Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Gene Therapy's Big Comeback

28 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. Tex Mex 19 maart 2015 21:14
    quote:

    El Gaucho schreef op 16 maart 2015 22:44:

    Deel de zorg over onderwaardering en wil daar ook wel wat aan proberen te doen.
    Dat lijkt dan vandaag in ieder geval te lukken. Wat is het geheim? En indien je dat hier niet wenst te delen dan wel mijnerzijds het verzoek om door te gaan met wat je doet. Het werkt.
  2. [verwijderd] 31 maart 2015 18:16
    www.cnbc.com/id/102549641?__source=ya...

    Biotech's next buzz: gene therapy?
    Uptin Saiidi | @uptin
    20 Mins AgoCNBC.com




    COMMENTSStart the Discussion

    Imagine if instead of using drugs or surgery, a doctor could simply insert a gene into a patient's cell to treat or prevent disease.

    Gene therapy is endeavoring to do just that and could emerge in the coming years as a viable alternative for treatment. Certain conditions that previously couldn't be treated, such as forms of blindness, types of cancer or more rare conditions like sickle cell disease are now being researched with this alternative treatment.

    Phil Nadeau, Biotechnology Analyst with Cowen and Company recently told CNBC that safety challenges have historically been the largest barrier for gene therapy. For example, insuring that the insertion of new genes doesn't cause cancer or prompt other reactions have been on researcher's minds, but Nadeau is confident that more studies are easing concerns.
    A researcher tests gene therapy in Point Richmond, California.
    David Paul Morris | Bloomberg | Getty Images
    A researcher tests gene therapy in Point Richmond, California.

    He predicts there will be several gene therapy products approved by the F.D.A. within the next few years and sees more than one billion in gene therapy sales worldwide, which ultimately means significant investments in gene therapy in the near future. "In the past, most major companies stayed away from having gene therapy programs. In the future, we think, it's going to be a standard treatment."

    Spark Therapeutics, BioMarin and Avalanche Biotechnologies are companies currently in the space in which Nadeau says have promising treatments coming out.

    "Spark Therapeutics is likely to have the first gene therapy program approved in the U.S. It's a recent IPO,but we think it's a really promising company," Nadeau said.

    ============================================

    Spark /ONCE kent i.i.g. een sterke PR...tegen vele verliezers in staan ze ook vandaag weer goed in de plus.
  3. [verwijderd] 3 april 2015 13:14
    uit FD: fd.nl/economie-politiek/1099171/neder... (via Google gewoon te lezen, anders in te loggen)

    Economie & Politiek
    Nederlands biotechbedrijf Merus kiest voor de Nasdaq

    Thieu Vaessen

    Vandaag, 06:00
    Ton Logtenberg (tweede van rechts). In het jaar 2000 bij de beursgang van Crucell in Amsterdam. Nu brengt hij zijn biotechbedrijf Merus in New York naar de beurs. Ton Logtenberg (tweede van rechts). In het jaar 2000 bij de beursgang van Crucell in Amsterdam. Nu brengt hij zijn biotechbedrijf Merus in New York naar de beurs. Dijkstra
    Nederlands biotechbedrijf Merus kiest voor beursgang op Nasdaq (PDF)

    Opnieuw verkiest een Nederlands biotechnologiebedrijf een beursgang in New York boven een notering aan de Euronext in Amsterdam. Het bedrijf Merus uit Utrecht hoopt bij de introductie op de Nasdaq komend najaar meer dan €100 mln op te halen. Het geld is bestemd voor de ontwikkeling van vijf verschillende kandidaatmedicijnen voor de behandeling van kanker.

    ‘Op Euronext hebben we niets te zoeken’, zegt Ton Logtenberg, ceo en oprichter van Merus. 'Uit een soort misplaatst nationalistisch gevoel waren we misschien liever naar het Damrak gegaan, maar dat is niet aan de orde.’ Ook Parijs en zelfs Londen vielen snel af. ‘De London Stock Exchange is vooral nog een thuismarkt voor de Britten. We moeten in New York zijn, dat is een totaal andere omgeving van banken en investeerders die kunnen beoordelen waar de echte waarde zit.’

    Eerder beursgang Crucell
    Geen chauvinisme

    'Niet uit misplaatst nationalisme naar Damrak gaan'

    Het is de tweede keer dat Logtenberg een biotechbedrijf naar de beurs brengt. Als chief scientific officer van Crucell speelde hij in het jaar 2000 een belangrijke rol bij de beursgang van dit Leidse biotechbedrijf. Crucell kreeg toen een notering aan zowel de Nasdaq als het Damrak.

    Hoewel Euronext zich zeer inspant om biotechbedrijven tot een notering in Europa te verleiden, komt de keuze van Merus voor de Nasdaq nauwelijks als een verrassing. Nederlandse biotechbedrijven kozen afgelopen jaren steevast voor een beursgang in New York. Zo haalde ProQR haalde vorig jaar op de Nasdaq ruim €100 mln op. Topman Onno van der Stolpe van Galapagos, het belangrijkste biotechnologiebedrijf op de Amsterdamse beurs, zinspeelde onlangs ook op een mogelijke notering in New York.

    Immunotherapie in trek

    Voor Merus lijkt een beursintroductie een logische stap nu de beurswaarde van bedrijven die zich bezighouden met immunotherapie afgelopen maanden sterk is gestegen. Immunotherapie is de verzamelnaam voor een reeks behandelmethodes voor kanker, waarbij medicijnen het afweermechanisme van patiënten activeren.

    Het Nederlands-Deens Genmab, dat op hetzelfde deelterrein van de immunotherapie actief is als Merus, zag afgelopen half jaar zijn koers verdubbelen tot meer dan DKK 500 per aandeel. Op basis van die koers heeft Genmab, dat aan Nasdaq is genoteerd, een beurswaarde van $ 4,4 mrd. Dat is opmerkelijk omdat het belangrijkste medicijn van het bedrijf nog in ontwikkeling is en nog niet wordt verkocht.

    Proeven positief
    Beurswaarde

    Specialisten in immunotherapie zijn in trek

    Logtenberg stelt dat Merus rijp is voor een beursgang nu het eerste kandidaatmedicijn van de onderneming op mensen wordt getest. Dit medicijn, MCLA-128 genoemd, is onder meer bestemd voor de behandeling van borstkanker en darmkanker. Proeven op muizen hebben positieve resultaten opgeleverd. ‘De grote vraag is of het medicijn ook werkt bij mensen’, aldus Logtenberg. De eerste resultaten van dit onderzoek worden volgend jaar verwacht.

    Farmabedrijven zijn aandeelhouder

    Bij diverse financieringsrondes heeft Merus afgelopen negen jaar al €50 miljoen opgehaald. Ook grote farmabedrijven herkenden het potentieel van het bedrijf; zowel Johnson & Johnson als Pfizer en Novartis hebben afgelopen jaren miljoenen geïnvesteerd in het onderzoek van Merus. Deze drie farmaceutische ondernemingen zijn grootaandeelhouder van het bedrijf. Ook de investeringsfondsen Aglaia, Bay City Capital en Life Sciences Partners hebben een substantieel belang in Merus, dat kantoor houdt op het terrein van de Utrecht Science Park.

    Merus is zelf nog volledig eigenaar van de patenten die het bedrijf afgelopen jaren heeft verkregen. Dat betekent dat aandeelhouders een groter deel van de winst tegemoet kunnen zien zodra een of meer van de kandidaatmedicijnen een succes blijkt.
  4. [verwijderd] 4 april 2015 00:40
    quote:

    rationeel schreef op 3 april 2015 14:59:

    De prijs afwachten...de low afwachten...en instappen?
    het lijkt me zeker een interessant bedrijf om in te verdiepen...de fantasie in het bedrijf en de prijs vh aandeel moeten tzt bepalen of ik daar in ga stappen.

    Jaren terug hoorde ik wel goede berichten over Merus, maar inmiddels al lange tijd niets meer van vernomen, noch in verdiept.

    Als klein kikkerlandje blazen we zeker een deuntje mee in de grote biotechwereld.
28 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 882,63 +1,42%
EUR/USD 1,0694 -0,33%
FTSE 100 8.139,83 +0,75%
Germany40^ 18.177,90 +0,09%
Gold spot 2.337,95 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.927,90 +2,03%

Stijgers

EBUSCO...
+9,33%
NX FIL...
+8,77%
ASMI
+7,26%
Alfen ...
+5,89%
PostNL
+3,82%

Dalers

SIGNIF...
-11,28%
Wereld...
-7,62%
AMG Cr...
-5,77%
IMCD
-4,90%
ABN AM...
-4,19%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links