Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

'Europese banken staan voor miljardenboetes'

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 13 januari 2015 13:28
    HAHAHAHAHA - of beter oeiii - want hiermee geeft Morgan Stanley dus aan dat het betrokken is in nog meer duistere zaakjes , maar om ook de schijnwerpers van zichzelf af te houden komt het met een algemeen verhaal dat het ALLE GROTE Banken zijn die ermee te maken hebben.
    En ja....tuurlijk wil ik wel geloven dat je afspraken maakt met andere Banken, maar degene die het meeste vuile handen hebben zijn onze Amerikaanse vrienden. Die hebben echt het leeuwendeel aan boetes neergeteld om zichzelf "vrij te kopen".
    Maar goed...ik geloof best dat nog niet alle zaken zijn opgelosd of geschikt die momenteel in onderzoek zijn.
    En dus dat daar nog wel wat boetes voor gaan komen wil ik best aannemen.
    In nederland is het dus de RaboBank die zich dan zorgen zou moeten maken. Zover ik weet hebben noch ABM AMRO, noch ING, noch SNS (of Aegon) zich aan zulke zaken blootgesteld als prijsmanipulaties en afspraken.
    RaboBank dus wel en het zou dus voor hen een nog te verwachten kostenpost zijn. Eigen schuld, dikke bult zullen we maar zeggen en hopelijk is het dan duidelijk dat eerlijk handelen altijd het beste is en werkt.
    Jammer voor Rabo....
  2. fondu 13 januari 2015 13:36
    Carolien Princen van ABN AMRO zei laatst in een interview dat bankiers beter stil kunnen zitten als ze geschoren worden. Gerrit Zalm zit er namens de politiek en voor de cultuuromslag. De enige topbankier die ooit excuses maakte voor de misstanden in de bankwereld is de onlangs overleden Dolf van den Brink. Het hoge aanzien dat bankiers tot de jaren tachtig genoten hebben ze zelf om zeep geholpen. Aandeelhoudersbelang en persoonlijk gewin gingen hand in hand, de maatschappelijke nutsfunctie raakte buiten beeld. Vroeger stond tegenover de werkzekerheid bij banken een lager salaris dan in grote delen van het bedrijfsleven. Nu zijn de verhoudingen omgekeerd. En waarom? Omdat de mentaliteit van de zakenbankiers ook de retailbanking is binnengeslopen. Daar wordt nog het oude bankiersvak beoefend, maar wel zonder de pioniersgeest en risicobereidheid van het echte bedrijfsleven. Welke hedendaagse bankier heeft de moed om de gemaakte fouten publiekelijk te erkennen? We kennen allemaal nog de jaren dat bonussen voor bankiers bijna op een natuurwet gebaseerd leken te zijn, maar gemuilkorfd terug in hun veilige hok zijn ze nog steeds niet.
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.