Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Mijn perpetual en steepener portfolio - 2014

884 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 ... 45 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. benito c. 21 januari 2014 12:35
    quote:

    devil80 schreef op 17 januari 2014 20:31:

    [...]

    misschien ben ik te vroeg, dit is altijd beter dan te laat ;-)
    per saldo wil ik mn long positie gewoon afbouwen(daarnaast heb ik voor mijn gevoel een te groot exposure in perps)

    ik zie gewoon laatste week een aantal winstwaarschuwingen van grote bedrijven. die kentering komt er zeker als is t maar een kleine dip om mee te beginnen...

    Ik heb ook een klein gedeelte van mijn (papieren) winst dit jaar gebruikt om wat AEX-puts te kopen. Ik ben niet helemaal overtuigd van de timing, maar de fut begint er een beetje uit te raken. Tot nu toe worden de tegenvallers opgevangen, maar ik heb het gevoel niet lang meer.
  2. benito c. 21 januari 2014 13:13
    quote:

    shaai schreef op 21 januari 2014 12:55:

    Benito, wat is jouw afweging om puts te kopen vs. bijv turbo-short AEX? twijfel over de timing, en daarom een ver out of money put, zodat je weinig verliest als de koersen toch op blijven lopen?
    Ja, dat klopt. Het is nu meer een verzekering, waarvan ik de premie kan verliezen. Ik heb ook een put maart 410 gekocht, die loopt iets langer, zodat ik als ik mis zit nog wel iets krijg voor de tijdswaarde. Bij nog iets langere puts kan je zelf nog wat winnen als de VIX gaat stijgen, dan komt er wat meer premie in de koersen.Bij bijv. een put juni kan je dan langs beide wegen winnen, door de daling en door de stijging VIX.

    Overigens zijn we nu door een eerste weerstandje heen, op zich niet dramatisch, maar iets eerder dan verwacht. De put die ik noemde , en net kocht voor 10,05 staat nu meteen 10,60. Zegt allemaal niets, maar een verdergaande stijging begint minder vanzelfsprekend te worden.
  3. forum rang 4 zeurpietje 21 januari 2014 13:51
    quote:

    benito c. schreef op 21 januari 2014 12:11:

    [...]
    Heeft dit voorspellende waarde, of bedoel je leidraad .....
    voorspellende waarde heb ik niet en een leidraad ben ik al helemaal niet. alleen komt het regelmatig voor. als handelaar wist je dat als de portfoliomanagers steeds aan je bureau stonden je wel hoe laat het was.
  4. Lk-33 21 januari 2014 14:52
    Inzake banken, heeft iemand wel eens gedacht aan de iShares STOXX 600 Banks ETF? Dan heb je nog wat spreiding en kun je wel meeliften op een eventuele verdere stijging van deze sector. Zwaargewicht is HSBC. Je voorkomt dat je meteen een forse tegenvaller te pakken krijgt en je pakt ook een kleine 3% dividend mee.

    Of misschien andere sectoren: Telecom, Insurance, Oil & Gas, Healthcare?
  5. [verwijderd] 21 januari 2014 15:12
    quote:

    benito c. schreef op 12 januari 2014 20:30:

    [...]
    Het is altijd de vraag, of de tegenvallers nu allemaal bekend zijn. In veel gevallen volgt er nog wel wat meer. Aan de andere kant lijken dit niet echt bedrijfsmatige tegenvallers, maar meer generieke vertragingsfactoren in Azie. Blijkbaar wel in Korea een tegenvaller.
    Mijn tactiek zou zijn, nu de helft te kopen, en het dan even aan te zien. Als bij de jaarcijfers de zaak stabiel lijkt, kan de tweede portie gekocht worden. Eventueel voor een hogere prijs.
    Vergeleken met het hoogste punt is er wel een derde van af, dat lijkt mij veel, maar zo werkt de beurs nu eenmaal. Als het groeipad er weer gunstiger uitziet, kan de kw van 9 tot 12 , en met een weer stijgende winst zit je op een termijn van 2 jaar zo 50% hoger.

    Free, waarom is HSBC eigenlijk gedaald?
    Enerzijds was gefaseerd instappen verkeerde voorzichtigheid.
    Anderzijds die eerste pluk doet het goed.
  6. [verwijderd] 21 januari 2014 15:13
    quote:

    Lk-33 schreef op 21 januari 2014 14:52:

    Inzake banken, heeft iemand wel eens gedacht aan de iShares STOXX 600 Banks ETF? Dan heb je nog wat spreiding en kun je wel meeliften op een eventuele verdere stijging van deze sector. Zwaargewicht is HSBC. Je voorkomt dat je meteen een forse tegenvaller te pakken krijgt en je pakt ook een kleine 3% dividend mee.

    Of misschien andere sectoren: Telecom, Insurance, Oil & Gas, Healthcare?
    Tis gewoon niet leuk LK-33.
    Ik sta liever zelf op het veld.
  7. Lk-33 21 januari 2014 15:17
    quote:

    free1 schreef op 21 januari 2014 15:13:

    [...]
    Tis gewoon niet leuk LK-33.
    Ik sta liever zelf op het veld.
    Dat is ook een goed antwoord ;-). Ik sta ook graag in het veld maar sommige sectoren vind ik nog wat riskant om in losse fondsen te beleggen. En het ontbeert me aan tijd. En dan ga ik toch een beetje met jou mee. Welke sectoren zou je nu aanbevelen?
  8. benito c. 21 januari 2014 16:19
    quote:

    free1 schreef op 21 januari 2014 15:12:

    [...]

    Enerzijds was gefaseerd instappen verkeerde voorzichtigheid.
    Anderzijds die eerste pluk doet het goed.
    Inzake Standard Chartered, hij doet het inderdaad goed, tegen de markt in bijna 3% hoger. De voorzichtigheid, ja, daardoor zijn de winsten kleiner, maar de evt. verliezen ook. Aangezien mijn strategie meer gericht is op behoud van vermogen, dan op grote winsten, is die keuze evident.
  9. [verwijderd] 21 januari 2014 16:44
    quote:

    Lk-33 schreef op 21 januari 2014 15:17:

    [...]Dat is ook een goed antwoord ;-). Ik sta ook graag in het veld maar sommige sectoren vind ik nog wat riskant om in losse fondsen te beleggen. En het ontbeert me aan tijd. En dan ga ik toch een beetje met jou mee. Welke sectoren zou je nu aanbevelen?
    Nog zeker 2 tot 3 maanden Europese banken.
    Van groot naar klein zit ik fors in Commerzbank, Lloyds Banking, Unicredit, BNPParibas, Credit Agricole, Deutsche Bank, Barclays, Soc.Gen, BBVA en Santander.
    En dan geleidelijk aan wat wisselen naar "echte" bedrijven, vandaag vooruitlopend daarop al wat DSM gekocht.
    Denk ook aan AKZO, Philips, BASF, DSM, Dupont, General Electric, Siemens, wat Farma als Pfizer, GSK en Sanofi.
  10. [verwijderd] 21 januari 2014 19:34
    Ik ben in de laatste twee maanden vrijwel volledig liquide gegaan.
    Met uitzondering van BA finance en Aegon 5.185 % heb ik nu alles verkocht: aandelen, preferente aandelen , ETFs, en BDCs.

    De reden: hoogtevrees.
    Uiteraard kan dit meer emotie dan ratio zijn en discussies hierover kunnen oneindig veel draadjes vullen.
    Een paar kreten als argumentatie.
    • De beurs loopt vooruit op de markt. Het “einde” van de crisis is daardoor al ingeprijsd en de meeste aandelen hebben een behoorlijk hoge K/W verhouding
    • Sommige bedrijfsresultaten blijven toch achter bij de verwachting, met als uitschieter Shell
    • Er zeggen mij teveel mensen dat de aandelen te duur zijn geworden en bij diegene die verklaren dat het nog veel hoger kan moet ik altijd denken aan het bestuur van PSV dat verklaart nog alle vertrouwen te hebben in de trainer. Als ze dat gaan zeggen, dan zie je Cocu zijn koffers al pakken.

    Maar goed, ik sta dus even aan de kant v.w.b. de “gewone” beleggingen en ik gun jullie mijn mogelijke ongelijk van harte.

    Wat echter ook meespeelt is het feit dat ik met een alternatieve strategie de laatste 5 maanden leuk geld heb verdient.

    Zoals eerder gemeld schrijf ik kortlopende opties. Meer specifiek, weekopties zoals die op de AEX lopen voor RDSA, AGN, ING, en MT en in de USA voor een hele reeks van ETFs en bedrijfsaandelen.

    Ik dek deze calls niet meer met de onderliggende waarden en ook niet met langlopende ITM calls.
    Maar naakt schrijf ik, uiteraard, ook niet. Ik plaats naast de geschreven call een conditionele kooporder voor een ITM call met dezelfde korte looptijd.
    Voorbeeld: vorige week vrijdag schreef ik calls QQQ 24/1 op 89 $ en ik plaatste een kooporder call QQQ 24/1 op 73 $ die afgaat als QQQ gehandeld wordt op 88.97 $.
    Het scenario is dan, neem ik aan duidelijk. Zakt QQQ, dan loopt de 89 $ call gewoon af zonder dat de kooporder voor de 73 $ call wordt geactiveerd.
    Stijgt de koers tot 89, dan wordt de kooporder wel geactiveerd en worden beide calls a.s. vrijdag assigned (en vallen tegen elkaar weg).
    Zakt, na activatie van de kooporder, de koers weer tot onder de 89 $ , dan heb ik vrijdagavond een portie aandelen, deels gefinancierd met het goedkope geld dat je bij IB kunt lenen. De keuze is dan verkopen of hiertegen een “gewone” gedekte call schrijven.
    En aanstaande vrijdag begint hetzelfde spelletje opnieuw, nu voor de serie die 31/1 afloopt.

    Overigens: als de ITM call teveel tijdswaarde heeft (meestal niet het geval) dan plaats ik de conditionele kooporder direct voor de onderliggende aandelen.

    Uiteraard zijn er scenario’s te bedenken waarbij dit misgaat: snel stijgende en direct daarna weer sterk dalende koersen of koerssprongen over-night. Maar ik beperk deze strategie tot ETFs zoals EEM en QQQ die niet snel zulke rare koerssprongen maken en tot bedrijfsfondsen met relatief lage volatiliteit die ook niet zo gauw door “single” events rare dingen doen.

    Over het rendement van zo’n constructie is al eerder in een draadje van gedachten gewisseld (hefboom effect met geleend geld etc.).

    Maar wat komt er nu in de praktijk uit ?

    Wel, ik heb sinds september 2013 het volgende resultaat:
    Het eerste cijfer is het maandelijks rendement en het tweede is de stijging die de AEX te zien gaf (het laatste half jaar was immers erg leuk op de beurs).
    sep/13 2.8% 1.6%
    okt/13 2.9% 4.5%
    nov/13 3.5% 1.0%
    dec/13 3.5% 1.5%
    jan/14 2.4% 1.6%

    Het gemiddeld rendement per maand was 3.0 % t.o.v. 2.0 % voor de AEX.
    Alleen wanneer de AEX koersen echt sterk stijgen zoals in oktober 2013 kan ik uiteraard de AEX stijging niet volgen omdat de geschreven calls de winst afkappen.
    Het volgende is voor mij echter belangrijker. Ook bij fondsen die minder goed of slecht presteerden sinds september 2013 zoals EEM (ETF voor emerging markets aandelen) of PBR (de Braziliaanse Shell) maakte ik leuke winsten. Week na week liepen de geschreven calls immers gewoon af.
    Met andere woorden, ook bij gelijk blijvende of zelfs dalende koersen levert deze strategie geld op.

    Samenvattend: als je gelooft in verdere stijging op de beurs, koop dan (de juiste) aandelen en dividend fondsen.
    Als je zoals ik wat pessimistischer bent, dan is dit misschien een aardig alternatief.

    In ieder geval: voor een constant rendement van 2 % per maand teken ik graag.
  11. Stapelaar 21 januari 2014 22:39
    Leuke strategie! Kleine waarschuwing toch nog: heb je wel in beeld wat het je kost indien:
    a. er een overnight bod komt op een van de bedrijfsaandelen van 200% van de laatste koers; of
    b. alle onderliggende fondsen overnight 3%-5% hoger openen vanwege een nooit helemaal uit te sluiten, niet nader te benoemen gebeurtenis/overheidsbeslissing/act of God?

    Grappig vind ik dat je die Aegon op het huidige niveau nog hebt ondanks hoogtevrees (ik verkocht al bij 80 dus je deed het nog steeds goed met ze te behouden).
  12. forum rang 5 The Third Way... 22 januari 2014 08:20
    quote:

    Stapelaar schreef op 21 januari 2014 22:39:

    ...

    Grappig vind ik dat je die Aegon op het huidige niveau nog hebt ondanks hoogtevrees (ik verkocht al bij 80 dus je deed het nog steeds goed met ze te behouden).
    The Hague, January 22, 2014
    NL

    Aegon today announces that it will call for the redemption of junior perpetual capital securities with a coupon of 6.875% issued in 2006 (ISIN code: NL0000686368).

    www.aegon.com/en/Home/Investors/News-...
  13. benito c. 22 januari 2014 08:37
    quote:

    The Third Way... schreef op 22 januari 2014 08:20:

    [...]

    The Hague, January 22, 2014
    NL

    Aegon today announces that it will call for the redemption of junior perpetual capital securities with a coupon of 6.875% issued in 2006 (ISIN code: NL0000686368).

    www.aegon.com/en/Home/Investors/News-...

    Dit is voor zover ik mij kan herinneren de eerste call van Aegon.

    Misschien dat er toch wel wat speelt daar, dat die andere Aegon-perps zo zijn opgelopen.
  14. Stapelaar 22 januari 2014 09:36
    quote:

    benito c. schreef op 22 januari 2014 08:37:

    [...]
    Dit is voor zover ik mij kan herinneren de eerste call van Aegon.

    Misschien dat er toch wel wat speelt daar, dat die andere Aegon-perps zo zijn opgelopen.
    Uit de toelichting op deze call leid ik af dat er nog wat ruimte overblijft voor dit soort acties binnen de genoemde bandbreedte van 26%-30%. Maar na de call zitten ze geloof ik dichtbij die 30%.
    En als het eigen vermogen zou stijgen door winstinhouding dan daalt de ratio vanzelf beneden de 30%.

    Toch moet Aegon in de komende jaren de "verouderde" perps gaan omruilen voor beter aan de nieuwe regelgeving aangepaste perps.
  15. [verwijderd] 22 januari 2014 09:57
    quote:

    The Third Way... schreef op 22 januari 2014 08:20:

    [...]

    The Hague, January 22, 2014
    NL

    Aegon today announces that it will call for the redemption of junior perpetual capital securities with a coupon of 6.875% issued in 2006 (ISIN code: NL0000686368).

    www.aegon.com/en/Home/Investors/News-...

    Bijzonder ze hebben een 7.125% openstaan tegen overigens dezelfe voorwaarden (AEF).

    Callen ze die niet dan?
  16. NewEnergy 22 januari 2014 10:05
    Neem aan dat die op de eerstvolgende call-date wel aan de beurt zal zijn. Naast dee 7.25% hebben ze nog twee andere series met coupon 6.5% en 6.375% uitstaan (AED en AEH), die volgens mij eerder in aanmerking komen voor een call dan de perps die in euro's genoteerd staan met indexatie aan de 10-yrs rente. Dat blijft goedkope funding..

  17. benito c. 22 januari 2014 10:14
    quote:

    Stapelaar schreef op 22 januari 2014 09:36:

    [...]

    Toch moet Aegon in de komende jaren de "verouderde" perps gaan omruilen voor beter aan de nieuwe regelgeving aangepaste perps.
    Ben ik met je eens, alleen kunnen we er weinig mee op dit moment gezien de hoge koersen.
    De enige die ik wel acceptabel vind en waar wellicht nog wel wat winst op te maken is, is de euro-floater. Daar zouden ze nog eens een tenderbieding op kunnen doen. Maar ik vind de ING-floater voor een paar punten meer aantrekkelijker, evenals die van de NIB voor 6 punten minder.
    Mee eens dat die hoogrentende dollarleningen wel eerst aan de beurt zullen zijn.
884 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 ... 45 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 882,63 +1,42%
EUR/USD 1,0694 -0,33%
FTSE 100 8.139,83 +0,75%
Germany40^ 18.181,10 +1,47%
Gold spot 2.335,79 +0,16%
NY-Nasdaq Composite 15.611,76 -0,64%

Stijgers

EBUSCO...
+9,33%
NX FIL...
+8,77%
ASMI
+7,26%
Alfen ...
+5,89%
PostNL
+3,82%

Dalers

SIGNIF...
-11,28%
Wereld...
-7,62%
AMG Cr...
-5,77%
IMCD
-4,90%
ABN AM...
-4,19%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links