Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ukraine

16.415 Posts
Pagina: «« 1 ... 691 692 693 694 695 ... 821 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. whammy 4 september 2015 17:04
    [quote alias=WA1985 id=8770701 date=201509040928]
    [...]

    Ik heb niets tegen de NAVO, maar als zij zich overal mee bemoeien en al deze ellende in de wereld veroorzaken dan vraag ik mij af wat het doel van zo'n organisatie is.
    De Navo heeft zich, na het uiteenvallen van de Sovjet Unie, nieuwe doelen/taken gesteld o.a. zich gaan bemoeien, ( vanwege het falen van VN resoluties) hierbij te denken aan ex Joegoslavië, in conflicten die niet binnen het verdragsgebied vielen. De leus 'out of area is out of business'. Zo werd het bevorderen van stabiliteit en democratie buiten de verdragsgrenzen, 'out of area'ook een taak van de Navo is de gedachte.
    Denk jij niet dat wij nu met de gebakken peren zitten, al die vluchtelingen en al die ellende in het noorden van Afrika en het Midden-Oosten, terwijl VS (overgroot deel van de NAVO) zich daar helemaal niets van aantrekt?
    Inmenging: Syrië (US), Libië ( Engeland en Frankrijk), Irak ( US en bondgenoten) etc. met als doel "westerse democratiën" propageren alleen zo werkt het niet blijkt nu. Wie zegt dat een westerse democratie de beste staatsvorm is?
    Hetzelfde gebeurt in Oekraine, terwijl VS zogenaamd de oekrainers aan de 'democratie' helpt belandt het land verder in het putje. Heb je enige idee wat een gemiddelde oekrainer nu verdient en wat hij verdiende laten we zeggen 3 jaar geleden, het is niet meer te filmen wat daar gebeurt.
    Uiteindelijk eindigt Oekraïne hetzelfde als Griekenland nog erger, in Oekraïne is immers een burgeroorlog gaande. Hervormen en onder het juk van het IMF met het gevolg dat duizenden Oekraïners op zoek zullen gaan naar een beter bestaan.
    NAVO is voor mij een mislukte organisatie en wordt tegenwoordig alleen maar gebruikt om politieke doelen te bereiken. Daarnaast is het gewoon een verdieninstrument voor de Amerikaanse politiek, omdat alle wapens in VS worden gekocht. Vergeet niet dat het een miljarden business is en het zal nog lang duren voordat een gemiddelde politicus hier iets over gaat zeggen. Alhoewel hoor ik hier en daar een enkeling wat roepen, maar die worden meteen als gekken weggezet.
    Met bovenstaande alinea eens alleen nog de vraag en tevens antwoord waarom bewapenen de RF en China zich en niet te vergeten Japan. Het gaat om de hegemonie in de wereld en wie eigenaar is van grondstoffen en landbouwgronden komt als overwinnaar uit de bus.
  2. forum rang 10 voda 6 september 2015 15:40
    Coal stocks at Ukraine's power plants increase to 1.418 mln tonnes in late Aug – Ukrenergo

    According to a national joint-stock company Ukrenergo report, coal stocks held in the warehouses of Ukrainian thermal power plants from August 25th to August 31st 2015 increased by 7.6% or by 99,700 tonne, to 1.418 million tonne.

    Anthracite stocks during the period totaled 635,200 tonnes and gas coal, 783,100 tonne.

    The company said that on August 31st 32 coal power units and two fuel oil power units at the thermal power plants of generating companies with a capacity of 6.115 GW were operating. Ukrainian nuclear power plants had the capacity of 9.089 GW, hydroelectric power plants 601 MW, combined heat and power plants 652 MW and alternative energy units 139 MW.

    Ukrenergo operates Ukraine's backbone and interstate power grid and supervises the country's national grid. It is a state-owned company and is controlled by the Ukrainian Energy and Coal Industry Ministry.

    Source : Interfax
  3. Tygo003 6 september 2015 15:41

    NAVO is voor mij een mislukte organisatie en wordt tegenwoordig alleen maar gebruikt om politieke doelen te bereiken. Daarnaast is het gewoon een verdieninstrument voor de Amerikaanse politiek, omdat alle wapens in VS worden gekocht. Vergeet niet dat het een miljarden business is en het zal nog lang duren voordat een gemiddelde politicus hier iets over gaat zeggen. Alhoewel hoor ik hier en daar een enkeling wat roepen, maar die worden meteen als gekken weggezet.

    Met bovenstaande alinea eens alleen nog de vraag en tevens antwoord waarom bewapenen de RF en China zich en niet te vergeten Japan. Het gaat om de hegemonie in de wereld en wie eigenaar is van grondstoffen en landbouwgronden komt als overwinnaar uit de bus.
    [/quote]

    Het gaat niet om de eigenaar van grondstoffen en landbouwgronden, maar wie de handelsroutes ter zee en land controleert. Amerika controleert deze en is de hegemoon, maar het bekostigen van de inlichtingen en militair apparaat heeft de US een schuld van 18000 miljard opgeleverd in 20 jaar. NAVO is zeker geen mislukking als organisatie waarvoor deze bedoelt is, het controleren van de wereld. Het kan alleen niet financieel volgehouden worden.

    Van deze verzwakking heeft China gebruik gemaakt om haar positie in de Chinezen zee te verstevigen en haar militair potentieel op te bouwen. US heeft haar Asia Pivot ingezet om een cordon om China te bouwen, maar kunnen dit financieel niet trekken.

    EU moet een Europees leger opzetten om onafhankelijker van US te zijn. De 300mld die de EU uitgeeft aan leger moet ruimschoots voldoende zijn om een sterk leger te hebben. Zoveel geven China en Rusland gezamenlijk uit. Tevens wapen aanbestedingen alleen intern uitbesteden, goed voor economie en werkgelegenheid.

    De Ukraine aan Rusland overlaten, die rotzooi hebben we hier niet nodig en kost tevens alleen maar geld. Mentaliteit van de mensen is anders en past niet in de EU. Plus Rusland een goede buur laten zijn is belangrijk voor stabiliteit en economie.
  4. [verwijderd] 7 september 2015 19:59
    english.pravda.ru/news/world/07-09-20...

    Riots in Moldova may grow into coup

    de russen nemen de kop van pravda al voor hun waarheid :)
    Maar er is wel iets voor te zeggen:
    Tijdens forx crisis van 2008 ....in de oost europan beweerden velen dat de laatste uitbreiding iets te EU enthousiast was .
    Stapelen ze ernog een paar rampen in spe bij sinds vilnius .Tja ...

    En moldova , waar gaan ze hun heil zoeken ? In boekarest ?nogzelf vollop bezig met de politieke EUintegratiepijnen .TTz ieder klaagt daar ondertussen zowat ieder aan omdat ze nog teveel politiek voeren op zijn roemeens.
  5. forum rang 10 voda 10 september 2015 19:57
    Zware straf voor Oekraïense vlag in Mosk

    Door: redactie
    10-9-15 - 17:43

    Een man die in de Russische hoofdstad Moskou een Oekraïense vlag op een wolkenkrabber had geschilderd, heeft daarvoor twee jaar en drie maanden gevangenisstraf gekregen. Met de actie wilde de man protesteren tegen het Russische buitenlandse beleid.

    Het incident in augustus vorig jaar kreeg internationaal veel aandacht, omdat in Moskou slechts zelden iemand zich tegen het beleid van president Vladimir Poetin in Oekraïne uitspreekt.

    De man hoorde bij een groep demonstranten, die een enorme gele ster op de spits schilderden van een wolkenkrabber uit de tijd van Stalin. Daardoor leek het alsof de torenspits de nationale kleuren van Oekraïne droeg, geel en blauw. De man werd schuldig bevonden aan vandalisme. Vier anderen, die eveneens op de toren actief waren, werden schuldig bevonden aan het minder ernstige verstoring van de openbare orde en kwamen vrij.

    www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/artic...
  6. forum rang 10 voda 14 september 2015 20:58
    Metinvest calls for resumption of VAT refunds for exported goods

    Ukrainian Journal last week reported that Metinvest, the largest Ukrainian mining and metal company has said that its enterprises are operating under Ukrainian law and its Khartsyzsk Pipe Plant and Yenakiyeve Steel Works (both based in Donetsk region) were re-registered in Ukrainian controlled Mariupol, and has expressed hope that VAT for exported goods will be refunded.

    Metinvest issued the statement when the State Treasury Service of Ukraine, under the instruction of the Security Service of Ukraine (SBU), stopped refunding VAT to Metinvest-Ukraine trade company, Khartsyzsk Pipe Plant, and Yenakiyeve Steel Works (all part of Metinvest).

    Source : Ukrainian Journal
  7. forum rang 10 voda 14 september 2015 20:59
    Zaporizhstal has considerably increased taxes payments in 2015

    One of the largest tax-payers of Ukraine and of Zaporozhye Region, Zaporizhstal PJSC, for 8 months of 2015, has transferred to the budgets of all levels UAH 1.8 billiard, that is for UAH 1.07 billiard (in 2.5 times) more than taxes payment for the same period of 2014 (for 8 months of 2014 it was transferred UAH 746.8 Million).

    Source : Strategic Research Institute
  8. [verwijderd] 14 september 2015 21:46
    quote:

    whammy schreef op 14 september 2015 21:33:

    Beste Voda, men kan zoveel lezen over de Oekraïne zowel aan de linker als aan de rechterzijde dat het de moeite niet meer loont om de juiste interpretatie te geven als waarheidsbevinding.
    juiste interpretatie te geven als waarheidsbevinding.

    Zeer juist maar ondertussen staat moldova reeds een week op stelten.Hoor je bitter weinig van hier over deze kleine maidan , niemand van de onzen op het supporterspodium , niemand ..........Het pleintjesvolk heeft daar nochthans volgens hun eigen zeggen hetzelfde probleem als die op het grote plein van 2 jaar terug .

  9. whammy 14 september 2015 21:55
    quote:

    dentroef schreef op 14 september 2015 21:46:

    [...]juiste interpretatie te geven als waarheidsbevinding.

    Zeer juist maar ondertussen staat moldova reeds een week op stelten.Hoor je bitter weinig van hier over deze kleine maidan , niemand van de onzen op het supporterspodium , niemand ..........Het pleintjesvolk heeft daar nochthans volgens hun eigen zeggen hetzelfde probleem als die op het grote plein van 2 jaar terug .

    Een tijd geleden hebben we het in dit draadje gehad waar de nieuwe "grens" komt de liggen tussen Avondland en Morgenland. In mijn optiek ligt die in Polen. Inmiddels 80000 Poolse vrijwilligers om de enclave Kaliningrad. Tot hier en niet verder RF. Bij de Polen zit het ingebakken voor 'God en Vaderland'.
    www.bnr.nl/feeds/anp/BUI/881047-1509/...
  10. forum rang 10 voda 15 september 2015 19:45
    Russia and EU discusses resumption of Ukraine gas deliveries

    Business Standard reported that Russia and the European Union have discussed ways of ending Russia's gas dispute with Ukraine to allow for the resumption of gas supplies to Russia's war-torn ex-Soviet neighbour.

    Russian gas giant Gazprom in July halted all natural gas supplies to Ukraine after the breakdown of talks between Moscow and Kiev over pricing.

    Moscow claimed that Brussels would provide money for Ukraine's gas purchases.

    Mr Alexander Novak, energy minister of Russia, was quoted a saying by Russian agencies after the meeting in Vienna with the European Commission's vice-president for energy Mr Maros Sefcovic that "It seems to us that we were able to reach an agreement on the so-called winter package.”

    Mr Novak said that the fate of the agreement now depended on Ukraine. If they agree it, we could meet next week, he said of the next round of talks, which would involve Ukraine and after which the gas could flow.

    The European Commission said that the meeting created a solid basis for convening a trilateral meeting with Russia and Ukraine and to finalise a new package in the near future.

    Ukraine transports 15% of gas consumed by Europe and its own reserves are running low more than two months after Gazprom turned off the tap.

    Mr Novak said that Moscow, which has refused to fix gas prices for more than a quarter, was ready for a "price discount for the winter period to set the price at the level of neighbouring countries like Poland."

    The Russian side also claimed that the EU was offering to provide $500 million to Ukraine specifically for Russian gas purchases.

    Mr Alexei Miller, Gazprom chief, said that "USD 500 million will go especially for buying Gazprom's gas, good for 2 billion cubic metres.”

    Mr Miller went on to warn that “The upcoming winter could be unusually cold, claiming that abnormally cold winters happen once in ten years and we all remember the cold winter of 2005-06.”

    The chief of Ukraine's gas operator Naftogaz Mr Andriy Kobolev confirmed to journalists that Kiev plans to get money mostly from the Europeans in form of loans as well as other sources.

    End-of-year haggling over energy prices had been a familiar problem between Russia and Ukraine but ties collapsed altogether after a popular uprising in Kiev ousted Kremlin-backed leader Mr Viktor Yanukovych last year, after which Moscow hiked the price.

    Source : Business Standard
  11. whammy 16 september 2015 07:43
    Poetin verzet de bakens van de Oekraïne naar Syrië, afleiden is een strategisch plan.
    Ukraine
    Putin spoke on Syria one day after the EU extended the life of its blacklist of 150 Russians and Russian agents responsible for the war in Ukraine.

    His Middle East initiative has also prompted the US to ask Nato allies Bulgaria, Greece, and Turkey to say No to Russian military overflights carrying soldiers and weapons to Syria.

    The EU’s new top priority is the tens of thousands of refugees coming from the region via Turkey and the Western Balkans.

    Meanwhile, the French and German leaders are to meet Putin in October to discuss terms on Ukraine.

    But for some analysts, the Syria project is designed to deflect interest from the Ukraine crisis and to rehabilitate Putin on the world stage.

    Ulrich Speck, a Russia expert at the German Marshall Fund think tank, wrote on Tuesday that “Ukraine’s resistance against the Russian-led attack in Donbas in combination with support from the West has made it impossible for Moscow to win back control over Ukraine any time soon without a major war”.

    He added: “Increasing Russia’s role in Syria presents an opportunity for Putin to put Moscow back in the center of global politics, distract from the quagmire that the Donbas has become, and to score points abroad and at home”.
    Bron: Euroobserver
  12. forum rang 6 haas 17 september 2015 17:08
    Syrie wordt onder de voet gelopen ?
    =========================================

    'Rusland voorkomt totale ramp in Syrië'

    MOSKOU -
    Rusland helpt de Syrische regering van president Bashar al-Assad militair om een totale catastrofe te voorkomen. Dat heeft Kremlin-woordvoerster Maria Zacharova donderdag beklemtoond. Rusland vecht met zijn militaire hulp aan Syrië "tegen terrorisme; Rusland waarborgt het bestaan van de staat Syrië en voorkomt er een totale catastrofe". Rusland is bereid informatie te delen met de Verenigde Staten over de hulp aan Syrië, aldus de woordvoerster.
  13. whammy 17 september 2015 21:09
    Ukraine Wednesday banned two BBC reporters - Steve Rosenberg and Emma Wells - from entering the country, by adding them to a blacklist of Russian media. Officials described them as a "threat to national interests". The BBC called it a "shameful attack on media freedom ... completely inappropriate and inexplicable"
    Nadere details ontbreken en dat voor de BBC de MSM
  14. forum rang 10 voda 17 september 2015 21:14
    Berlusconi mag Oekraïne niet meer in

    De voormalige Italiaanse premier Silvio Berlusconi mag de komende drie jaar Oekraïne niet in, in het ,,belang van de nationale veiligheid''. Dat meldde de Oekraïense nieuwssite Apostrophe donderdag.

    Berlusconi bezocht afgelopen weekeinde de door Rusland geannexeerde Krim, waar hij de Russische president Vladimir Poetin ontmoette. Daarmee was hij de eerste bekende westerse politicus die het schiereiland bezocht sinds de annexatie vorig jaar.

    De verhoudingen tussen Rusland en het Westen bereikten door de inlijving van de Krim een nieuw dieptepunt sinds de Koude Oorlog.

    www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/artic...
  15. forum rang 10 voda 18 september 2015 13:51
    Ukrainian steelmakers see losses rising in seven months of 2015

    Unian reported that Ukraine's steel industry saw a 15.3% rise in losses (negative pre-tax financial results) January through July 2015, or by UAH 1.9 billion year-over-year, to UAH 14.3 billion, according to steel industry association Metallurgprom.

    It said "Financial results from operational activity were estimated at UAH 8.7 billion against UAH 4.6 billion in the seven months of 2014, but loss from foreign exchange rate differences (re-assessment of loans in foreign currency and interest on them) translated into a negative financial result before tax.”

    According to Metallurgprom, net income (revenue) from sales of steel goods for the reported period increased by 15.1% year-over-year, or UAH 15.4 billion, to UAH 117.4 billion.

    There was a significant increase in prices (in the hryvnia equivalent) of main raw materials as compared to the same period last year: prices of iron ore were up by 46%, pellets by 16%, limestone by 72%, refractory materials by 59-108%. Prices of ferroalloys grew by 80-123%, coke by 119%, scrap metal by 48%, natural gas by 67%, and electricity by 37%.

    At the same time, export prices of steel staples made by Ukrainian producers decreased by an average of 23% in the dollar equivalent, but rose by an average of 58% in the hryvnia equivalent

    In the seven months, steelmakers were paid UAH 9.8 billion in delayed VAT refunds. At the same time, VAT refunds claimed as of August 1 totaled UAH 6.2 billion (VAT refunds arrears as of August 1, 2014, amounted to UAH 2.8 billion).

    As UNIAN reported earlier, the Ukrainian metallurgical industry's losses (negative financial results before tax) increased by 84.4%, or UAH 10.3 billion, in 2014 from 2013 to UAH 22.5 billion.

    Source : Unian
16.415 Posts
Pagina: «« 1 ... 691 692 693 694 695 ... 821 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 878,83 -0,39%
EUR/USD 1,0683 +0,13%
FTSE 100 8.116,54 -0,34%
Germany40^ 17.905,20 -1,18%
Gold spot 2.308,54 -1,17%
NY-Nasdaq Composite 15.657,82 -2,04%

Stijgers

Corbion
+2,70%
B&S Gr...
+1,20%
Ahold ...
+1,17%
ForFar...
+1,04%
OCI
+1,00%

Dalers

VIVORY...
-13,94%
EBUSCO...
-5,50%
ACOMO
-4,69%
Air Fr...
-4,29%
Arcadis
-3,88%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links