Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

  • 26,560 13 mei 2024 17:37
  • -0,100 (-0,38%) Dagrange 26,300 - 26,640
  • 75.616 Gem. (3M) 85,8K

GALAPAGOS SEPTEMBER

5.070 Posts
Pagina: «« 1 ... 221 222 223 224 225 ... 254 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 30 september 2015 09:20
    Galapagos meldt veel belangstelling voor reumamedicijn
    Thieu Vaessen
    maandag 28 september 2015, 6:00Update: maandag 28 september 2015, 8:05‘Partijen staan op stoep voor deelname in reumamiddel’ (PDF)

    Tal van farmaceutische bedrijven hebben zich bij Galapagos gemeld om het reumamedicijn filgotinib samen met het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf verder te ontwikkelen. Dat zegt ceo Onno van de Stolpe van Galapagos in een gesprek met het Financieele Dagblad. Het Amerikaanse AbbVie meldde vrijdag dat de samenwerking met Galapagos te staken. Van de Stolpe zegt dat hij nog dit jaar verwacht een nieuw partnerschap rond filgotinib te kunnen aankondigen.

    ‘Andere partijen staan op de stoep’, aldus Van de Stolpe. ‘We hebben een grote lijst met partners die met ons in gesprek willen.’ De topman van Galapagos zegt dat hij weken geleden al contact had gezocht met andere farmaceutische bedrijven, voor het geval AbbVie zou afzien van verdere samenwerking. ‘Daar kregen we een ongelooflijk goede respons op. En daar zijn na afgelopen vrijdag nog nieuwe partijen bijgekomen.’


    Onno van de Stolpe

    Nieuwe generatie reumamiddelen

    AbbVie heeft tot nu toe een groot deel van het onderzoek naar filgotinib gefinancierd, maar het Amerikaanse bedrijf zegt nu toch meer vertrouwen te hebben in een nieuw reumamedicijn dat het zelf ontwikkelt. AbbVie beschikt met het reumamiddel Humira momenteel over het best verkocht medicijn ter wereld.

    De interesse om filgotinib verder te ontwikkelen is volgens Van de Stolpe zo groot omdat reuma een van ‘de grootste ziektegebieden’ ter wereld is. Hij wijst er ook op dat slechts vier farmaceutische bedrijven, waaronder AbbVie en Galapagos, ver gevorderd zijn met de ontwikkeling van een nieuwe generatie reumamiddelen, de zogenoemde JAK-remmers. Daardoor zou Galapagos zich in een sterke onderhandelingspositie bevinden.

    Betere onderhandelingspositie

    Van de Stolpe stelt dat hij waarschijnlijke betere voorwaarden kan bedingen bij de onderhandelingen over een nieuw samenwerkingsverband, omdat Galapagos nu ruim bij kas zit. Ook beschikt het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf over veel meer onderzoeksgegevens voor filgotinib.

    Op basis van een vergelijking van de tot nu toe gepubliceerde onderzoeksresultaten concludeerde de Belgische financiële krant De Tijd dit weekeinde dat het AbbVie-medicijn vooralsnog effectiever lijkt dan filgotinib. Van de Stolpe stelt evenwel dat het AbbVie-middel ‘niet superieur is in effectiviteit’. Hij noemt het bovendien ‘opmerkelijk’ dat AbbVie nog geen data heeft vrijgegeven over bijwerkingen van zijn eigen medicijn-in-ontwikkeling. ‘En in reuma is veiligheid enorm belangrijk.’

    FDA terughoudend

    Een nieuwe partner zal Galapagos ook moeten bijstaan in de gesprekken met de Amerikaanse FDA, die beslist over de toelating van nieuwe medicijnen tot de Amerikaanse markt. Een van de redenen voor AbbVie om af te haken, is dat Galapagos geen toestemming heeft zijn nieuwe medicijn in de hoogste dosering uitgebreid te testen. Daardoor kan vertraging ontstaan bij de toelating van filgotinib.

    Van de Stolpe zegt ervan overtuigd te zijn dat de FDA wel akkoord zal gaan met verdere studies. ‘We krijgen de FDA wel mee in deze discussie.’ De FDA is tot nu toe terughoudend om dat filgotinib mogelijk nadelige gevolgen heeft voor de spermaproductie bij mannelijke patiënten. Van de Stolpe: ‘Zo’n effect is heel lastig te meten, maar het is ook niet zo relevant. Verreweg de meeste reumapatiënten zijn vrouwen en de mannen zijn vaak al op leeftijd.’
  2. [verwijderd] 30 september 2015 09:20
    ben er heeeeleeemaal klaar, mee, dan dnek je, nog, aanhouden, ik wil ze niet kwijt en misschien komt het omslagpunt, niet dus, going down, met dik verlies verkocht, kon het niet meer aanzien. Sorry voor de mensen die ern nog inzitten maar ik hoop dat de boel nog flink keldert en dat ik ze wellicht rond de 20e weer oppik, dan weer up en break-even spelen want dit is gewoon niet leuk meer....je kan mooi weer praten wat je wilt, maar feit is gewoon dat belangrijkste partner is afgehaakt en meer vertrouwen heeft in eigen medicijn (dus partner kwijt en concurrent erbij) er nog geen nieuwe partner is en het aandeel meer dan 20!!!!! euro gedaald is...wie daar nog iets positiefs in ziet moet echt stoppen met blowen
  3. [verwijderd] 30 september 2015 09:21
    [quote alias=guusje id=8835815 date=201509300911]
    Dit aandeel heb weinig met beleggen te maken, wat een ramp.

    inderdaad.. maar dat zelfde kan je zeggen voor alle aandelen ! beleggen doe je als je zelf een bedrijf wil opstarten..dit wat een ieder nu doet, aandelen op de beurs kopen en dan metwinst verkopen is speculeren.. dichterbij hebzucht! en de afstraffing komt daarbij ook om het hoekje kijken.. s
    afm-moet een beter systeem lanceren.. het product waarmee Galapagos een ieder in haar greep had, was nog niet eens goed en goedgekeurd..maar op basis van geloof en hoop... kocht een ieder dit.. wilden niet in de afwachtende rij staan..wel dan krijg je dit soort gedoe..ik heb met mijn winsten.. echter ook zitten gokken.. kan hooguit remise worden... maar geniet ervan. jullie toch ook.. zo kijk ik ernaar.wachten maar op de volgende trein van ONNO
  4. [verwijderd] 30 september 2015 09:21
    Zou hier J&J niet achter kunnen zitten. Willen niet partneren maar Gal. helemaal hebben. Dat wil Onno natuurlijk weer niet. Ik kan me herinneren dat met Crucell ook de koers in elkaar getrapt werd, iedereen er moedeloos van werd en dat J&J ineens een vijandig bod deed. Het is natuurlijk wel toevallig allemaal dat de koers plotsklaps in elkaar stort. Wat denken jullie?
  5. [verwijderd] 30 september 2015 09:21
    Voorheen bij een daling wilde ik er nog wel eens uitstappen om dan later weer duurder in te stappen. Dit is mij bij gala diverse keren overkomen, ik had mij dan ook voorgenomen om bij een daling niet meer te verkopen, nou het resultaat is dan ook dat ik bijna 50% ten opzichte van vorige week heb ingeleverd.
    Zit nu weer met verbazing naar ruim 6% verlies te kijken en denk ik blijf rustig zitten en wacht op betere tijden, mij krijgen ze niet klein, snik.
  6. Pharmking 30 september 2015 09:22
    Er liggen bakken met geld klaar om voor deze koers te kopen, maar men weet nog niet het laagste punt. Nu willen ze er nog vanaf in het kader van window dressing (einde q3) en vanmiddag wordt er wel weer gekocht (lage koersen en partner bekendmaking in q4)

    Had je ze in q3 dan ga je de bietenbrug op en heb je ze in q4 dan heb je winst
5.070 Posts
Pagina: «« 1 ... 221 222 223 224 225 ... 254 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links