeau van het Nederlandse volk voor haar achttiende verjaardag.

    www.telegraaf.nl/binnenland/24534425/...
  2. [verwijderd] 24 september 2015 20:01

    Dit kan allemaal als het grootkapitaal regeert.
    Je gaat je bijna niet meer verbazen.

    Weer bewijs tegen Dijsselbloem over naheffing

    Van onze parlementaire redactie
    DEN HAAG -
    Minister Dijsselbloem (Financiën) heeft gejokt over de naheffing van 643 miljoen euro die Nederland kreeg opgelegd uit Brussel. Dat blijkt uit antwoorden van eurocommissaris Georgieva (Begroting) op vragen van het CDA.
    Hieruit komt naar voren dat Nederland vorig jaar al op 17 oktober heel duidelijk de hoogte van de naheffing kreeg meegedeeld door de Europese Commissie, inclusief alle onderliggende cijfers en berekeningen.
    Naheffing
    Het antwoord staat in schril contrast met het optreden van Dijsselbloem, die op 24 oktober voor de camera’s verrassing veinsde. Later moest hij erkennen dat wel was meegedeeld dat er een naheffing zat aan te komen, maar niet van welk bedrag. Weer later moest hij ook dat bijstellen, maar zei hij dat de precieze getallen en gevolgen op 17 oktober nog niet duidelijk waren. Dat blijkt nu andermaal onwaar.
    „De Europese Commissie ontkracht keihard het verhaal van Dijsselbloem", constateert CDA-Kamerlid Omtzigt. Hij probeert nog altijd de brief te achterhalen die Nederland naar Brussel stuurde om de Europese Commissie te weerhouden van het publiceren van documenten over de naheffing. Over die documenten zei het kabinet aanvankelijk dat het die niet openbaar mocht maken van de Europese Commissie. Later bleek dat Nederland zelf dwarslag. De Telegraaf voert momenteel een juridische procedure om alle correspondentie over de naheffing tussen Den Haag en Brussel openbaar te krijgen.
    'Eerlijk'
    „Ik wil beter begrijpen hoe wij om de tuin geleid zijn", zegt Omtzigt. „Ik wens gewoon zonder omhalen eerlijk geïnformeerd te worden. Dat heeft Dijsselbloem niet gedaan."
    De naheffing die Nederland vorig jaar kreeg opgelegd, was het gevolg van een herziening van statistische gegevens. Daardoor bleek de omvang van de Nederlandse economie met terugwerkende kracht groter dan gedacht en een hogere afdracht noodzakelijk. Dijsselbloem maakte de 643 miljoen euro extra vlot en zonder protest over.

    www.telegraaf.nl/binnenland/24534561/...
  3. [verwijderd] 29 september 2015 12:44
    Wat moet je hier nu weer bij denken? Vermogens worden er door de overheid bij de burgers uit ze zak geklopt vanwege schoon en schoner milieu.
    Dit is al een half jaar gaande een bedrijf met zoveel chemische lozing in oppervlakte water dat drinkwater niet ingenomen kan worden.
    Deze regering en minister Schulz doet helemaal niets, al maanden niet.

    Kort geding om chemische lozingen in Maas

    MAASTRICHT -
    Waterleidingmaatschappij Limburg (WML) heeft een kort geding aangespannen tegen het waterschap Roer- en Overmaas in verband met gedoogde lozingen van pyrazolen in de Maas. WML wil dat er minder van de chemische stof vanaf industrieterrein Chemelot in Geleen in de Maas terechtkomen zodat er weer drinkwater kan worden gewonnen uit de rivier, zei een woordvoerder dinsdag.

    www.telegraaf.nl/binnenland/24551065/...
  4. [verwijderd] 1 oktober 2015 13:49
    vandaag weer een lekker stuk in de nrc / het handelsblad over een der voorlieden van de volkspartij voor democratie.
    zum kotzen , weet niet hoe het komt maar elke keer wanneer ik van baalen, het summum van zelfingenomenheid, lees dan krijg ik neiging om te gaan braken.
    zal, om te voorkomen dat vele lezertjes in dit koffiehuis de zelfde neiging krijgen slechts het laatste stuk plaatsen:
    (VVD-Europarlementariër Hans van Baalen liet gisteren twee betaalde bijbanen vallen. „Verstandig”, vindt de VVD.)

    (VVD-Europarlementariër Hans van Baalen zag zich gisteren genoodzaakt om zijn bijbaantjes neer te leggen. Een opinieartikel van zijn hand in de Volkskrant werd hem fataal.)

    "De problemen voor Van Baalen begonnen deze week na een bericht op de website van zelfstandig journalist Ton F. van Dijk. „Europarlementariër Van Baalen op loonlijst auto-industrie”, kopte Van Dijk twee dagen geleden. Door ziekte is de voormalige televisiejournalist momenteel aan huis gekluisterd. Om zichzelf „scherp te houden” is hij begonnen met een nieuwsblog. Van Dijk had gekeken in het online register van het Europees Parlement en vond daar de betaalde nevenfuncties van Van Baalen. Hij zat al jaren in de adviesraad van autolobbyclub RAI en was sinds afgelopen juli lid van de raad van commissarissen van Mercedes Benz Nederland. Deze functie werd eerder vervuld door CDA-Europarlementariër Corien Wortmann, die nu bestuursvoorzitter is van pensioenfonds ABP.

    Van Dijk belde Van Baalen en vroeg om welke bedragen het ging. Om respectievelijk 4.000 en 8.000 euro per jaar, antwoordde Van Baalen, die als Europarlementariër, los van de toeslagen, net zoveel verdient als een Tweede Kamerlid (103.000 euro per jaar). Tot zover niets aan de hand. Europarlementariërs mogen betaalde bijbanen hebben, als ze die maar netjes melden. Hetzelfde geldt overigens voor leden van de Tweede en Eerste Kamer. Nevenfuncties zijn een goede manier om voeling te houden met de maatschappij, zo vinden veel partijen. Een probleem ontstaat pas als een parlementariër een betaalde bijbaan niet meldt, of het politieke ambt gebruikt om de belangen te dienen van organisaties die hem of haar betalen. Dan is sprake van belangenverstrengeling."

    en natuurlijk ontkent van baalen elke vorm van lobby !

    "Bij Van Baalen was daar absoluut geen sprake van, zo verklaarde hij gisteren zelf. Van Baalen is in het Europees Parlement lid van de commissie buitenlandse zaken. Ook is hij plaatsvervangend lid van de commissie internationale handel, wat voor de RAI en Mercedes wellicht een interessantere positie was. Maar nooit heeft hij voor de RAI of Mercedes gelobbyd, zo zei Van Baalen gisteren.
    Vorig jaar schreef hij wel een opinieartikel in de Volkskrant, waarin hij bepleitte dat de Nederlandse regering en Nederlandse Europarlementariërs het vrijhandelsakkoord TTIP met de Verenigde Staten zouden steunen. Een van de argumenten die hij daarvoor noemde, is dat de uiteenlopende voorschriften voor de auto-industrie in Europa en de VS nodig geharmoniseerd zouden moeten worden. „Daar lobbyde hij dus voor de auto-industrie”, zegt Ton F. van Dijk. Onder het opinieartikel stond niet dat Van Baalen betaald adviseur was van de RAI."
  5. [verwijderd] 1 oktober 2015 14:36

    Nog meer klare taal.

    Echt, Hans van Baalen belichaamt alles wat ons cynisch maakt over politici. En waarom we ze niet vertrouwen met zoiets waardevols als democratie. Als Hans van Baalen niet in het Europarlement zit, is hij olie op het vuur van burgeroorlogen aan het gooien en despootje aan het spelen in de periferie van Europa. En noemt dat een Roeping van God. Zijn tijd in het Europarlement gebruikt hij dan om bij te slapen. Is het vleesgeworden slachthuis van liberale idealen wel wakker, dan werkt hij niet voor het volk maar voor de auto-industrie. Knap werk van F-site-journalist Ton F. van Dijk bewijst dat Hans van Baalen als nevenfuncties werkt voor Mercedes Benz Nederland en voor autolobbyclub RAI. Een hoer van de auto-industrie dus, die Hans van Baalen. De enige reden dat hij TTIP steunt, is omdat de auto-industrie hem daarvoor betaalt. Uiteraard laat Hans van BordvoorzijnHarses weten als reactie op het stuk dat zijn belangenverstrengeling geen probleem is. Nope, niet voor de portemonnee en loopbaan van Hans van Baalen, nee. Wel voor de geloofwaardigheid van de Europese democratie. #GeenPeil.
    Update: Hans van Baalen zegt zijn nevenfuncties op voor zolang de VolkswagenHoax-debatten duren. Juist.

    www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/09...

    Vraagt er ergens eentje in een ander draadje, waarom ik het steeds over Elite heb en niet gezorgd heb hier bij te horen.
    Nu ik heb goed voor mijzelf gezorgd maar deze Elite daar wil ik echt niet bijhoren, wie eigenlijk wel.
    Regeren en partijen zijn steeds meer geworden hoe verdien ik zo makkelijk mogelijk, democratie is volkomen gekaapt door de zelfverrijkende elite, onder leidding van schaamteloze VVD leugenaars.
  6. [verwijderd] 1 oktober 2015 16:27
    do 01 okt 2015, 16:05| lees voor
    Van der Steur eist meer scherpte ministerie

    DEN HAAG -
    Het vertrouwen van de Tweede Kamer in het ministerie van Veiligheid en Justitie moet worden hersteld, aldus minister Ard van der Steur. Hij beloofde in het Kamerdebat hiervoor een reeks maatregelen te nemen.
    Hij moest tekst en uitleggen geven over het feit dat hij de Kamer tijdens een vragenuurtje verkeerd heeft geïnformeerd over de foto van Volkert van der G., de moordenaar van Pim Fortuyn. "Ik snap heel goed wat de Kamer wil", zei de VVD-bewindsman.
    De informatievoorziening naar de top van het ministerie moet beter. Hij heeft hierover met zijn topambtenaren gesproken. Van der Steur eist "scherpte en alertheid, een andere houding accepteer ik niet". Ook moet binnen het ministerie het politieke gevoel worden versterkt zodat hij bij gevoelige zaken zoals over Volkert van der G. goed wordt geïnformeerd.
    Maandag zal Van der Steur zijn departement hierover toespreken om voortaan fouten te voorkomen. Ook komt er een project om gedragsverandering in gang te zetten.

    zet de rest van de ambtenaren ook even op scherp, allemaal ingedutte incompetenten.
  7. [verwijderd] 6 oktober 2015 21:26
    Het nieuwe verdienmodel van zieltogende ondernemer Henny van de Most, vuistdiep in VVD word door vrinden VVD van volkomen nieuw verdienmodel voorzien.
    Protesterende bewoners worden niet gehoord, volkomen gepasseerd en zelfs niets ontziend aangereden.
    Zie hier onze democratie totaal verworden na 5 jaar VVD.

    Auto staatssecretaris Dijkhoff belaagd in Oranje

    ASSEN -
    Een bijeenkomst over extra asielopvang in Oranje (Drenthe) is dinsdagavond uit de hand gelopen. Een groep inwoners belaagde de auto van staatssecretaris Dijkhoff. Een vrouw zou gewond zijn geraakt.
    Staatssecretaris Dijkhoff
    Staatssecretaris Dijkhoff
    Foto: ANP
    Dijkhoff had net uitleg gegeven over de opvang van nog eens 700 extra asielzoekers in het dorp van 150 inwoners. Toen zijn auto na afloop wilde vertrekken, hielden inwoners hem tegen. Mensen rukten een portier open en trokken een spiegel van de wagen. Ook trapten ze tegen de auto, meldt de NOS.
    Een vrouw zegt lichtgewond te zijn geraakt toen ze werd aangereden door de auto, meldt RTV Drenthe.
    Dijkhoff heeft de gemeente Midden-Drenthe opgedragen zevenhonderd asielzoekers extra op te vangen in het dorp Oranje. De gemeente en provincie zijn niet blij dat de bewindsman eerder gemaakte afspraken daarover aan zijn laars lapt. Commissaris van de Koning Jacques Tichelaar is woedend.
    "Vanuit mijn rol zie ik toe op de kwaliteit van het openbaar bestuur. Wat hier gebeurt, is niet te begrijpen en draagt zeer zeker niet bij aan draagvlak en bereidheid onder inwoners om asielzoekers op te vangen. Oranje vangt met hulp van inwoners, verenigingen en ondernemers al meer asielzoekers op dan te dragen is in dit dorp. In Drenthe doen gemeenten hun best om onder enorme tijdsdruk, in afstemming met inwoners, zo veel mogelijk asielzoekers op te vangen. Dat dit aantal wordt verdubbeld zonder fatsoenlijk overleg is niet te begrijpen. Wij gaan hierover graag in overleg met de staatssecretaris."
    Eerder dit jaar besloot de gemeenteraad van de Drentse plaats dat er maximaal zevenhonderd asielzoekers zouden opgevangen mogen worden in vakantiepark Speelstad Oranje. Daar komen nu zevenhonderd vluchtelingen bij. In het dorp zelf wonen circa 150 mensen. Dijkhoff kwam dinsdagavond uitleg geven in Oranje maar dat liep totaal uit de hand.

    www.telegraaf.nl/binnenland/24583325/...

  8. forum rang 7 hirshi 6 oktober 2015 21:39
    Een socialist die De Telegraaf citeert.

    Dat was een tijdje geleden ondenkbaar.
    Dat was "not done"

    Hoeveel scheuren heb je in jer Groningse huis en was dat een belemmering om die arme asielzoekers op te nemen. Kunnen toch ook wel in je caravan, nietwaar?
    Laat je hart spreken jojo.
    Vertel.

  9. [verwijderd] 6 oktober 2015 21:45
    quote:

    hirshi schreef op 6 oktober 2015 21:39:

    Een socialist die De Telegraaf citeert.

    Dat was een tijdje geleden ondenkbaar.
    Dat was "not done"

    Hoeveel scheuren heb je in jer Groningse huis en was dat een belemmering om die arme asielzoekers op te nemen. Kunnen toch ook wel in je caravan, nietwaar?
    Laat je hart spreken jojo.
    Vertel.

    Als je goed leest zie je dat de VVD onderling al de buit verdeeld, zij de lusten wij de lasten.
  10. forum rang 7 hirshi 6 oktober 2015 22:21
    De solidariteit van een salonsocialist reikte ver - in theorie althans.
    In de praktijk reikt die solidariteit niet verder dan een centimeter of wat.
    Tenzij natuurlijk die solidariteit gaat ten koste van de ander.
    Want dan is het socialistisch gespuis er als de kippen bij om zich te beroepen op die solidariteit.

    Zo werkt dat bij socialisten.

  11. [verwijderd] 6 oktober 2015 22:29
    quote:

    hirshi schreef op 6 oktober 2015 22:21:

    De solidariteit van een salonsocialist reikte ver - in theorie althans.
    In de praktijk reikt die solidariteit niet verder dan een centimeter of wat.
    Tenzij natuurlijk die solidariteit gaat ten koste van de ander.
    Want dan is het socialistisch gespuis er als de kippen bij om zich te beroepen op die solidariteit.

    Zo werkt dat bij socialisten.


    Toch vreemd rechts VVD als grootste partij en minister president heeft alle macht, toch loopt het land vol en socialisten krijgen de schuld.
    Dat onderzoek wat ik vanmiddag plaatste klopt aardig je bevestigd jezelf steeds weer.

    Je ziet het eigenlijk al jaren, maar ook de leeftijd doet er weinig goeds aan bijdragen.

    Casper Hulshof
    ?@Titchener
    Zo dan. Grote meta-analyse toont verband tussen lagere cognitieve vaardigheden en aanhangen rechts gedachtengoed.

    twitter.com/Titchener/status/65136597...
  12. [verwijderd] 6 oktober 2015 23:06
    quote:

    hirshi schreef op 6 oktober 2015 22:36:

    Socialisten zijn een graadje erger dan kapitalisten.
    Kijk naar de inhalige mediamagnaten van linkse signatuur.
    Geen beloning is hun hoog genoeg.

    Geen wonder dat de bevolking die schijnheilige salonsocialisten steeds meer links laat liggen.
    Klare taal Hirsch.AB
  13. [verwijderd] 9 oktober 2015 13:45
    quote:

    Labyrint schreef op 6 oktober 2015 23:06:

    [...]

    Klare taal Hirsch.AB
    Ja klare taal, zo denkt Nederland over het VVD kabinet van de lachende leugenaar Rutte.

    ’Ondeskundig en te laks’

    door Menzo Willems
    Het kabinet groeit de asielzoelersstroom volledig boven het hoofd. Dat vindt de overgrote meerderheid van de deelnemers aan de Stelling van de Dag. "Het is de regie compleet kwijt. Amateurisme ten top."

    Foto: De Telegraaf
    Het gebrek aan regie blijkt volgens de meeste lezers uit de ophef die ontstond in diverse steden en dorpen met opvangcentra nadat staatssecretaris Dijkhoff het Drentse plaatsje Oranje had overvallen met bussen asielzoekers. "Het kabinet schuift alle problemen voor zich uit tot het niet meer kan om dan maar iets te improviseren", aldus een lezer.
    Slechts een kleine minderheid van de respondenten neemt het voor de regering op: "Ze heeft weinig keuze. Ze is gedwongen ad hoc te handelen", vindt een respondent. "Het kabinet doet het prima. Op korte termijn zoveel vluchtelingen onderdak geven is knap", meent een ander.
    Handelsmissie
    Premier Rutte had in Nederland moeten zijn in deze roerige dagen en niet in de VS waar hij op handelsmissie was, vinden de meeste stellingdeelnemers. "Hij had nooit weg mogen gaan". Dat de premier stelde dat hij vanuit Amerika de regie ook prima kon voeren, vinden zij niet geloofwaardig.
    Volgens CDA-leider Van Haersma Buma is het kabinet veel te laat begonnen met het regelen van opvangplaatsen terwijl in de zomer al duidelijk was dat er grote stromen aan zaten te komen. Ruim tachtig procent is het met de christen-democraat eens: "Het kabinet loopt met alles achter de feiten aan en dat is een zeer kwalijke zaak."
    Staatssecretaris Dijkhoff
    Zo'n negentig procent keurt het af dat de VVD de overvalstactiek van staatssecretaris Dijkhoff steunt. "Dat de VVD hem carte blanche heeft gegeven is van de zotte", reageert een van de respondenten.
    Volgens de VVD is de grens van wat ons land aan asielopvang aankan, in zicht. Wanneer die grens daadwerkelijk is bereikt en wat er dan gaat gebeuren, zeggen de liberalen echter niet. De meeste lezers vinden dat de partij hier duidelijker over moet zijn. "De VVD roept van alles maar doet niets", meent een respondent.
    Sommige lezers bespeuren een conflict in de coalitie over het asielbeleid. "De VVD wil 'ho!' roepen en PvdA zegt 'kom maar.'" Iemand verwacht dat hierdoor "een regeringscrisis voor de deur staat." Een ander denkt echter dat beide partijen het zo ver niet laten komen: " Ze houden elkaar in een houdgreep, bang voor de PVV."
    De meeste respondenten hebben er begrip voor dat in diverse steden en dorpen het verzet tegen de vluchtelingenopvang groeit. "Dat krijg je als er niet naar de burger wordt geluisterd."
    Verblijfsvergunning
    Minister Blok biedt asielzoekers met een verblijfsvergunning rijkspanden zoals voormalige rechtbanken, monumentale villa's en statige herenhuizen aan als woonruimte. De meesten vinden dit echter geen goed idee: "Mooie panden voor buitenlanders en Nederlanders kunnen barsten."
    Tachtig procent denkt dat het sluiten van de grens de beste methode is om de vluchtelingenstroom in te dammen. Een zelfde percentage is voor extra snelle spoedprocedures waardoor afgewezen asielzoekers zo snel mogelijk het land uit kunnen.
    Ruim vijftien procent ziet het verlenen van een tijdelijke verblijfsvergunning als het ei van Columbus. Nog geen vijf procent denkt dat meer opvangcentra een oplossing is.

    www.telegraaf.nl/watuzegt/wuz_stellin...
1.112 Posts
Pagina: «« 1 ... 30 31 32 33 34 ... 56 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 911,74 +0,13%
EUR/USD 1,0797 +0,23%
FTSE 100 8.425,07 -0,10%
Germany40^ 18.725,50 -0,25%
Gold spot 2.347,78 -0,55%
NY-Nasdaq Composite 16.340,87 -0,03%

Stijgers

Air Fr...
+2,52%
Alfen ...
+2,29%
Akzo N...
+1,97%
Philip...
+1,89%
Basic-Fit
+1,83%

Dalers

VIVORY...
-4,40%
FASTNED
-2,36%
Flow T...
-1,55%
Sligro
-1,24%
Fugro
-1,11%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links