Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Laatste nieuws

51 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 6 februari 2013 12:38
    FNV bang voor reorganisatie TNT Express

    Vakbond Abvakabo FNV wil snel meer duidelijheid over de situatie bij pakjesbezorger TNT Express nu de overname door het Amerikaanse UPS is afgeblazen. De bond verwacht een nieuwe reorganisatie bij het bedrijf.

    "Wij willen zo snel mogelijk om de tafel met TNT Express om te bekijken wat voor gevolgen dit heeft," zegt bestuurder Susan Eijgermans.

    Oude plannen:

    Eijgermans is bang dat TNT de oude reorganisatieplannen weer uit de kast zal halen. "Voor de overname had TNT Express al plannen gemaakt om standalone verder te gaan. Dat zat toen wel gekoppeld aan een reorganisatie."

    Ook bij een overname zouden er banen op de tocht staan. "Maar daarvoor zou drie jaar de tijd worden genomen. Nu is het tijdspad waarschijnlijk krapper," aldus Eijgermans.

    De rotte appelen gaan nu uit de boom vallen bij TNT Express.

    Bron: NOS
  2. Johnny88 8 februari 2013 11:09

    TNT Express reduces fuel consumption and costs with new LSTs

    TNT Express reduces fuel consumption and costs with new LSTs

    TNT Express has added two 15.65m longer semi-trailers to one of its trunking routes and plans to introduce more into its operation.

    The parcel carrier is currently running the trailers between its Kingsbury hub in Warwickshire and its Llantrisant depot in south Wales. It has been trialling the trailers since September 2012 and hopes to introduce more onto, with double deck longer semi-trailers a possibility.

    Since introducing the trailers it has seen a 15% reduction in carbon emissions against standard trailers. It has been using fully-loaded longer semi-trailers and has removed part filled loads from the network.

    Simon Harper, director of operations for TNT Express UK & Ireland, said: “The longer trailers have a 15% greater load capacity which allows us to carry greater volumes. This means we can reduce the number of trips required to deliver the same number of parcels which, in turn, helps to reduce our fuel consumption, hence saving costs.”

    It has been using the trailers, part of its DfT allocation of 13 longer semi-trailers, on long-haul routes. Harper said the firm is not planning on using the vehicles through urban areas.

    He said: “Despite rear steering axles and similar manoeuvrability to standard trailers, they do behave differently, so we are not planning urban routes for longer semi-trailers.

    “We don’t see a replacement plan for the whole trailer fleet with longer semi-trailers but we do see an evolving use for them,” Harper added.


    Bron: motortransport.co.uk
  3. [verwijderd] 21 februari 2013 14:43
    Nieuwe reorganisatie TNT op komst.

    TNT Express wil opnieuw grote kostenbesparingen doorvoeren om het bedrijf gezond te maken voor de toekomst. Dat zegt topman Bernard Bot in een toelichting op de jaarcijfers.

    Bot heeft het over "significante kostenbesparingen, waarbij een verlies van banen niet wordt uitgesloten."

    Strategie

    Meer details hierover volgen eind maart. Dan doet het bedrijf uit de doeken op welke manier verder gaat, nu de overname door het Amerikaanse UPS is afgeketst.

    De kostenbesparingen zullen een belangrijk onderdeel uitmaken van de aangepaste strategie, aldus Bot.

    Focus op Europa

    Die strategie bouwt verder voort op de vorig jaar aangekondigde focus op Europa.

    In dat kader doet TNT de Braziliaanse en Chinese activiteiten in de verkoop.

    Bron: NOS
  4. [verwijderd] 22 februari 2013 00:33
    TNT Express gaat opnieuw stevig in de kosten snijden om de winstgevendheid te verbeteren. Banenverlies valt daarbij niet uit te sluiten.

    Dat zei bestuursvoorzitter Bernard Bot maandag in een toelichting op de kwartaalcijfers van het koeriersbedrijf.

    TNT zag eerder dit jaar de beoogde overname door de Amerikaanse branchegenoot UPS mislukken en richt zich nu weer op een toekomst als zelfstandig bedrijf.

    Hoe die toekomst eruitziet moet op 25 maart blijken, als het bedrijf een update geeft van de plannen die het vorig jaar vlak voor het overnamebod van UPS bekendmaakte.

    Update

    De update bestaat voor een belangrijk deel uit ''significante'' besparingsmaatregelen, stelde Bot. Daarnaast wordt bekeken op welke markten TNT actief wil blijven en hoe het bedrijf over het algemeen efficiënter kan werken.

    ''We willen tot aanzienlijke besparingen komen, waardoor het waarschijnlijk is dat er ook banen worden geschrapt'', stelde Bot zonder in te gaan op specifieke onderdelen van het bedrijf. ''We zullen daarbij wel voorzichtig te werk gaan en goed kijken wat de mogelijkheden zijn.''

    Etalage

    TNT richt zich vooral op de Europese activiteiten en de verbinding van het Europese continent met andere delen van de wereld. De binnenlandse activiteiten in Brazilië en China staan daarom in de etalage en worden in de loop van dit jaar naar verwachting verkocht.

    ''Die operaties hebben voor ons geen prioriteit meer'', verduidelijkte Bot. ''We moeten keuzes maken, hoewel we de kosten zeker kunnen dragen moeten we ons afvragen of we de middelen er nog voor over hebben.''

    Vliegtuigvloot

    Om de kosten verder te drukken, wil TNT ook een deel van zijn vliegtuigvloot van de hand doen. Het bedrijf beschikt nu nog over vijf eigen toestellen, maar koopt ook veel ruimte in bij andere vervoerders. In de toekomst wil de pakketvervoerder een groter deel van het vervoer inhuren.

    TNT heeft weinig optimistische verwachtingen over 2013. De economische omstandigheden blijven vooral in Europa moeilijk, waardoor de resultaten waarschijnlijk lager zullen uitvallen dan in 2012.

    Verlies

    Vorig jaar boekte TNT een nettoverlies van 94 miljoen euro. De omzet lag met 4,6 miljard euro bijna 2 procent hoger dan in 2011. De operationele winst verbeterde tot 89 miljoen euro, tegen een min van 105 miljoen euro een jaar eerder.

    Bot gaf verder aan dat er in de nabije toekomst meer duidelijk wordt over zijn positie. De voormalig financieel directeur heeft sinds eind september op interim-basis de leiding over TNT, nadat bestuursvoorzitter Marie-Christine Lombard onverwacht was vertrokken.

    Bron: ANP
  5. [verwijderd] 22 februari 2013 10:53
    'Weer banenverlies bij PostNL'

    DEN HAAG - PostNL gaat maandag een nieuwe grootscheepse reorganisatie aankondigen, die tot een fors banenverlies zal leiden.

    Dat schrijft de Volkskrant vrijdag op basis van bronnen rond het bedrijf.

    PostNL heeft al aangekondigd maandag met nieuwe plannen te komen om de vastgelopen reorganisatie vlot te trekken.

    In 2010 kondigde het bedrijf aan alle 11.000 postbodes te vervangen voor 25.000 in deeltijd werkende postbezorgers.

    Nieuwe reorganisatie TNT op komst.

    TNT Express wil opnieuw grote kostenbesparingen doorvoeren om het bedrijf gezond te maken voor de toekomst. Dat zegt topman Bernard Bot in een toelichting op de jaarcijfers.

    Bot heeft het over "significante kostenbesparingen, waarbij een verlies van banen niet wordt uitgesloten."

    Bron: AFN
  6. [verwijderd] 27 maart 2013 10:33
    'Het lijkt erop dat er op termijn sprake is van een uitverkoopscenario bij TNT Express. In de gefragmenteerde Europese markt kun je concentratie verwachten.''

    Dat zegt Jos Versteeg, analist bij Theodoor Gilissen op RTL Z. ''Dat TNT de margedoelstelling zou verlagen zat er dik in, de markt is niet makkelijk. Het wordt ook niet veel meer, ze trekken zich terug op de markt die het het minst goed doet: Europa'', aldus Versteeg.

    ''De activiteiten in China en Brazilië worden afgebouwd. Het is heel teleurstellend dat die bedrijven zo lang verlies bleven lijden. TNT Express heeft er marktaandeel van 20%, dus groter dan in Europa. In een markt ter grootte van 2 miljard euro zou je toch wat moeten kunnen presteren''.

    ''TNT heeft niet echt een sterke positie. Het lijkt erop dat er op termijn een overname komt. Dat zou Federal Express moeten zijn, maar die heeft nooit belangstelling getoond. Beleggers moeten er niet teveel op rekenen dat een overname snel komt, maar als je ziet hoe TNT gepositioneerd is, dan mag je verwachten dat in de heel gefragmenteerde markt in Europa er wat concentratie komt'', aldus Versteeg.
  7. forum rang 4 s.lin 7 mei 2013 08:38
    Beursblik: Nomura verlaagt koersdoel TNT
    7 mei 2013
    Nomura heeft het koersdoel voor TNT Express verlaagd van 5,00 euro naar 4,80 euro bij een ongewijzigd Neutraal advies.

    Nomrua verlaagde de winstverwachtingen nadat TNT Express bij de bekendmaking van de kwartaalcijfers de outlook herhaalde, wat betekent dat de winst voor de Europese divisie dit jaar zal dalen.

    TNT Express sloot maandag op 5,82 euro.

    Door: ABM Financial News.
  8. [verwijderd] 10 mei 2013 09:10
    TNT Express verwacht eerste kostenbesparingen in tweede jaarhelft

    De prijzen voor het internationaal pakketvervoer staan onder druk. Net als UPS en FedEx voelt TNT Express de gevolgen. Anders dan de twee grote concurrenten kan het niet terugvallen op de Amerikaanse markt.

    TNT meldde een omzetdaling over het eerste kwartaal van 4,5 procent.

    Op 1,67 miljard euro omzet werd 231 miljoen euro operationele winst geboekt. Dit was te danken aan een eenmalige vergoeding van 200 miljoen euro die TNT van UPS heeft gekregen omdat de overname van het bedrijf niet is doorgegaan.

    De top van TNT zegt dat de start van ‘Deliver!', zoals het programma is gedoopt, goed is verlopen. In de tweede jaarhelft zal de eerste 10 tot 15 procent van de besparingen al gerealiseerd zijn en zullen deze een positieve impact hebben op resultaten.

    Bron: VEB
  9. forum rang 10 voda 16 juli 2014 10:56
    Boete TNT mogelijk maximaal EUR165 mln, berekent ING - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Naar aanleiding van het bericht dat TNT Express (TNTE.AE) een bezwaarschrift heeft ontvangen van de Franse mededingingsautoriteit vanwege vermeend concurrentieverstorend gedrag en daarop mogelijk een 'substantiele' boete tegemoet kan zien, berekent ING dat een dergelijke bedrag uit kan komen tussen de EUR83 miljoen en EUR165 miljoen, afhankelijk van het percentage van de omzet in die markt. Deze bedragen zijn gebaseerd op een factsheet met mededingingsboetes waar boetes maximaal 30% van de omzet bedragen maar over het algemeen uitkomen tussen de 15-20% in de relevante sector. Met een omzet van EUR734 miljoen in Frankrijk in 2013, berekent ING dat in het 'gunstigste' geval een boete voor TNT Express uit kan komen op EUR83 miljoen (bij een percentage van 15% van de Franse omzet) en in het meest ongunstige geval EUR165 miljoen bij 30%. Als een eventuele boete uit zou komen op 20% van de omzet in Frankrijk, dan is dit omgerekend zo'n EUR110 miljoen, aldus ING, dat benadrukt dat een boete tevens afhangt van het aantal jaar dat de regels zijn overtreden. Per aandeel berekent ING de boete op EUR0,30 (30%), EUR0,20 (20%) of EUR0,15% (15%) of 5%/3%/2% van de slotkoers op dinsdag van EUR6,48. Omstreeks 09.55 uur noteert het aandeel 3,6% lager op EUR6,24, terwijl de AEX met 0,5% stijgt. (MMG)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  10. forum rang 10 voda 16 juli 2014 11:10
    TNT mogelijk betrokken bij Franse kartelzaak - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Naar aanleiding van het bericht dat TNT Express (TNTE.AE) een bezwaarschrift heeft ontvangen van de Franse mededingingsautoriteit vanwege vermeend concurrentieverstorend gedrag en daarop mogelijk een 'substantiele' boete tegemoet kan zien, denkt Kepler Cheuvreux-analist Andre Mulder dat het onderzoek zich mogelijk richt op kartelvorming in Frankrijk. TNT Express wilde woensdag geen verder commentaar geven op de details van het onderzoek. Wel is duidelijk dat meerdere postbedrijven onderdeel zijn van het onderzoek, waaronder Royal Mail. Het Britse bedrijf noemde het woensdag nog te vroeg om iets te zeggen over potentiele verliezen, maar zei dat een boete substantieel kan zijn. Mulder merkt op dat in recente zaken is gebleken dat boetes kunnen oplopen tot in de tientallen miljoenen, maar ook dat elke zaak anders is, afhankelijk van de hoeveelheid bedrijven die betrokken en de duur van de mogelijke kartelvorming. Hoe het onderzoek verder zal verlopen is nog niet duidelijk, maar Kepler Cheuvreux schat in dat dit nog wel jaren kan duren. Omstreeks 10.55 uur noteert het aandeel 2,4% lager op EUR6,32 terwijl de AEX 0,9% stijgt. (MMG)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


  11. forum rang 4 Pitmans 17 juli 2014 09:38
    quote:

    Bulls_are_go schreef op 17 juli 2014 09:00:

    [...]Financieel topman Ben Bot zag de bui al hangen en is voortijds vertrokken.
    En wat dacht je van de Franse topvrouw Lombard ?
    Die wist precies wat er ging gebeuren rond de UPS overname en heeft zich toen snel uit de voeten gemaakt, naar.....

    Geodis

    Franse vervoerder die met Calberson en Ciblex ook een express-netwerk in Frankrijk drijft en dus alle belang heeft bij boetes voor concurrenten. Wat een toeval zeg.
    Daarnaast, zo'n onderzoek komt er meestal pas een paar jaar nadat de feiten gebeurd zijn. En wie onder andere stond er toen bij TNT aan het roer ?
  12. forum rang 10 voda 24 juli 2014 15:20
    'Omzet TNT Express daalt licht'

    DONDERDAG 24 JULI 2014, 15:16 uur | 1 keer gelezen

    AMSTERDAM (AFN) - TNT Express heeft zijn omzet vorig kwartaal opnieuw licht zien dalen. Dat voorspellen analisten in een vooruitblik op de cijfers die het koeriersbedrijf maandag voorbeurs presenteert.
    De analisten voorzien in doorsnee een omzet van 1,69 miljard euro. Dat zou bijna 1 procent minder zijn dan een jaar eerder. Verder wordt een winst per aandeel van 0,07 euro voorzien, na een min van 0,56 euro in het tweede kwartaal van 2013.

    TNT zag de omzet in het eerste kwartaal door negatieve wisselkoerseffecten en de verkoop van de binnenlandse activiteiten in China met 6,6 procent dalen tot 1,6 miljard euro. Het drukkende effect van de sterke euro op de omzet blijft ook verderop in 2014 een risico, net als de aanhoudend wisselvallige en onzekere marktomstandigheden, zo liet de pakketbezorger bij de presentatie van de resultaten van het eerste kwartaal weten. Toch ging het bedrijf er op dat moment nog steeds vanuit dat bij een verdere economische opleving de resultaten dit jaar verbeteren.

    Outlook

    Het kostenbesparingsprogramma Outlook lag eind april volgens TNT nog op schema. Het bedrijf wist de kosten in het eerste kwartaal met 30 miljoen euro te verlagen. Met name in Europa leidde dat tot betere financiële prestaties. Maar ook in bijvoorbeeld Brazilië, waar het binnenlandse transportbedrijf van TNT voor het eerst in lange tijd quitte draaide.

    TNT waarschuwde eerder deze maand dat het mogelijk een boete van de Franse mededingingsautoriteit krijgt, die van materiële invloed kan zijn op de resultaten. Het bedrijf gaf op dat moment geen commentaar op de inhoud van het onderzoek en het verwachte verdere verloop daarvan.

51 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 882,63 +1,42%
EUR/USD 1,0693 -0,34%
FTSE 100 8.139,83 +0,75%
Germany40^ 18.177,90 +1,45%
Gold spot 2.337,95 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.927,90 +2,03%

Stijgers

EBUSCO...
+9,33%
NX FIL...
+8,77%
ASMI
+7,26%
Alfen ...
+5,89%
PostNL
+3,82%

Dalers

SIGNIF...
-11,28%
Wereld...
-7,62%
AMG Cr...
-5,77%
IMCD
-4,90%
ABN AM...
-4,19%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links