Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Zijn er HES Beheer liefhebbers?

334 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 ... 17 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 22 oktober 2013 22:05
    Hes Beheer voert overnamegesprekken met private equity huis


    AMSTERDAM (Dow Jones)--HES Beheer nv (HES.AE) heeft dinsdag nabeurs in een persbericht laten weten dat de gesprekken over een mogelijk openbaar bod op alle uitstaande aandelen van de vennootschap gevoerd worden met een private equity huis of een bestaande portfolio vennootschap van een private equity huis.

    Medio september had HES Beheer al bevestigd in gesprek te zijn met een partij die heeft aangegeven mogelijk interesse te hebben in het verwerven van alle uitstaande aandelen van de vennootschap en dat in dat kader een onderzoek wordt uitgevoerd naar een mogelijk openbaar bod, dat kan uitmonden in een openbaar bod.

    Destijds was Hes Beheer niet bereid details af te geven met betrekking tot de partij waarmee ze in gesprek zijn.


    Door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com

  2. sjaak1918 23 oktober 2013 13:03
    ROTTERDAM (AFN) - HES Beheer heeft de omzet in de eerste 9 maanden van het jaar zien toenemen. De winst nam echter af. Dat maakte de beursgenoteerde houdstermaatschappij van bedrijven die logistieke diensten in havens verlenen woensdag bekend.

    HES realiseerde een omzet van 72,7 miljoen euro over de eerste 9 maanden van het jaar, waar in dezelfde periode een jaar terug nog 65 miljoen euro aan opbrengsten in de boeken werd gezet. De winst kwam uit op 16,7 miljoen euro, van 18 miljoen euro een jaar geleden.

    In het derde kwartaal van 2013 behaalde HES een genormaliseerd kwartaalresultaat (zonder posten die een bijzonder karakter hebben) van 6,7 miljoen euro. In 2012 was dat nog 6,5 miljoen euro. In het derde kwartaal werd het nettoresultaat met 1,1 miljoen euro gedrukt door eenmalige advieskosten.

    HES, dat geen concrete verwachting uitspreekt over het jaarresultaat, zag in alle marktsegmenten de aanvoer toenemen. De huuropbrengsten uit opslag van droge bulkproducten bij de Nederlandse deelnemingen waren lager dan vorig jaar.
  3. sjaak1918 23 oktober 2013 13:09
    Dus toch private equity. Jammer, die zuigen meestal het bloed (cash) eruit en HES is zo'n mooi bedrijf. Nu ook, operationeel draait het goed, zeker als je de 1,1 mln eenmalige advieskosten (overname?) niet meetelt.
    Ik hoop daarom dat ze er snel uit zijn, d.w.z. een mooi bod of wegwezen.
  4. forum rang 10 voda 23 oktober 2013 16:23
    Sterk derde kwartaal voor Hes Beheer - Market Talk


    AMSTERDAM (Dow Jones)--SNS-analist Martijn den Drijver spreekt van een erg sterk derde kwartaal voor Hes Beheer (HES.AE) in reactie op de trading update die het op- en overslagbedrijf voorbeurs publiceerde. Den Drijver noemt de sterke volumes in kolen en olieproducten, maar met name de groei in ijzererts positief. "Met het herstel van de volumes zal de omzet uit opslag naar verwachting ook weer toenemen, wat mogelijk ruimte biedt voor een bescheiden aanpassing van de verwachtingen voor het bedrijf, aldus de analist, eraan toevoegend dat de ontwikkelingen in de gesprekken met een partij die geinteresseerd is in een mogelijk overname van het concern belangrijker is. Sinds de aankondiging noteert het aandeel EUR7,00 hoger, stelt Den Drijver ter motivatie van zijn hold-advies. Hij hanteert een koersdoel van EUR44,10. Omstreeks 9.20 uur noteert het aandeel 2,3% hoger op EUR46,40. (PBU)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  5. forum rang 10 voda 23 oktober 2013 20:45
    HES geinteresseerd in ArcelorMittals 78%-belang in ATIC


    AMSTERDAM (Dow Jones)--HES Beheer nv (HES.AE) is in gesprek met ArcelorMittal (MT.AE) over de overname van het door ArcelorMittal gehouden 78%-belang in logistiek dienstverlener ATIC Services S.A., meldt HES Beheer woensdag na het slot van de beurs in een persbericht.

    HES Beheer heeft reeds een belang van 22% in ATIC.

    "De onderhandelingen zijn gaande, maar hebben nog geen bindend karakter", aldus het concern, dat toevoegt dat niet alle activa van de ATIC-groep zullen worden overgenomen.

    De belangrijkste activiteiten van ATIC zijn overslag in zeehavens en binnenvaart.


    Door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com

  6. [verwijderd] 24 oktober 2013 10:11
    Zie de opinie van SNS over de mogelijke ATIC-overname hiernaast onder het HES NIEUWS. Als men voor de financiering mede aandelen wil uitgeven, is het de vraag of Riverstone dat ziet zitten. We mogen aannemen dat dit onderdeel uitmaakt van de onderhandelingen. SNS heeft het er verder niet over, dus volgens mij kunnen we er niet veel mee. Of het moet zijn dat SNS positief is over de mogelijke acquisitie op zich.
  7. Geprobeerd 24 oktober 2013 11:44
    AMSTERDAM (Dow Jones)--Als HES Beheer (HES.AE) van ArcelorMittal het 78%-belang in Atic-onderdeel Manufrance kan overnemen, dat zou dat zeer positief zijn, stelt analist Martijn den Drijver van SNS Securities. Dat zou HES namelijk echte controle geven over de bedrijven EMO, Ovet en OBA en directe toegang tot de kasstroom van deze bedrijven. Ook zou het de bedrijfsstructuur vereenvoudigen en de conglomeraat-korting voor het aandeel verminderen. De analist schat de prijs op ruwweg EUR147 miljoen, wat het risicoprofiel zou verhogen als het geheel zou worden geleend. Daarom is het volgens Den Drijver verstandig om kapitaal op te halen bij beleggers, waar HES overigens zelf niet op hint. SNS heeft een hold-advies en koersdoel van EUR44,10. Het aandeel HES Beheer noteert donderdag rond 9.30 uur 0,9% hoger op EUR46,75. (AVR)
  8. Geprobeerd 24 oktober 2013 18:28
    AMSTERDAM (AFN) - Het lijkt voor de hand te liggen dat HES beheer nieuw kapitaal zal moeten ophalen om een eventuele overname van het belang van ArcelorMittal in logistiek dienstverlener ATIC te financieren. Dat schrijft SNS Securities donderdag in een commentaar.

    HES Beheer maakte woensdag bekend dat het verkennende gesprekken voert met ArcelorMittal over de aankoop van het belang van 78,8 procent dat het staalconcern heeft. De overige aandelen zijn al in handen van HES Beheer. Doel van het bedrijf is om een deel van de activiteiten van ATIC volledig in handen te krijgen.

    Als dat lukt, is dat volgens SNS positief voor HES Beheer. Wel zal de overname volgens het effectenhuis waarschijnlijk te duur uitvallen om die volledig met schuld te financieren. ,,Daarom lijkt het aantrekken van kapitaal naast financiering met schuld passender, omdat anders het risicoprofiel van het bedrijf zal toenemen'', aldus SNS.

    Het aandeel HES Beheer stond donderdag om 9.33 uur 1 procent hoger op 46,76 euro in een overwegend licht positieve markt.

    Betekend dit niet dat er straks nieuwe aandelen uitgegeven gaan worden ?
  9. TN17 24 oktober 2013 19:29
    Een prachtig stuk op BeleggersBelangen .nl:

    Megadeal rond Hes Beheer in de maak
    Het Rotterdamse overslagbedrijf Hes Beheer meldde alweer ruim een maand geleden overnamegesprekken te voeren. Sinds deze week weten we dat het om een private-equity-partij gaat. Inmiddels is Hes zelf ook op de overnametoer. Een grote deal lijkt aanstaande.

    Het komt allemaal wat geheimzinnig over. Hes Beheer brengt de buitenwacht langzaam op de hoogte van waar het allemaal mee bezig is. Wie het bedrijf goed volgt weet dat Hes altijd wat gereserveerd is met informatievertrekking. Er is echter altijd sprake van weloverwogen beslissingen door een sterk management dat het bedrijf zeer succesvol heeft gemaakt.

    Vorig jaar zomer passeerde Hes opeens het interim-dividend. Het wilde geld vrijhouden voor mogelijke groeikansen. Het ruime uitkeringspercentage van 50% van de jaarwinst zou behouden blijven. Dat gebeurde ook maar het dividend werd wel in stock betaald. Aandeelhouders hoefden niet lang te wachten. In april van dit jaar kocht Hes de andere helft van de Botlek Terminal voor de overslag van natte bulk, een nieuwe groeipijler onder het bedrijf.

    Riverstone Holdings?
    Op 13 september liet Hes weten 'kennis te hebben genomen van recente speculaties rond een mogelijk openbaar bod op de aandelen van de vennootschap.’ Het bleef lang stil, totdat de Financiële Telegraaf met de naam van het Amerikaanse private-equityhuis Riverstone Holdings op de proppen kwam. Dit is het beleggingsvehikel van de oud-BP topman Lord Brown dat lange tijd samenwerkte met de bekende investeerder Carlyle en investeerde in de energiesector.

    Vorige maand wist Riverstone £550 miljoen (€645 mln) aan toezeggingen binnen te halen voor de beursgang van een eigen investeringsvehikel. Dit fonds zal op 29 oktober in notering gaan en investeren in de energiesector wereldwijd. Het bedrag is voldoende om Hes te kopen. De huidige marktkapitalisatie ligt rond de €405 mln. Hes bevestigde na het Telegraaf-bericht met een private-equity-partij te spreken, maar noemde wederom geen namen.

    ATIC Services
    Hes publiceerde deze week derdekwartaalcijfers die er niet verkeerd uitzagen. Opvallend was dat het nog diezelfde dag nabeurs met het bericht kwam dat het met ArcelorMittal in gesprek is inzake de overname van diens 78%-belang in het Franse ATIC Services. Hes heeft de resterende 22% in deze logistieke dienstverlener in handen. Hes kocht dit belang in twee delen eind 2012/begin 2013 waarmee het gelijk de belangen in drie van de eigen overslagdeelnemingen opkrikte. Goede kans dat de private-equity-partij waarmee wordt gesproken deze deal tussen Hes en ArcelorMittal graag ziet en het geheel inlijft. ArcelorMittal heeft geld nodig en ATIC Services zal niet kern zijn.

    Nog even geduld
    We zullen het allemaal verder moeten afwachten. Hes zelf draait goed en lijkt op weg de winst per aandeel van €2,93 over 2012 dit jaar te gaan benaderen. Goedkoop is het aandeel niet (k/w 15) maar voor een strategisch sterk geheel zal toch nog wel wat meer dan de huidige koers van iets boven de €46 betaald moeten worden. Uitkijken dus naar het volgende onverwachte persbericht over de gesprekken uit de bestuurskamer in de Rotterdamse haven.

    Auteur heeft een positie in Hes Beheer
    [einde bericht]
  10. twinkletown 27 oktober 2013 15:22
    Even een (te?) simpel sommetje: Riverstone Holdings (REL) heeft 645 mln euro opgehaald voor de notering in Londen per 29-10-2013. Prijs van ATIC -het resterende deel- is ruwweg 147 mln euro; ik ga ervan uit dat REL dit deel ook wil overnemen.
    645 -/- 147 = 498 mln euro : aantal aandelen HES Beheer (9.049.827 stuks) betekent een kansrijk bod van 55 euro per aandeel HES.
    Overigens is nagenoeg 70% van de aandelen HES in handen van acht aandeelhouders. Het is natuurlijk niet helemaal zeker of al deze aandeelhouders met een dergelijk bod zullen instemmen mede gezien het unieke karakter van HES als beleggingspapier. tT 271013
  11. [verwijderd] 27 oktober 2013 18:22
    Beetje magere voorstelling van zaken lijkt mij. HES heeft recent mooie kranen geïnstalleerd, er wordt een treintje opgestart, haven wordt geschikt gemaakt voor schepen met diepgang van rond de 15 m (let op verbreding Panamakanaal dat prettige gevolgen gaat krijgen voor Rotterdam) uitbreiding BTT, een significante opslagvergroting, moderne multifunctionele opslagtanks en natuurlijk nog andere zaken waar ik geen idee van heb,
    Goed management, uitstekend trackrecord. Iets zegt mij dat een aantal grote jongens het prijskaartje van E55 niet interessant genoeg vindt. HES is een unieke melkkoe die je moet koesteren en alleen moet verkopen als men er een heel goede prijs voor wenst te betalen.
  12. winst is winst 27 oktober 2013 22:43
    quote:

    Geprobeerd schreef op 24 oktober 2013 18:28:

    AMSTERDAM (AFN) - Het lijkt voor de hand te liggen dat HES beheer nieuw kapitaal zal moeten ophalen om een eventuele overname van het belang van ArcelorMittal in logistiek dienstverlener ATIC te financieren. Dat schrijft SNS Securities donderdag in een commentaar.

    HES Beheer maakte woensdag bekend dat het verkennende gesprekken voert met ArcelorMittal over de aankoop van het belang van 78,8 procent dat het staalconcern heeft. De overige aandelen zijn al in handen van HES Beheer. Doel van het bedrijf is om een deel van de activiteiten van ATIC volledig in handen te krijgen.

    Als dat lukt, is dat volgens SNS positief voor HES Beheer. Wel zal de overname volgens het effectenhuis waarschijnlijk te duur uitvallen om die volledig met schuld te financieren. ,,Daarom lijkt het aantrekken van kapitaal naast financiering met schuld passender, omdat anders het risicoprofiel van het bedrijf zal toenemen'', aldus SNS.

    Het aandeel HES Beheer stond donderdag om 9.33 uur 1 procent hoger op 46,76 euro in een overwegend licht positieve markt.

    Betekend dit niet dat er straks nieuwe aandelen uitgegeven gaan worden ?

    dat is zeker een mogelijkheid,daarom voor de zekerheid maar de helft verkocht.
  13. Louis van Gaaltje 27 oktober 2013 23:09
    Er wordt in ieder geval een spelletje gespeeld, immers het is vreemd dat na de uitstekende kwartaalcijfers de belangstelling van HES om zelf ATIC te gaan overnemen naar buiten werd gebracht. Het lijkt mij een actie van HES om bij de geinteresseerde partij(-en) druk op te bouwen.

    Er gaat iets gebeuren, al is het maar dat morgen de koers weer EUR. 47,-- plus wordt.
  14. [verwijderd] 27 oktober 2013 23:39
    Kleine volumes voorlopig, bij voortzetting waarvan de koers ook wel eens kan dalen. Verder wil de potentiële bieder de koers nogal eens drukken, voor zover (wettelijk? feitelijk?) mogelijk. Daar is mee te leven, en lager dan in de € 45,00 lijkt de koers hoe dan ook niet meer te zullen zakken. Maar uiteindelijk gaat het om een mooie waardesprong, die ik nog voor het einde van het kalenderjaar verwacht, zij het dat ik dit met niks concreets kan staven. Opvallend vind ik ook de berichten over sterk bestuur/management, los van een eventuele overname. Waar hoor je dat nog tegenwoordig?
  15. sjaak1918 31 oktober 2013 12:54
    ROTTERDAM (AFN) - De goederenoverslag in de Rotterdamse haven is over de eerste negen maanden van dit jaar vrijwel stabiel gebleven. Op de terminals werd in totaal 332 miljoen ton overgeslagen, 0,1 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaarAFNDat maakte Havenbedrijf Rotterdam (HbR) donderdag bekend.

    De containeroverslag liep terug door de economische crisis, en ook de overslag van ruwe olie lag duidelijk lager door de zwakke markt voor brandstoffen in Europa en onderhoudstops bij raffinaderijen. Er werden wel meer olieproducten aan- en afgevoerd, dankzij de bloeiende internationale handel, zegt HbR. Het best presteerden de droge massagoederen, zoals kolen, ijzererts en agribulk.

    De stabilisering van de goederenoverslag in Europa's grootste haven over de eerste negen maanden is te danken aan de groei in het derde kwartaal, met 1 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2012. Over het eerste halfjaar liet de overslag in Rotterdam voor het eerst sinds 2009 nog een krimp zien, met 1 procent. Dat was een domper voor de Rotterdamse haven, die tot dan toe na het economische rampjaar 2009 record na record had neergezet.

    President-directeur Hans Smits van HbR, die eind van dit jaar wordt opgevolgd door de van Shell afkomstige Allard Castelein, verwacht dat Rotterdam de ,,opwaartse lijn'' in het vierde kwartaal vasthoudt. Dat moet uiteindelijk leiden tot een overslag over heel 2013, die gelijk is aan die van vorig jaar (442 miljoen ton). HbR dacht in april nog dat de overslag dit jaar met 2 procent zou groeien.
334 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 ... 17 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 882,63 +1,42%
EUR/USD 1,0694 -0,33%
FTSE 100 8.139,83 +0,75%
Germany40^ 18.177,90 +1,45%
Gold spot 2.337,95 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.927,90 +2,03%

Stijgers

EBUSCO...
+9,33%
NX FIL...
+8,77%
ASMI
+7,26%
Alfen ...
+5,89%
PostNL
+3,82%

Dalers

SIGNIF...
-11,28%
Wereld...
-7,62%
AMG Cr...
-5,77%
IMCD
-4,90%
ABN AM...
-4,19%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links