Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

65 plus pensioen word met 5% gekort door nieuwe belasting en 7% door fonds.

3.156 Posts
Pagina: «« 1 ... 105 106 107 108 109 ... 158 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 9 februari 2014 09:36
    quote:

    FinCentre schreef op 8 februari 2014 11:45:

    [...]
    Nee hoor, Eric gokte met zijn derivaten precies dezelfde kant op als veel pensioenfondsen, zoals bijvoorbeeld het ABP.
    FinCentre
    De 'rente-afdekking' bij het ABP was relatief veel minder dan bij Vestia. Ook schafte het ABP geen 'SS. Rotterdam' aan.
  2. forum rang 7 ffff 9 februari 2014 17:17
    Snuf,

    Dat vind ik nu ook: Ik las zojuist dat berichtje dat iemand het logo van de Stad Amsterdam had gewijzigd van 1 regeltje naar twee regeltjes. Voor de rest was ALLES, ALLES, ALLES volkomen hetzelfde gebleven.

    Kosten voor de Stad Amsterdam: Volgens mijn krant: 100.000 Euro.

    Honderdduizend Euro, terwijl zo'n verandering in dertig seconden door een mens met een beetje gevoel voor lay-out had voorgesteld kunnen worden.

    Het is ongelooflijk hoe er met gemeenschapsgeld gesmeten kan worden.

    Geef die politici zo weinig mogelijk geld... en ooit...ooit in Utopia zullen dit soort ergerlijke uitgaven afgelopen zijn.

    Naampjes verzinnen schijnt trouwens een erg lucratieve bezigheid te zijn: De omzetting van Union Minière in Umicore kostte ook tonnen Union Minière werd altijd afgekort als UM en dan verzin je erbij UM in core, in de kern. Je moet er maar opkomen en tonnen vragen...
    De omzetting van Fortis in AGEAS is ook zo'n gigantische hersenspinsel geweest. Fortis kwam voort uit het nog door Koning Willem 1 opgerichte Assurance Générale, dus AG, een bekend merk: en dan zet je daarbij: en Europe , Asia en je hebt AGEAS en verstuurt de rekening van tonnen....

    In de KK zijn er nogal wat die regelmatig van alias verwisselen: Ik zou zeggen: Gebruik je creativiteit voor een baan bij zo'n bureau. Altijd Overheidsinstellingen, bedrijven en banken die jou verzinsels zeer ruim belonen.

    ( Nog een aardigheidje: Toen AGEAS voor het eerst gepubliceerd werd postte ik de posting in De Tijd: AGEAS, dat betekent: Assurance Générale Et Autres Stupidités.....!!!!! En echt waar: De Tijd haalde die posting weg....Kinderachtig hè...!

    Peter
  3. jrxs4all 10 februari 2014 10:04
    quote:

    ffff schreef op 8 februari 2014 17:09:

    Kid Back in Town,

    Dank voor je posting. Zoals ik gisteren al postte: Ik ga d'r geen welles-nietes spelletje van maken, maar ik zie wat ik krijg en ze geven daar in Utrecht nog een uitgebreide uitleg bij. En ik kan gelukkig nog lezen.
    Toen ik JR's eerste postings las , dacht ik: Ze zullen waarachtig daar in Utrecht toch geen fout gemaakt hebben...?

    Ik wist niet dat je onlangs met een 18-jarige bent getrouwd ? ;-)

    Kid's voorbeeld klopt wel, maar de beschreven situatie kan alleen ontstaan bij een extreem groot leeftijdsverschil. Bij een verschil van 20 jaar raak je zo al 60% van de toeslag kwijt. Overigens vervalt een bestaande toeslag vanaf 2015 als de partner een te hoog inkomen heeft en komt niet terug als dat inkomen weer lager wordt.

    Maar het is niet zo dat er geen nieuwe gevallen meer bijkomen, er is nog tot 1 januari 2015 tijd. Dus voor alle bijna 65 jarigen: aan de slag, het kan nog net!
  4. pardon 11 februari 2014 20:16
    Antonius Ziekenhuis kan miljoenen terugbetalen

    De financiële positie van het St Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein wordt flink geraakt door de noodzakelijke terugbetaling van bijna 25 miljoen euro aan ten onrechte gedeclareerde zorgnota’s, en de boete daarvoor. Maar volgens bestuursvoorzitter Douwe Biesma komt het ziekenhuis daardoor niet in acute nood.

    Vanochtend meldde de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) dat het ziekenhuis in Nieuwegein een boete van 2,5 miljoen moet betalen als gevolg van jarenlang indienen van foute declaraties. Daarnaast moet het ziekenhuis het ten onrechte ontvangen bedrag van 24,6 miljoen euro terugbetalen aan de zorgverzekeraars, aldus de NZa.

    Op de website zegt de zorginstelling voldoende financiële reserves te hebben om het totaalbedrag van ruim 27 miljoen euro te kunnen ophoesten. “We kunnen dit terugbetalen, maar het ziekenhuis teert hiermee wel in zekere mate in op haar reserves.” Volgens het ziekenhuis gaat de betaling daardoor niet ten koste van de kwaliteit van de geleverde zorg. “We hebben nu wel minder buffers voor mogelijke tegenvallers in de toekomst.”

    Volgens de meeste recente jaarrekening beschikt het St Antonius Ziekenhuis over een eigen vermogen van 98 miljoen euro. Een afschrijving van 27 miljoen zou dus meer dan een kwart van het eigen vermogen wegvagen. Maar bestuursvoorzitter Douwe Biesma geeft desgevraagd aan dat het effect op de vermogenspositie waarschijnlijk niet zo omvangrijk is.

    Biesma hoopt het terug te betalen bedrag namelijk met 10 tot 11 miljoen euro te verminderen. “Met onze grootste zorgverzekeraar Achmea zijn we al akkoord. Met VGZ onderhandelen we hier momenteel nog over. En de kleinere verzekeraars volgen meestal.” Bovendien wordt 4 miljoen euro betaald door de artsen die in het ziekenhuis werken. “In plaats van 27 miljoen euro kost dit het ziekenhuis dus waarschijnlijk 12 miljoen.”

    Volgens berekening van RTLZ zou de solvabiliteit van het ziekenhuis door een afboeking van 12 miljoen dalen van 17 naar 15 procent. Volgens Biesma blijft het ziekenhuis hiermee aan de kredietafspraken met de banken voldoen. “Wij hebben het wel aan onze banken gemeld, maar die hebben het als kennisgeving aangenomen. Wij hoeven ook niet meer rente over onze leningen te gaan betalen.”

    Daarmee bevindt het St Antonius Ziekenhuis zich in een minder zorgwekkende positie dan het Rode Kruis Ziekenhuis, dat enkele jaren geleden in de problemen kwam doordat het tientallen miljoenen teveel had ontvangen van zorgverzekeraars. Omdat het ziekenhuis dat niet kon terugbetalen, hangt het sindsdien in de touwen van de zorgverzekeraars en de
  5. @iPlof 11 februari 2014 20:22
    quote:

    pardon schreef op 11 februari 2014 20:16:

    Antonius Ziekenhuis kan miljoenen terugbetalen

    De financiële positie van het St Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein wordt flink geraakt door de noodzakelijke terugbetaling van bijna 25 miljoen euro aan ten onrechte gedeclareerde zorgnota’s, en de boete daarvoor.

    Vanochtend meldde de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) dat het ziekenhuis in Nieuwegein een boete van 2,5 miljoen moet betalen als gevolg van jarenlang indienen van foute declaraties.

    Biesma hoopt het terug te betalen bedrag namelijk met 10 tot 11 miljoen euro te verminderen.
    25 miljoen declareren en max 12,5 - 13,5 mln incl boete terugbetalen.. Misdaad loont blijkbaar. Wellicht het old boys network bij zorg en verzekeringen wat elkaar wel even dekt?
  6. pardon 12 februari 2014 08:27
    Pensioenfonds PME gaat pensioenen verlagen
    Gepubliceerd op 12 feb 2014 om 08:19 | Reacties: 0 | Onderwerpen: Pensioen pensioenfondsen
    DEN HAAG (AFN) - Het Pensioenfonds van de Metalektro (PME) gaat de pensioenen in april met 0,5 procent verlagen omdat de financiële positie van het fonds onvoldoende is hersteld. Dat heeft PME woensdag bekendgemaakt.

    De dekkingsgraad van het fonds, die aangeeft in hoeverre een fonds aan zijn verplichtingen kan voldoen, kwam op de peildatum 31 december, uit op 103,8 procent. Dat is 0,5 procent onder de minimaal vereiste dekkingsgraad. Het fonds heeft 630.000 deelnemers.
  7. pardon 24 februari 2014 19:13


    ---
    Een muitende middenklasse . Reuters Nu de rook van de crisis enigszins optrekt, blijken de raakste klappen in de middenklasse te zijn gevallen. Uit recentelijk afgerond onderzoek in 16 Europese landen, van onder andere de Utrecht School of Economics, blijkt dat het aantal banen in de Europese middenklasse hard terugloopt. Meer over dit onderwerp Asscher pleit voor nieuw Plan van de Arbeid Middenklasse te fors geraakt Trefwoorden: Middenklasse ‘De trend was al langer zichtbaar, maar de crisis heeft het proces versneld’, constateert onderzoekster Anna Salomons. ‘Opvallend is dat het aantal banen aan de onder- en bovenkant stabiel blijft. De pijn wordt in het midden gevoeld.’ De onlangs aangekondigde ontslagen bij Achmea en KPN passen volgens Salomons in dit patroon. ‘Er tikt een sociale tijdbom' Welke groepen precies tot de middenklasse behoren, is niet altijd even scherp afgebakend. Over het algemeen wordt uitgegaan van een inkomen dat ligt tussen een en tweeënhalf keer modaal (€?33.500). Een instabielere positie van middengroepen op de arbeidsmarkt kan grote maatschappelijke gevolgen hebben, zegt Jack Burgers, hoogleraar sociologie aan de Erasmus Universiteit. ‘Er tikt een sociale tijdbom.’ Burgers stelt vast dat in zijn vakgebied de aandacht voor de middengroepen sterk groeit, ‘omdat zich daar de meest dramatische veranderingen voordoen. De middenklasse staat al langer onder druk, maar betaalt nu ook nog de prijs van de crisis’. Een explosief mengsel Dat baart Burgers grote zorgen. ‘Ik voorzie de opkomst van een soort dienstenproletariaat. En dat is niet zonder risico’s. Als de middenklasse besluit er de brui aan te geven, bijvoorbeeld electoraal, dan wordt een belangrijk fundament onder de verzorgingsstaat weggeslagen.’ Sylvester Eijffinger, hoogleraar financiële economie aan de Universiteit van Tilburg ziet ‘een verpauperde middenklasse die aan het muiten slaat’. ‘Grote groepen burgers zien hun baan in gevaar komen, terwijl de belastingdruk steeds verder is opgevoerd. Publieke voorzieningen zijn afgenomen, of ze moeten er meer voor betalen. Dat is een explosief mengsel, waar politici veel te weinig oog voor hebben. Bij de komende twee verkiezingen zullen we zien wat de gevolgen zijn.’ Tijd voor een ingrijpend debat Veel economen pleiten voor een rigoureuze aanpak om de druk op de middenklasse te verminderen. Bijvoorbeeld door de invoering van een vlaktaks. Eijffinger: ‘Nu is de belastingdruk zowel aan de onder- als bovenkant van de samenleving relatief laag en in de middengroepen hoog. Een vlaktaks brengt stabiliteit bij de middengroepen en leidt bovendien tot meer bestedingen en dus economische groei.’ Ook oud-minister Aart Jan de Geus toont zich bezorgd. De voormalige topman van de Oeso en huidige topman van de Duitse denktank Bertelsmann Instituut vindt het tijd voor een ingrijpend debat in Europa over de positie van de middenklasse. ‘Een halve eeuw hebben deze mensen een zeer grote bestaanszekerheid gehad. En nu merken ze opeens dat die zekerheden aan het verdwijnen zijn en dat hun kinderen het niet beter krijgen dan zij zelf. Als de politiek die problemen niet scherper benoemt, is dat dom en gevaarlijk. Democratie is niet altijd een garantie tegen onvrede gebleken.’
  8. 2008drama 27 februari 2014 11:47
    Geen compensatie voor AOW-gat

    Ertan Basekin DEN HAAG

    De Nederlandse overheid hoeft de duizenden mensen met een AOW-gat niet te compenseren. Dat heeft de Haagse rechtbank gisteren bepaald.

    Mensen die vervroegd met pensioen zijn gegaan of noodgedwongen zijn gestopt met werken, dreigen door de plotselinge verhoging van de AOW-leeftijd in de financiële problemen te komen. Negentien vakbonden en de Stichting Belangen Gedupeerden AOW-gat stapten daarom naar de rechter om de overheid te dwingen het inkomensverlies dat is ontstaan voor deze groep mensen de komende jaren te compenseren.

    De Haagse rechtbank verklaarde de vakbonden en de stichting niet-ontvankelijk in hun eisen tegen de Staat. De rechter oordeelde dat er voor de burgerrechter geen taak is weggelegd, omdat individuele gedupeerden zelf beroep kunnen instellen bij de bestuursrechter als het gaat om besluiten op een aanvraag van een AOW-uitkering of een overbruggingsregeling.
    Volgens Anne-Marie Snels van de militaire vakbond AFMP duren individuele beoordelingen veel te lang. „We gaan door tot het bittere eind om ons gelijk te halen. Het onrecht dat deze mensen wordt aangedaan, is groot. Het gaat om bijna 80.000 mensen die in financiële nood dreigen te komen.”

    De 63-jarige Theo Pex ging in december 2005 met verplicht pensioen en dreigt zes maanden AOW mis te lopen. De oud-brandweerman vreest daardoor in de problemen te komen. „Mijn lasten stijgen, terwijl mijn inkomsten dalen. Ik heb geen idee hoe ik dat gat zelf moet repareren. Ik ben ook de jongste niet meer en ook mijn gezondheid laat nog wel eens te wensen over.”
    Verhoging

    Het AOW-gat is het gevolg van een besluit van het kabinet om de AOW-leeftijd vanaf 2013 te verhogen. Tot 2015 komt er elk jaar een maand bij en tot 2016 twee maanden. Daarna schuift de eerste AOW in stappen naar 66 in 2019 en 67 in 2023. Mensen met een prepensioen die een uitkering ontvangen tot hun 65e, krijgen daardoor te maken met een gat in hun inkomen.
  9. 2008drama 27 februari 2014 11:54
    Deze man is met 55 met functioneel pensioen gegaan. Nu zag hij zes jaar van te voren (regelgeving van paar jaar geleden) dat hij zes maanden geen aow krijgt (waarschijnlijk de helft van zijn pensioen) en hij heeft geen idee hoe hij de maanden door gaat komen.. Na die zes maanden krijgt hij weer zijn volledige snurk toelage..

    En toch je ziet ze steeds meer... Ze moeten van die tien jaar gratis geld zes maanden sparen en ze zijn volledig van de kaart..... Of anders ze kunnen daarna nog twaalf jaar leven om die ontzettende schulden uit die dramatische periode van zes maanden gaan aflossen....

    De vakbonden gaan tot het bittere eind... Het onrecht is zeer groot.. Heeeel klein vraagje hoe moeten de mensen dat over tien jaar dan gaan overbruggen, die twee jaar duzz..?

    Ziellugh!


  10. forum rang 9 josti5 27 februari 2014 12:07
    quote:

    2008drama schreef op 27 februari 2014 11:54:

    Deze man is met 55 met functioneel pensioen gegaan. Nu zag hij zes jaar van te voren (regelgeving van paar jaar geleden) dat hij zes maanden geen aow krijgt (waarschijnlijk de helft van zijn pensioen) en hij heeft geen idee hoe hij de maanden door gaat komen.. Na die zes maanden krijgt hij weer zijn volledige snurk toelage..

    En toch je ziet ze steeds meer... Ze moeten van die tien jaar gratis geld zes maanden sparen en ze zijn volledig van de kaart..... Of anders ze kunnen daarna nog twaalf jaar leven om die ontzettende schulden uit die dramatische periode van zes maanden gaan aflossen....

    De vakbonden gaan tot het bittere eind... Het onrecht is zeer groot.. Heeeel klein vraagje hoe moeten de mensen dat over tien jaar dan gaan overbruggen, die twee jaar duzz..?

    Ziellugh!



    Oei oei oei, onze Kruisridder tegen de Weerloze Oudere is weer op het oorlogspad - allemaal in de dekking, Oudjes, anders wordt U door Drama's scherpe pen gesloopt!

    En dan 180 graden draaien, als-ie zélf aan de beurt is; zo'n type is het wel -:)
  11. 2008drama 27 februari 2014 12:17
    quote:

    josti5 schreef op 27 februari 2014 12:07:

    [...]

    Oei oei oei, onze Kruisridder tegen de Weerloze Oudere is weer op het oorlogspad - allemaal in de dekking, Oudjes, anders wordt U door Drama's scherpe pen gesloopt!

    En dan 180 graden draaien, als-ie zélf aan de beurt is; zo'n type is het wel -:)
    O gut, ik wilde nog afsluiten met; kom er maar weer in Josti maar was bang dat het je zou afschrikken. Welkom!
    Een weerloze oudere?? Dit is een oud brandweerman van 63 en is helemaal niet weerloos, dat maak jij er van.

    Maar eerlijk is eerlijk toen ik dit schreef dacht ik aan de vogeltjes in een koude winter. Je gooit wat voer op een plaatje en kijken wanneer het eerste roodborstje weer komt.

    Dat er meteen een grote vuile ekster uit de struiken vandaan kwam was te verwachten.
  12. forum rang 9 josti5 27 februari 2014 13:02
    quote:

    2008drama schreef op 27 februari 2014 12:17:

    [...]O gut, ik wilde nog afsluiten met; kom er maar weer in Josti maar was bang dat het je zou afschrikken. Welkom!
    Een weerloze oudere?? Dit is een oud brandweerman van 63 en is helemaal niet weerloos, dat maak jij er van.

    Maar eerlijk is eerlijk toen ik dit schreef dacht ik aan de vogeltjes in een koude winter. Je gooit wat voer op een plaatje en kijken wanneer het eerste roodborstje weer komt.

    Dat er meteen een grote vuile ekster uit de struiken vandaan kwam was te verwachten.
    Dacht, dat jij te slim was om het gelijk van mijn door jou gequote posting te bevestigen - valt me tóch van je tegen -:)
  13. 2008drama 27 februari 2014 13:18

    www.pensioenmythe.nl/wp-content/uploa...

    Beperkte Dijkbewaking.. ga dit maar eens lezen. Kijk vooral eens naar bijlage 1 blz8 en de de tabellen pensioenpremie en rendement.

    Wat doet je schattebout het goed he! Een troost, dit is niet alleen het ABP hoor.. en dat weten ze op de Schedeldoekshaven maar al te goed.

    Lees en huiver, misschien neem je het nu wel aan..




  14. 2008drama 27 februari 2014 13:30
    quote:

    josti5 schreef op 27 februari 2014 13:02:

    [...]

    om het gelijk van mijn door jou gequote posting te bevestigen -
    Ik zei meid, dat zei ik! Wat heb ik je gezegd toen zij van de achterburen zei dat ik dat had gezegd.. Wat Erg he!

    Deze zin kwam in me op, volgens mij is vroegpensioen toch niet zo goed voor je verstandelijke vermogens hoor.
  15. forum rang 6 izdp 27 februari 2014 13:35
    Volgens het CPB is een dekkingsgraad van 145% nodig om de pensioen volledig te kunnen indexeren. Het CPB gaat daarbij uit van “een rendement van 5%, een inflatie van 2%, een loonstijging van 3,7% en een resterende levensverwachting op 65-jarige leeftijd van 87,5 jaar in 2060. Bij een dekkingsraad van 109,6 % van alle pensioenfondsen eind september 2013 komen de pensioenfondsen dus € 220 mld. tekort bij een 135% dekkingsgraad of zelfs € 306 mld bij een dekkingsraad van 145%
  16. 2008drama 27 februari 2014 13:51
    quote:

    izdp schreef op 27 februari 2014 13:39:

    Natuurlijk valt hier veel bij op te merken.
    De verdubbeling zo ongeveer van de levensverwachting van een 65-jarige bv.
    Of de inflatie bij een loonkostenstijging van 3,7%, die lijkt mij ook van een dronkene die de weg naar huis wilt vinden.
    Er wordt getracht om de hete drol jaar na jaar naar voren te duwen in de hoop dat er jaren komen van superrendementen waardoor er niemand last van de onderdekking gaat krijgen. Dit spelletje kunnen ze niet nog tien jaar vol houden en met een grote crisis tussendoor, welke niet onaannemelijk is valt het bijltje nog eerder.. Dus ook de babyboomers van na ons de zondvloed gaan een nat pak halen.
  17. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 28 februari 2014 09:32
    quote:

    2008drama schreef op 27 februari 2014 13:18:

    www.pensioenmythe.nl/wp-content/uploa...

    Beperkte Dijkbewaking.. ga dit maar eens lezen. Kijk vooral eens naar bijlage 1 blz8 en de de tabellen pensioenpremie en rendement.
    ...
    Rustig maar, en svp. niet zo'n vijandige toon. Dat pfn het momenteel moeilijk hebben is duidelijk, maar laten we er niet te gauw een generatieconflict van maken.

    Nog geen tijd gehad voor echt lezen van die lijvige link. Van wiskundige formules ben ik (als wiskundig behoorlijk goed geschoolde) niet zo direct onder de indruk, hun uitgangspunten vind ik belangrijker.

    Zoals wat de rekenrente voor de verplichtingen in de DG zou moeten zijn...
    De huidige lange rente (ca 2%)? Of de 'veilige' korte rente (ca 0,7%)? bij meerjarige beleggingsrendementen van zeg 7%? Tja...
    Ik citeer (beperkt) twee recente commentaren uit FD's PensioenPro:

    "Verplichting pensioenen irrealistisch hoog geschat"
    (Frans W. Sluijter is emeritus-hoogleraar aan de TU Eindhoven en vicevoorzitter van het verantwoordingsorgaan van ABP.)
    "Er wordt geen rekening gehouden met de onnauwkeurigheid waarmee de contante waarde van toekomstige verplichtingen kan worden bepaald. De dekkingsgraden van de fondsen worden tot op de 0,1% berekend — dan zit je allang in de decimalen die geen betekenis hebben. Toch wordt van de fondsen verlangd dat zij op grond van de uitkomsten van dit soort berekeningen ingrijpende beleidsbeslissingen nemen zonder met de onzekerheidsmarge rekening te houden.
    Mocht de rente wat oplopen, dan dalen de verplichtingen volgens het huidige rekenvoorschrift steil. Dan blijken deelnemers en vooral gepensioneerden nodeloos kort gehouden te zijn."


    En Guus Bosman (Nederlandse bond voor pensioenbelangen):

    "De buffervorming is nu veel te hoog. De vermogens van de pensioenfondsen groeien tegen de klippen op. Enkele jaren geleden waren ze nog €?800 mrd, nu al bijna €?1200 mrd. De spaarpot van de Nederlandse werknemers wordt groter dan nodig is.
    Keer dat rechtmatig uit aan de gepensioneerden; 60% komt weer terug in de staatskas en de economie wordt sneller uit de crisis getrokken. ...
    De marktrente is een kortetermijnregel, die bewust laag wordt gehouden ten koste van gepensioneerden. Stel de rekenrente op de helft van het langetermijnrendement, de dekkingsgraad gaat omhoog en de pensioenfondsen kunnen de indexatie weer starten. Waar wachten we nog op?"


    Pikaart vreest dat huidige premiebetalers later zwaar tekort zullen komen.
    Ja, bij zijn pessimistische rendementsveronderstellingen wel...

    Het grootste probleem zit in de steeds stijgende levensverwachtingen. Maar verwijt dat babyboomers niet. Jongeren zullen nog véél ouder worden!
3.156 Posts
Pagina: «« 1 ... 105 106 107 108 109 ... 158 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 912,16 +0,03%
EUR/USD 1,0783 -0,06%
FTSE 100 8.427,24 +0,15%
Germany40^ 18.703,10 -0,21%
Gold spot 2.342,93 +0,26%
NY-Nasdaq Composite 16.388,24 +0,29%

Stijgers

EBUSCO...
+5,84%
JUST E...
+5,42%
OCI
+3,57%
BAM
+3,16%
Alfen ...
+3,06%

Dalers

ASR Ne...
-4,03%
VIVORY...
-3,25%
NN Group
-2,27%
INPOST
-1,38%
Aegon
-1,23%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links