Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ukraine

16.415 Posts
Pagina: «« 1 ... 431 432 433 434 435 ... 821 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. whammy 14 november 2014 16:35
    quote:

    Dream*On schreef op 14 november 2014 15:34:

    [...]

    Je word nog al snel voor terrorist uitgemaakt als je de westerse heerschappij niet duldt. Dat is niets nieuws.

    En wat betreft het oosten willen zuiveren van westerse kapitalistische invloeden. Probeert Wilders hier niet het zelfde te doen maar dan omgekeerd?
    Wie zijn wij om te oordelen wat men daar wel en niet mag doen?
    Je kunt de problemen daar niet oplossen met een westerse gedachte.
    Daarbij heeft het westen daar al jaren erg veel ellende veroorzaakt en dictators in het zadel geholpen. Wat dat betreft is het niet heel vreemd dat velen daar anti westers zijn geworden. Dat heeft het westen aan zich zelf te danken.

    Dat is de essentie niet. Ik schreef over de Moslimbroederschap en waarom deze beweging zoveel invloed kreeg en misschien nog wel heeft met name op het platteland.
  2. forum rang 5 theo1 14 november 2014 17:01
    quote:

    Dream*On schreef op 14 november 2014 15:34:

    [...]

    Je word nog al snel voor terrorist uitgemaakt als je de westerse heerschappij niet duldt. Dat is niets nieuws.

    [...]
    In mijn wereld ben je een terrorist als je willens en wetens onschuldige burgers vermoordt zonder dat dat een militair/strategisch doel heeft, en zonder dat het onderdeel is van een militaire operatie, maar puur tot doel heeft angst en/of publiciteit te veroorzaken. Dus dat geldt voor ISIS, Al Quaeda, Hamas, maar net zo goed voor (vroeger) de IRA, de ETA, de RAF, de Rode Brigades en dat soort bendes. Moslims hebben daar dus bepaald geen patent op. Maar ze zijn momenteel wel veruit het actiefst op dat terrein.
  3. [verwijderd] 14 november 2014 17:36
    quote:

    theo1 schreef op 14 november 2014 17:01:

    [...]

    In mijn wereld ben je een terrorist als je willens en wetens onschuldige burgers vermoordt zonder dat dat een militair/strategisch doel heeft, en zonder dat het onderdeel is van een militaire operatie, maar puur tot doel heeft angst en/of publiciteit te veroorzaken.
    Dus als het onderdeel is van een militaire operatie, dan mag je willen en wetens onschuldige burgers vermoorden?.... Vreemd onderscheid.
    Als je die vreemde beredenering weg laat, dan zijn Bush, Obama en Netanyahu net zo goed terroristen.
    En dan nog zit je met de vraag wie is onschuldig en wie bepaald dat....?
    De VS, Europa, jij, ik?

    In mijn ogen zijn Bush, Obama en Netanyahu inderdaad schuldig aan terrorisme.
    Maar in jouw ogen waarschijnlijk niet.
  4. Tygo003 14 november 2014 18:27
    quote:

    theo1 schreef op 14 november 2014 13:32:

    [...]

    Terecht. Rusland zou nog véél harder aangepakt moeten worden. Ik heb nog wel een paar ideetjes:
    - Poetin zelf en de hele Russische regering op de zwarte lijst. Poetin moet niet worden uitgenodigd voor conferenties, hij moet worden gearresteerd. En volkomen uitgekotst.
    - Rusland uit de UEFA gooien. Laat ze maar lekker tegen Mongolië om de Azië cup spelen.
    - Dat WK voetbal in Rusland moet natuurlijk worden geboycot. Net als alle andere sportevenementen in Rusland.
    - Als de Russische ambassadeur in de VN spreekt, de krant gaan lezen. En daarna zijn motie vetoën. Ook al vraagt hij maar om een glas water.
    - Alle Russische banken volledig uitsluiten van westerse kapitaalmarkten.
    - Aankoop van Russische (staats)obligaties door westerse entiteiten verbieden.
    - Betalingsverkeer blokkeren.
    - Die Russische vliegtuigen die steeds NAVO luchtruim schenden zonder pardon neerschieten.
    Je reageert wel heel erg emotioneel, die Russen moeten wel iets heel ergs met je gedaan hebben. Je verwerpt diplomatie wil zelfs een oorlog beginnen door vliegtuigen neer te schieten, lekker makkelijk uit je luie stoel. Dat andere wat je zegt gaat gebeuren, dus zou me daarom niet druk maken.

    Navo luchtruim is nooit geschonden door Rusland, ze vliegen in internationaal luchtruim, onderscheppen doen ze ook in internationaal luchtruim. Dat ze dat in de media in de meeste gevallen er niet bij vermelden heeft ten eerstete maken met sensatie en ten tweede wil navo meer geld lospeuteren voor wapens die uiteindelijk door burgers betaald worden, lees extra belastingen. Dys wordt er maatschappelijk draagvlak gecreeerd bij de schapen.
  5. Tygo003 14 november 2014 18:55
    quote:

    theo1 schreef op 14 november 2014 14:18:

    [...]

    Je kunt gewoon een Poetintje doen. Een vliegtuig neerschieten en dat domweg ontkennen. Beweren dat de kaboutertjes het hebben gedaan of zoiets. En ze moeten met hun vliegtuigen in hun eigen luchtruim blijven, net zoals iedereen. Als hij stompzinnige leugens kan uitbraken, dan kan iedereen dat. En een kernoorlog begint Poetin niet want die wil het wel zelf overleven natuurlijk. Hij geeft helemaal niks om een paar duizend, of desnoods een paar miljoen soldaten, maar heel erg veel om Vladimir Poetin.

    Er is trouwens helemaal niet beloofd dat de NAVO niet zou uitbreiden naar het oosten. Daar is op abassadeursniveau over gesproken, maar dat is direct daarna door regeringsleiders afgeschoten. En als Oekraïne bij de NAVO wil, is dat tussen Oekraïne en de NAVO. Daar heeft Rusland geen ene biet over te zeggen. Dat is wat onafhankelijkheid betekent, maar dat heeft Poetin kennelijk nooit helemaal begrepen. En het is niet voor niks dat heel Oost Europa bij de NAVO wil. Dat willen ze omdat ze schijtgenoeg hebben van de voortdurende bemoeienis en changage van Rusland. Dat niemand bij ze wil horen, hebben de Russen volkomen aan zichzelf te danken. Hadden ze zich maar een beetje normaler moeten gedragen. Volgens mij zouden de meeste Oost Europeanen het liefst een oceaan tussen hen en Rusland hebben. En gelijk hebben ze, want uit Rusland komt helemaal niks goeds. Het is ook niet voor niks dat toen het in Oost Europa tussen Rusland en de nazi's ging, er nogal wat waren die de nazi's als het minste kwaad zagen. Zegt wat over hoe het is om door Rusland overheerst te worden.
    Zoveel bulshit heb ik op dit draadje nog niet gelezen, mijn complimenten hiervoor.

    Als de Russen raketten op Cuba gaan instaleren, dan wil ik de reactie van de states wel horen. Dan is heel de bs die je boven hebt opgeschreven niet meer van toepassing. Maar wat ik erg vindt is dat je NSB praktijken loopt goed te praten in oost europa. Net zoals in Nederland had je daar ook de NSB, zij hadden echter de steun van een kleine minderheid. De wouden en bergen zaten vol partizanen. Tijdens WO 2 zijn 9 van de 10 duitsers zijn omgekomen aan het oostfront, zegt genoeg over de intentie en intensiteit van de tweede wereldoorlog in oost europa. In een woord totale vernietiging door de duitsers. Westfront was vakantie voor de duitsers. Hier een verzetslied om je bij je zinnen te laten komen en je te zuiveren van Nazisme.

    m.youtube.com/results?q=partisan%20so...

  6. Tygo003 14 november 2014 19:25
    quote:

    A5 schreef op 14 november 2014 19:15:

    [...]

    Ik heb geen NSB'er kunnen ontdekken.
    Dit is echt nazi en klopt trouwens voor geen meter, dit is niet wat een gemiddelde oost europeaan denkt

    "Volgens mij zouden de meeste Oost Europeanen het liefst een oceaan tussen hen en Rusland hebben. En gelijk hebben ze, want uit Rusland komt helemaal niks goeds. Het is ook niet voor niks dat toen het in Oost Europa tussen Rusland en de nazi's ging, er nogal wat waren die de nazi's als het minste kwaad zagen. Zegt wat over hoe het is om door Rusland overheerst te worden."

    De NSBer haalt trouwens sovjet unie en rusland door elkaar. Nu wil ik geen discussie over communisme en het systeem zelf, maar feit blijft dat de meeste oost europeanen communisten waren en het systeem zagen zitten. Dat het hun verwachtingen niet waar maakte is een tweede.

  7. Tygo003 14 november 2014 19:39
    quote:

    A5 schreef op 14 november 2014 19:34:

    [...]

    Ik weet niet of je theo1 bedoelt, maar die noemt de nazi's een kwaad.
    Maar hij schrijft wel dat in oost europa er mensen waren die in nazis het minste kwaad zagen. Betekent dus dat je ook nsb in nederland goed praat, want sommigen zagen hier het minste kwaad in. Dit is totaal fout.
  8. [verwijderd] 14 november 2014 19:47
    quote:

    Tygo003 schreef op 14 november 2014 19:39:

    [...]

    Maar hij schrijft wel dat in oost europa er mensen waren die in nazis het minste kwaad zagen. Betekent dus dat je ook nsb in nederland goed praat, want sommigen zagen hier het minste kwaad in. Dit is totaal fout.
    Hij praat niets goed en zeker niet de NSB in Nederland. Hij zei dat er in Oost-Europa nogal wat mensen waren die de nazi's als het minste kwaad zagen. Mocht dat zo zijn dan noemt Theo slechts een geschiedkundig feit. Mag dat ook al niet meer? Lees de geschiedenis van de Baltische staten in de oorlog er maar eens op na.
    Karel Onwijn heeft daarover geschreven.
  9. Tygo003 14 november 2014 20:01
    quote:

    A5 schreef op 14 november 2014 19:47:

    [...]

    Hij praat niets goed en zeker niet de NSB in Nederland. Hij zei dat er in Oost-Europa nogal wat mensen waren die de nazi's als het minste kwaad zagen. Mocht dat zo zijn dan noemt Theo slechts een geschiedkundig feit. Mag dat ook al niet meer? Lees de geschiedenis van de Baltische staten in de oorlog er maar eens op na.
    Wil je nu discussieren wat beter was annexatie door de sovjet unie of door de nazi? De een deporteerde mensen die tegen communisme waren en de andere vermoorde mensen op basis van ras.

    Als je niet begrijpt dat communisme of de strijd ertegen, nazi collaboratie niet goed praat. Veel doen dat nu met de rechtse sector en het azov batallion in de Oekraine. Als je hierin niks fouts ziet dan heeft verdere discussie geen nut.
  10. [verwijderd] 14 november 2014 20:10
    quote:

    Tygo003 schreef op 14 november 2014 20:01:

    [...]

    Wil je nu discussieren wat beter was annexatie door de sovjet unie of door de nazi?
    Nee, ik begrijp niet waarom je dit vraagt. Jij verdraaide de woorden van Theo en legde hem allerlei woorden in de mond die hij niet gezegd heeft.
    Daar ging het mij om. Er was geen enkele grond voor je beschuldigingen.
    En nogmaals, lees eens wat over de Baltische staten vlak voor en tijdens de oorlog.
  11. Tygo003 14 november 2014 21:18
    quote:

    A5 schreef op 14 november 2014 20:10:

    [...]

    Nee, ik begrijp niet waarom je dit vraagt. Jij verdraaide de woorden van Theo en legde hem allerlei woorden in de mond die hij niet gezegd heeft.
    Daar ging het mij om. Er was geen enkele grond voor je beschuldigingen.
    En nogmaals, lees eens wat over de Baltische staten vlak voor en tijdens de oorlog.
    Wat zou ik daar moeten lezen volgens jouw? Hoe slecht de Russen wel niet zijn?
    Ik denk dat jij veel verder de geschiedenis in zou moeten lezen. Dan zou je lezen dat de animositeit en vijandighededen veel verder de tijd terug in gaan en voor een fractie met de Sovjet Unie te maken hebben.

    Je zou bijvoorbeeld lezen dat de Polen, Moskou veroverd hebben, je kan lezen dat het Zweedse Rijk en de Poolse gemenebest na hun piek totaal vernietigd worden in de 18e en 19e eeuw door tsaristisch Rusland. Je zou lezen dat de Fransen en Engelsen de Krim veroveren en de turken tegen Russen helpen.

    Dan zou je begrijpen dat deze conflict nu niets te maken heeft met goed en kwaad, het boze valse Rusland en Oekraine. Maar tussen grote mogendheden die hun interesses zowel geo-politiek als economisch op de rug van de kleine of zwakke staten uitspelen.
  12. [verwijderd] 14 november 2014 21:34
    quote:

    Tygo003 schreef op 14 november 2014 19:25:

    [...]

    Dit is echt nazi en klopt trouwens voor geen meter, dit is niet wat een gemiddelde oost europeaan denkt

    "Volgens mij zouden de meeste Oost Europeanen het liefst een oceaan tussen hen en Rusland hebben. En gelijk hebben ze, want uit Rusland komt helemaal niks goeds. Het is ook niet voor niks dat toen het in Oost Europa tussen Rusland en de nazi's ging, er nogal wat waren die de nazi's als het minste kwaad zagen. Zegt wat over hoe het is om door Rusland overheerst te worden."

    De NSBer haalt trouwens sovjet unie en rusland door elkaar. Nu wil ik geen discussie over communisme en het systeem zelf, maar feit blijft dat de meeste oost europeanen communisten waren en het systeem zagen zitten. Dat het hun verwachtingen niet waar maakte is een tweede.

    interessant , 25 jaar na de wende .
    Voor zij die daar toen 30-40 jaar waren die lopen nu tegen hun pensioen.
    Die roepen allen ( haast allen ) terug naar dat weliswaar terziele gegaan falliet systeem wat wij hier nu imiteren .

    De carrieres van deze .Ik heb er veel gezien , de cv s van hen ( 30-40 jobs!)of uitgebold in een of ander volledig uitgeholt combinat/ staatsapparaat of teruggetrokken in zelfvoorziening op platteland , hun pensioenen ( 50-150 E per maand ) :)))))))) dat in groot aldi aanbod land, alles verloren (openbaar geveilt)in de forexwave .........ttz het was eigenlijk een ramp die wende voor het overgrote gedeelte van de actoren toen .
  13. Tygo003 14 november 2014 21:44
    quote:

    dentroef schreef op 14 november 2014 21:34:

    [...]interessant , 25 jaar na de wende .
    Voor zij die daar toen 30-40 jaar waren die lopen nu tegen hun pensioen.
    Die roepen allen ( haast allen ) terug naar dat weliswaar terziele gegaan falliet systeem wat wij hier nu imiteren .

    De carrieres van deze .Ik heb er veel gezien , de cv s van hen ( 30-40 jobs!)of uitgebold in een of ander volledig uitgeholt combinat/ staatsapparaat of teruggetrokken in zelfvoorziening op platteland , hun pensioenen ( 50-150 E per maand ) :)))))))) dat in groot aldi aanbod land, alles verloren (openbaar geveilt)in de forexwave .........ttz het was eigenlijk een ramp die wende voor het overgrote gedeelte van de actoren toen .

    Tja, de transitie heeft enkelen gelukkig gemaakt en de overgrote meerderheid straatarm.
  14. [verwijderd] 14 november 2014 22:16
    quote:

    whammy schreef op 14 november 2014 22:09:

    Nooit wordt gesproken wat voormalige West-Duitsers in hebben moeten leveren voor de Solidaritätszuschlag.
    Ter illustratie
    www.volkskrant.nl/dossier-archief/dui...
    'groene weiden' de zgn green fields versus brown fields .De duitse sit. ken ik niet maar verder oostwaarts is het nog steeds een onopgelost probleem.
16.415 Posts
Pagina: «« 1 ... 431 432 433 434 435 ... 821 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 878,83 -0,39%
EUR/USD 1,0699 +0,28%
FTSE 100 8.121,24 -0,28%
Germany40^ 17.905,20 -1,18%
Gold spot 2.315,02 -0,89%
NY-Nasdaq Composite 15.657,82 -2,04%

Stijgers

Corbion
+2,70%
B&S Gr...
+1,20%
Ahold ...
+1,17%
ForFar...
+1,04%
OCI
+1,00%

Dalers

VIVORY...
-13,94%
EBUSCO...
-5,50%
ACOMO
-4,69%
Air Fr...
-4,29%
Arcadis
-3,88%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links