Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

week 42 . We moeten kritisch blijven.

351 Posts
Pagina: «« 1 ... 12 13 14 15 16 ... 18 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 16 oktober 2014 19:36
    Vrijwel alle genoteerde uitzenders Adecco Manpower,Randstad,Hays Michal P en
    natuurlijk USG tikte vandaag onder zeer hoge volumes een nieuw 52 wkn diepte punt aan,Adecco en zeker Randstad herstelde het best vandaag,is de selling nu voorbij en kunnen we voorzichtig omhoog?Opmerkelijk is dat Kelly
    in de VS,zijn 52wkn laag al ruim 2mnd geleden aantikte en ook halveerde,maar houd zich de laatste wkn goed staande en staat alweer 2 dollar hoger als 2mnd terug,het waarschijnlijk door hun geringe belang in de EU zijn en daardoor veel minder geraakt worden dan Manpower.
  2. [verwijderd] 16 oktober 2014 19:56
    quote:

    nr36 schreef op 16 oktober 2014 13:28:

    Bericht 9 mei 2014

    Een van de commissarissen vertelde mij dat hij ervan overtuigd was dat de komende 4 jaar de leukste zullen worden van zijn totale periode als commissaris. Verder vertelde hij dat als er een bedrijf USG zou willen overnemen dat nu wel een geschikt moment zou zijn. Alleen als de voorwaarden zodanig zouden zijn dat je een dief van eigen zak zou zijn als je het niet zou doen dan zou dat een kans van slagen hebben. Heb het idee dat hij meer ziet in de resultaten die USG de komende 4 jaar verwacht te kunnen halen en dito in de koersontwikkeling. Dat deze man ook niet schroomt om zelf analisten te bellen om ze aan te spreken op in zijn ogen verkeerde of onlogische adviezen werd mij wel duidelijk.

    Wat zal Alex Mulder een lol hebben............
    Als er een bedrijf USG zou willen overnemen,dat nu wel een geschikt
    moment zou zijn,laat het dan maar gebeuren,dan kunnen we dit boek sluiten
    een derde recessie op rij dat scenario gaat weer vele jaren duren wil USG
    weer boven de 10 noteren.
  3. forum rang 5 nr36 16 oktober 2014 20:33


    ANP
    Zwakke conjunctuur hindert arbeidsmarkt niet

    Van onze redacteur

    donderdag 16 oktober 2014, 14:21
    Share Menu

    In september is de Nederlandse arbeidsmarkt verbeterd. Het aantal nieuwe banen nam toe en er waren minder werklozen.

    In september is de Nederlandse arbeidsmarkt verder verbeterd. Het aantal nieuwe banen nam toe en er waren minder werklozen. De arbeidsmarkt lijkt zich weinig aan te trekken van de zwakke conjunctuur. Het aantal werklozen is in september volgens opgave van het Centraal Bureau voor de Statistiek voor de vijfde maand op rij gedaald. Het aantal werklozen nam af met 4000 ten opzichte van augustus, opnieuw waren er meer mensen aan het werk. In september was 8% van de beroepsbevolking werkloos, dat is evenveel als in augustus.

    Uit cijfers van UWV blijkt dat het aantal WW-uitkeringen in september met 11.000 is afgenomen tot 420.000. Alleen onder 55-plussers nam het aantal WW-uitkeringen niet af.

    Minder werklozen, meer werkenden

    De voor seizoeninvloeden gecorrigeerde werkloosheid kwam in september uit op 628.000 personen. Het aantal werklozen is de afgelopen drie maanden met gemiddeld 10.000 per maand afgenomen. De werkzame beroepsbevolking, dat zijn personen die twaalf uur of meer per week werken, is in die periode evenveel gestegen als de werkloze beroepsbevolking is gedaald. Dat was ook in september het geval: het aantal werkenden steeg met 4000, hand in hand met de afname van het aantal werklozen.

    Dit betekent dat per saldo niet meer of minder mensen zich aanbieden op de arbeidsmarkt. De werkzame beroepsbevolking kromp in het eerste kwartaal van dit jaar door baanverlies nog sterk, met gemiddeld 18.000 personen per maand. Sinds april groeit de werkzame beroepsbevolking en zijn er dus meer mensen aan het werk.

    Grotere participatie vrouwen

    In de afgelopen vijf maanden daalde de werkloosheid met bijna 60.000 personen. Het aantal werklozen daalde onder mannen, met 37.000, sterker dan bij vrouwen. Bij mannen nam het aantal werkenden echter minder hard toe dan de werkloosheid afnam. Dit betekent dat minder mannen actief zijn op de arbeidsmarkt. Bij vrouwen steeg het aantal werkenden juist sneller dan de werkloosheid daalde, een teken dat de participatie van vrouwen op de arbeidsmarkt nog altijd toeneemt.

    Opnieuw minder WW-uitkeringen

    Het aantal lopende WW-uitkeringen nam in september af met 2,4% tot 420.000. In alle leeftijdsklassen, met uitzondering van de 55-plussers, daalde het aantal uitkeringen in september. Vergeleken met een jaar geleden nam het aantal uitkeringen toe met bijna 5%. Het aantal uitkeringen aan jongeren tot 25 jaar nam vergeleken met een jaar geleden af met 15,8%. Ook in de leeftijdsklasse 25-45 jaar lag het aantal uitkeringen onder het niveau van een jaar geleden. Aan 45-plussers verstrekte UWV juist meer uitkeringen dan vorig jaar.

    Vanuit vrijwel alle sectoren nam het aantal WW-uitkeringen in september af, vergeleken met de maand ervoor. De grootste daling deed zich voor in de bouwnijverheid en het onderwijs. Het aantal uitkeringen vanuit de sectoren openbaar bestuur en zorg en welzijn ligt in september dit jaar met respectievelijk 18,6% en 17,8% flink boven het niveau van september vorig jaar. Alleen de sectoren bouwnijverheid en onderwijs tellen september dit jaar minder uitkeringen dan vorig jaar.

    Werkloosheid in Nederland relatief laag

    De werkloosheid in Nederland volgens de definitie van de International Labour Organisation (ILO) kwam in september uit op 6,5% van de beroepsbevolking. In augustus was dat nog 6,6%. Daarmee is de werkloosheid in Nederland internationaal gezien relatief laag. De werkloosheid in de Eurozone bedroeg in augustus namelijk 11,5% en in de Europese Unie als geheel 10,1%. Met circa 5 procent was de werkloosheid het laagst in Oostenrijk, Duitsland en Malta.

    Het Centraal Planbureau gaat voor heel 2014 uit van een gemiddelde werkloosheid van — volgens de ILO-definitie — 620.000. Met ruim 616.000 werklozen gemiddeld over de eerste negen maanden van het jaar lijkt het Planbureau nu aan de pessimistische kant. In september zijn er 580.000 werklozen, duidelijk onder het jaargemiddelde.
  4. gerrit 69 16 oktober 2014 22:49
    quote:

    Hibi schreef op 16 oktober 2014 22:15:

    Ik zeg vluchten nu het nog kan. De crash komt eraan.
    Waar naar toe?
    Naar Mars of naar de Maan....
    Bij een depressie zakt alles in elkaar.
    Grote werkloosheid en ontelbare faillissementen zullen ons treffen.
    Ook jij Brutus kan het noodlot dan niet ontlopen.

    Ondanks alle weeffouten in ons kapitalistisch systeem, geloof ik nog steeds in de veerkracht van de economie.
    Ik heb ook de beurskrach van 1987 meegemaakt en overleeft.
    Toen predikte men ook al het einde van de wereld.
    Voorlopig ga ik uit van een gezonde correctie, die samenvalt met veel negatief nieuws.

    Belangrijk zal zijn om ons gezonde verstand te gebruiken en de negatieve en positieve zaken op een rij te zetten en tegen elkaar af te wegen.
    Als bodem had ik een AEX op 375 aangegeven.
    Hoewel we daar vandaag scherp onderdoor gingen naar 369 zijn we daar toch boven gesloten
    Dat tekent toch alweer de veerkracht.
    Eerst maar morgen de expiratie verwerken en de 3e kwartaalcijfers bekijken.

    Groet van Gerrit

  5. pro-visio 16 oktober 2014 23:47
    quote:

    Hibi schreef op 16 oktober 2014 22:15:

    Ik zeg vluchten nu het nog kan. De crash komt eraan.
    Ik kocht een 2de part vandaag. Te vroeg? Vast wel, mogelijk niet. Geen kat die dat weet. 1 ding weet ik zeker, vroeg of laat pak ik weerom behoorlijke winst op dit fonds. Net als bodems peilen laten crashes zich niet voorspellen.
  6. [verwijderd] 17 oktober 2014 07:53
    Goedemorgen,er zou vandaag na 13.00 uur weleens een positieve upswing kunnen gaan plaatsvinden na de ongekende daling van de afgelopen weken. What goed down must go up, zeker als het dalen zonder aantoonbare reden heeft plaatsgevonden en de macro economische signalen uit de sector steeds beter worden ( ABU en ww cijfers).

    Recente Koersdoelen die terecht gemiddeld 90% hoger liggen, wat een potentieel bij de witte raaf in flexland!
    Vandaag moet een slot dik boven de lage €8,00 mogelijk zijn!
  7. forum rang 6 SAHR-0310 17 oktober 2014 08:05

    Arbeidsmarktprognose UWV 2015-2019:

    “De uitzendbranche staat midden op een kruispunt vol kansen en mogelijkheden.” Dat stelt Rob Witjes, manager Arbeidsmarktinformatie en -advies bij UWV WERKbedrijf, op basis van de nieuwste UWV Arbeidsmarktprognoses. De ramingen voor de periode 2015-2019 geven aan dat de uitzendbranche straks goed is voor bijna de helft van de banengroei in Nederland. “De uitzendsector wordt een echte banenmotor,” aldus Witjes.

    Onlangs kwam de UWV Arbeidsmarktprognose 2014-2015 uit. Het rapport gaat uit van een herstellende arbeidsmarkt. “Maar het herstel is broos,” waarschuwt Rob Witjes. Dit jaar zal het aantal banen in Nederland nog stevig in de min eindigen: 57.000 banen gaan verloren. Daarentegen laat de uitzendsector een groei van 19.000 banen zien. Positief nieuws is bovendien dat het aantal uitzenduren door blijft stijgen. Witjes: “Daar wachtte iedereen op. Het is immers een early indicator voor economische groei.”

    Op verzoek van onder meer de ABU stelde UWV dit jaar ook een onderzoek op naar de vooruitzichten op wat langere termijn. Die prognose voor 2015-2019 voorziet dat er in de komende vijf jaar 170.000 banen bijkomen, waarvan de uitzendbranche bijna de helft voor zijn rekening neemt.

    Herstel
    “We kruipen uit een diep dal, waarbij 2013 het zwartste jaar was in de afgelopen 25 jaar,” zegt Witjes. “Ook de uitzendsector heeft flinke klappen opgelopen. Maar de economie herstelt zich. Bedrijven investeren in hun flexibele schil. Daarbij verwachten we dat die bedrijven steeds vaker inzetten op meer langdurige flexcontracten en niet alleen op kortere opdrachten. Dat biedt volop mogelijkheden aan de uitzendbranche.”

    Daarnaast wijst Witjes erop dat de arbeidsmarkt snel verandert, onder andere door technologische ontwikkelingen. Sectoren als de overheid en financiële dienstverlening krimpen. “Dat betekent dat de uitzendbranche een belangrijke maatschappelijke rol krijgt om mensen van werk naar werk te begeleiden en zo werkloosheid te voorkomen. Uitzendorganisaties worden partners in mobiliteitsvraagstukken,” legt hij uit.

    Participatiewet
    Ook de Participatiewet biedt veel kansen en uitdagingen volgens Witjes. “In het aan de slag helpen van laaggeschoolden ligt een belangrijke kracht van de uitzendsector. Dus ook in die zin zullen uitzendbureaus partnerships aangaan met bedrijven. Daarbij geldt dat UWV, gemeenten en uitzendorganisaties via Regionale Werkbedrijven stevig met elkaar optrekken om de 125.000 afgesproken banen te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking.”

    Tot slot ziet hij de branche actief inspelen op de stijgende werkloosheid onder ouderen. Overigens wordt ook op dit terrein de samenwerking met UWV gezocht. Zo is er een afspraak gemaakt om in het kader van het Actieplan 55+ 22.500 ouderen extra aan de slag te helpen.

    Witjes: “Er liggen dus veel verschillende rollen voor de uitzendsector. De branche past helemaal in het tijdsbeeld van nu. Juist door de maatschappelijke rollen verder op te pakken kan de uitzendbranche een nog positiever imago krijgen.”
  8. [verwijderd] 17 oktober 2014 09:23
    Waar gaan de plofjes ons vandaag op zetten?
    Eerst nog even onderdrukken om vanmiddag losgelaten te worden?

    Fonds: aand. USG People
    Beurs: Euronext Amsterdam





    Laatste

    Volume

    Tijd

    Laatste 7,708 726 09:21:07
    Verschil -0,04 -0,5163 %
    Bied 7,70 350 09:21:25
    Laat 7,723 120 09:21:46
    Hoogste 7,842 09:05:53
    Laagste 7,708 09:21:07
    Cum. volume --- 110.441
    Indicatieve opening ---
    Open 7,80 09:00:01
    Vorig slot 7,748 16-10-2014
    Gemiddelde dagomzet --- 553.449

    Bied Laat



    Orders

    Vol.

    Bied

    Laat

    Vol.

    Orders

    Verkoop 2 350 7,70 versus 7,723 120 1 Koop
    Verkoop 1 442 7,684 versus 7,724 672 1 Koop
    Verkoop 1 912 7,673 versus 7,726 500 1 Koop
    Verkoop 4 23.390 7,672 versus 7,727 500 1 Koop
    Verkoop 1 169 7,664 versus 7,728 464 1 Koop
  9. [verwijderd] 17 oktober 2014 09:26
    En twee minuten later weer dik in het groen, the battle is started!!

    Fonds: aand. USG People
    Beurs: Euronext Amsterdam





    Laatste

    Volume

    Tijd

    Laatste 7,83 200 09:25:26
    Verschil 0,08 1,0583 %
    Bied 7,827 737 09:25:26
    Laat 7,84 2.318 09:25:26
    Hoogste 7,842 09:05:53
    Laagste 7,708 09:21:07
    Cum. volume --- 119.570 09:25:26
    Indicatieve opening ---
    Open 7,80 09:00:01
    Vorig slot 7,748 16-10-2014
    Gemiddelde dagomzet --- 553.449

    Bied Laat



    Orders

    Vol.

    Bied

    Laat

    Vol.

    Orders

    Verkoop 1 737 7,827 7,84 2.318 2 Koop
    Verkoop 1 201 7,813 7,85 1.000 1 Koop
    Verkoop 1 459 7,812 7,851 500 1 Koop
    Verkoop 1 500 7,801 7,852 506 1 Koop
    Verkoop 1 508 7,799 7,856 3.076 1 Koop
351 Posts
Pagina: «« 1 ... 12 13 14 15 16 ... 18 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 891,13 +0,42%
EUR/USD 1,0775 +0,10%
FTSE 100 8.213,49 +0,51%
Germany40^ 18.217,90 +0,23%
Gold spot 2.328,76 +0,22%
NY-Nasdaq Composite 16.349,25 +1,19%

Stijgers

Avantium
+3,70%
NSI
+3,67%
SBM Of...
+2,87%
TKH
+2,75%
Aegon
+2,04%

Dalers

NX FIL...
-4,34%
PostNL
-3,86%
Flow T...
-1,96%
DSM FI...
-1,53%
SIGNIF...
-1,44%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links