Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

SRLev 9%: Iemand rente ontvangen?

2.454 Posts
Pagina: «« 1 ... 84 85 86 87 88 ... 123 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Hoover 11 augustus 2015 13:20
    Tja, als dat gebeurt, en de onderliggende rentes gaan inderdaad stijgen dan zullen de default percentage enorm oplopen. Debt issuance is hoger dan pre-crisis levels echter met dien verstande dat het nu 80% junk is en 20% IG. Voor de crises lagen deze % omgekeerd. (bron S&P research).
    Dus ik denk dat de trend wel hogere rentes is , echter het zal rustig verlopen. Anders spiken de default percentages tot hoge levels (we hebben in de 80-er jaren tijdens de rente-hobbel al eens 25% default % gehad in de HY US markten).
    My take: zeer langzaam oplopende rentes, eerst in de US (sept .25bps, met dovish tone), dan de UK met 25bps, en Europa gaat pas volgende zomer nadenken over rente verhoging. (1e hike eind 2016?) .
  2. Braams 11 augustus 2015 18:10
    quote:

    Hoover schreef op 11 augustus 2015 13:20:

    My take: zeer langzaam oplopende rentes, eerst in de US (sept .25bps, met dovish tone), dan de UK met 25bps, en Europa gaat pas volgende zomer nadenken over rente verhoging. (1e hike eind 2016?) .
    Idd. zal de rente (ooit) gaan stijgen maar alleen bij (robuuste) economische groei. Bij de eerste beste macro economische onheilstijding zakt iedereen weer door de knietjes (FED, ECB) en komen spoorslags terug op de aangekondigde verhoging. Ik zie het nog niet zo snel gebeuren maar kan ook niet verder kijken dan een jaar. Dus zou ik zeggen met de huidige economische vooruitzichten: hooguit een lichte renteverhoging in 2016 maar hoedt u voor positieve economische ontwikkelingen ;-)
  3. [verwijderd] 18 augustus 2015 22:40
    Good evening to Hoover and to everybody, Fed should push the brake to rate hikes:
    slowing growth in emerging economies, Bri-C-s and, above all, China slowdonw, commodities slump, Eurozone low growth, export goods from US ($) more and more expensive. The same growth of US economy is very fragile.
  4. Braams 14 september 2015 23:03
    Nou mannen (en vrouwen), de loempia geeft al wat meer van zijn ingrediënten prijs. Sowieso een flinke lik sambal want het ontslag van Van Olphen is buitengewoon pittig!

    Ik quote ff het FD: "Onervaren bestuur. Bakker is de enig overgebleven Nederlander. Van de andere bestuursleden zijn er twee Chinees en is er een Brits, met een Chinese achtergrond... DNB toetsingsprocedure nog altijd niet helemaal is afgerond."

    en: "Bij de goedkeuring is ook als eis gesteld dat Anbang het kapitaal van Vivat versterkt met €1,35 mrd. Dat kapitaal is nog niet gestort; volgens de afspraken moet dat uiterlijk 24 oktober gebeuren."

    Ach, misschien zie ik het wel allemaal te zwart in en maken de chinezen juist schoon schip, wie zal het zeggen? Maar ja, als ergens een volk is dat weet hoe wankel een kast vol porselein kan zijn..

    fd.nl/ondernemen/1118735/chinees-anba...
  5. Braams 14 september 2015 23:20
    Hmm, ik denk toch meer dat ze schoon schip en vooral haast maken. Prachtig artikel van Pieter Couwenbergh en Cor de Horde: De nieuwe baas heet Wu.. (Who?). Ik kan het niet nalaten om een paar pareltjes te quoten:

    "'Chairman Wu', zoals hij wordt genoemd, duldt geen tegenspraak.. ..Hij is gewend om te opereren als een Romeinse keizer. Wat hij wil, gebeurt. Bij Anbang geen afgewogen besluiten in een raad van bestuur dat ook nog wordt getoetst door de raad van commissarissen.Geen toezichthouder die ook nog over je schouder meekijkt. Wat Wu wil, wordt uitgevoerd."

    'Zij verbazen zich over hoe het bij ons eraan toe gaat. Waar jullie een jaar over doen, doen wij in een week'

    Amaai, dat is geen extra lik sambal maar groot Chinees vuurwerk. Nou ja, misschien kan dat suffe Vivat wel een paar donderslagen bij heldere hemel gebruiken!

    fd.nl/ondernemen/1118744/de-nieuwe-ba...

  6. Braams 15 september 2015 10:48
    Of ze de coupon overslaan weet ik niet, ze moeten wel 1,35mld bijstorten voor eind oktober dus komt er weer wat ruimte. Misschien dat ze terugkoopbod doen..

    Maar Chinezen zijn niet gek, die weten precies hoe de hazen (moeten) lopen. De CEO heeft niets (meer) te zeggen, de DNB heeft het maar te accepteren want wie wil anders dit drijvend stuk wrakhout hebben? Mark my words, binnen een jaar zal 10-15% van de banen verdwijnen en wordt de boel grondig op de schop genomen. We kunnen nog wel wat Chinees vuurwerk verwachten en of het met een sisser afloopt...?
  7. Lk-33 15 september 2015 12:07
    quote:

    Limbabwaan schreef op 15 september 2015 09:56:

    [...]

    Schoon schip maken zou imo ook wel eens in kunnen houden dat de coupon, ook in 2016, overgeslagen wordt.
    Waarom de coupon alsnog overslaan als je uiteindelijk 9% rente betaald over de overgeslagen coupons? Of het zou een uitrook-strategie moeten zijn.
  8. [verwijderd] 15 september 2015 18:26
    quote:

    Lk-33 schreef op 15 september 2015 12:07:

    [...]
    Waarom de coupon alsnog overslaan als je uiteindelijk 9% rente betaald over de overgeslagen coupons? Of het zou een uitrook-strategie moeten zijn.
    Bijvoorbeeld, omdat SRLEV al 2 jaar een negatieve operationele cashflow realiseert (bijna 1,5 mrd per ultimo 2014 en 1,167 mrd in 2013). In boerenkooltaal, men komt geld tekort om de operationele bedrijfsvoering te betalen.

    Dat valt voor eventjes wel op te lossen door desinvesteringen, schuldeisers wat later te betalen of .. door de betaling van de coupon op de obligaties uit te stellen. Maar aan het eind van de rit zal de cashflow positief moeten worden.
  9. [verwijderd] 15 september 2015 22:03
    quote:

    fred12345 schreef op 15 september 2015 21:28:

    Is het bovenstaande aspect niet verwerkt in de overnameprijs van Anbang?
    Ik denk van wel en als ze een bod doen op de lening, zoals reeds meermaals gepost,
    van pakweg 150 in april a.s. zijn ze van de lening af.
    Je gaat, als ik het goed begrijp, nog een stap verder met het aflossen van de lening? Daar heb je wel pecunia voor nodig, en pecunia komt Zwitserleven nu net te kort (cf hun jaarrekening). Het aflossen kan pas vanaf 2021 hoor, al kan een tussentijds bod natuurljk ook, niet dat ik daar in geloof.

    In de overnameprijs rekening kan aan de ander kant ook rekening gehouden zijn met het verder uitstellen van de coupon op de obligatie. Kortom de stelligheid dat de coupon op deze obligatie hervat zou worden omdat Anbang Zwitserleven overnam zie ik niet (wat ook aan mij kan liggen uiteraard).

    Wel in het tegendeel, om de cashflow van Zwitserleven weer op orde te krijgen zou het verder uitstellen van couponbetalingen juist helpen. Wat meningen betreft ben ik het daarom wel eens met Braams, ik zou niet raar opkijken als binnen afzienbare tijd Zwitserleven gereorganiseerd wordt, het is imho nodig. Maar om daar als obligatiehouder nu accuut van in hoera stemming te raken, opgeschorte couponbetalingen te verwachten, en een koers van 150. Niet vervelend bedoeld, maar er zijn ook mensen die geloven dat PSV dit jaar de champions league wint. Voor de volledigheid, ik geloof van niet.
  10. forum rang 9 objectief 16 september 2015 09:22
    @Limbabwaan: Ik geloof ook niet dat PSV ...maar wel dat het de bedoeling is om de couponbetaling in april te hervatten. Een reorganisatie van Zwitserleven staat dat niet in de weg, kan zelfs juist positief zijn. Een eventueel bod is een mogelijkheid maar ze kunnen de lening ook in 2021 tegen 100% aflossen.
    Anbang wil verder uitbreiden en zal zich daarom positief moeten etaleren.

  11. Braams 16 september 2015 18:01
    quote:

    fred12345 schreef op 16 september 2015 09:22:

    Anbang wil verder uitbreiden en zal zich daarom positief moeten etaleren.
    Nou Fred, uitbreiding kan Anbang in NL voorlopig wel vergeten na de soap met Van Olphen. Die cowboys krijgen never nooit toestemming van de DNB. Lees ook fd.nl/ondernemen/1118884/gedroomde-ch...

    "...Door het wegsturen van Van Olphen hoeven de Chinezen er voorlopig niet op te rekenen dat ze toestemming krijgen voor een grote overname in de financiële sector, in elk geval niet in Nederland. En zonder overnameverhaal is Vivat wat het altijd al was: niet aantrekkelijk..."
  12. Sparhans 17 september 2015 12:06
    quote:

    Braams schreef op 14 september 2015 23:03:

    Nou mannen (en vrouwen), de loempia geeft al wat meer van zijn ingrediënten prijs. Sowieso een flinke lik sambal want het ontslag van Van Olphen is buitengewoon pittig!
    Ik vond eerder de verwijzing naar de loempia een vrij zure analyse, maar ik moet in hindsight toch credits geven voor de visie. Ik had zelf niet verwacht dat de Chineze aandeelhouder zo snel zo nadrukkelijk zijn stempel zou drukken.

    Mijn inschatting obv berichtgeving in o.a. FD is dat de Chinezen het idee hadden om met de aankoop van SR een springplank te verkrijgen voor meer strategische aankopen. Vandaar ook de openlijke flirt met ASR door Van Olphen in de media. Maar nu lijkt het dat dat voor o.a. de toezichthouder toch veel te snel is en ze dat wel kunnen vergeten. Ergo, zie kieperen kapitaal in een zwakke verzekeraar en moeten maar kijken hoe ze dit organisch verder gaan uitbouwen cq oplappen. Is geen scenario wat een agressieve partij als Anbang voor ogen had denk ik. Zou me dan ook niet verbazen als nu achter de schermen toch nog felle gesprekken gaande zijn waarbij ze zullen proberen additionele voorwaarden aan de kapitaalsinjectie te stellen.

    Nu bleek dat Van Olphen niet verder kwam dan louter Anbang bij SR binnen te fietsen en de situatie bij SR intern toch nog iets minder rooskleurig bleek te zijn, werd zijn positie onhoudbaar. Kortom, heel spannende tijden voor SR lijkt me.
  13. Lk-33 17 september 2015 12:37
    quote:

    Sparhans schreef op 17 september 2015 12:06:

    [...]
    Zou me dan ook niet verbazen als nu achter de schermen toch nog felle gesprekken gaande zijn waarbij ze zullen proberen additionele voorwaarden aan de kapitaalsinjectie te stellen.
    Volgens mij hebben ze hun tijd om terug te komen op afspraken inmiddels wel gehad. Maar een European Style strategie hoeven we in ieder geval niet meer te verwachten.
  14. Lk-33 17 september 2015 13:14
    quote:

    Sparhans schreef op 17 september 2015 12:55:

    Dat is precies wat ik me afvraag Lk; Staan er in de SPA misschien voorwaarden die Anbang zou kunnen inzetten om 'tegenwerking' (zoals zij dat misschien gevoelsmatig ervaren) van toezichthouders of andere instanties te voorkomen?
    Gevoelsmatig denk ik dat de deal gesloten is en dat ze nu toch echt aan de bak moeten bij Vivat. Ze hebben namelijk al een periode gehad waarin ze de zaken konden aankijken en toen hebben ze ook gelijk gekregen door de aangepaste aankoopprijs. Lijkt me dat dit op een gegeven moment een keer voorbij is.

    Misschien valt ze de koop van Vivat wel enorm tegen en voelen ze zich gedwongen direct in de actie te komen. En misschien dat Van Olphen als onderdeel van het probleem wordt gezien. Dat lijkt me een reëler uitgangspositie.
  15. Sparhans 17 september 2015 14:57
    Je kunt gelijk hebben. Maar al speculerende zocht ik naar een verklaring waarom Van Olphen zo accuut opstapt. Een scenario wat ik kan bedenken is dat Anbang toch op het laatste moment nog hard ball zou willen spelen gezien wat ik eerder schreef en dat Van Olphen - als man van de consensus - daar helemaal niet comfortabel mee zou zijn?
  16. forum rang 4 shaai 17 september 2015 18:02
    quote:

    Lk-33 schreef op 17 september 2015 13:14:

    [...]
    Gevoelsmatig denk ik dat de deal gesloten is en dat ze nu toch echt aan de bak moeten bij Vivat. Ze hebben namelijk al een periode gehad waarin ze de zaken konden aankijken en toen hebben ze ook gelijk gekregen door de aangepaste aankoopprijs. Lijkt me dat dit op een gegeven moment een keer voorbij is.

    Misschien valt ze de koop van Vivat wel enorm tegen en voelen ze zich gedwongen direct in de actie te komen. En misschien dat Van Olphen als onderdeel van het probleem wordt gezien. Dat lijkt me een reëler uitgangspositie.
    koopsom hebben ze niet meer. kapitaalsinjectie ook nog niet gedaan? wat als ze gewoon weigeren? weglopen vd deal. Dan kan er alleen een jarenlange procedure volgen? De kansen om iets anders in het buitenland over te nemen zijn dan wellicht wel verkeken, maar dan stoppen de aandeelhouders (politiek Chinees gebacked?) toch hun geld in een ander vehikel? Niemand weet wie het zijn, en hoe het geld ineens in Anbang kwam, toch?
    wellicht een beetje doemdenken, van mij, maar toch.
2.454 Posts
Pagina: «« 1 ... 84 85 86 87 88 ... 123 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 882,63 +1,42%
EUR/USD 1,0694 -0,33%
FTSE 100 8.139,83 +0,75%
Germany40^ 18.177,90 +1,45%
Gold spot 2.337,95 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.927,90 +2,03%

Stijgers

EBUSCO...
+9,33%
NX FIL...
+8,77%
ASMI
+7,26%
Alfen ...
+5,89%
PostNL
+3,82%

Dalers

SIGNIF...
-11,28%
Wereld...
-7,62%
AMG Cr...
-5,77%
IMCD
-4,90%
ABN AM...
-4,19%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links