Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Nee' komt eerst op Grieks referendumbiljet

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

18 Posts
| Omlaag ↓
  1. raadzaam 29 juni 2015 17:33
    quote:

    gyrolando schreef op 29 juni 2015 17:24:

    Ik hoop dat het gezonde verstand overal zegeviert en dat de eurofielen
    toegeven dat het project niet functioneert.
    Ik hoop ook dat het gezonde verstand zegeviert w. we leven niet op een eiland en hebben elkaar hard genoeg nodig maar wel rug rechthouden voor zaken die dat behoeven. We zijn hier zelf al slappe hap genoeg en hebben de Grieken misschien wel meer nodig dan we nu denken. Ik vind het een trots volk en dat mogen ze zijn. De grootste fout is gemaakt bij de invoering van de euro door de EU. De gewone man in de straat moest misschien zich aanpassen maar er hebben veel bestuurders zitten slapen. Hoeis het eigenlijk met het verblijf van ons aller Willem A.? Moeten de beveiligingen stringenter etc.?
  2. nestel 29 juni 2015 17:56
    www.gr4all.nl/emigreren/taal/janee.htm

    Twee van de meest gebruikte woorden in elke taal zijn ‘ja’ en ‘nee’.

    In het Grieks:

    Ja = Nai (Nè)
    Nee = Oxi (Ochi)

    De lichaamstaal en manier waarop een Griek zijn hoofd hierbij beweegt kan wel eens voor wat verwarring zorgen.

    ‘Ja’ wordt niet aangeduidt door met het hoofd te knikken, zoals in het Nederlands. Een Griek beweegt zijn hoofd een klein beetje schuin-links naar beneden en sluit daarbij meestal even de ogen. Het richting van het gebaar is meer zijwaarts dan naar beneden gericht.


    ‘Nee’ wordt aangegeven door het hoofd achterover te bewegen en je wenkbrouwen op te trekken. Dit gebaar gaat samen met een klikkend geluid van de tong. Hoe sterker het negatieve antwoord hoe groter het gebaar en hoe harder het klikken van de tong.

    Deze gebaren om 'nee' aan te duiden, worden door sommige mensen als brutaal beschouwd, maar zijn in de dagelijkse omgang toch heel normaal. In formele situaties zou ikzelf nooit het klakgeluid met de tong maken, maar netjes ochi zeggen.

    Een JA is dus ook een nè...
    ;-0)
  3. [verwijderd] 29 juni 2015 18:00
    hoooh wat een gezever zeg! Iedereen snapt het heus wel! Wat maakt het uit of het boven of onder staat, jempie wat een gezeik, laat ze gewoon stemmen en ze weten heus wel wat de consequenties zijn!

    irrantant bemoederlijke eigensschappen hebben wij hoor. Het zet de ander als Klein kind weg, zoals wij reageren.
    En dat maakt dat de tegenpartij zich gekleineerd voelt.

  4. [verwijderd] 29 juni 2015 18:01
    EU in grieks vertaald: Europese Uitkeringsinstantie. Zij vinden dat wij ze chanteren (want jullie vinden dat wij moeten betalen als we jullie geld lenen) en ik vind dat zij ons chanteren (stem aub nee want dan hebben we een betere onderhandelingspositie).

    Griekenland wil gewoon failliet, dan kunnen ze die 250 miljard lekker afschrijven en hebben ze de afgelopen 16 jaar lekker Cubaanse sigaren gerookt met 30 jaar oude whisky en dat wordt dan straks onder de noemer ''jullie respecteren democratie niet'' lekker afgeboekt. Lang leve links. Liever meer uitgeven dan binnen krijgen, dan boekt iemand anders het wel een keer af en is alles opgelost. Straks geen ouzo meer maar Russische Wodka, de leiding wordt al aangelegd.
  5. Henri Nostradamus 29 juni 2015 18:48
    ALs er één ding duidelijk is geworden door de Griekse tragedie dan is het wel dat we nu definitief weten dat Europa niet bestaat. Dat het niet functioneerde wisten we al langer. Maar ja, wat wil je, met a-creatieve botte mensen als Dijsselbloem aan de macht. Werkt per definitie dan niet. En de burger? Die heeft als het over de Euro gaat al helemaal niets te zeggen of te stemmen.

    Het wordt tijd voor een Europa 2.0. De huidige versie met zoveel weeffouten kunnen we beter heel snel vergeten. De vraag is echter wie daartoe ooit het voortouw zal nemen.

    HN
  6. bouwdroger 29 juni 2015 18:50
    quote:

    Dom-dom schreef op 29 juni 2015 18:03:

    Is er nog iemand die naar Goldman Sucks kijkt, zij die de lont hebben aangestoken. Niemand wijst met ook mar een Klein vingertje naar die boevenbende aldaar!
    Goldman heeft ze alleen geholpen bij het laatste zetje,
    ( en daar dik aan verdiend ) De grieken zelf hebben door jarenlange
    weigeringen in aanpassingen van het beleid zelf zo gestemd/ er voor gezorgd
    dat ze er nu zo voorstaan.
    Als je noodzakelijke en kleine pijnlijke beslissingen uitsteld/ niet uitvoert dan krijg je een keer de dikke/pijnlijke rekening gepresenteerd.
    1 van de grote problemen is dat ze jarenlang gewend zijn uitstel krijgen, en daardoor niet beseffen dat dat ook een keer niet kan gebeuren.

    Een mooi voorbeeld vond ik vandaag de opmerking;

    "Vele oude Grieken hebben nog nooit gepind en zijn gewend om bij het loket van de bank geld te krijgen". Nu leren/moeten ze het wel met de automaten het doen, en is er paniek ;-)

    10 jaar geleden leerden hier de ouderen het langzaam aan al en ik denk dat nu 90% van de ouderen hier wel kan pinnen.

    Het is een klein detail, maar geeft aan dat de grieken jaren al min of meer stilstaan, en nu worden ze bruut wakker geschud.
    Wel jammer van de oude generatie want die is de dupe, maar door hun stemgedrag hebben ze het er zelf ook naar gemaakt.

    De vorige regering was goed op weg, helaas is dat alles nu weer weggevaagd door 6 mnd linkse regering.

    Een Grexit is nu nog de enigste manier om de boel wakker te schudden en een goed concurrerend land in de toekomst te krijgen.

    Groet,
    Tom
  7. kolenboer 29 juni 2015 18:53
    quote:

    TheBateman schreef op 29 juni 2015 17:21:

    De Grieken spelen hoogspel. Ze willen gewoon dat Europa uiteindelijk buigt. Ik hoop dat de EU hun rug recht houdt, en dat die Grieken optieven.
    Ik hoop dat de Grieken hun rug recht houden en de euro opblazen. Dan stuur ik tsipras een bloemetje
  8. [verwijderd] 29 juni 2015 22:39
    Godsdienst is de grootste oplichterij op aarde maar politiek komt er toch vlak achteraan samen het de banken.
    Overal het zelfde, de massa indoctrineren en uitzuigen, het is alleen inmiddels zover doorgeschoten dat de elite inmiddels zoveel heeft en de massa zo weinig dat het de economie zwaar begint te raken dat het systeempje op klappen staat.
    Eens zien wat ze deze keer gaan verzinnen want het uitzuigen van de massa is van alle tijden en zal ook wel niet gaan veranderen zolang zij alle touwtjes in handen hebben en wij ons maar binnen die regeltjes moeten bewegen.
    De massa wordt voor elke paar euro overtreding aangepakt terwijl politici voor honderden miljarden schade kunnen toebrengen, mensen tot zelfmoord kunnen drijven omdat mensen dat nog als enige uitweg zien uit hun hel, en vervolgens een lekker baantje in het bedrijfsleven kunnen oprapen, betaald en geregeld in de tijd en met het geld van de belastingbetaler, lekker netwerken, all expenses payed, altijd maar lopen verkondigen dat er nog zoveel werk te doen is en altijd maar door lullen tot de laatste seconde, schijnbaar niet eerder inzien hoe hopeloos de situatie is terwijl het ze keihard in hun gezicht wordt gesmeten door in dit geval cowboy politici uit Griekenland die chicken spelen met een heel land en vervolgens een referendum uitroepen omdat ze zelf te incompetent zijn om te doen waarvoor ze gekozen zijn en op deze manier er hopen mee weg te komen omdat ze daarna de uitslag van het referendum de schuld kunnen geven oftewel het volk natuurlijk.

    Het enige wat die politiek doet is zuigen van de private sector en de uitgaven kant die puilt maar uit met allemaal zaken die ooit beloofd zijn om maar stemmen te krijgen om ook een paar jaar op het stoeltje te kunnen zitten om te kunnen netwerken in de belastingbetaler zijn tijd in plaats van iets goeds te doen op de lange termijn voor volk en vaderland.

    Hopeloos zootje.
  9. forum rang 6 pietje-2005 29 juni 2015 22:46
    Godsdiensten, politici en ambtenaren parasiteren toch op de massa.
    Het rare is dat ze ook in eerste instantie gekozen worden door de massa, die echter de regie uit handen geeft.
    Die vicieuze cirkel is moeilijk te doorbreken.
    Zou in de huidige wereld wel weer eens goed zijn, denk ik.
18 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links