Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wat gaat Kwantum opleveren? En de Engelse bedrijven?

737 Posts
Pagina: «« 1 ... 26 27 28 29 30 ... 37 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. benito c. 6 augustus 2015 11:13
    Het lijkt mij dat als je 100.000 aandelen kwijt wilt, dat je dat niet op deze manier gaat doen. Dan ben je, met zo´n aantal, ook niet een kleine particulier, die niet weet wat hij doet.
    Dan moet er dus wat anders achter zitten, dat die koers telkens omlaag wordt gebracht. We zullen er nog wel achter komen, welke belangen mogelijkerwijs hier spelen.
  2. [verwijderd] 6 augustus 2015 14:30
    quote:

    de eerlijke persoon schreef op 6 augustus 2015 00:29:

    Nel ik vindt je een topper
    heb masintosh gekocht op het pharming forum
    daar had jy op geschreven let op masintosh
    Dus ik heb ze al 5 a 6 maanden gekocht op 3.05
    My is altyd geleerd geduld.
    en speel met geld wat je niet nodig heb
    fyn dat je reageerd .hopelyk nu omhoog gr
    Nou ja, Nel vond Macintosh al koopwaardig rond de 5 euro (een waardesprong naar 8 euro verwachtend) (en Connect Group koopwaardig rond € 1,80, koers thans € 1,00). Koersdalingen en lage koersen bij Mac werden verklaard door koersmanipulatie. Onduidelijk echter hoe dit in elkaar zit of zou kunnen zitten. Hoe werkt het en wie heeft er profijt van? Geef dan maar eens een uitgewerkte theorie (=onderbouwing).

    Kan gebeuren hoor en niemand kan op de juiste lage niveaus long gaan. Maar het is niet alles goud wat er blinkt. Hier trouwens wel als ING-doel wordt bereikt, dan komt het met aankopen boven 5 euro ook nog dik in orde. Onder de huidige omstandigheden utopisch.

    Vandaag weer terug naar de twohundred-and-fifty voorlopig met zelfs een transactie van ongeveer 46.000 stuks daarop. Sowieso een hoog volume weer.

    Benieuwd wat er gaat gebeuren, want er lijkt iets aan de hand. Meest voor de hand liggende scenario echter: geen nieuws, volume droogt volgende week op en weer wat weken aanmodderen; ontknoping ergens in het najaar en altijd onverwacht (al maken maandagen de meeste kans; en een nieuw lek kan ook nog altijd).
  3. benito c. 6 augustus 2015 14:52
    53 08/05/2015 15:10:25 CEST 2,45 800.000,00 Exchange Cross

    Die transactie was op 8 mei, de verkopende partij was Delta Lloyd.Dit pakket ligt nipt onder de 3%, dus er was geen meldingsplicht voor de koper. Het lijkt er op, dat dit de verklaring is, dat de koers al maanden rond de 2,50 blijft hangen. Telkens bij een grote order rond de 2,50 wordt die bediend. Totdat deze verkoper zijn 800.000 stukken kwijt is. Dat zou inmiddels wel ongeveer gedaan kunnen zijn. Waarom deze koper de stukken koopt, en ze vervolgens weer kwijt probeert te raken, zonder verlies? Het zou kunnen dat die stukken met een bijbedoeling zijn gekocht, bijv. om Macintosh onder druk te zetten. Joop Steenbergen zou zo´n persoon kunnen zijn, maar anderen zijn ook denkbaar.Inmiddels is wel duidelijk, dat Macintosh zich niet onder druk laat zetten, dat zal ook gesteund worden door de grootaandeelhouders, die samen de meerderheid hebben.
    Het is maar een speculatie, ik probeer te begrijpen waarom er telkens zoveel aanbod is.Delta Lloyd zelf, en het Deelnemingenfonds kunnen op dat niveau ook nog steeds aan de verkoopkant zitten, dan gaat het om veel meer dan die 800.000 stukken.Alles bij elkaar kunnen zij zonder melding te hoeven doen resp. 1,4% en een kleine 5% verkopen, dat gaat dan om ruim 1,6 miljoen aandelen.
  4. forum rang 4 Nel 6 augustus 2015 15:09
    een ieder met zijn eigen beslissingen maken als hij ergens instapt
    toen Mac op 5 euro noteerde gingen er vele blokken 5k voorbij en zelfs 1 van 138k en dan te bedenken dat het toen alleen om Halfords lening ging waar het meeste van terug zou komen.
    daarna ging het met weinig naar de 3 euro grens toe om vervolgens met een aantal dagen met redelijk volume naar de 2,50 te gaan
    toen was er stilte om vervolgens met zeer hoog volume naar de 3+ te gaan
    en de weg terug ging weer met laag volume
    nu zijn er belangen rond de 2,50 met soms dagen met extreem hoog volume en dat er dus gerommeld word met de koers ben IK van overtuigd maar bewijs is alleen zichtbaar in het boekie en niet op papier.
    connect group is een drama maar deze koersval komt op rekening van de oude Ceo die plots opstapte nadat werd bekend gemaakt dat een oud oprichter weer terug kwam.
    Ceo is nu zijn belang op de beurs aan het dumpen en dat is idd te zien aan de huidige 1 euro en dan te bedenken dat men een ev per aandeel heeft op 2+ tja angst zaaien meer kan ik er niet van maken .

    dus er gebeurd van alles op de beurs maar bewijzen zijn vaak moeilijk te weerleggen .

    fijne dag en weer op 2,50

  5. pff 6 augustus 2015 17:31
    Ik verkoop ze niet, en vang deze stukjes ook niet op, wie dan wel? omdat de koers zo lekker stil ligt kun je blijkbaar een hoop aandelen, van de ene grote aandeelhouder naar de andere verslepen voor een vaste koersprijs. Maar waarom zou je dat op deze manier doen? en wat is de achterliggende gedachte omdat bij Mac te doen? Ik verneem dat graag.
  6. [verwijderd] 6 augustus 2015 17:39
    @Nel: mee eens, maar mijn opmerkingen waren alleen bedoeld om een en ander in perspectief te zien. Wij zitten allemaal mis voor wat betreft het optimale instapmoment, behoudens zeer veel geluk. Achteraf was een koop Macintosh op € 2,5 beter geweest en een koop van Connect op € 1,-. Denken we nu. Kan nog anders blijken, als er nog verdere afslagen komen. Onwaarschijnlijk denken we nu, laten we het tot Macintosh beperken, maar alles kan, behalve minder dan nihil. Zie Imtech maar weer eens, maar ook legio sterke bedrijven waarvan koersen worden afgestraft met double digits, zelfs na best keurige prestaties/Q-cijfers. Probeer het met Fugro maar eens goed te doen. Is een koers van 10-15 euro daar reëel op dit moment? Of circa het dubbele zoals tot voor kort?

    Verder best waardering voor jouw inzichten/strategieën. Ik neem aan dat jij ingeval van sterk geloof in opwaarts potentieel scale-down uitbreidt, mocht de koers dalen. Of met verlies verkoopt om later op een nog lagere koers weer in te stappen. Anders zie ik niet zo snel hoe je in bepaalde gevallen nog winst kunt maken, behoudens gevallen met een zeer hoge overnamepremie of zoals bij Macintosh misschien: eerst een koerssprong door herstructureringseffect en dan op langere termijn (horizon een jaar of 3 indien nodig) groot succes in de schoenenbusiness, door goede formules, goede prijzen, veel betere marktpositie (ook door afhaken van anderen), goede kwaliteit etc.etc.

    Interessant is ook dat de meesten hier bij een koerssprong door verkoop Kwantum/UK zullen denken: pik in en wegwezen. Een belegger met geloof in het fundament zou dan ook kunnen denken: aha, bijkopen nu, met in het achterhoofd de koersen van € 5,- en hoger van nog niet zo lang geleden, zie ook het koersdoel van ING. Het probleem met ons particulieren is: de zakken zijn niet eindeloos diep en bovendien hebben we lang pijn gevoeld van rode cijfers op papier en het risico van nog verder omlaag. Dus denken we op een gunstig moment "genoeg is genoeg" en "blij met de verlossing", tja echt zakelijk lijkt het me niet, maar zoals altijd geregeerd grotendeels door emotie.
  7. forum rang 4 Nel 6 augustus 2015 20:05
    Emotie is de slechtste raadgever bij beleggen handel altijd naar de huidige ontwikkelingen
    Mac zit in mijn MT porto en bij daling meerdere keren plukken gekocht en als er herstel is bouw ik vaak weer een gedeelte af om zo in balans te blijven met mijn belang en zo gaat het gem omlaag en pak ik dus af en toe winst.
    Voor de rest telt hier geduld en is het huidige gerommel in het aandeel een bevestiging dat de heren druk bezig zijn om posities door te schuiven en de reden weten we pas achteraf:-)

    Fijne avond
  8. pff 6 augustus 2015 22:04
    Dus dan zou de verkoop rond moeten zijn met de Amerikaan om een zo hoog mogelijke prijs te krijgen voor Kwantum en afdeling UK. Als cadeau krijgt hij nog een mooie besparing van 500.000 mee.(om zo de verkoopwaarde nog wat op te drijven) Omdat uiteindelijk voor beide partijen de koers daarna waarschijnlijk weer omhoog gaat()3.5euro of hoger. Dan zit er toch eerdaags groot nieuws aan te komen! En kunnen we per dag kijken hoe groot dat cadeautje uiteindelijk wordt;)
  9. Ligon 7 augustus 2015 09:16
    Ik geloof nooit zo in die koersmanipulatietheorieën. Op bijna ieder forum op IEX wordt daar over gesproken en vooral bij fondsen waar men een zeer grote stijging zou verwachten... Alleen zit ik nu in het boekje te kijken en wat staat daar op € 2,5000? 50.803 stuks! Dat is meer dan het gemiddelde volume bij Mac in normale tijden.
    Ik ben toch ook wel zeer benieuwd naar wie, wat, waarom. Ik vrees alleen dat wij als particuliertjes daar pas heel wat later achter zullen komen.
    Of hebben jullie (met meer kennis van zaken dan ik) misschien nog goede ideeën?
  10. [verwijderd] 7 augustus 2015 10:18
    Ik ben bang dat we er nooit achter komen. Maar dat vinden we ook geen probleem, mits we in de prijzen vallen!

    In een overname-proces kan ik me voorstellen dat de zittende groot-aandeelhouders belang hebben bij een laag te houden koers. De kandidaat-overnemers willen bieden, maar zouden af kunnen haken als de koers te zeer is opgelopen. Maar ja, zou je dan denken, bij weinig free-float, sluit gewoon een deal met de groot-aandeelhouders, maakt niet uit dat de prijs dicht bij de opgelopen beurskoers ligt, de rest krijg je toch wel mee (zie de overname van HES Beheer).

    Bij Macintosh gaan we uit van niet een overname maar van een verkoop van met name Kwantum. Wat interesseert de koper dan de koers van de aandelen? Mogelijk is men toch bezig met de verkoop van de hele toko of wil men dit als optie open houden?

    En wat gebeurt als grote beleggers toehappen op 50k-blokken rond € 2,5? De overdrager is het kwijt en de winst (of beperking van verlies) daarop ook, als de waarde straks werkelijk veel hoger blijkt te zijn. Zou men het risico klein achten, en als het gebeurt een relatief klein nadeel ten opzichte van het grote voordeel dat het afstoppen op zal leveren?
  11. simon'74 7 augustus 2015 10:21
    ik zit erin vanaf 5,50...
    vanaf vorig jaar.
    ik heb wat aandeeltjes bijgekocht rond de 2.53 om het gemiddelde omlaag te krijgen. verder blijf ik er dit jaar vanaf.
    de verkoop van kwantum zal dit jaar moeten gebeuren. het is nu augustus, dus die 4 mnd zit ik ook nog wel uit. hoop dan dat ik mijn papieren verlies goed kan maken. grtz
  12. Ligon 7 augustus 2015 10:35
    Opus,

    Dan nog snap ik de belangen niet helemaal. De grootaandeelhouders zitten er volgens mij allemaal voor ver boven € 3 in. Nu de koers op € 2,5 houden, zodat het interessant kan zijn voor een overnemende partij, zou dan betekenen dat ze absoluut geen vertrouwen hebben in het aandeel om op eigen kracht de weg naar boven te vinden.
    Immers bij een overname wordt de waarde + een fooi betaald per aandeel. Het is koffiedik kijken, maar laten we zeggen € 3 nu dus.
    Dus of ze hebben geen vertrouwen of ik snap het allemaal niet of beide....

    Ik heb nog even zitten rekenen, maar die plukjes van 50K stuks zijn een kleine 0,2%, dus op meldingen hoeven we ook niet rekenen om ons wat duiding te geven.

    Ik blijf het wel interessant vinden wat hier aan de hand is. Op de achtergrond speelt duidelijk wat, maar of het gewoon aandelen schuiven is of inleidende beschietingen... Geen idee.
  13. [verwijderd] 9 augustus 2015 13:26
    quote:

    Goldcity schreef op 9 augustus 2015 13:04:

    Interessant interview met Joop Steenbergen in de elsevier deze week. Hoofdpunten: Jan Zeeman vindt dat Steenbergen meer moet bieden en Gordon Brothers zou heel Macintosh willen opkopen. Er speelt genoeg dus!
    mogelijk dit hier geplaatsten, of gaarne welke uitgave datum, dit is wie weet weer een aanjager voor de koersborden wat hoger te leggen, en de visie van Jan Zeeman schat ik hoog in
737 Posts
Pagina: «« 1 ... 26 27 28 29 30 ... 37 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 882,63 +1,42%
EUR/USD 1,0694 -0,33%
FTSE 100 8.139,83 +0,75%
Germany40^ 18.177,90 +1,45%
Gold spot 2.337,95 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.927,90 +2,03%

Stijgers

EBUSCO...
+9,33%
NX FIL...
+8,77%
ASMI
+7,26%
Alfen ...
+5,89%
PostNL
+3,82%

Dalers

SIGNIF...
-11,28%
Wereld...
-7,62%
AMG Cr...
-5,77%
IMCD
-4,90%
ABN AM...
-4,19%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links