Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nieuwsbericht Stichting Imtech Eerlijk delen i.o. per 6 januari 2015-01-06

109 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Chiddix 14 januari 2015 17:41
    quote:

    Chiddix schreef op 13 januari 2015 23:44:

    Even een vraagje. Bij de eerste emissie zijn beleggers die meededen er vrij goed doorheen gekomen. Koers steeg naar 2,70 euro , dacht ik. Men kon dus een kleine winst pakken? Tenminste, als men dat gedaan heeft.
    Al kreeg ik wel de indruk, dat velen die naar 2,70 meegereisd waren en toen de lift naar 2 euro namen , het bedrijf op de korrel gingen nemen i.p.v de hand in eigen boezem te steken.
    Ga niet reageren op mijn eigen bijdrage maar ik heb nog eens gekeken naar de eerste emissie. Wie stukken kocht op 6,50 en meedeed met de eerste emissie, kon breakeven draaien. Wie lager kocht, had een kleine winst kunnen pakken op 2,40/2,50.
    Maar velen lieten zich naar het abbatoir leiden. Daar kun je niets mee bij vrouwe justitia.
    De tweede emissie is er ook nog. Tot op heden een drama. Dit kan nog goed komen dit jaar als het bedrijf er weer bovenop komt. Garantie is er niet.
  2. Imteger 14 januari 2015 18:12
    gluup en Ron Kerstens,

    Fijn dat er zoveel discussie is. Er begint eindelijk iets te leven.

    Hierbij wat uitleg:

    De stichting Imtech Eerlijk Delen is nog steeds in oprichting en zal pas definitief vorm krijgen als er voldoende deelnemers zijn om de administratieve en bestuurlijke lasten te rechtvaardigen. We zijn daarom nog niet ingeschreven bij de KvK. Geef ons even de tijd!

    Er zijn nu enkele tientallen belangstellenden met zeer grote onderlinge verschillen in effectenpositie Imtech, kansen op een schadevergoeding, mogelijkheden om kosten te maken voor een eventuele juridische procedure, enz. Dat maakt een begin lastig, maar we boeken langzaam voortuitgang. Wees blij dat er wordt gewerkt aan een rechtvaardige oplossing. Een aantal kleine beleggers heeft zich gemeld met een minimale schade en deze mensen wachten af tot hun verlies wordt vergoedt, maar omdat we voorlopig alleen werken met vrijwilligers is het de bedoeling dat iedereen een beetje meehelpt.

    We streven naar minimaal 100 definitieve meehelpende deelnemers. Voor die tijd hoeft niemand iets te betalen. Je hoeft natuurlijk niet te betalen voor iets dat er nog niet is en heel misschien nooit komt, maar we moeten ergens beginnen. De "stichting" is volkomen eerlijk in haar bedoelingen en zal nooit misbruik maken van toegezonden vertrouwelijke gegevens. Daarom zal de stichting ook Imtech Eerlijk Delen heten.
    Ik geef toe dat het niet meer zo vaak voorkomt in de huidige wereld, maar er zijn nog mensen die je kunt vertrouwen en die zich belangeloos inzetten voor hun medemensen. De stichting zal er alles aan doen om een rechtvaardige situatie te bereiken en zal daarom ook de banken benaderen indien nodig.

    We werken samen met de VEB, maar zien toch nog wat kansen die nog niet door de VEB zijn opgepakt. Niemand van ons heeft een hekel aan de VEB. We geven er de voorkeur aan dat alle kansen door de VEB worden benut, maar zullen indien nodig ook zelf in actie komen.

    Als we er niet in slagen om voldoende volwaardige medestanders te werven, dan ligt het voor de hand om verder samen te werken met een klein aantal zeer gemotiveerde zwaar gedupeerden.
  3. [verwijderd] 14 januari 2015 18:30
    Dus nu werk je samen met de VEB, eerder maakte je ze nog uit voor bedriegers en misdadigers:

    quote:

    Imteger schreef op 13 oktober 2014 17:11:

    Wat nog veel triester is dat de beleggers nu ook nog bedrogen worden door hun eigen belangenvereniging (VEB). VEB heeft Imtech er toe weten te bewegen om de teruggestorte bonussen van de vertrokken bestuurders plus de uitkering van hun aansprakelijkheidsverzekering plus een schadevergoeding van de betrokken accountant KPMG af te staan aan de VEB, die het totale bedrag gaat verdelen over de aandeelhouders per 1 februari 2013 (huidige VEB-leden en toekomstige VEB-leden). Dat betekent dat iedereen die na 1 februari 2013 aandelen
    heeft gekocht in goed vertrouwen op basis van de verklaringen van Imtech dat de fraude in Polen van bescheiden omvang (ongeveer 100 miljoen euro)zou zijn, de klos is en van de VEB dood mag vallen. Het voor veel gedupeerden bestemde geld wordt toegekend aan een kleine groep aandeelhouders. Dit is misdadig.
  4. [verwijderd] 14 januari 2015 18:38
    quote:

    Imteger schreef op 4 november 2014 18:36:

    [...]

    Blijkbaar heeft nog steeds niemand zijn hersens echt geactiveerd.
    Dit is mijn laatste poging om jullie wakker te schudden.

    Collectief in actie komen zal interessante resultaten opleveren.
    Ik heb zojuist een eerste (verwachte) reactie van de klantenservice van de ING bank op mijn verzoek om schadevergoeding gekregen. ING stuurt mij vrolijk van het kastje naar de muur (en verbergt het schaamrood op haar kaken). Op naar de directie. Banken zijn helaas veranderd in dieven.
    Bleek toch niet de laatste poging te zijn.

    Ben wel benieuwd naar je ervaringen met de directie van de ING. "Op naar de directie" schreef je immers indertijd. Gewoon even om te kijken hoe succesvol jij bent met je schadevergoeding-acties.
  5. forum rang 6 Chiddix 14 januari 2015 19:02
    quote:

    Imteger schreef op 14 januari 2015 18:12:

    Een aantal kleine beleggers heeft zich gemeld met een minimale schade en deze mensen wachten af tot hun verlies wordt

    Ik hou wel van een beetje humor.
    Maar als je kunt aantonen, dat er fouten zijn gemaakt door Imtech of de banken, moet dat bespreekbaar worden gemaakt.
    Verwacht niet, dat dit leidt tot veroordeling of compensatie door banken. Bedrijf stond op omvallen net als SNS. De banken zullen zeggen, het kon niet anders. Wat we deden verdient niet de schoonheidsprijs maar als we niets gedaan hadden, was de toko failliet gegaan.
  6. [verwijderd] 14 januari 2015 20:51
    Wat me hier stoort, is de uitermate vage begripsvorming over hetgeen waarover schadevergoeding zou moeten worden betaald.

    Bij de VEB-schikking is dat vrij goed afgebakend. Daar gaat het over fraude door imtech, de falende controle van een accountant en de koersgevolgen daarvan op een bepaald moment.

    Jullie andere 2 punten gaan over de emissies. Ik heb nog geen enkel argument gehoord waaruit zou moeten blijken dat er daar illegale dingen zijn gebeurd.
  7. forum rang 6 Chiddix 15 januari 2015 07:34
    quote:

    gluup schreef op 14 januari 2015 20:51:

    Wat me hier stoort, is de uitermate vage begripsvorming over hetgeen waarover schadevergoeding zou moeten worden betaald.

    Bij de VEB-schikking is dat vrij goed afgebakend. Daar gaat het over fraude door imtech, de falende controle van een accountant en de koersgevolgen daarvan op een bepaald moment.

    andere 2 punten gaan over de emissies. Ik heb nog geen enkel argument gehoord waaruit zou moeten blijken dat er daar illegale dingen zijn gebeurd.

    Wat er in strijd is met het beursreglement inzake de emissies bij Imtech, moet men nog maar eens uitleggen. Er is geen instantie, die de banken op hun vingers hebben getikt.
    De VEB die een waterdichte afspraak had met Imtech en KPMG inzake de schadevergoeding, wil weer in gesprek met Imtech. Men wil mogelijk nog meer geld zien van de geplaagde technisch dienstverlener.
    Dat geld zal dan uit de kredietfaciliteit moeten komen.
  8. [verwijderd] 15 januari 2015 07:45
    quote:

    Chiddix schreef op 15 januari 2015 07:34:

    [...]

    Wat er in strijd is met het beursreglement inzake de emissies bij Imtech, moet men nog maar eens uitleggen. Er is geen instantie, die de banken op hun vingers hebben getikt.
    De VEB die een waterdichte afspraak had met Imtech en KPMG inzake de schadevergoeding, wil weer in gesprek met Imtech. Men wil mogelijk nog meer geld zien van de geplaagde technisch dienstverlener.
    Dat geld zal dan uit de kredietfaciliteit moeten komen.
    Ach het is een spel van de VEB, extra geld komt er echt niet.
  9. [verwijderd] 15 januari 2015 10:37
    Ben benieuwd, het bestuur ontkent weer alles. Helaas zijn ze zo ongeloofwaardig, staat straks goed op zijn cv, heb meegeholpen Imtech om zeep te helpen.

    Zo zie je maar je kan hoog vliegen en diep vallen.

    Ik zit te wachten wanneer failliet wordt uitgesproken.

    Zit momenteel vet vet short..................

    I want more champie flessen tot een koers van 0 cent euro
  10. forum rang 6 Chiddix 15 januari 2015 15:06
    Er kunnen wel kanttekeningen geplaatst worden bij de emissies van Imtech, wat de VEB ook doet. Je klopt beleggers geld uit de zakken n.a.v een fraudegeval in Polen en tussen de emissies door rolt het ene lijk na het andere uit de kast.
    Wat resulteerde in een beurskoers van 0,01 euro. Dan voel je je op zijn zacht gezegd genomen.
    Maar daar Imtech beleggers attent maakte, dat er mogelijk nog meer uit de kast zou kunnen komen dan bekend is, heeft men zijn straatje weer schoongeveegd.
    Juridisch is er alleen wat te halen??? wanneer Imtech beleggers op het verkeerde been heeft gezet na 4 Februari 2013. Kort gezegd, de kluit heeft belazerd.
    Dat laatste is gebeurd bij beleggers die stukken hadden op vrijdag 1 Februari 2013.
    Imtech heeft schuld bekend en vond ook dat voor hen compensatie op zijn plaats was.
    Het bedrijf en KPMG kunnen maximaal tot 100 miljoen gaan. Verder niet want bij hogere schadevergoedingen , legt Imtech het loodje en krijg je helemaal niets uitgekeerd.
  11. Vrouwe Justitia 19 januari 2015 15:27
    Hallo allemaal,

    Als juriste volg ik nauwlettend de discussies op dit forum en waak ik over onwettige situaties. Houd daar allen rekening mee!

    Ik moet zeggen dat Chiddix goed nadenkt. Mijn complimenten, maar ik ben het niet altijd volledig met hem eens.

    gluup komt nogal agressief over. Zit hier angst achter?

    De stichting Imtech Eerlijk Delen i.o. verdient volgens mij helemaal niets met hun inspanningen. Er is geen sprake van een commercieel initiatief.
    Men biedt vrijblijvend aan om de situatie van gedupeerden kosteloos te beoordelen. Niemand wordt dus gedwongen om privacy gevoelige gegevens te verstrekken. U kunt uw transacties anoniem maken of samenvatten tot een totaal van aandelen en claims op verschillende datums. U kunt te zijner tijd misschien lid worden zonder verder iets te vertellen over uw schade. Mocht u later een beroep kunnen en willen doen op een vergoeding, dan is het wettelijk noodzakelijk dat u aantoont hoe hoog uw schade is. Dit is mijn oordeel en daar moet u het mee doen.
  12. Vrouwe Justitia 19 januari 2015 15:33
    quote:

    Ja, Nel schreef op 12 januari 2015 08:42:

    [...]

    Dit zou een forum moeten zijn voor aandeelhouders die vooruit kijken, niet voor een stel frustro's die maar niet los kunnen laten dat ze belazerd zijn.

    Je komt ons dus (vrij vertaald) vertellen dat een het aandeel waar mijn geld in zit binnenkort nog meer juridisch gezeik kan verwachten.
    Das idd verdomde integer!

    Nel, ik zou even letten op het taalgebruik en de spelfouten.

    Zolang er geen allesomvattende schikking met Imtech is vanuit alle betrokken rechtspersonen die ook alle gevallen van fraude dekt kun je er van uit gaan dat er nog grote schade claims volgen. Dat wetende moet je afwegen of je jouw aandelen direct verkoopt of dat je gokt op een flinke koersstijging zodra die omvattende schikking er is.
  13. [verwijderd] 19 januari 2015 15:42
    quote:

    Vrouwe Justitia schreef op 19 januari 2015 15:33:

    [...]
    Nel, ik zou even letten op het taalgebruik en de spelfouten.

    Zolang er geen allesomvattende schikking met Imtech is vanuit alle betrokken rechtspersonen die ook alle gevallen van fraude dekt kun je er van uit gaan dat er nog grote schade claims volgen. Dat wetende moet je afwegen of je jouw aandelen direct verkoopt of dat je gokt op een flinke koersstijging zodra die omvattende schikking er is.
    schadeclaims wordt aan elkaar geschreven, als we het over spelfouten hebben!
  14. Vrouwe Justitia 19 januari 2015 17:52
    Kijk gluup eens. Heeft hij toch nog een keer gelijk. Sorry gluup, schadeclaims voortaan. Zo'n spatiebalk leidt een eigen leven. Die wil ook deel uitmaken van het geheel. Volgens mij komt gluup aandacht te kort. Nou vooruit dan maar. Wat scheelt er aan gluup? Wil je er over praten? Een goede vriend van mij is psycholoog. Ik zal vragen of hij zich wil presenteren op dit forum als Dokter Openoor. Speciaal voor gluup. Waar staat gluup eigenlijk voor?
  15. [verwijderd] 19 januari 2015 18:04
    quote:

    Vrouwe Justitia schreef op 19 januari 2015 17:52:

    Kijk gluup eens. Heeft hij toch nog een keer gelijk. Sorry gluup, schadeclaims voortaan. Zo'n spatiebalk leidt een eigen leven. Die wil ook deel uitmaken van het geheel. Volgens mij komt gluup aandacht te kort. Nou vooruit dan maar. Wat scheelt er aan gluup? Wil je er over praten? Een goede vriend van mij is psycholoog. Ik zal vragen of hij zich wil presenteren op dit forum als Dokter Openoor. Speciaal voor gluup. Waar staat gluup eigenlijk voor?
    Jij begint iemand neerbuigend en schoolmeesterachtig terecht te wijzen op taalgebruik en spelling. Als je je dan vervolgens in diezelfde post zelf schuldig maakt aan taalfouten kan je dit soort reacties verwachten.

    [Modbreak IEX]: Aangepast, gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen.]
  16. [verwijderd] 19 januari 2015 18:36
    quote:

    Vrouwe Justitia schreef op 8 januari 2015 17:56:

    Ten tijde van Peter Paul de Vries had de VEB kwaliteit. Opvolger Jan Maarten Slagter deed het niet slecht. Tegenwoordig, met Paul Koster aan het roer, is de VEB veranderd in een mekkerende Zielepiet, die de boel soms zelf voor de beleggers verpest. Veel woorden, weinig daden. Blaffende honden bijten niet.
    Tijd om het lidmaatschap op te zeggen?
    En nu willen jij en imteger "samenwerken" met de VEB, die je eerst nog "mekkerende Zielepiet" noemde? Het lijkt erop dat Nel gelijk heeft en dat jullie handelen uit frustratie. Hoe je hierboven op mij reageert is ook niet normaal. Als je niet tegen verliezen kan heb je niks te zoeken op de beurs. Beetje achteraf janken en lekker belangrijk doen met je kansloze actie.
  17. Vrouwe Justitia 19 januari 2015 21:38
    Kijk gluip, als je mensen blijft aanvallen als een dolle hond, dan is het niet zo vreemd dat er verder niemand met je wil praten. Probeer het eens wat subtieler. Een vriendelijk woord kost niets extra. Wie goed doet, goed ontmoet.

    Ik hoop dat dokter Openoor jou kan helpen. Van harte beterschap gewenst.
  18. [verwijderd] 19 januari 2015 22:28
    quote:

    Vrouwe Justitia schreef op 19 januari 2015 21:38:

    Kijk gluip, als je mensen blijft aanvallen als een dolle hond, dan is het niet zo vreemd dat er verder niemand met je wil praten. Probeer het eens wat subtieler. Een vriendelijk woord kost niets extra. Wie goed doet, goed ontmoet.

    Ik hoop dat dokter Openoor jou kan helpen. Van harte beterschap gewenst.
    Zei de man die gelijk begon te schelden. Ik val niet aan als een dolle hond. Het is zelfs geen aanval. Jij begint mensen aan te vallen op hun taalgebruik en als ik daarop reageer door iedereen te laten zien dat je jezelf schuldig maakt aan waar je anderen van beticht, dan richt de aggressie zich op mij.

    Ook heb ik aangetoond dat jullie niet geloofwaardig zijn door van beiden berichten te tonen welke aantonen wat jullie werkelijke houding t.o.v. de VEB is, terwijl jullie zeggen dat jullie "samenwerken". En ipv een inhoudelijke reactie te geven begin je me als een klein kind uit te schelden voor gluip.

    Daardoor ziet iedereen wel wat er aan de hand is hier.

  19. [verwijderd] 19 januari 2015 22:57
    quote:

    Imteger schreef op 22 december 2014 11:34:

    Ik stel voor dat iedere belanghebbende honderd euro overmaakt naar de stichting Imtech-Eerlijk-Delen om de juridische kosten te dekken. Uiteraard ontvangen allen het geld dat overblijft na afloop terug. Mocht het zo zijn dat er onvoldoende financiële middelen worden verzameld om een collectieve actie te beginnen, dan krijgt iedereen zijn gehele inleg weer netjes retour.

    Wie doet er mee? Mail naar imtecheerlijkdelen@kpnmail.nl en schrijf jezelf in. Al die miljoenen moeten bij de juiste mensen terecht komen!

    eerst 100 euro naar een stichting, dan weer gratis, dan weer bestaat de stichting helemaal niet ?
109 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 884,02 +0,60%
EUR/USD 1,0738 +0,12%
FTSE 100 8.197,34 +0,31%
Germany40^ 17.941,60 +0,25%
Gold spot 2.300,82 -0,13%
NY-Nasdaq Composite 15.840,96 +1,51%

Stijgers

Flow T...
+4,36%
UMG
+2,26%
Avantium
+1,79%
EBUSCO...
+1,74%
RELX
+1,51%

Dalers

HEIJMA...
-4,36%
OCI
-1,77%
Aperam
-1,62%
AMG Cr...
-1,37%
B&S Gr...
-0,99%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links