Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Ballast Nedam heeft rust nodig'

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Nel 23 augustus 2014 16:27
    AMSTERDAM (AFN) - Bouwbedrijf Ballast Nedam heeft rust en stabiliteit nodig om te kunnen overleven. Dat stelt bestuursvoorzitter Erik van der Noordaa van het verliesgevende bouwbedrijf in een zaterdag gepubliceerd interview met NRC Handelsblad.

    Het leven wordt voor Ballast Nedam “steeds ingewikkelder”, aldus de onlangs aangetreden topman. “Je kunt niet leven van bankleningen, aandelenuitgiftes en de verkoop van tafelzilver. Uiteindelijk moet de oplossing uit onze reguliere business komen. Dat is ook nodig om het vertrouwen te behouden.”

    Ballast Nedam schrijft al sinds 2012 rode cijfers en zag zijn verlies in de eerste helft van dit jaar door grote tegenvallers bij complexe projecten oplopen tot 51 miljoen euro. Dat verlies dwong het bedrijf tot nieuwe onderhandelingen met de banken, die eerder dit jaar al 80 miljoen euro leenden. Verder werd een groot beroep gedaan op aandeelhouders en worden diverse bedrijfsonderdelen verkocht om het hoofd boven water te kunnen houden.

    Ambities

    Alle problemen dwingen het bedrijf “selectiever” te worden, aldus Van der Noordaa. De nog kersverse focus op complexe, geïntegreerde projecten wordt daarom alweer losgelaten. “Onze ambities moeten beter aansluiten op wat we kunnen. Het moet weer stabiel worden. Minder focussen op omvang, meer op continuïteit en winstgevendheid. Ik wil rust brengen.”

    Van der Noordaa volgde onlangs Theo Bruijninckx op, die na diverse winstwaarschuwingen en reorganisaties eind februari zijn vertrek aankondigde.

    Dus eerst nog verlies nemen alvorens er rust komt?
    www.beursduivel.be/nieuws/2654453/bal...
  2. taurus86 24 augustus 2014 21:46
    Clip uit het interview: “Het is natuurlijk ook een beetje een avontuur. Ik moet realistisch zijn. Het kan ook geen succes worden. Maar over míjn succes gaat het niet. Ik heb een hartstikke mooie carrière gehad.(53 jaar nota bene!) Ik hoef mijzelf niet te bewijzen. Dat punt heb ik wel gehad"

    Wat een arrogante opstelling; daar ga ik geen stuiver meer in beleggen. Wessanen, Buhrman, van der Moolen en noem maar op. Dezelfde verhalen, dezelfde arrogantie.
    Ik ben wel benieuwd hoe de vertrekregeling voor van der Noorda eruit ziet. Dat durfden de 2 journalisten kennelijk niet te vragen. Maar dat zal wel duidelijk worden als hij de overname heeft geritseld. Dombo droomde ook dat hij kon vliegen. ´Um Palhaço´? Of misschien al een ´stille curator´?
  3. Sloeki 28 augustus 2014 11:39
    Zal weer een negatief project worden. Veel van de projecten (bijna allemaal) van de aannemers tegenwoordig worden ONDER KOSTPRIJS (gekocht)AANGENOMEN.

    Tegenwoordig zie je na x-aantal maanden in de uitvoering berichten komen dat de aannemer "dispuut" heeft over meerwerken/onvoorzien.

    Kijk maar naar verbreding A15 (A15 Lanes) project aangenomen voor 1.3 miljard, waarvan ze nu al 300mio naast zitten LOL.
  4. forum rang 4 guusje 28 augustus 2014 20:35
    De bouwers hebben er zo langzamerhand wel van geleerd om geen projecten meer onder de kostprijs aan te nemen, onvoorziene kosten met projecten uit het verleden hoeft nog niet te betekenen dat het in de toekomst WEER onder de kostprijs word aangeschaft,
    Als dit project definitief gegund word zie ik dit als een opsteker voor het bedrijf Ballast Nedam om er financieel weer bovenop te komen.
  5. aandeeltje! 4 september 2014 14:42
    Het is bijna interessant om in te stappen. Alleen om echt rust en zekereheid te krijgen, zal er toch nog geld bij moeten om in ieder geval nog wat tegenvallers te kunnen absorberen. Tegenvallers zijn van alledag en helaas er zijn geen reserves om tegenvallers op te vangen. 1 plus 1 is 2, wannneer komt de boodschap?
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 878,83 -0,39%
EUR/USD 1,0716 +0,44%
FTSE 100 8.121,24 -0,28%
Germany40^ 17.905,20 -1,18%
Gold spot 2.319,22 -0,71%
NY-Nasdaq Composite 15.605,48 -0,33%

Stijgers

Corbion
+2,70%
B&S Gr...
+1,20%
Ahold ...
+1,17%
ForFar...
+1,04%
OCI
+1,00%

Dalers

VIVORY...
-13,94%
EBUSCO...
-5,50%
ACOMO
-4,69%
Air Fr...
-4,29%
Arcadis
-3,88%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links