Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

DeGiro gaat fondsen gratis aanbieden

30 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 23 maart 2014 18:33
    Is het iemand al gelukt om een van die 250 gratis beleggingsfondsen te kopen? Heb direct geprobeerd op donderdag, maar de order staat er nog steeds als onuitgevoerd. Geld voordien via iDeal overgemaakt, dus saldo is voldoende.
    Het vreemde is zelfs dat ook zonder geld op de geldrekening je bijvoorbeeld een order van 10.000 euro kunt doen en deze geaccepteerd lijkt te worden. Dit in tegenstelling tot echte aandelen of trackers waar de webtrader direct een foutmelding geeft wegens onvoldoede saldo.
  2. kls 24 maart 2014 21:59
    quote:

    Pinoooo schreef op 21 maart 2014 17:47:

    [...]

    Nee, het is puur een handelsplatform. Maar dit heb je toch ook niet nodig?
    Ik kies bijvoorbeeld bij Morningstar een fonds uit en kijk vervolgens bij welke bank ik het fonds kan aanschaffen.
    Dat vind ik dan wel weer wat karig.
    Morningstar geeft een hele batterij aan fondsen en dan moet je de fondsen eruit filteren die bij DeGiro te koop zijn. Dat is een behoorlijke puzzel. Ik wens een handelsplatform met een behoorlijke keuze waarbij ik gemakkelijk fondsen uit een zelfde categorie over meerdere tijdvlakken met elkaar kan vergelijken. Daarnaast ook geen mogelijkheid tot maandelijks beleggen las ik op dit forum. DeGiro wordt hem dus niet voor mij.
  3. [verwijderd] 26 maart 2014 20:45
    quote:

    Pinoooo schreef op 20 maart 2014 11:21:

    Bij fondsen die niet in EUR noteren betaal je overigens 10,- + 0,02%. Dus in werkelijkheid zijn het wat minder dan 240 fondsen die gratis zijn.
    Vandaag even gebeld om dit te checken. Voor fondsen die in USD noteren betaal je alleen de FX kosten. Bij De Giro is hiervoor geen handmatige transactie mogelijk en gaan ze dus via de 'Auto FX trader'. Voor valuta die niet handmatig kunnen geldt een tarief van 0,02%.

    Dus het is bijna gratis (0,02%) en het tientje dat hierboven wordt genoemd hou je in je zak.

    Hierdoor wordt trackers kopen die in Amerika staan genoteerd opeens wel heel aantrekkelijk. Bijvoorbeeld Vanguard S&P 500 (VOO), die heeft een TER van 0,05%.
  4. [verwijderd] 28 maart 2014 01:59
    Ik heb sinds enkele dagen een account geopend om de beleggingsfondsen uit te proberen. Ik wilde eerst alles een beetje uitproberen. Mijn ervaring:
    Ik stort 150 euro.
    Ik leg 290 NOK (34-35 euro) in in Skagen Global. Na 2 dagen is dit verwerkt. Vervolgens laat ik 100 euro terugstorten naar mijn bankrekening. Dit is binnen twee werkdagen ook gestort. Ik heb dan nog ongeveer 1 euro aan cash bij DeGiro. Mijn vrije ruimte is ongeveer 30 euro negatief (al dagen), reden onbekend.

    Vervolgens besluit ik, om de positie in Skagen Global te verkopen (door V in het portefeuille-overzicht te klikken). Dit kan alleen in aantal stuks, hoewel inleggen met een bedrag ging. Ik kan echter geen fracties verkopen, terwijl ik dus wel een fractiepositie heb. Vervolgens zoek ik bij koersen het fonds op. Nu kan het wel. Wel opletten dat je de decimaal met een punt aangeeft en niet met een komma, anders weigert het systeem het, terwijl het systeem op de ene pagina het als een punt en op de andere pagina als een komma aangeeft. Die inconsistentie is normaal bij DeGiro denk ik, want in het portefeuille-overzicht is mijn fractiepositie 0,2653 en in het quick-order scherm is het 2,653. De order wordt geweigerd want ik heb een negatieve vrije ruimte. Vervolgens stort ik 31 euro (ongeveer) waardoor ik 1 euro vrije ruimte heb. De order wordt opnieuw geweigerd, want ik kan door de gratis transactie op -7,50 euro vrije ruimte uitkomen na deze transactie, aldus het systeem. Ik stort 7-8 euro. De order wordt geaccepteerd. Twee dagen later is de order uit het overzicht verdwenen. Ik weer opnieuw invoeren, maar wordt geweigerd, want mijn vrije ruimte kan weer op -0,35 uitkomen (koers zal wel veranderd zijn). Vijf euro bijgestort. Order opnieuw ingevoerd (vandaag). Ik kon met een negatieve vrije ruimte overigens wel geld terugstorten op mijn tegenrekening, tot het bedrag wat ik cash had.

    Nee, ik zou er geen serieus kapitaal aan toevertrouwen. Mijn account ga ik sluiten.
  5. [verwijderd] 29 maart 2014 17:46
    @Student0. Misschien beter nog een maandje wachten met afsluiten account: Uit de nieuwsbref van DeGiro:
    Zoals aangegeven in een eerdere update zijn wij druk bezig om de huidige webtrader te verbeteren. Op dit moment wordt de nieuwe webtrader uitgebreid getest. Het lanceren van de nieuwe webtrader staat voor eind april op de planning. De nieuwe webtrader bevat een aantal sterk verbeterde elementen waardoor beleggen bij DEGIRO makkelijker en sneller wordt. Veel van deze verbeteringen zijn door u als belegger van DEGIRO aangedragen, onze dank hiervoor.

    Dus met een beetje geluk worden de problemen binnenkort opgelost. Ik ben het met je eens dat de huidige trader veel fouten en rariteiten m.n. bij deze gratis beleggingsfondsen bevat.
  6. Pinoooo 21 juli 2014 07:34
    quote:

    midjj schreef op 19 juli 2014 15:04:

    Ik was het bijna vergeten: De giro is gratis. Gezien ik het gehele gebeuren rond BinckFundcoach (website, kosten etc) wat vind tegenvallen, wellicht tijd om over te stappen. Iemand hier ervaring met beleggingsfondsen via De Giro?
    Erg slechte ervaringen. In 2 Invesco fondsen van de Kernlijst proberen te handelen. Na enkele maanden kreeg ik het definitieve bericht dat het voorlopig niet mogelijk was. Ze zijn verwijderd uit het handelssysteem, vreemd genoeg is de kernlijst nog niet aangepast.
    Ook de fondsen van First State bleek geen handel mogelijk, deze zijn ook al van de kernlijst verwijderd. Geen idee hoe het met de rest van de fondsen zit, maar volgens mij is het goedkoop is duurkoop. Na verschillende pogingen niks kunnen aanschaffen.
  7. Met Effekt 19 augustus 2014 12:33
    Grootste probleem bij DeGiro is inderdaad dat niet in alle fondsen die ze aanbieden ook echt kan worden gehandeld. Als er na 2 dagen nog niets gebeurd is kun je ze bellen of gewoon order cancellen. Ik heb wel een aantal fondsen bij hun kunnen kopen.
    De service kan beter, aan de andere kant is het wel gratis = you get what you pay for. Daarom houd ik nog even Binck Fundcoach aan.

    Ik gebruik DeGiro wel voor aandelen/opties/turbos/obligaties. Dat werkt snel en goed en zeer goedkoop, vooral voor US aandelen. Ik gebruik DeGiro ook als lening, de debetrente is BM+1.25%, met een BM (Eonia) van bijna 0% (al tijden onder de 0,05%) is dit ook erg aantrekkelijk. Ik kan mijn eigen turbo maken met gefinancierde deel tegen 1.3%
30 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 907,14 -0,56%
EUR/USD 1,0854 -0,05%
FTSE 100 8.223,70 -0,37%
Germany40^ 18.531,10 -0,79%
Gold spot 2.341,39 -0,84%
NY-Nasdaq Composite 17.019,88 +0,59%

Stijgers

NX FIL...
+8,87%
FASTNED
+1,63%
SHELL PLC
+1,48%
CM.COM
+1,13%
KPN
+1,11%

Dalers

VIVORY...
-12,50%
EBUSCO...
-5,21%
B&S Gr...
-3,00%
Arcelo...
-2,84%
JUST E...
-2,61%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links