Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wat te doen met Rabobank Ledencertificaten

3.570 Posts
Pagina: «« 1 ... 60 61 62 63 64 ... 179 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Hoover 8 augustus 2014 10:07
    quote:

    Lk-33 schreef op 7 augustus 2014 15:22:

    Waarom zouden we ons zorgen maken op dat vlak. We hebben toch ons huiswerk gedaan en weten welke obligaties of anderszins grote risico's in zich houden. En we kijken altijd of de debiteur onze belegging waard is, toch?
    Kom LK, je draait toch al iets langer mee. Ik ken zo veel voorbeelden van obligaties die van 110 naar 80 handelden, en waar met de debiteur niets aan de hand was. Daar heb ik dus geen zin in :-)
  2. Lk-33 8 augustus 2014 14:16
    quote:

    Hoover schreef op 8 augustus 2014 10:07:

    [...]
    Kom LK, je draait toch al iets langer mee. Ik ken zo veel voorbeelden van obligaties die van 110 naar 80 handelden, en waar met de debiteur niets aan de hand was. Daar heb ik dus geen zin in :-)
    Ligt eraan Hoover, als de koers uiteindelijk weer terugkomt richting nominale waarde en je koopt van de lopende coupons bij, gaat je rendement omhoog. Doe het alleen niet met een coco of niet cumulatieve perp op een slechte debiteur.

    Ik heb al een hele rit naar beneden (en weer naar boven natuurlijk) meegemaakt en echt slechter ben ik daar niet uitgekomen.
  3. WJ-12 8 augustus 2014 18:31
    quote:

    Hoover schreef op 7 augustus 2014 12:55:

    Veepee, dit is belangrijk om te weten. Het zegt mij dat dit een puur retail verhaal is en dat kun je ook afleiden uit de prijsvorming. Gisteren heeft de FSA (Engelse toezichthouder) gezegd dat ze de verkoop van Coco an AT1 papier aan retail willen verbieden. Ze vinden de instrumenten te complex en de vrijheden van de issuers om couponnen te skippen etc te groot , om door retail te laten beoordelen.
    Dan kan je nog wel meer zaken verbieden. Imtech is de laatste drie maanden met 80% gezakt.
    Er zullen ongetwijfeld mensen zijn die dit hebben zien aankomen, maar de markt kennelijk niet,
  4. Hoover 9 augustus 2014 12:32
    [quote alias=Lk-33 id=7827780 date=201408081416]
    [...]
    Ligt eraan Hoover, als de koers uiteindelijk weer terugkomt richting nominale waarde en je koopt van de lopende coupons bij, gaat je rendement omhoog. Doe het alleen niet met een coco of niet cumulatieve perp op een slechte debiteur.

    Tuurlijk, maar zelden hoor ik mensen zo praten als het zover is. En ik denk dat wij wel op 1 lijn zitten, mark to marked kunnen we wel aan, maar toch vervelend als je 10-20% onder water staat. Er is alleen wel 1 nieuw punt: cocos en ook de Rabo note kunnen afgeschreven worden, en couponnen zonder meer worden uitgesteld. Let wel, dit is een nieuw product en bestond niet in de vorige crisis. Als we nu de eerste test gaan krijgenin de markt weten wij allebij niet wat te mtm implicaties zijn. Andere cocos zijn al 8% lager , en hebben een zeer hoge correlatie met de aandelenmarkten. Enfin, ik probeer maar te waarschuwen tegen overmoedigheid.
  5. [verwijderd] 11 augustus 2014 21:54
    Beste forumleden en lezers,

    Met meer dan normale belangstelling volg ik dit hele topic en alle berichtgeving en opinies over de Rabobank en haar (leden-) certificaten. Ik wil alles over de Rabobank weten en zou graag het volgende met u willen delen:

    Vanaf de beursgaan in januari j.l. heeft de koers van de Rabobank Certificaten een heel mooie koersstijging laten zien, maar de laatste maand zie ik toch een kentering.

    De Rabobank is schuldig bevonden in de Libor-affaire en daardoor hangt de bank miljardenclaims boven het hoofd. Voor alle duidelijkheid en met andere woorden mensen zijn ernstig gedupeerd door het fraudeleus handelen van de Rabobank hetgeen betekent dat het zeer aannemelijk is dat het de Rabobank miljarden zal gaan kosten.

    In juni heeft Rabobank al een claim gekregen van 7 miljard euro vanwege "dwaling en bedrog" bij het verkopen van rentederivaten. En vrijdag j.l. was daar het nieuws dat Rabobank door een Argentijse financiële consumentenorganisatie Consumidores Financieros (CF) voor de rechter in Buenos Aires is gedaagd vanwege haar rol in de Libor-affaire. Beleggers hebben schade geleden nadat ze in een Argentijnse overheidsobligatie uit 2002 hadden geinvesteerd. De obligatie was gekoppeld aan het Libor-tarief, dat onder meer door Rabobank werd gemanipuleerd voor eigen gewin.

    Dat dit nog maar het topje van de ijsberg is blijkt uit het feit dat Rabobank al veel meer (miljarden-) claims heeft ontvangen naar aanleiding van de fraude met de Libor-rente. Heeft Rabobank hier wel voldoende voorzieningen voor getroffen. En hoe denkt u dat Rabobank dit allemaal gaat betalen?

    In 2005 ging bank Van der Hoop ten onder aan claims ten gevolge van dubieuze handel in winstvernootschappen en belastingontduiking. In 2006 voorzag ik waarschijnlijk als enige de ondergang van ABN Amro. En recenter SNS Reaal de bankverzekeraar welke blind was voor de risico's van vastgoed met een desastreuze afloop voor beleggers in de vorm van een nationalisatie door onze overheid tot gevolg.

    Iedereen moet natuurlijk altijd zijn of haar eigen afwegingen maken, maar het is voorzichtig uitgedrukt niet geheel ondenkbaar dat de Libor-affaire en de daaruit voortvloeiende miljardenclaims uiteindelijk zal leiden tot een ondergang van Rabobank met desastreuze gevolgen voor u als belegger in Rabo Certificaten.

    En er zijn meer kritische geluiden waarneembaar om als belegger in ogenschouw te nemen. In de uitzending van Harry Mens van 29 december j.l. deed Geert Schaaij van beursgenoten de volgende uitspraak over langlopende en perpetuele obligaties zoals de Rabo Certificaten: "Het kan nog een tijdje goed gaan, maar uiteindelijk is er maar één koers en dat is naar beneden, maak dat je wegkomt!"

    Vorige week dinsdag kwam Goldman Sachs met een sombere voorspelling voor obligaties zo las ik in een artikel op de kritische belegger. De rente is nu op een historisch laag niveau hetgeen tot koersrecords heeft geleid, maar zodra de rente gaat stijgen zal dat dramatische gevolgen hebben voor obligaties. Goldman Sachs voorziet een eerste renteverhoging in het derde kwartaal van 2015.

    Op dezelfde website werd vorige week mede naar aanleiding van de nationalisatie van de grootste Portugese bank gesproken over een mogelijke nieuwe bankencrisis in Europa. Er zijn altijd verschillende scenario's mogelijk en één daarvan is de grotere wereldwijde financiële crisis welke zou duren van 2016 tot 2020.

    Niet geheel ondenkbaar als je je alleen al realiseert dat de schulden van onze overheden in de laatste crisis exorbitant zijn toegenomen, maar nog nooit zijn teruggebracht of afgelost. Ik kan geen enkele andere conclusie trekken dan dat feitelijk de schuldencrisis nooit is opgelost.

    De woningmarkt waar Rabobank als grootste hypotheekverstrekker een groot belang bij heeft en de positieve propaganda die samen met andere belanghebbenden daarover naar buiten wordt gebracht. Op het eerste gezicht goed nieuws toch zou ik niet te vroeg hosanna willen roepen.

    Ik zou u erop willen attenderen hoe het een bouwbedrijf als de BAM momenteel vergaat. En denk eens aan de mensen met een eigen woning met een Rabobank hypotheek waarvan niet alleen de woning onder water maar veelal ook de baan op de tocht staat. En dan zou ik mij als belegger afvragen of de door Rabobank verstrekte hypotheken wel voldoende zijn gedekt.

    Ook mij een beter beeld te vormen heb ik de afgelopen tijd ook persoonlijk met professionals gesproken over Rabobank en perpetuals als de Rabobank Certificaten. Tot 2008 was de opinie zeer positief over dergelijke beleggingen. Echter na de traumatische ervaringen van de afgelopen crisis blijkt het eenduidige advies uitermate voorzichtig te zijn met dergelijke risicovolle beleggingsproducten..

    En als laatste zou ik u willen meegeven goed bij uzelf na te gaan wat de werkelijk beweegredenen van Rabobank zijn om u een mooie coupon van 6,5% te geven op uw Rabobank Certificaten?

    Warner Bros.
  6. forum rang 4 shaai 12 augustus 2014 03:02
    Warner, dank voor de uitgebreide bijdrage. Bij verwijzingen worden iha, zeker ook door mij, linkjes wel op prijs gesteld. Bijv naar het artikel vd de hier wel bekende Kritische Belegger.
    Ik ben ook erg benieuwd naar waar je wel in belegd.
    1 kritische noot kan ik niet nalaten. Tot 2008 had je het advies om in perps etc beter likns kunnen laten liggen. Terwijl na de ellende van 2008- maart 2009 er juist enorme kansen lagen. En Waarvan idd hier door meerderen het afgelopen jaar langzamerhand weer winst in wordt genomen. Dat wel. Vandaar ook mijn interesse waar wel te beleggen.
  7. [verwijderd] 12 augustus 2014 08:31

    laatste stukje van Warner heb ik hier aangekaart toen ze met die certificaten uitkwamen,
    Je moet wel heel erg naïef zijn om nog steeds vertrouwen te hebben in banken en eens kritisch moet gaat nadenken waarom de Rabobank u 6,5 % u rente geeft!!!!!.
    U bent dat geld gewoon kwijt roep ik sinds ze met die certificaten op de markt kwamen.

    En als laatste zou ik u willen meegeven goed bij uzelf na te gaan wat de werkelijk beweegredenen van Rabobank zijn om u een mooie coupon van 6,5% te geven op uw Rabobank Certificaten?

    Verder goed realistische stukje uitzetting Warner van het zinkende schip " de tripple A Rabobank"

    Ik heb hier al vaak gevraagd aan de fans van de Rabobank waar de Rabobank zijn geld nog mee verdient maar krijg daar geen antwoordt op.

  8. Lk-33 12 augustus 2014 08:48
    Als je weet wat de risico's van het instrument zijn dan weet je waar je in zit. De vergoedingen zijn volgens mij tevens marktconform, want op andere obligaties krijg je zo ongeveer dezelfde vergoeding.

    De ledencertificaten zijn daarmee niet overgewaardeerd of iets dergelijks. Daarmee is niet gezegd dat de ledencertificaten een weduwen en wezen belegging zijn. Met mate is het verantwoord.
  9. DirkDeNeu 12 augustus 2014 11:18
    Een leuk stukje Warner, maar ik heb wel wat vragen voor je en heb ook kanttekeningen bij je verhaal. Ik denk dat je verschil moet maken tussen de mensen die de certificaten origineel hebben gekocht via de Rabobank en tussen de particulieren die deze hebben gekocht sinds de beursgang.
    Ik denk dat de meeste forumleden hier een goed gevoel hebben van de risico's. Menigeen van ons, incl. ikzelf, hebben gedeeld in het succes van de SNS.
    Dit weerhoudt mij niet om te blijven beleggen in perpetuals.

    Warner mag ik vragen vanwaar je interesse? Ik krijg niet het idee dat jezelf een positie hebt en dat je ook niet van plan bent deze te nemen.
    Ik heb zelf een ongeveer 4.5% van mijn belegging portefeuille in Rabo zitten en ik kijk constant of ik dit wil uitbreiden of afbouwen

    quotatie Warner:
    Vanaf de beursgaan in januari j.l. heeft de koers van de Rabobank Certificaten een heel mooie koersstijging laten zien, maar de laatste maand zie ik toch een kentering.
    ------------------einde quotatie Warner

    koersverloop is niet veel anders dan vergelijkbare producten. Sterker nog de floaters op basis van 3mnd euribor zakken harder.

    quotatie Warner:
    De Rabobank is schuldig bevonden in de Libor-affaire en daardoor hangt de bank miljardenclaims boven het hoofd. Voor alle duidelijkheid en met andere woorden mensen zijn ernstig gedupeerd door het fraudeleus handelen van de Rabobank hetgeen betekent dat het zeer aannemelijk is dat het de Rabobank miljarden zal gaan kosten.
    ------------------einde quotatie Warner

    Dit vind ik zeer suggestief. De boetes die tot op heden zijn opgelegd zijn voor manipulatie welke de Amerikaanse beurswaakhond heeft dat vastgelegd, maar deze heeft niet kunnen aantonen wie baat er bij had en voor hoeveel. Verder begint Frankrijk zijn staart te roeren bij de hoogte van de boete van BNP, ECB heeft er geen baat bij dat banken nu in de problemen worden gebracht. Ik weet niet of het ze geld gaat kosten, maar een ding is zeker, jij weet dat ook niet.

    quotatie Warner:
    In 2005 ging bank Van der Hoop ten onder aan claims ten gevolge van dubieuze handel in winstvernootschappen en belastingontduiking. In 2006 voorzag ik waarschijnlijk als enige de ondergang van ABN Amro. ------------------einde quotatie Warner

    Van de Hoop is niet te vergelijken qua grootte (waarschijnlijk SNS ook niet) en ABN ging niet ten onder, dat was Fortis. Aan ABN verkoop heb nog een leuke grijpstuiver overgehouden.

    Ik ben het met je eens dat iedereen z'n eigen afweging moet maken, en ben dan ook zeker geïnteresseerd je ideeën. Zelf geloof ik niet dat er nu een bank failliet gaat aan alleen de LIBOR affaire. Maar je zult wel betere argumenten moeten aandragen dan Geert Schaaij, vermakelijke man, maar ik verbaas me er nog steeds over dat mensen deze man serieus nemen. Geert kan koers van Rabo niet beïnvloeden en dat maakt het oninteressant voor hem. Volgens mij ging Geert trouwen uit van inflatie, en ik heb het idee dat de markt een Japan-scenario steeds meer ingecalculeerd. Dan zijn vaste coupons nog niet zo gek.

    Het Goldman Sachs heb ik slechts vluchtig doorgelezen. Obligaties zijn niet hetzelde als perps. de rentevergoedingen op obligaties zijn wel erg dun, dan neem ik liever een deposito. Dus de rentevergoeding gaat waarschijnlijk niet compenseren voor koersverlies (daar gaat ons pensioen weer).

    Marges op perps zijn veel hoger (ik krijg nog steeds 7.7% op mijn inleg). Floaters bijvoorbeeld zullen gaan stijgen bij rente sijging, dus als je dat verwacht moet je inderdaad niet in de certificaten zitten.

    quotatie Warner:
    ... aanleiding van de nationalisatie van de grootste Portugese bank gesproken over een mogelijke nieuwe bankencrisis in Europa. ....
    ------------------einde quotatie Warner

    Hier hou ikzelf ook rekening mee, dus verlies nemen als het zover komt, het levert daarna mooie kansen op zoals in 2008/2009.

    quotatie Warner:
    De woningmarkt waar Rabobank als grootste hypotheekverstrekker een groot belang bij heeft en de positieve propaganda .....
    ------------------einde quotatie Warner

    Ik proef hier een wat negatieve toon. Tuurlijk heeft de Rabo baat bij een stabiele markt. Maar ik ben niet blind voor versnelling in verkopen in centrum van Utrecht. Het is overigens nog verre van de 2006 toen iedereen over elkaar heen rolde om te kopen, maar ik verwacht hier geen groot probleem mits de bankencrisis uitblijft

    quotatie Warner:
    Ook mij een beter beeld te vormen heb ik de afgelopen tijd ook persoonlijk met professionals gesproken over Rabobank en perpetuals als de Rabobank Certificaten. Tot 2008 was de opinie zeer positief over dergelijke beleggingen. Echter na de traumatische ervaringen van de afgelopen crisis blijkt het eenduidige advies uitermate voorzichtig te zijn met dergelijke risicovolle beleggingsproducten..
    ------------------einde quotatie Warner

    Dit soort teksten stoort mij nogal. Die professionals van jouw geven advies achteraf, daar heb je helemaal niks aan. Een goed adviseur was in 2007/2008 negatief geweest, en in 2009 had hij kansen gezien. Zij moeten op risico's wijzen als je een product koopt, inmiddels zijn een hoop mensen door schade en schande wijs geworden. Verder moet men over hun eigen geld oordelen. Ik had in 2007 geen pers omdat ik geen interesse had en ze niet begreep. Voor mijn eerste aankoop in 2008 heb ik eerst een fiks aantal prospectussen doorgelezen, moeilijke kost, maar wel mijn eigen verantwoordelijkheid

    quotatie Warner:
    En als laatste zou ik u willen meegeven goed bij uzelf na te gaan wat de werkelijk beweegredenen van Rabobank zijn om u een mooie coupon van 6,5% te geven op uw Rabobank Certificaten?
    ------------------einde quotatie Warner

    Ik ben slechts 40, maar ik kan mij deposito's van 6.5% herinneren. Eerder een risico op vervroegde aflossing lijkt me, maar daar is al het een en ander over gezegd. Verder zijn er CoCo's met veel hogere vergoedingen,daar blijf ik persoonlijk vanaf, omdat ik het risico daar te hoog bij vindt.

    gr, Dirk
  10. martine1 12 augustus 2014 11:32
    Toen ik begon met Rabo ledencertificaten had ik voor 80.000 euro van die dingen. Gaven een rente van een half procent boven de tienjaarsrente met een minimum van 4 %
    Opeens bleek dat die dingen omgezet waren naar perpetual. Had ik als rabo klant geen mededeling van gehad,. Onmiddellijk het grootste deel verkocht ( met verlies) en nu nog 20.000 Euro over. Toen ze noodgedwongen naar de grote beleggers gingen kijken werd de rente verhoogd naar minimaal 6.5%
    Kortom als kleine , trouwe rabo klant ben ik jaren lang beduveld.
    Het enige wat me nog aan die belegging vasthoudt is het feit dat bij snelle stijging van de rente deze dingen ook meer rente gaan geven. Ook mijn pensioen gaat dan weer omhoog..... Dit terzijde.
    De oplichters van de Rabobank vernielen op dit moment mijn oude werkgever (Imtech), geven mij 1.1% rente op mijn internetrekening ( 35.000 Euro) en 0.05% rente op mijn groenrekening. Ik heb geen hypotheek bij mijn rabobank maar als ik toevallig een dag te laat ben met het aanvullen van mijn betaalrekening moet ik 13% rente betalen....
    Gelukkig gaat de rabobank al die nutteloze private bankers ontslaan.
  11. DirkDeNeu 12 augustus 2014 11:40
    @martine1 ik ben het met je eens dat je beduveld bent door de Rabo. En dit zal ook niet meteen stoppen. Ik heb zelf ook wat clausules in mijn hypotheek waar ik niet blij mee ben,maar de andere keuze is geen hypotheek. Kwestie van afwegen. Je spaargeld weghalen bij de grote banken is altijd een aanrader. Een internet rekening is snel en makkelijk

    www.vanspaarbankveranderen.nl/sparen/...
  12. martine1 12 augustus 2014 12:35
    quote:

    martine1 schreef op 12 augustus 2014 11:32:

    Toen ik begon met Rabo ledencertificaten had ik voor 80.000 euro van die dingen. Gaven een rente van een half procent boven de tienjaarsrente met een minimum van 4 %
    Opeens bleek dat die dingen omgezet waren naar perpetual. Had ik als rabo klant geen mededeling van gehad,. Onmiddellijk het grootste deel verkocht ( met verlies) en nu nog 20.000 Euro over. Toen ze noodgedwongen naar de grote beleggers gingen kijken werd de rente verhoogd naar minimaal 6.5%
    Kortom als kleine , trouwe rabo klant ben ik jaren lang beduveld.
    Het enige wat me nog aan die belegging vasthoudt is het feit dat bij snelle stijging van de rente deze dingen ook meer rente gaan geven. Ook mijn pensioen gaat dan weer omhoog..... Dit terzijde.
    De oplichters van de Rabobank vernielen op dit moment mijn oude werkgever (Imtech), geven mij 1.1% rente op mijn internetrekening ( 35.000 Euro) en 0.05% rente op mijn groenrekening. Ik heb geen hypotheek bij mijn rabobank maar als ik toevallig een dag te laat ben met het aanvullen van mijn betaalrekening moet ik 13% rente betalen....
    Gelukkig gaat de rabobank al die nutteloze private bankers ontslaan.
    En waarom blijf ik bij die oplichters ? ik ben 72 en als ik vandaag of morgen echte zorg nodig heb wil ik niet tussen het tokkievolk inliggen maar netjes in een kasteeltje op de Veluwe. Kortom weinig beleggingen maar veel spaargeld
  13. Lk-33 12 augustus 2014 12:39
    Kennelijk heb je dan toch nog veel vertrouwen in de Rabobank. Ik zou eerder de banken in het algemeen oplichters noemen, want ze hebben geen van allen een schone lei. En ook Imtech, met alle respect, zou je ook onder deze noemer kunnen scharen, als er maar een klein beetje van wat ik lees, waar is.
  14. veepee 12 augustus 2014 22:16
    Als aandeelhouder van de Rabobank, want dat ben je min of meer met die RLC, zou ik toch willen dat mijn bank de volle lening plus rente van Imtech terugkrijgt. De problemen bij Imtech hebben weinig met de Rabobank en veel met Imtech zelf te maken. De tucht van de markt doet zijn werk als het management het laat afweten. Het aandeel is speelbal geworden van speculanten.
    De RLC zijn een risicovol beleggingsproduct. Vandaar ook die 6.5% coupon. Daar is weinig mooi aan als je bedenkt dat ze zwaar achtergesteld zijn, niet cumulatief en eeuwigdurend. Je kan ze niet met gewone obligaties vergelijken. Het zijn een soort manke aandelen met vooral neerwaarts potentieel: gaat het slecht met de Rabobank dan ben je als houder de pineut. Gaat het goed dat krijg je niets extra. Ik zou er niet op rekenen dat een snelle rentestijging goed uitpakt voor de RLC. De koers zal daar naar mijn idee toch een flinke duw van krijgen. Ik maak me overigens niet zo'n zorgen over de Rabo als debiteur, maar wel over die koers dus.
  15. [verwijderd] 12 augustus 2014 23:41
    Dank voor jullie reacties.

    Van oudsher ben ik een depositospaarder. Als de rente hoog is sluit ik deposito´s voor langere tijd, is de rente laag voor kortere tijd. Ik heb nog spaardeposito´s lopen met rentes van 3,3% tot 5,55% met een resterende looptijd van 5 jaar of langer. Die wil ik laten staan. Daarnaast spaargeld op direct opvraagbare rekeningen en termijndeposito´s welke binnenkort vrijvallen.

    Een deel daarvan is bestemd om de woningmarkt op te gaan wanneer ik een woning zie die aan mijn wensen voldoet. En een deel is bestemd om mee te gaan beleggen om daarmee het rendement en inkomsten wat op te krikken.

    In dat kader hebben de Rabobank Certificaten met een 6,5% vergoeding mijn aandacht getrokken, maar ik wil wel vantevoren eerst goed mijn huiswerk doen, mij niet blindstaren op alleen 6,5% en weten waarin ik ga beleggen. Tenslotte door professionele partijen welke bijvoorbeeld een bankovername willen doen wordt ook altijd eerst een due dilligence onderzoek gedaan.

    Ik herinner mij dat een bankovername wel eens is afgeketst vanwege het risico van te verwachten claims. Bij bank van der Hoop was dat het geval. Hoewel Rabobank op het eerste gezicht daar niet vergelijkbaar mee is omdat het een veel grotere bank betreft is Rabobank zoals eerder gemeld wel schuldig bevonden aan de Libor-affaire. Er zijn meerdere claims o.a. respectievelijk 7 miljard en 2-6 miljard euro ingediend.

    Als belegger probeer ik de risico's bij Rabobank in te schatten. De claims hebben minimaal een gezamelijke omvang van 9 tot 13 miljard. Omdat Rabobank nu éénmaal de Libor tarieven heeft gemanipuleerd en daar schuldig is aan bevonden lijkt het mij aannemelijk dat beleggers daardoor gedupeerd zijn geraakt. Dat doet mij vermoeden dat claims niet op voorhand kansloos zijn en waarschijnlijk minimaal deels zullen worden toegekend.

    De vraag blijft wat Rabobank uiteindelijk zal moeten betalen en welke gevolgen dat mogelijk zal hebben voor houders van Rabobank Certificaten.
  16. [verwijderd] 13 augustus 2014 07:31
    Duidelijk Warner, dit verklaart veel.
    Binnen mijn portefeuille met perps, prefs en aandelen zijn de Rabo Certificaten zo ongeveer het minst risicovolle onderdeel.
    Bij jou zouden ze het meest risicovolle onderdeel vormen in relatie tot verder alleen maar spaarproducten.
    Geniet maar van de nog hoge deposito's, zolang dat nog kan.
    Als ik deposito's had met 3,3% tot 5,55% zou ik ook niets anders overwegen.

  17. Nick39 9 september 2014 18:58
    Ik ben geen expert zoals sommige contributors aan dit forum maar ik zit wel met 2 vragen. De certificaten worden soms obligatie genoemd en soms aandeel. Het is geen van beiden maar in de media worden ze meestal genoemd als "top obligatie" lijstjes. Steevast staan daarbij de certificaten met stip bovenaan qua omzet. Lijkt dat ze populair zijn of zie ik dat verkeerd? Mijn tweede vraag is zou de RABO stock aan certificaten inmiddels zijn verbruikt?
3.570 Posts
Pagina: «« 1 ... 60 61 62 63 64 ... 179 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 910,59 +0,71%
EUR/USD 1,0769 -0,02%
FTSE 100 8.433,76 +0,63%
Germany40^ 18.773,50 +0,00%
Gold spot 2.358,36 -0,10%
NY-Nasdaq Composite 16.340,87 -0,03%

Stijgers

Accsys
+5,43%
CM.COM
+2,92%
NX FIL...
+2,63%
RANDST...
+2,61%
ForFar...
+2,43%

Dalers

Kendrion
-2,99%
UMG
-2,95%
Alfen ...
-2,63%
EBUSCO...
-2,29%
VIVORY...
-1,85%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links