Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

IRIS beleggingscommentaar

24 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. AngTalunin 2 februari 2004 11:53
    Krijg net onderstaande binnen:

    Getronics (Houden), de score op het koerspotentieel is verslechterd
    Nederland, Informatie Technologie,
    - De score op het koerspotentieel is verslechterd
    - Beleggingsopinie: het IRIS-advies is Houden

    Samenvatting:
    Getronics (Houden), de score op het koerspotentieel is verslechterd, het IRIS-advies blijft ongewijzigd
    De score op het koerspotentieel is verslechterd
    Het fundamentele beeld van het aandeel Getronics is na de recente koerssprong, die volgde op de beter dan verwachte jaarcijfers, verslechterd. Ten opzichte van andere Nederlandse bedrijven is het koerspotentieel bij de huidige overwaardering van 10% tot 25% benedengemiddeld. Het IRIS-advies voor Getronics blijft Houden.

    Beleggingsopinie: het IRIS-advies is Houden
    IT-dienstverlener Getronics behoort wereldwijd tot de grotere spelers in de markt, waarbij het zwaartepunt in Europa ligt en qua activiteiten in desktop- en netwerkbeheer. Het bedrijf is qua activiteiten vooral aan de onderkant van de markt gepositioneerd. Het bedrijf is op de goede weg om het schuldprobleem op te lossen. Herfinanciering van de uitstaande schuld tegen een lagere rente is de volgende stap die genomen moet worden om de continuiteit te waarborgen. Punt van latere zorg is versterking in Duitsland en Frankrijk. Sterk is Getronics in desktop- en netwerkbeheer, markten met een beperkt groeipotentieel en lage marges.

    Het IRIS-advies voor Getronics is Houden.
    Positieve punten

    Technisch staat het aandeel er sterk voor. Na een zijwaartse trend van de relatievesterktelijn, presteert het aandeel weer beter dan de markt.

    Negatieve punten
    Het aandeel Getronics is naar onze huidige inschatting 10% tot 25% overgewaardeerd. In de koers is een langetermijnwinstgroei van 10% ingeprijsd, terwijl wij uitgaan van een winstgroei van 8%. Daarmee behoort de onderneming ons inziens tot de minst aantrekkelijk gewaardeerde Nederlandse bedrijven.
    De optelsom van de kwantitatieve variabelen is negatief. Relatief gezien zijn de kortetermijnwinstgroei, de koers-winstverhouding en de risicograad zwakke punten. Getronics scoort gemiddeld op de trend in de winsttaxaties. Tot slot is de koersontwikkeling in de afgelopen zes maanden een sterk punt.

    Neutrale punten
    Voor de industriegroep IT software & services als geheel verwachten wij een performance in lijn met de markt. Het huidige economische en fundamentele plaatje is aantrekkelijk, het koersbeeld van IT software & services is relatief onaantrekkelijk.

    Fundamenteel advies: Verkopen

    Kwantitatief advies: Kopen

    Strategisch advies: Houden

    Technisch advies: Verkopen
  2. J.Q 2 februari 2004 13:32
    Ze krijgen natuurlijk door dat men hen door krijgt...dus ze worden wat voorzichtiger met hun uitspraken.Maar het blijft een instelling (wie niet) die z'n centen wil verdienen ,dus bij deze de wat negatieve beeldsvoorstelling van getr. kan wel eens zo bedoeld zijn dat ze de koers wat omlaag proberen te praten en daarmee de kans ktijgen om een flinke rit mee naar boven te kunnen maken...Het schijnt dat zij weinig getr. in hun portefeuille hebben (nog wel, lol)
  3. [verwijderd] 2 februari 2004 15:34
    Een duidelijke conclusie is, dat beleggingsaviseurs niet anders zijn dan de gewone belegger, die er een klein beetje verstand van denkt te hebben.Vandaar dat ook ik de adviezen wel lees, omdat de tendens van diverse zich tegensprekende adviseurs en analysten een bepaalde richting geeft. Alle voors en tegens geven mij een idee hoe de doorsnee belegger vermoedelijk zal gaan reageren.
24 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 882,01 -0,03%
EUR/USD 1,0694 -0,26%
FTSE 100 8.169,94 +0,28%
Germany40^ 18.068,80 -0,27%
Gold spot 2.315,65 -0,87%
NY-Nasdaq Composite 15.983,08 +0,35%

Stijgers

Corbion
+3,00%
Kendrion
+1,21%
TomTom
+1,14%
PostNL
+0,95%
SIGNIF...
+0,94%

Dalers

VIVORY...
-10,36%
ACOMO
-4,48%
Air Fr...
-3,22%
Arcadis
-2,64%
ALLFUN...
-2,12%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links