Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Boskalis vierde kwartaal 2014

93 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 11 november 2014 16:23
    Vooruitblik: 'Weinig spektakel bij Boskalis'

    DINSDAG 11 NOVEMBER 2014, 12:35 uur | 2537 keer gelezen

    AMSTERDAM (AFN) - Bij de bekendmaking van het tussentijdse handelsbericht van Boskalis worden weinig verrassingen verwacht. Dat zei analist Wouter Vanderhaeghen van KBC. Boskalis komt vrijdag voorbeurs met een handelsbericht over het afgelopen kwartaal naar buiten.

    Het bedrijf komt niet met concrete cijfers en zal volgens de analist de trend die bij de halfjaarcijfers werd uitgesproken bevestigen. Destijds werd gesteld dat over de hele linie van het bedrijf goed werd gepresteerd. Toen werd ook gezegd dat in 2014 naar verwachting de recordwinst van 366 miljoen euro van vorig jaar zal worden overtroffen. Mogelijk kan een update worden gegeven voor de winstprognose.

    Boskalis zal waarschijnlijk verder melden dat de vooruitzichten voor de baggerdivisie erg positief zijn, dankzij de order voor de verbreding van het Suezkanaal die vorige maand werd bekendgemaakt.

    Vanderhaeghen verwacht niet dat Boskalis veel los zal laten over het belang van 15 procent in Fugro. Hij denkt dat ze zullen herhalen wat al eerder naar buiten werd gebracht; dat ze de dialoog willen aangaan over samenwerking en geen intentie hebben om een bod uit te brengen op het bedrijf.
  2. forum rang 10 voda 13 november 2014 17:09
    Boskalis trading update: focus op outlook en Fugro - Preview

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Boskalis (BOKA.AE) publiceert vrijdag voorbeurs een kwalitatieve trading update over het derde kwartaal. Het concern gaf reeds eerder aan te verwachten voor het hele boekjaar de recordwinst van 2013 van EUR366 miljoen te overtreffen. Over de eerste zes maanden van 2014 boekte het concern een omzet van EUR1,566 miljard. Analisten rekenen erop dat het concern zijn outlook zal herhalen. Daarnaast kijkt de markt uit naar meer details over de vorige week aangekondigde belangneming door het bedrijf in Fugro van inmiddels 15%. Hoewel het bedrijf meldt geen intentie te hebben een bod op Fugro uit te brengen oordeelt de markt dat dit slechts een kwestie van tijd is. Het aandeel noteert omstreeks 11.10 uur 0,4% hoger op EUR43,90, terwijl de AEX 0,2% hoger noteert. (PBU)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


  3. Traguardo 14 november 2014 08:05

    Hoofdpunten Q3 TRADING UPDATE

    Goed derde kwartaal met substantiële afwikkelresultaten op oude projecten
    Orderportefeuille licht gestegen tot EUR 3,3 miljard
    Vooruitzichten 2014

    Onveranderd uitdagende marktomstandigheden
    Goed tweede halfjaar verwacht
    Verhoging van nettowinstverwachting 2014 naar EUR 450 miljoen
    Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) heeft een goed derde kwartaal afgesloten. De omzet en het resultaat, gecorrigeerd voor de deconsolidatie van SAAM SMIT Towage, liggen in lijn met de eerste twee kwartalen van 2014. Bij Dredging heeft de bij de presentatie van de halfjaarcijfers genoemde mogelijke afwikkeling van enkele oude projecten daadwerkelijk plaatsgevonden. Dit heeft substantieel bijgedragen aan het resultaat in het derde kwartaal.

    De algehele marktomstandigheden blijven onveranderd uitdagend. Desalniettemin is de orderportefeuille, ten opzichte van medio 2014, licht gestegen tot een niveau van EUR 3,3 miljard, hetgeen overeenkomt met het niveau bij aanvang van dit jaar.

    Op basis van de huidige inzichten wordt een goed tweede halfjaar verwacht. Naast de verwachte bijdrage uit de lopende projecten draagt het gerealiseerde afwikkelresultaat van enkele oude baggerprojecten hier in belangrijke mate aan bij. Gelet op deze ontwikkelingen verhoogt Boskalis de nettowinstverwachting voor 2014 naar EUR 450 miljoen. Hierin wordt geen rekening gehouden met het eventuele effect van de waardeontwikkeling van het recent geacquireerde belang in Fugro.

    Operationele ontwikkelingen
    Het segment Dredging & Inland Infra heeft onder invloed van voornoemd afwikkeleffect op oude projecten een uitzonderlijk hoog resultaat behaald over het derde kwartaal. De resultaten en marges op de lopende projecten waren over de gehele linie goed en liggen in lijn met de vigerende marktomstandigheden. De bezetting van de hoppervloot lag in het derde kwartaal onder de 40 weken als gevolg van onderhoud en lagere bezetting van de twee grootste sleephopperzuigers: de Fairway en de Queen of the Netherlands. De cuttervloot was in het derde kwartaal onveranderd sterk bezet.
    Sinds het eind van het tweede kwartaal zijn opdrachten in onder meer Nederland (IJsseldelta), het Verenigd Koninkrijk en Egypte (Suezkanaal) verkregen en aan de orderportefeuille toegevoegd. Per saldo is de Dredging & Inland Infra orderportefeuille ten opzichte van medio 2014 toegenomen.

    Bij Offshore Energy verliep het kwartaal zowel operationeel als qua resultaatontwikkeling zonder noemenswaardige bijzonderheden. De omzetontwikkeling bij zowel Marine Contracting als Subsea Contracting bleef in het derde kwartaal achter. Marine Services, inclusief de transportactiviteiten van Fairmount, was druk bezet met een toename van de omzet en goede marges. Subsea Services kende een drukke periode, in het bijzonder op de Noordzee, met een goede materieelbezetting. Bij Dockwise lag de vlootbezetting, na een recorddrukte in het eerste halfjaar, op een lager niveau. Hierdoor, maar vooral door het ontbreken van exceptionele annulerings- en vertragingsvergoedingen voor eerder gecontracteerde transportcapaciteit, zoals die inbegrepen waren in het eerste halfjaar, is het resultaat in het derde kwartaal afgenomen. Het orderboek van Offshore Energy is ten opzichte van medio 2014 nagenoeg stabiel.

    In het segment Towage & Salvage heeft Harbour Towage, na een goed eerste halfjaar, ook een sterk derde kwartaal afgesloten. Als gevolg van de deconsolidatie van SMIT Harbour Towage Americas is de omzet van Harbour Towage in het derde kwartaal afgenomen. Op 1 juli zijn de havensleepactiviteiten van SMIT Americas ondergebracht in een tweetal joint ventures met SAAM. De gecombineerde activiteiten worden voortgezet onder de naam SAAM SMIT Towage (SST) en worden met ingang van het tweede halfjaar als geassocieerde deelnemingen gerapporteerd.
    Evenals in de voorgaande twee kwartalen bij Salvage kenmerkte het derde kwartaal zich door een relatief rustige emergency responsemarkt, met een nadelig effect op de omzetontwikkeling. Door het ontbreken van afwikkelresultaten van bergingsprojecten uit voorgaande jaren, zoals die inbegrepen waren in het eerste halfjaar, is het resultaat in het derde kwartaal lager dan de voorgaande twee kwartalen. Het orderboek van Towage & Salvage is stabiel ten opzichte van medio 2014.

    In het kader van het Corporate Business Plan 2014-2016 heeft Boskalis gemeld dat het aansturingsmodel zal worden aangescherpt. Belangrijk onderdeel in deze stap betreft de implementatie van een divisiestructuur rond de drie lines of business Dredging & Inland Infra, Offshore Energy en Towage & Salvage, elk met eigen operationele ondersteunende functies. De uitrol van deze divisiestructuur verloopt voorspoedig en zal begin 2015 worden voltooid.

    Balanspositie
    De financiële positie van Boskalis is onverminderd sterk. Per 30 september wordt ruimschoots voldaan aan de belangrijkste convenanten zoals die met de kapitaalverschaffers zijn afgesproken. De nettoschuld : EBITDA ratio is 0,7 (met een limiet van 3) en de netto-schuldenpositie is in het derde kwartaal afgenomen.

    Aandeleninkoopprogramma
    Boskalis heeft op 14 augustus 2014 de aanvang van een inkoopprogramma eigen aandelen kenbaar gemaakt. Het programma wordt onder voorbehoud van de resultaatontwikkeling en gewenste balansverhoudingen over de komende twee en een half jaar uitgevoerd tot een maximum van 10 miljoen aandelen. Tot op heden zijn in het kader van dit programma in totaal 629.123 aandelen Boskalis ingekocht voor een totaalbedrag van EUR 25,64 miljoen.

    Fugro
    Boskalis heeft recent kenbaar gemaakt dat zij een belang van 15,0% heeft verworven in Fugro N.V. Boskalis beschouwt Fugro als een interessant bedrijf met activiteiten die uitstekend aansluiten op de eigen activiteiten.

    Vooruitzichten
    De Raad van Bestuur verwacht dat de marktontwikkelingen voor de rest van het jaar, onvoorziene omstandigheden voorbehouden, onveranderd zullen zijn. Op basis van de huidige inzichten wordt een goed tweede halfjaar verwacht met een goede werkbezetting.
    Bij de halfjaarcijfers werd nog uitgegaan van een nettowinst van ten minste EUR 366 miljoen. Onder invloed van de gerealiseerde substantiële afwikkelresultaten op oude baggerprojecten verhoogt Boskalis de winstverwachting 2014. Voor dit jaar wordt thans rekening gehouden met een nettowinst van EUR 450 miljoen. Hierin wordt geen rekening gehouden met het eventuele effect van de waardeontwikkeling van het recent geacquireerde belang in Fugro.
    Het totale investeringsniveau over 2014 zal naar verwachting licht lager uitkomen dan eerder aangegeven en circa EUR 275 miljoen bedragen. De investeringen worden uit de eigen kasstroom gefinancierd.
  4. forum rang 4 guusje 14 november 2014 09:21
    quote:

    effegenoeg schreef op 14 november 2014 09:16:

    84 miljoen meer winst buiten de waardestijging van fugro.
    Moet voor ons als aandeelhouder ook een extraatje inhouden dunkt me.
    Bij Boskalis zit je investering in goede handen, strategie gaat nog steeds volgens plan,
    hier blijf ik voorlopig nog wel met mijn investering zitten.
  5. [verwijderd] 14 november 2014 10:03
    quote:

    effegenoeg schreef op 14 november 2014 09:16:

    84 miljoen meer winst buiten de waardestijging van fugro.
    Moet voor ons als aandeelhouder ook een extraatje inhouden dunkt me.
    Dat geld hebben ze mogelijk nodig om Ballast Nedam over te nemen.
    Op deze manier hoeven ze geen nieuwe aandelen uit te geven en hebben ze geen financiering van de banken nodig.
  6. [verwijderd] 14 november 2014 10:48
    quote:

    Hibi schreef op 14 november 2014 10:30:

    waarom reageert de koers niet op de goede nieuws?
    Als een partij een andere partij overneemt gaat de koers van de overnemende partij meestal naar beneden.
    Als Boskalis, Ballast Nedam overneemt dan gaat de aandelenkoers van Boskalis naar beneden en de aandelenkoers van Ballast Nedam sterk omhoog!
  7. forum rang 6 effegenoeg 14 november 2014 11:18
    quote:

    R Invest schreef op 14 november 2014 10:48:

    [...]
    Als een partij een andere partij overneemt gaat de koers van de overnemende partij meestal naar beneden.
    Als Boskalis, Ballast Nedam overneemt dan gaat de aandelenkoers van Boskalis naar beneden en de aandelenkoers van Ballast Nedam sterk omhoog!
    Ik heb de indruk dat je nog niet helemaal bij de les bent.
  8. forum rang 4 guusje 14 november 2014 11:30
    quote:

    Hibi schreef op 14 november 2014 11:18:

    ik snap niks meer van dat beleggen joh. Goed nieuws is niet meer van belang tegenwoordig voor de koers. Short partijen hebben de macht en kunnen doen wat ze willen.
    Meestal is het gezegde begin van de zaak is einde van vermaak,

    Belangrijk is dat Boskalis goed op dreef is, weer een hogere winst verwachting, zal ook wel weer het dividend wat hoger uit komen,
    alles moet zijn tijd hebben en ik denk aan het eind van het jaar 2014 ten opzichte van 2013 dat de koers een mooie sprong heeft gemaakt wat geen enkele bank je kan geven.
    Al met al een mooie investering tot nu toe.
  9. forum rang 10 voda 14 november 2014 14:27
    Correctie bericht Boskalis
    (Correctie van eerder gepubliceerd bericht 'Boskalis verhoogt winstverwachting 2014', om aan te geven dat toegevoegde commentaar woordvoerder Boskalis betreft en niet zoals per abuis vermeld woordvoerder SBM.)

    Door Patrick Buis

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST

    AMSTERDAM (Dow Jones)-- Koninklijke Boskalis Westminster nv (BOKA.AE) verhoogt zijn winstverwachting voor 2014, blijkt vrijdag tijdens de kwalitatieve update van de Nederlandse baggeraar.

    Het concern voorziet over het gehele boekjaar een nettowinst van EUR450 miljoen, waar eerder nog werd uitgegaan van een nettowinst van ten minste EUR366 miljoen.

    Boskalis maakte 7 november bekend een 14,8% belang in Fugro nv (FUR.AE) genomen te hebben en met de dienstverlener aan de olie- en gas-industrie in overleg te willen treden om opties tot samenwerking te verkennen. Inmiddels bedraagt het belang 15%.

    Waar Boskalis bij eerdere publicaties specifiek vermeldde geen intentie te hebben tot het uitbrengen van een bod op Fugro, meldt het concern nu Fugro als een interessant bedrijf te beschouwen met activiteiten die uitstekend aansluiten op de eigen activiteiten. Boskalis-woordvoerder Martijn Schuttevaer stelt in een eerste reactie aan Dow Jones Nieuwsdienst dat er niets moet worden gelezen in het wijzigen van de woordkeuze.

    Verder spreekt het concern van onveranderd uitdagende marktomstandigheden, maar meldt een goed tweede halfjaar te voorzien.

    "Naast de verwachte bijdrage uit lopende projecten draagt het gerealiseerde afwikkelresultaat van enkele oude baggerprojecten hier in belangrijke mate aan bij", motiveert het concern de verhoging van zijn nettowinstverwachting.

    "Hierin wordt geen rekening gehouden met het eventuele effect van de waardeontwikkeling van het recent geacquireerde belang in Fugro", meldt het concern in het begeleidend persbericht.

    De baggeraar meldt vrijdag tevens dat het orderboek aan het eind van het derde kwartaal op EUR3,3 miljard noteerde, tegenover EUR3,1 miljard eind juni 2014.

    Tot slot meldt het concern dat het totale investeringsniveau over 2014 naar verwachting licht lager zal uitkomen dan eerder aangegeven en circa EUR275 miljoen bedragen.

    Het aandeel sloot donderdag op EUR43,50.

    - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@dowjones.com


  10. forum rang 10 voda 14 november 2014 14:27
    Verhoging outlook Boskalis positief - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)-- Het feit dat Boskalis (BOKA.AE) zijn outlook verhoogt voor het gehele boekjaar is duidelijk positief, maar lijkt met name gerelateerd aan de afwikkeling van projecten uit het verleden. We verwachten niet dat onze schattingen voor 2015 en daarna materieel veranderen, stelt Rabo-analist Michel Aupers in een toelichting op de trading update van het bedrijf. De analist voorziet een positieve koersreactie. Aupers hanteert een buy-advies en koersdoel van EUR50,00. Omstreeks 9.30 uur noteert het aandeel 0,2% hoger op EUR43,55, terwijl de AEX met 0,1% daalt. (PBU)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


93 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 882,63 +1,42%
EUR/USD 1,0694 -0,33%
FTSE 100 8.139,83 +0,75%
Germany40^ 18.177,90 +0,09%
Gold spot 2.337,95 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.927,90 +2,03%

Stijgers

EBUSCO...
+9,33%
NX FIL...
+8,77%
ASMI
+7,26%
Alfen ...
+5,89%
PostNL
+3,82%

Dalers

SIGNIF...
-11,28%
Wereld...
-7,62%
AMG Cr...
-5,77%
IMCD
-4,90%
ABN AM...
-4,19%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links