Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Delta Lloyd in 2014

369 Posts
Pagina: «« 1 ... 13 14 15 16 17 ... 19 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 7 augustus 2014 12:17

    www.veb.net/content/HoofdMenu/Beurs/K...

    Delta Lloyd ontpopt zich tot dividendkeizer van het Damrak

    Zelfs traditioneel goede betalers als vastgoedfondsen kunnen niet tippen aan het dividend van Delta Lloyd. Het wordt een behoorijke uitdaging voor de verzekeraar om dat vol te houden.
    Delta Lloyd zag de inkomsten uit verzekeringspremies teruglopen.

    Op de Nederlandse hypotheekmarkt werd wel vooruitgang geboekt (+53 procent) en ook de verkoop van collectieve levensverzekeringen zat met een plus van 20 procent goed in de lift.

    Delta Lloyd is voorzichtig over de economische omstandigheden en de vooruitzichten voor de financiële markten.

    Door de onrust rond Rusland en in het Midden-Oosten is de onzekerheid op de markten weer helemaal terug. Beleggers vluchten naar veilige havens waardoor de Duitse en Nederlandse obligaties verder oplopen. Hierdoor daalt de rente en bij een lagere rente zijn pensioenproducten minder aantrekkelijk.

    Vermagering
    Delta Lloyd is aan het afslanken: het kostenbesparingsprogramma ligt voor op schema en de verkoop van de Belgische bankactiviteiten verloopt naar wens, er worden nu exclusieve gesprekken gevoerd met één partij.

    Van dat laatste zullen beleggers niet wakker liggen: de Belgische bankactiviteiten van Delta Lloyd stellen naar verhouding niet al te veel voor.

    Degelijk
    Goed nieuws is ook dat de solvabiliteitsratio (IGD) verbeterde in de eerste helft van het jaar, tot 207 procent eind juni.

    Alles over Delta Lloyd
    Delta Lloyd had altijd een relatief lage solvabiliteit ten opzichte van branchegenoten en had zich ten doel gesteld deze tot boven de 200 procent op te krikken. Daarin is het bedrijf dus geslaagd. Verwacht wordt dat deze ratio de komende maanden verder verbetert.

    Het operationele resultaat is wat lager dan de markt verwachtte, en beleggers zetten het aandeel vanmorgen dan ook iets lager. Maar het dividend is een belangrijke steun voor het huidige koersniveau.

    Dividendkeizer
    Delta Lloyd kondigde een interimdividend aan van 0,42 euro per aandeel, hetzelfde als vorig jaar. Als het dividend net als in de afgelopen drie jaar op 1,03 euro uitkomt, is het dividendrendement ruim 6 procent.

    Er zijn geen aandelen in de AEX die daaraan kunnen tippen, zelfs de vastgoedbedrijven Corio en Unibail, die traditioneel een groot deel van hun winst uitkeren, hebben nu een lager dividendrendement.

    De lage rente en de overvolle Nederlandse verzekeringsmarkt stellen Delta Lloyd echter voor flinke uitdagingen. Analisten verwachten voor de komende jaren geen groei, de winst per aandeel zal rond de 2,30 euro uitkomen. Dat moet voldoende zijn om het hoge dividend te handhaven.
  2. forum rang 10 voda 7 augustus 2014 16:04
    Correctie uitspraak Delta Lloyd CEO over beloning werknemers
    (Correctie van citaat van Delta Lloyd CEO in het bericht 'Delta Lloyd winst stijgt, operationeel resultaat daalt', om aan te geven dat de totale werkgeverslasten per werknemer, inclusief bijvoorbeeld pensioen, bij Delta Lloyd gemiddeld EUR93.000 bedragen. Het eerdere bericht stelde onjuist in de laatste alinea, dat Delta Lloyd-werknemers gemiddeld EUR93.000 verdienen.)

    Door Archie van Riemsdijk

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De hoger dan verwachte nettowinst van Delta Lloyd (DL.AE) in het eerste halfjaar is te danken aan een goed resultaat op de beleggingen voor eigen rekening, waar door de lage rente een veel minder goed resultaat te verwachten was. Dat zegt bestuursvoorzitter Niek Hoek.

    Terwijl het operationeel resultaat daalde, steeg de marge op nieuwe levensverzekeringen fors, tot 2,3% van 1,5%. "We hebben een enorm marktaandeel met hele mooi marges. Ik ga al lang mee, maar zulke goede cijfers heb ik nog niet eerder gezien", zei de bestuursvoorzitter.

    De hogere marge is te danken aan een verschuiving van koopsommen naar doorlopende premies. Koopsommen zorgen voor hoge premie-inkomsten maar hebben vaak nauwelijks rendement, terwijl doorlopende premies meestal "kwalitatief beter" zijn, met hogere marges, zegt Hoek.

    De premies van nieuwe levencontracten stegen met 20%, vooral doordat een aantal grote collectieve overeenkomsten met pensioenfondsen werd gesloten. "Daar zit vaak jaren werk in", zei Hoek.

    De topman is zelf aan zijn laatste jaar bij Delta Lloyd bezig. De gesprekken over zijn opvolger verlopen goed. Hij verwacht dit najaar een kandidaat bekend te maken.

    De nettowinst over het eerste halfjaar kwam uit op EUR280 miljoen, na een verlies van EUR93 miljoen in het voorgaande jaar. De winst is fors hoger dan de analistenverwachting van EUR177 miljoen. Dat komt volgens Hoek vooral door de resultaten van de beleggingen voor eigen rekening. "Als je er doorheen kijkt, dan zie je dat de beleggingsportefeuille voor eigen risico een rendement behaalde van 8,4%, ruim boven de benchmark van 5,4%", zegt de topman.

    Aangezien de verzekeraar voor EUR2,75 miljard aan technische voorzieningen moest nemen door de lagere rente, is de groter dan verwachte nettowinst een uitstekend resultaat, volgens Hoek.

    Daarentegen bleef het operationeel resultaat achter bij de analistenconsensus, met een daling van 7% tot EUR191 miljoen. Dat kwam volgens Delta Lloyd door de lagere marktrente, die het langetermijn beleggingsrendement onder druk zette. Analist Matthias de Wit van KBC Securities spreekt in dat kader van 'gemengde' resultaten.

    De bruto premie-inkomsten daalden met 8%, waar analisten rekenden op een stabilisering. De levensverzekeringspremies daalden minder hard dan een jaar eerder, terwijl de schadepremies het slechter deden. Ondanks de verschuiving naar doorlopende premies werd er nog altijd voor een half miljard aan koopsompolissen gesloten.

    Delta Lloyd meldde woensdag dat het exclusieve gesprekken heeft aangeknoopt met een potentiele koper van de Belgische bank. "Dat betekent dat we het over de meeste punten eens zijn", zegt Hoek, die verder geen mededelingen doet.

    In hypotheken, waar Delta Lloyd profiteert van een herstellende markt in Nederland, is de verzekeraar vooral concurrend met de langerlopende leningen. Verzekeraars hebben nu eenmaal veel "lang geld".

    Daarbij zijn de marges op hypotheken hoog, wat zou komen omdat andere partijen de risico's op de Nederlandse hypotheekmarkt hoger inschatten dan Nederlandse partijen zoals Delta Lloyd zelf doen. Hij ziet de concurrentie hier in de toekomst wel weer toenemen.

    De onstuimige groei van de banksparentegoeden van de afgelopen jaren stagneerde met 2% groei in het halfjaar, tot EUR2,0 miljard. Delta Lloyd kon niet concurreren met rivalen die oneconomische tarieven aanboden. Die zijn daar nu weer mee gestopt, en Hoek ziet de markt voor banksparen weer aantrekken, nu het veiligste alternatief, de spaargelden bij banken, "massief" zijn afgenomen.

    Delta Lloyd is nog in gesprek met zijn Nederlandse werknemers over de arbeidsvoorwaarden, waarbij het bedrijf erop gericht is de relatief hoge beloning in de financiele sector meer in lijn te brengen met de algemene markt. "Een medewerker bij Delta Lloyd kost de werkgever gemiddeld EUR93.000. In de markt is dat EUR55.000", merkt Hoek op. Daarbij is wel de kanttekening gerechtvaardigd dat medewerkers in het verzekeringsbedrijf vaker hoog opgeleid zijn. "We doen het nu rustig aan met de beloning, maar de bonden denken daar anders over", aldus Hoek.

    Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; archie.vanriemsdijk@wsj.com



  3. forum rang 10 voda 7 augustus 2014 16:13
    Delta Lloyd resultaten gemengd - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De halfjaarcijfers van Delta Lloyd (DL.AE) tonen een gemengd beeld, met een beter dan verwacht nettoresultaat, maar tegenvallend operationeel resultaat, stelt analist Matthias de Wit van KBC Securities. De nettowinst viel mee omdat de bezittingen beter presteerden ten opzichte van de verplichtingen. De operationele winst leed onder een minder goed technische verzekeringsresultaat en onder de lage rente, die het genormaliseerde beleggingsrendement drukte. De outlook van een stabiel operationeel resultaat in 2014 lijkt voorzichtiger dan de eerdere doelstelling van 3% groei, maar is volgens De Wit logisch gezien de sterk gedaalde rente en het zwakke technische resultaat over het eerste half jaar. Belangrijker is dat het dividend blijft staan, meent de analist. KBC houdt een hold-advies bij een koersdoel van EUR18,50. Het aandeel Delta Lloyd noteert donderdag rond 9.55 uur 2,1% hoger op EUR17,20. De AEX daalt 0,4%. (AVR)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


  4. forum rang 10 voda 11 augustus 2014 16:10
    Fraudeur moet Delta Lloyd 3,3 miljoen betalen

    MAANDAG 11 AUGUSTUS 2014, 15:59 uur | 1 keer gelezen

    DEN HAAG (AFN) - Een voormalig werknemer van Delta Lloyd moet ruim 3,3 miljoen euro terugbetalen vanwege een grote fraude, waarvoor hij eerder al de cel in moest. Dat heeft de rechtbank in Den Haag besloten.
    De man, die tot 2008 bij de verzekeraar werkte als 'technisch manager portfolio kantoren', werd in 2010 veroordeeld tot een celstraf van 5 jaar voor oplichting met valse facturen. Delta Lloyd leed hierdoor grote schade. De verzekeraar had rekeningen betaald voor werkzaamheden die nooit waren verricht aan de eigen kantoorpanden.

    De gevangenisstraf werd in 2012 in hoger beroep teruggebracht tot 2 jaar. Maar nu moet de fraudeur van de rechter alsnog opdraaien voor een forse schadevergoeding.

    De advocaat van de veroordeelde voerde nog aan dat de facturen niet volledig vals zouden zijn, en dat het deels de eigen schuld van Delta Lloyd was dat de verzekeraar de valse facturen had betaald. Maar de rechter wees deze en andere bezwaren van de hand.

  5. [verwijderd] 12 augustus 2014 17:20
    Analist Rabobank: solvabiliteit Delta Lloyd zal verder stijgen
    0
    0
    0
    Als Delta Lloyd zoals verwacht zijn Belgische bank in het vierde kwartaal verkoopt - er lopen exclusieve gesprekken - zal de solvabiliteitsratio aan het einde van het jaar uitkomen op een gezonde 220%, verwacht analist Cor Kluis van Rabobank.

    Op zo'n niveau wordt cash dividend uitbetalen een stuk makkelijker. Ook een herverzekering van het langlevenrisico, waarschijnlijk in het derde kwartaal, en meer informatie over het nieuwe Solvency-II-kapitaalregime, kunnen positieve triggers zijn voor het aandeel. Vanwege de nieuwe kapitaalregels is de beleggingsportefeuille de afgelopen jaren fors verschoven naar staatsleningen (van 19% naar 27%) en BBB-obligaties (8% naar 21%), ten koste van aandelen (van 12% naar 7%) en vastgoed (7% naar 5%), merkt Kluis op. De solvabiliteit viel halverwege het jaar hoger uit dan verwacht, op 207%, mede dankzij het ontbreken van grote nieuwe koopsom-pensioencontracten, waardoor er minder behoefte was aan extra kapitaal. Delta Lloyd noteert dinsdag rond 11.30 uur 1,0% hoger op 17,18 euro.
  6. forum rang 10 voda 19 augustus 2014 16:19
    Delta Lloyd Bank gaat hypotheekleningen securitiseren

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Delta Lloyd Bank, een volledige dochter van Delta Lloyd nv (DL.AE), is van plan een portefeuille van Nederlandse particuliere hypotheekleningen te securitiseren.

    De securitisatie, waarbij hypotheekleningen worden opgeknipt en herverpakt, zal plaatsvinden onder de naam Arena NHG 2014-1 bv (Arena 2014). De notes worden geplaatst door ABN AMRO en Rabobank International, aldus Delta Lloyd.

    Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; ben.zwirs@wsj.com

  7. forum rang 10 voda 19 augustus 2014 16:29
    UBS verkleint belang in Delta Lloyd

    DINSDAG 19 AUGUSTUS 2014, 08:20 uur | 57 keer gelezen

    AMSTERDAM (AFN) - UBS heeft een kapitaalbelang van 2,02 procent en stemrecht van 1,82 procent in Delta Lloyd. Dat blijkt dinsdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
    Een week eerder meldde UBS nog een kapitaalbelang van 3,44 procent en stemrecht van 3,35 procent in Delta Lloyd.

  8. [verwijderd] 20 augustus 2014 17:07
    quote:

    HVG schreef op 20 augustus 2014 15:47:

    Ja, dat bedoel ik.
    Ik lees sinds een paar maanden met belangstelling de reacties op het forum en het is de laatste tijd erg rustig.
    Paniekerende en juichende forumleden zijn toch alleen maar ruis. Het belangrijkste zijn de aanwijzingen over hoe het met het bedrijf gaat. Die seceratisaties (fout geschreven volgens mij) van gister waren interessant nieuws. Het haalt risico van de balans van Delta Lloyd en het maakt nieuw kapitaal vrij.
  9. [verwijderd] 22 augustus 2014 12:35
    Deal Delta Lloyd goed voor solvabiliteit

    10:39 22-8-2014
    AMSTERDAM (AFN) - Het swapcontract dat Delta Lloyd heeft afgesloten met herverzekeraar RGA reduceert het langlevenrisico voor de verzekeraar met ongeveer een derde, schat analist Albert Ploegh van ING. Dat heeft een licht positief effect op de solvabiliteit en een beperkt effect (minder dan 2 procent) op de resultaten, aldus de marktvorser.

    Deal Delta Lloyd goed voor solvabiliteit Delta Lloyd houdt in november een bijeenkomst met beleggers. Die is volgens Ploegh belangrijk omdat dan een update wordt gegeven over onder meer de solvabiliteitseisen (Solvency 2). Hij heeft een koopadvies en een koersdoel van 23,50 euro. Het aandeel koerst vrijdagochtend 0,8 procent hoger op 18,28 euro.
  10. [verwijderd] 25 augustus 2014 09:32
    'Delta Lloyd wil Reaal'
    Van onze redacteur
    2014-08-25 08:29:50.0

    Verzekeraar Delta Lloyd overweegt een bod te doen op concurrent Vivat, de verzekeraar die tot voor kort bekendstond als Reaal.

    Dat schrijft de Telegraaf maandag.
    De verzekeraar zou al externe adviseurs in de arm hebben genomen om te berekenen wat de opbrengsten van een eventuele overname zijn. Een van de adviseurs zou Ference Lamp zijn, de voormalig cfo van Reaal. Vivat heeft naast Reaal ook Zwitserleven in de portefeuille.
    ASR en Aegon
    Delta Lloyd zal vrijwel zeker moeten opbieden tegen een bod van het genationaliseerde ASR. Analisten verwachten dat een bod van Delta Lloyd gefinancierd moet worden met een aandelenemissie, omdat de solvabiliteit van de onderneming nog niet hoog genoeg is om aan de eisen van DNB te voldoen. Ook Aegon zou in de race zijn voor Vivat.
    Eerder dit jaar kondigde de volgend jaar vertrekkend topman Niek Hoek aan dat Reaal geen 'must have' was op de Nederlandse markt. 'We hebben meer dan voldoende distributiekracht op deze markt van onszelf en mede dankzij bijvoorbeeld allianties in de zorg met CZ', zei hij in mei in het FD.
369 Posts
Pagina: «« 1 ... 13 14 15 16 17 ... 19 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 878,25 +0,92%
EUR/USD 1,0733 +0,03%
FTSE 100 8.109,93 +0,38%
Germany40^ 18.050,00 +0,74%
Gold spot 2.349,14 +0,73%
NY-Nasdaq Composite 15.611,76 -0,64%

Stijgers

ASMI
+5,74%
Alfen ...
+4,56%
EBUSCO...
+3,84%
NX FIL...
+3,08%
ADYEN NV
+2,94%

Dalers

SIGNIF...
-8,09%
Wereld...
-7,48%
IMCD
-6,04%
BESI
-4,19%
ABN AM...
-4,09%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links