Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ordina februari 2015 (het ergste lijkt achter de rug !)

658 Posts
Pagina: «« 1 ... 11 12 13 14 15 ... 33 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 12 februari 2015 18:13
    Bron FD dd 12-02-205
    "Automatiseringsconcern Ordina heeft zich volgens Mont Cervin, het beleggingsvehikel van investeerder Jan Niessen, schuldig gemaakt aan misleiding van de financiële markten. Dit betoogde advocaat Jerry Hoff donderdag namens Mont Cervin bij de Ondernemingskamer.
    Zembla
    Niessen wil dat de Ondernemingskamer tot de bodem toe uitzoekt waarom Ordina geen melding maakte van mogelijke malversaties in eigen huis, nadat ze hierover door tv-programma Zembla in juni 2014 was ingelicht. De uiteindelijke uitzending op 2 oktober maakte melding van mogelijk onrechtmatig verkregen voordeel bij aanbestedingen. De reportage bezorgde het aandeel Ordina een koersdreun van zo'n 25%. Juist in de tussenliggende periode had Mont Cervin een aandelenpakket van 12% verworven.
    Schadeprocedure
    Het was donderdag voor het eerst dat Niessen, die eerder topfuncties bekleedde bij de private-equityhuizen CVC en Egeria, zijn standpunt via raadsheer Hoff voor het voetlicht bracht. Op de dag van de Zembla-uitzending verloor hij op papier meer dan €5 mln op zijn Ordina-pakket. Het kamp-Niessen liep donderdag niet vooruit op een eventuele schadeprocedure, waartoe een onderzoek van de Ondernemingskamer een belangrijke bouwsteen kan vormen.
    Advocaat Hoff wees erop dat Ordina al in juni en later in augustus op de hoogte was van de Zembla-navorsingen. Bovendien gelastte het bedrijf in juni reeds een intern onderzoek, waarvoor advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek werd ingehuurd. 'Ordina had zich moeten realiseren dat zijn reputatie ernstig in het geding was', aldus Hoff.
    Commissie-Elias
    Ordina hield vast aan de verklaring dat er geen reden was om vóór 2 oktober met een persbericht naar buiten te komen. De door Zembla gestelde vragen en overlegde e-mails boden daarvoor geen aanleiding, zo stelde De Brauw-advocaat Ruud Hermans. Bovendien was het voor de onderneming tot vlak voor de uitzending onduidelijk dat Ordina het mikpunt was van het tv-programma. Het had evengoed kunnen gaan over het ICT-beleid van de overheid, waarover in dezelfde maand de commissie-Elias een vernietigend rapport zou publiceren.
    Dat Ordina zelf een onderzoek had geïnitieerd, was ook geen reden om een persbericht de wereld in te sturen. 'Ik weet uit ervaring hoeveel er van dit soort onderzoeken lopen', aldus advocaat Hermans. 'Als daarover een persbericht wordt gestuurd, is dat een uitzondering.' Een initieel onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten naar de kwestie behelsde volgens Hermans niet meer dan een 'standaard vragenbrief'."
  2. [verwijderd] 12 februari 2015 18:26
    Eerste veeg uit de pan naar Zembla, uitgedeeld door de advocaten van De Brauw. Goed spoor om verder te volgen lijkt me: Ordina tot MIKPUNT gemaakt van TV programma.
    NB vooruitlopend op de uitkomsten, diezelfde maand vd commissie Elias. Hoe kijkcijfergeil kun je zijn.
    Ze hebben vast nog wel wat meer in petto, die advocaten daar op de Zuidas, ga vooral zo door. Sewen dat Zembla
    Ik heb het altijd gezegd hier op het forum: Zembla verhaal stinkt aan alle kanten, schimmige opnames en persoonlijk drama wat wordt uitgevochten via de media. Kun je als bedrijf zoiets voorzien? Schandalig dat dat kan. Niessen is echt wel op een heel slecht moment ingestapt. Ik zou ook alles-op-alles zetten om mijn 5 miljoen terug te krijgen. Je kan die man niks kwalijk nemen..

    Ondertussen lijdt het aandeel er onder, want het wordt met zekerheid dus wel weer 2 maanden van onzekerheid.
  3. [verwijderd] 12 februari 2015 22:39
    dit zijn gewoon feiten
    Ordina had zelf VOOR de 1e uitzending moeten komenb met feiten dan kom je veel eerlijker over maar dat deden ze dus niet
    het stinkt gewoon
    ik denk dat ze er heel goed aan doen als ze gedupeerden die in 2014 aandelen Ordina hadden 50 cent per aandeel vergoeding geven als je aan kan tonen dat je aandelen had in die periode
    koop je aandeelhouders af dan is alles in 1 x opgelost en kunnen we over tot de bedrijfsvoering van heden
    ik ga de VEB volgende week maandag op spreekuur aansporen een zaak te openen Tegen Ordina
    heb ze zelf verkocht met wel 0.50 verlies
  4. gerrit 69 12 februari 2015 22:50
    quote:

    moneymaker schreef op 12 februari 2015 22:39:

    dit zijn gewoon feiten
    Ordina had zelf VOOR de 1e uitzending moeten komenb met feiten dan kom je veel eerlijker over maar dat deden ze dus niet
    het stinkt gewoon
    ik denk dat ze er heel goed aan doen als ze gedupeerden die in 2014 aandelen Ordina hadden 50 cent per aandeel vergoeding geven als je aan kan tonen dat je aandelen had in die periode
    koop je aandeelhouders af dan is alles in 1 x opgelost en kunnen we over tot de bedrijfsvoering van heden
    ik ga de VEB volgende week maandag op spreekuur aansporen een zaak te openen Tegen Ordina
    heb ze zelf verkocht met wel 0.50 verlies
    Goed plan van je moneymaker.
    Laat ons weten wat er uit gaat rollen.
  5. [verwijderd] 12 februari 2015 23:29
    quote:

    dartyharry schreef op 12 februari 2015 15:23:

    ze beslissen binnen 2 maanden of er een onderzoek komt, verder niet.
    Idd, eigenlijk is er op dit moment nog niks veranderd t.o.v. gister, Harry.
    Alleen beschuldigt de advocaat van dhr. Niessen Ordina nu in een openbare zitting van laakbaar gedrag. Ok. Daar is hij/zij voor ingehuurd.
    Ordina verweert zich middels een bezwaarschrift, en advocaat benoemt de uitzending van Zembla als zijnde eenzijdig. Ook dat wisten we.
    Niks nieuws dus, vooralsnog.
    Ben benieuwd wat de koers morgen doet; alhoewel je dus kunt stellen dat een daling op basis van de uitspraken van vandaag, dus eigenlijk nergens op slaat.

658 Posts
Pagina: «« 1 ... 11 12 13 14 15 ... 33 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links