Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Homburg

867 Posts
Pagina: «« 1 ... 39 40 41 42 43 44 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 7 februari 2013 16:29
    Homburg verder met 600 mln aan bezittingen

    Gepubliceerd op 7 feb 2013 om 10:35 | Views: 727

    AMSTERDAM (AFN) - Uit Homburg Invest zal een nieuw beursfonds voortkomen dat ruim 600 miljoen euro aan vastgoed bezit. Dat meldde het Financieele Dagblad donderdag op basis van betrokkenen rond de herstructureringsplannen die de investeringsmaatschappij heeft ingeleverd bij het Canadese Hooggerechtshof.

    Volgens het FD betreft twee derde van de waarde Duits vastgoed. De rest van de bezittingen komt uit Nederland en de Baltische staten. Het eigen vermogen zou met 170 miljoen euro ongeveer 28 procent van het totaal bedragen. Dat is aanzienlijk minder dan de verhouding van 40 procent die normaal als gezond geldt. Volgens de ingewijden hoeft dit geen probleem te zijn omdat de bezittingen goede huurders hebben en stabiele kasstromen genereren.

    De doorstart van het fonds, waarvan de aandelen in Amsterdam zouden worden verhandeld, wordt voor eind mei voorzien.
  2. forum rang 10 voda 27 februari 2013 16:53
    Stichting Homburg ziet kortgeding Catalyst met vertrouwen tegemoet


    Door Elco van Groningen

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Stichting Homburg Bonds ziet het door Catalyst Capital Group aangespannen kortgeding dat vrijdag 8 maart dient met vertrouwen tegemoet, zegt een bestuurslid van de stichting in een telefonische reactie aan Dow Jones Nieuwsdienst.

    Catalyst maakte dinsdagavond nabeurs bekend een kortgeding te hebben aangespannen tegen de stichting, omdat deze te weinig transparant zou zijn naar de obligatiehouders toe, waar Catalyst er een van is. De stichting zou onder andere informatie over het door Catalyst uitgebrachte tenderbod op de obligaties van Homburg hebben achtergehouden.

    De rol van Stichting Homburg Bonds is essentieel in de communicatie met obligatiehouders omdat zij volgens Catalyst als enige beschikken over gegevens van alle obligatiehouders, en daarom als enige met hen kunnen communiceren. Daarmee heeft Catalyst de stichting dus nodig om informatie over hun tenderbod aan alle obligatiehouders te verstrekken, hetgeen de stichting volgens Catalyst niet adequaat heeft gedaan.

    "Wij zijn het uiteraard niet met de lezing van Catalyst eens", zegt bestuurslid Marian Hogeslag van Stichting Homburg Bonds. "Wij zijn tot nu toe altijd heel transparant geweest. Als Catalyst meer informatie wil moet zij bij de monitor [beheerder Pierre Laporte van Deloitte & Touche] of Homburg zelf zijn. Om over alle informatie te beschikken moeten ze een vertrouwelijkheidsverklaring ondertekenen. Tot nu toe heeft het bedrijf dat niet willen doen", aldus Hogeslag.

    Volgens haar heeft de op 13 februari aangekondigde nieuwe bieder, die nog steeds anoniem wil blijven, dit wel gedaan.

    "De stichting verschuilt zich achter die vertrouwelijkheid", zegt Marvin Buddingh', adviseur van Catalyst. "Je kunt zo'n overeenkomst aangaan met als doel een deal te sluiten, maar ook om een partij juist achter je karretje te binden", aldus Buddingh', die in het midden laat welke insteek de stichting met de vertrouwelijkheidsverklaringen heeft. Het grootste probleem is volgens hem echter de transparantie.

    Waar de stichting in het leven is geroepen de belangen van alle obligatiehouders te behartigen, is de adviseur van mening dat de stichting dit te weinig doet. "Het lijkt er vooral op dat ze de belangen van Homburg behartigen."

    Hogeslag bestrijdt dit. "Wij willen juist dat het herstructureringsproces zo snel mogelijk afgerond wordt, en beogen daarbij een zo goed mogelijk waardebehoud voor de obligatiehouders. En als er bedrijven zijn die met betere alternatieven komen dan de plannen van Homburg dan verwelkomen wij dit juist."

    Om een beslissing te kunnen nemen over de geboden alternatieven benadrukt Buddingh' dat het van belang is dat de obligatiehouders over alle informatie beschikken. "Om te stemmen hebben ze [de obligatiehouders] wel de juiste informatie nodig."

    Dit is dan ook e e n van de eisen van Catalyst in het kortgeding: uitleg over de transparantie in het verleden en het heden. Daarnaast wil het bedrijf dat er normale communicatie vanuit de stichting naar de obligatiehouders plaatsvindt.

    Voorafgaand aan het kortgeding spreekt het Superior Court in Montreal zich donderdag 28 februari uit over de herstructureringsplannen van Homburg. Dit is tevens de dag waarop om 14.00 uur de aanmeldingstermijn voor het tenderbod van Catalyst afloopt. Catalyst bracht 15 januari een bod uit op de acht verschillende series obligaties van Homburg en biedt tussen de 25% en 50% van de hoofdsom van de schuldpapieren, afhankelijk van welke serie het betreft. Homburg wordt al sinds september 2011 tegen schuldeisers beschermd onder de zogenaamde Companies' Creditors Arrangement Act (CCAA) in Canada.


    - Door Elco van Groningen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; elco.vangroningen@dowjones.com


  3. forum rang 10 voda 23 december 2013 16:43
    Homburg stelt herstructurering opnieuw uit

    Gepubliceerd op 23 dec 2013 om 16:35 | Views: 0

    MONTRÉAL (AFN) - Homburg Invest kan de herstructurering niet dit jaar gaan implementeren. De onderneming maakte maandag bekend dat er nog steeds geen vergunning binnen is van de Autoriteit Financiële Markten (AFM), waardoor het herstructureringsplan niet in 2013 zal worden gestart.

    Homburg meldde eerder in december dat het de aanvraag van een vergunning als vastgoedbelegger in Nederland van de AFM verder moest uitdiepen. Dat heeft het bedrijf gedaan, maar het proces duurt nu langer dan voorzien, aldus Homburg. Het bedrijf laat weten er vertrouwen in te hebben dat de AFM in 2014 wel een vergunning zal verlenen.
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 28 maart 2014 08:22
    Homburg draagt bezittingen over aan Geneba

    Gepubliceerd op 28 mrt 2014 om 07:13 | Views: 197

    AMSTERDAM (AFN) - Homburg Invest heeft haar financieel gezonde en renderende bezittingen overgedragen aan Geneba Properties. Dat werd vrijdag bekendgemaakt.

    Geneba opereert vanuit Amsterdam en beheert een vastgoedportfolio met een waarde van 584 miljoen euro. Het portfolio bestaat uit commercieel vastgoed (voornamelijk kantoren en logistiek) dat voor de lange termijn is verhuurd in Nederland, Duitsland en de Baltische staten.

    De aandelen van Geneba zullen worden toegelaten tot verhandeling op NPEX, het handelsplatform voor het MKB.

    Investeringsfondsbeheerder The Catalyst Capital Group oefent namens de fondsen die het beheert controle uit over ongeveer 45 procent van de uitstaande aandelen Geneba.

    *******************************************************************

    Ik vermoed dat Catalyst vrij snel een bod zal doen op de overige aandelen, zodat ze in ieder geval de meerderheid krijgen.
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 14 januari 2015 20:45
    quote:

    wittedewith schreef op 14 januari 2015 20:35:

    Het is toch wel een heel triest aandeel gebleken. Gek dat mr. Homburg overal mee lijkt weg te komen en gek dat Harry Mens hem zo'n podium heeft gegeven, of is dat laatste juist niet gek???
    Hoeveel jaar loop jij achter......????

    Mr Homburg heeft slechts een echte fout gemaakt: hij heeft veel te veel geld geleend (met goedkeuring van de aandeelhouders).

    Toen hij nog welkom was bij Harry leek alles nog goed af te lopen, tenslotte had Homburg de crisis van 2008 overleeft. Je kunt Harry niet verwijten dat hij de toekomst niet kon voorspellen.

    Talloze andere (vastgoed)bedrijven hebben dezelfde fout gemaakt, een 'mooi' voorbeeld is Eurocastle, maar ook veel 'degelijker' bedrijven zoals NSI hebben te veel geleend. Vrijwel alle scheepvaart-CV's zijn ook failliet gegaan wegens te veel schulden.

867 Posts
Pagina: «« 1 ... 39 40 41 42 43 44 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 911,51 -0,04%
EUR/USD 1,0797 +0,07%
FTSE 100 8.419,46 +0,05%
Germany40^ 18.708,60 -0,18%
Gold spot 2.344,87 +0,35%
NY-Nasdaq Composite 16.388,24 +0,29%

Stijgers

JUST E...
+5,90%
BAM
+4,40%
EBUSCO...
+3,93%
OCI
+3,13%
PROSUS
+2,40%

Dalers

VIVORY...
-2,99%
ASR Ne...
-2,74%
NN Group
-2,01%
CTP
-1,79%
IMCD
-1,72%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links