Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Onze falende " betrouwbare " Overheid

211 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 11 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 18 september 2015 12:59
    Excuses
    In 2013 lag Mansveld ook al onder vuur, vanwege het niet delen van een rapport over ProRail. In dat rapport uit juni 2012 stond onder meer dat ProRail het spooronderhoud zo goedkoop aanbesteedt, dat vertragingen en ongelukken dreigen. Mansveld bood de Kamer toen haar excuses aan.

    Oud-topfunctionarissen van ProRail zeggen vandaag in het Financiëele Dagblad dat de Staat ProRail beter kan inlijven, net als Rijkswaterstaat. Mansveld heeft aangegeven dat hier veel nadelen aan kleven.
  2. [verwijderd] 18 september 2015 16:02
    De ambities waren torenhoog, de resultaten bedroevend. De Amsterdamse Rekenkamer schetst in een gisteren verschenen rapport een onthutsend beeld van het glasvezelnetwerk dat de gemeente de voorbije jaren over de complete stad wilde uitrollen, voor snel internet.

    Daarbij is het stadsbestuur 'ernstig' te kort geschoten in het informeren van de gemeenteraad, een verwijt dat terugslaat op onder anderen oud-wethouder Eric Wiebes, de huidige staatssecretaris van Financiën. De raad is niet goed ingelicht over de risico's en de voortgang van het project.

    Aanvankelijk was het de bedoeling 420.000 huishoudens aan te sluiten op glasvezel. Bij de start in 2009 was dat al bij 43.000 huishoudens het geval. Eind 2014 waren er niet meer dan 67.000 bijgekomen, waarmee ook de inmiddels teruggeschroefde doelstelling bij lange na niet is gehaald.

    Ja, tenzij
    Bij het project werkte de gemeente samen met het bedrijfsleven: KPN en Reggefiber, het installatiebedrijf van bouwreus Dik Wessels. Dat had gevolgen voor de informatievoorziening aan de gemeenteraad. Met beide bedrijven sprak toenmalig wethouder Maarten van Poelgeest af dat er alleen informatie openbaar zou worden gemaakt als de wet dat voor schrijft. De Rekenkamer adviseert in de toekomst dit 'nee, tenzij' te veranderen in een 'ja, tenzij'.

    De complexiteit van de operatie is volgens de Rekenkamer onderschat, wat leidde tot een 'te beperkte bestuurlijke en politieke betrokkenheid'. Een relatief klein clubje ambtenaren kon zijn eigen gang gaan. Eén van hen droeg vier petten tegelijk: bestuurder van een betrokken bv, opdrachtgever, controleur en ambtelijk verantwoordelijke.

    De financiële consequenties van het echec zijn relatief beperkt; Amsterdam participeert voor 6 miljoen euro. Volgens de Rekenkamer is dat een verklaring voor de geringe politieke aandacht de laatste jaren. In een reactie stelt het huidige stadsbestuur dat de functies inmiddels gescheiden zijn. Onderzocht wordt of de gemeentelijke participatie in het glasvezelnetwerk van de hand kan worden gedaan.

    de digitalesnelweg , ook al te duur en te moeilijk
  3. gerrit 69 20 september 2015 23:54

    www.telegraaf.nl/binnenland/24516583/...

    zo 20 sep 2015, 22:12 | 2 reacties | lees voor
    'Van der G. blijft gewoon vrij man'

    door Saskia Belleman
    AMSTERDAM -
    De kans dat Volkert van der G. alsnog zes jaar achter de tralies belandt is nihil. Dat zeggen de advocaten Willem Jan Ausma en Mark Teurlings. Beide raadslieden zeggen dat dat buitenproportioneel zou zijn gezien de overtreding.
    Uit een uizending van Brandpunt-Reporter zou blijken dat Van der G. de voorwaarden van zijn vrijlating heeft geschonden.
    Ausma: “Soms is een rechtbank meedogenloos, maar dan ook alleen als iemand in de periode van de voorwaardelijke invrijheidsstelling een zwaar strafbaar feit heeft begaan. Dat is hier niet aan de orde.”
    Mark Teurlings denkt dat het Openbaar Ministerie zelfs geen vordering om de straf ten uitvoer te leggen zal indienen bij de rechtbank. ,,De voorwaarde dat Van der G. niet met de media mocht praten is destijds opgelegd om te voorkomen dat er onrust in de samenleving zou ontstaan. Zelfs als hij die foto’s in scène heeft gezet, heeft hij toch geen interview gegeven? Ook al vindt heel Nederland dat hij alsnog de gevangenis in moet omdat hij Pim Fortuyn heeft vermoord, dat doet niet ter zake.”
    In juli 2014, twee maanden nadat Van der G. op vrije voeten kwam probeerde hij al onder de voorwaarden uit te komen die hem waren opgelegd. De rechtbank hief een deel van het verbod om op bepaalde plekken te komen, op. Het verbod om contact te hebben met de media bleef, omdat volgens de rechtbank niet was gebleken dat dat hem wezenlijk in zijn vrijheid beperkte.

    ************

    Weer een toonbeeld waarom een groot aantal burgers onze Overheid niet meer serieus neemt en Volkert van de Graaf het hele systeem belachelijk maakt en een lange neus trekt naar iedereen in Nederland.

  4. gerrit 69 21 september 2015 11:14


    www.telegraaf.nl/binnenland/24517063/...

    ma 21 sep 2015, 05:30 | 203 reacties | lees voor
    Geheime onderhandelingen over aankoop van 160 miljoen euro
    Rembrandts komen thuis

    Ruud Mikkers en Wouter de Winther
    DEN HAAG -
    Nederland heeft de afgelopen weken in het diepste geheim onderhandeld om twee meesterwerken van Rembrandt weer op vaderlandse bodem te krijgen. Kabinet en Rijksmuseum leggen 160 miljoen euro op tafel in een poging de huwelijksportretten van Maerten Soolmans en Oopjen Coppit te verwerven.
    De unieke doeken uit 1634 worden ook wel ’broer en zus van de Nachtwacht’ genoemd en waren de afgelopen jaren eigendom van de Franse tak van de bankiersfamilie Rothschild, een van de meest vermogende dynastieën op aarde. Fractieleiders in de Tweede Kamer, kabinet en de kunstwereld hebben de koppen bij elkaar gestoken in de hoop de doeken hierheen te halen.

    **********

    Dankzij zeer doortastend optreden van onze Overheid, word Nederland weer twee schilderijen voor ons museum " rijker. "
    Ik krijg hier een blij gevoel van..!!
  5. gerrit 69 21 september 2015 12:22

    Weten we het nog van het vorige schilderij de Victory Boogie Woogie.?

    Aankoop
    Victory Boogie Woogie werd in 1997 door de Nederlandse Stichting Nationaal Fonds Kunstbezit voor 82 miljoen gulden[2] (€ 37 miljoen) gekocht van eigenaar S. Newhouse uit New York. Het werk is aangekocht door een schenking van De Nederlandsche Bank aan de genoemde stichting, waarbij het schilderij eigendom werd van de Staat der Nederlanden (in beheer bij het Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en in langdurig bruikleen aan het Gemeentemuseum Den Haag). De Nederlandsche Bank wilde met dit gebaar afscheid nemen van de Nederlandse gulden, omdat het besluit om de euro in te voeren genomen was.

    Door velen in Nederland werd hiertegen geprotesteerd, vooral tegen het ongekend hoge bedrag voor een onvoltooid schilderij, voorstellende een aantal kleurenvakjes, waarop de papieren plakstroken nog aanwezig waren. In de Tweede Kamer werden vragen gesteld over de geheime handelwijze door De Nederlandsche Bank en minister Gerrit Zalm, die zich hiermee aan de wettelijke controle door de Kamer leek te onttrekken. Anderen vonden het een briljante actie, omdat door de geheime handelwijze prijsopdrijving werd voorkomen.

    *********

    Onze Gerrit Zalm bleef maar lachen, terwijl hij wist dat onze Gulden te goedkoop verkwanseld werd voor de Euro.!!
  6. gerrit 69 21 september 2015 14:46

    www.telegraaf.nl/binnenland/24518775/...

    ma 21 sep 2015, 14:30 | 0 reacties | lees voor
    Staatssecretaris Dijkhoff houdt boot af in heikele kwestie
    'OM aan zet in zaak-Volkert'

    Van onze parlementaire redactie
    DEN HAAG -
    „Het Openbaar Ministerie is aan zet.” Met die reactie houdt staatssecretaris Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) de boot af rond het al dan niet opnieuw vastzetten van Volkert van der G. „De Reclassering stelt voorwaarden voor iemands voorlopige invrijheidsstelling. Als die voorwaarden eventueel zijn geschonden, is het aan het OM daar een oordeel over te vellen en de rechter de vragen daar consequenties aan te verbinden. Dat is niet aan mij.”
    Dijkhoff wil nog niet vooruitlopen op de bevoegdheid die hij als staatssecretaris wil degelijk heeft: het OM opdragen bij de rechter te vragen de moordenaar van Pim Fortuyn opnieuw vast te zetten. In de Tweede Kamer wordt op die mogelijkheid al gewezen, onder meer in Kamervragen van de PVV en het CDA. Volgens hen is het zonneklaar dat Volkert de voorwaarden voor zijn voorlopige invrijheidsstelling heeft geschonden.
    Eén van de voorwaarden dat hij al na twaalf van de achttien jaar opgelegde jaren celstraf op vrije voeten kwam, was immers dat Van der G. geen contact mocht zoeken met de media. Naar eigen zeggen heeft hij via zijn advocaat Stijn Franken en een tussenpersoon bewust een treffen met een fotograaf van De Telegraaf in scène gezet. Met het schenden van het mediaverbod zou de rechter Van der Graaf weer kunnen vastzetten.
    Dijkhoff wil daar niet op vooruitlopen. Sowieso voelt hij zich ongemakkelijk zich over de kwestie te uiten. Hij wil zelfs niet zeggen wat hij ervan vindt. „Het gevaar is dat mijn mening gezien wordt als die van de Staat. Misschien frustreer ik dan wel een proces. Wat ik zeg kan in een proces door iemand die handig is verkeerd worden gebruikt. Alles wat ik zeg heeft weer zijn effect in de discussie. Het is niet uitgesloten dat mensen die juridisch een beetje handig zijn die teksten weer in hun eigen voordeel gaan gebruiken.

    ***********

    Typisch het grote manco van de Overheid, wie nu eigenlijk de verantwoordelijkheid draagt en altijd wijzen naar een ander overheidslichaam.
    Na overleg drinken we een glas, doen een plas en alles bleef zoals het was.
  7. gerrit 69 22 september 2015 11:45
    quote:

    Dream*On schreef op 21 september 2015 11:18:

    Ze gaan het schilderij financieren, de komende jaren komt er dus ook nog een leuk rentebedrag bij....

    de bankiersfamilie Rothschild zal een mooi rendement gemaakt hebben...
    Ze willen het schilderij vast zelf wel financieren tegen 8% rente, met het schilderij als onderpand...
    Terwijl Vincent van Gogh en Rembrandt straatarm zijn gestorven, rollen we nu over elkaar heen om enig werk te bemachtigen.
    In deze rare hebzuchtige wereld doet onze Overheid er aan mee, door minimaal 80 miljoen euro te investeren in twee schilderijen onder de noemer van cultureel erfgoed, terwijl voor dit geld minimaal 700 goedkope sociale huurwoningen gebouwd hadden kunnen worden, waardoor heel wat burgers in ons land daar gelukkiger van waren geworden.
  8. forum rang 5 hvasd2 22 september 2015 11:51
    quote:

    gerrit 69 schreef op 22 september 2015 11:45:

    [...]

    Terwijl Vincent van Gogh en Rembrandt straatarm zijn gestorven, rollen we nu over elkaar heen om enig werk te bemachtigen.
    In deze rare hebzuchtige wereld doet onze Overheid er aan mee, door minimaal 80 miljoen euro te investeren in twee schilderijen onder de noemer van cultureel erfgoed, terwijl voor dit geld minimaal 700 goedkope sociale huurwoningen gebouwd hadden kunnen worden, waardoor heel wat burgers in ons land daar gelukkiger van waren geworden.
    Je vergeet de vluchtelingen te noemen ;-)
  9. mjmj 22 september 2015 11:53
    gerrit Nederland leent tegen ca, 0%. Wat bazel je nu over 80 miljoen die vanzelf weer terug komt door verhoogd museumbezoek en toerisme. Verder hebben de pensioenfondsen 600 miljard in kas die ze over de reling gooien door in private equity te investeren die onze V&D's leegzuigen en investeren in andere spannende avonturen met amerikaanse grootbanken die fantastische constructies voor hen bedenken.
  10. gerrit 69 22 september 2015 12:02
    quote:

    mjmj schreef op 22 september 2015 11:53:

    gerrit Nederland leent tegen ca, 0%. Wat bazel je nu over 80 miljoen die vanzelf weer terug komt door verhoogd museumbezoek en toerisme. Verder hebben de pensioenfondsen 600 miljard in kas die ze over de reling gooien door in private equity te investeren die onze V&D's leegzuigen en investeren in andere spannende avonturen met amerikaanse grootbanken die fantastische constructies voor hen bedenken.
    Wat bazel jij nou.!!
    Verhoogd museumbezoek en toerisme is een aanname die uit de lucht is gegrepen, net als dat de beurs altijd maar verder omhoog gaat.
    Verder vind ik het van de Overheid niet gepast om belastinggeld in twee over het paard getilde schilderijen te steken, terwijl voor dat geld echt iets voor de burgers gedaan kan worden zoals sociale woningbouw waar schreeuwend behoefte aan is.
    Deze investering is gebaseerd op snobisme, net als een tijd geleden de aanschaf van de Victory Boogie Woogie.
  11. [verwijderd] 22 september 2015 12:38
    beste gerrit 69, ik had je wat hoger ingeschat.
    :" twee over het paard getilde schilderijen te steken,"
    je hebt het over één der grootste schilders aller tijden die al tijdens zijn leven grote erkenning genoot.
    anders had dit rijke echtpaar , gemeten naar huidige maatstaven, multi-multi miljonairs zich niet door rembrandt laten vereeuwigen.
    je kan het vergelijken met echtpaar arnolfini door jan van eyck.
    dat rembrandt arm gestorven is heeft niets te maken met geen erkenning maar met het op veel te grote voet leven.
    ik heb wel eens de lange boedellijst na zijn faillissement gelezen, die was echt niet mis.
    zijn huis ( nu museum) lag wel op één der chique straten, breestraat geheten van amsterdam.
    vlakbij dat van de bankiersfamilie de pinto.
    breestraat = bredestraat= broadway
    uit het gemeente archief :

    " Rembrandthuis
    De straat waar het huis stond, heette toen de Breestraat. Later is dit deel van de straat Jodenbreestraat gaan heten. Het was een goede buurt. Er woonden welgestelde kooplieden, veelal joden, en ook veel kunstenaars. Het huis was vrij chique, met een kroonlijst en een driehoekig fronton in de voorgevel. Het was smal, maar wel drie verdiepingen hoog. Rembrandt bleef er tot 1658 wonen. Schulden
    Na mei 1640 moest Rembrandt nog driekwart van de koopsom afbetalen. Daarvoor had hij eigenlijk een soort hypotheek bij de vorige eigenaren. Hij moest vijf procent rente betalen. Dat was in die tijd erg veel; twee of drie procent was gebruikelijker. Rembrandt heeft de hypotheek nooit afbetaald. Daardoor kwam hij in financiële problemen."
  12. [verwijderd] 22 september 2015 12:44
    Het zijn zonder meer mooie schilderijen, Rijks is een machtig mooi museum denk met genoegen terug aan de vele keren dat ik er was, vorig jaar nog na de vernieuwing.
    Maar daar gaat het niet om, in een tijd van crisis hoge staatsschulden en een onzekere economische toekomst, allemaal argumenten waarmee de meest zwakken in de samenleving uitgekleed worden, past de enorme uitgave ten laste van diezelfde gemeenschap niet.
    Het is een schande!
  13. gerrit 69 22 september 2015 12:47

    beste gerrit 69, ik had je wat hoger ingeschat.
    :" twee over het paard getilde schilderijen te steken,"
    je hebt het over één der grootste schilders aller tijden die al tijdens zijn leven grote erkenning genoot.

    gerrit
    Je ziet mij ook nergens schrijven dat Rembrandt geen groot schilder zou zijn.
    Mijn kritiek is gericht op de Overheid
    Of je mij nu hoog of laag inschat, kan mij niet zoveel schelen.
  14. [verwijderd] 22 september 2015 13:00
    jullie zouden het ook zo kunnen zien.
    de twee doeken waren voorheen in particuliere handen , nu zijn wij alle nederlanders collectief eigenaar geworden en heeft daarmee elke nederlander iets minder dan € 10,- terug gezien van zijn jaarlijks door de overheid ingehouden zuurverdiende centjes.
    vind wel dat nu elk nederlands staatsburger op vertoon van een identiteitspas vrij toegang tot het rijksmuseum dient te krijgen om te kunnen contrôleren of zijn €10,- nog steeds in goede conditie verkeert.
    trouwens voor de oorlog was het rijks voor ons gratis.
    zelfde geldt nog steeds in het buitenland waar beroemde staats musea op bepaalde dagen maandelijks gratis toegankelijk zijn voor hun staatsburgers.
  15. forum rang 7 ffff 22 september 2015 13:17
    Rijsmuseum voor de oorlog gratis en....
    zelfde geldt nog steeds in het buitenland waar beroemde staats musea op bepaalde dagen maandelijks gratis toegankelijk zijn voor hun staatsburgers.

    Leuke opmerking, le sobriquet! Gaat jouw geheugen zo ver....!

    Was inderdaad verbaasd in een Spaans museum en later een Cypriotisch museum gratis naar binnen te mogen. Hoe zo toch gratis? Bleek zwaar te zijn gefinancierd door...Europa! En als tegenprestatie mochten Europeanen er gratis in. Ze zouden natuurlijk ook gewoonweg niet kunnen financieren en intree vragen, maar ik denk dat ze dan weer verlies draaien.

    Peter
  16. gerrit 69 22 september 2015 13:19


    Onderstaand bericht was nu precies mijn inschatting wat het OM zou doen of zou laten ten opzichte van Volkert van de Graaf.
    In het kort komt het er op neer dat het OM er ook geen raad mee weet, maar dat zullen ze ons niet mededelen.

    www.telegraaf.nl/binnenland/24522535/...

    di 22 sep 2015, 12:28 | 3 reacties | lees voor
    OM op de hoogte van maken foto's
    Volkert schond mediaverbod niet

    DEN HAAG -
    Volkert van der G. heeft het mediaverbod niet overtreden door in samenspraak met zijn advocaat foto’s van zichzelf in scène te zetten. Dat maakte het Openbaar Ministerie dinsdag bekend. Het OM was op de hoogte van het maken van de foto’s en heeft vooraf toestemming gegeven.


    Eén van de voorwaarden dat de moordenaar van Pim Fortuyn na twaalf van de achttien jaar opgelegde jaren celstraf op vrije voeten kwam, was dat hij geen contact mocht zoeken met de media.
    In een door tv-programma Brandpunt Reporter heimelijk opgenomen gesprek zegt Van der G. dat hij foto’s die vorig jaar in De Telegraaf verschenen zelf in scène heeft gezet. Hij vertelt dat zijn toenmalige advocaat, Stijn Franken, contact legde met de fotograaf: ,,Die maakte bij wijze van spreken 200 foto’s en dan konden wij zeggen: die wel en die niet”, aldus Van der G.
    ,,Het OM is op 16 juni 2014 door een van de advocaten van Van der G. in kennis gesteld van het feit dat er een foto werd gemaakt", aldus het OM in een persbericht. ,,Het OM heeft inhoudelijk beoordeeld of hier sprake zou zijn van een overtreding van het opgelegde mediaverbod. Daarvan was volgens het OM geen sprake."
    De foto verscheen de volgende dag in De Telegraaf. Voor verdere vragen verwijst het OM naar minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie.

    ps; Wie hoor ik nu op de achtergrond hard lachen ( V vd G)
211 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 11 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 911,91 +0,14%
EUR/USD 1,0792 +0,19%
FTSE 100 8.414,99 -0,22%
Germany40^ 18.720,10 -0,28%
Gold spot 2.335,92 -1,05%
NY-Nasdaq Composite 16.340,87 -0,03%

Stijgers

Air Fr...
+3,99%
Alfen ...
+3,08%
NX FIL...
+2,85%
JUST E...
+2,08%
PROSUS
+2,03%

Dalers

VIVORY...
-3,14%
FASTNED
-1,71%
BESI
-1,39%
SBM Of...
-1,36%
ASML
-1,33%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links