Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nieuwe concurent....Vast wel

98 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. zzz_zzz 23 september 2013 10:55
    Daar heb je het weer.. Opnieuw een aantal ex Binck-ers die voor zichzelf beginnen en hun oude werkgever gaan beconcurreren. Hebben ze bij Binck geen concurrentiebeding of zo? Ik denk overigens niet dat Binck er last van gaat krijgen, want goedkoper beleggen kan al op andere plaatsen, maar de koers gaat op zo'n bericht wel 3% lager.
  2. [verwijderd] 23 september 2013 13:46
    Van de site van DeGiro:

    FundShare Umbrella What Te Fuck ??????

    Het is op de Beleggingsrekening niet mogelijk om een saldo in geld aan te houden. Cliënt geeft aan DEGIRO bij deze de doorlopende Order om geld dat door Cliënt op de Centrale Rekening wordt gestort of dat vrijkomt bij bijvoorbeeld een verkooptransactie, te beleggen in Participaties in het FundShare Umbrella EUR Cash Fund. Het FundShare Umbrella EUR Cash Fund is een geldmarktfonds dat probeert om met haar beleggingen een rendement en risico te behalen gelijk aan spaargeld. Het prospectus van FundShare Umbrella EUR Cash Fund is te vinden op de website www.fundshare.nl.
  3. [verwijderd] 23 september 2013 13:49
    Mn geld in een paraplu fonds, ik ben gekke henkie niet. Bij telefonische navraag blijken ze ook GEEN BANKVERGUNNING te hebben a la Binck. Ik hoop dat Binck zn tarieven naar beneden bijstelt. Ik blijf nog even ver weg van beurscowboys. Binck heeft zn waarde voor mij ruimschoots bewezen (zat voorheen bij ING). Iets met 'goedkoop' en 'duurkoop'.
  4. egeltjemetstekel 23 september 2013 15:14
    AMSTERDAM (Dow Jones)--Het aandeel BinckBank verliest maandag bijna 5%, nadat DEGIRO een prijzenoorlog op de markt voor particuliere beleggers aankondigde. De rivaal, in 2008 opgericht door vijf voormalige BinckBank-medewerkers, wil zo het aantal transacties verdubbelen tot acht miljoen in 2014. Analist Benoit Petrarque van Kepler Capital Markets spreekt van een klein initiatief, dat potentieel een serieuze concurrent zou kunnen zijn voor BinckBank. Het succes zal afhangen van de kwaliteit van het platform, dat er op het eerste gezicht redelijk uitziet, zegt de analist. Kepler heeft een reduce-advies en koersdoel van EUR5,40 voor BinckBank. Het aandeel noteert maandag rond 11.55 uur 4,5% lager op EUR6,84. (AVR)
    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
    (END) Dow Jones Newswires
    September 23, 2013 05:57 ET (09:57 GMT)
    © 2013 Dow Jones & Company, Inc.

    AAND BINCKBANK @ EUR 0.10
    NL0000335578

    stevige daling zeg....
  5. egeltjemetstekel 23 september 2013 15:19
    AMSTERDAM (Dow Jones)--SNS Securities verlaagt het advies voor BinckBank (BINCK.AE) naar hold van accumulate, nu de nieuwe prijsvechter DeGiro de markt voor online-brokerage heeft betreden. Analist Lemer Salah ziet een Europese consolidatieslag snel naderbij komen, door de toenemende prijsdruk, lage volatiliteit en stijgende concurrentie van Europese online-brokers. In zo'n landschap is BinckBank een waarschijnlijke kandidaat om te worden overgenomen, denkt Salah. Omdat DeGiro zich vooral richt op kleinere particuliere beleggers verwacht de analist hier op korte termijn geen grote gevolgen voor de winstgevendheid van BinckBank. Als andere aanbieders zich ook niet onbetuigd laten in deze nieuwe prijzenslag kan die impact toenemen. Salah verwacht niet dat BinckBank zijn tarieven weer gaat aanpassen, aangezien het bedrijf zijn tarieven en platform net heeft verbouwd. Het koersdoel blijft EUR7,20. Om 14.05 uur staat BinckBank 3,9% lager op EUR6,89 terwijl de Midkap-index met 0,2% daalt. (AVR)
    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
    (END) Dow Jones Newswires
    September 23, 2013 08:07 ET (12:07 GMT)
    © 2013 Dow Jones & Company, Inc.

    AAND BINCKBANK @ EUR 0.10
    NL0000335578

    blijft een stevige daling...
  6. forum rang 10 voda 23 september 2013 17:07
    DEGIRO opent de aanval op Binck en Lynx

    MAANDAG 23 SEPTEMBER 2013, 09:43 uur | 3686 keer gelezen

    AMSTERDAM (Belegger.nl) – In een haast verzadigde markt, durven vijf oud Binck-medewerkers de uitdaging aan: een nieuwe broker lanceren voor de particuliere belegger. Hoe het onderscheid kan worden gemaakt? Met prijzen die tot 80 procent goedkoper zijn dan veel Nederlandse brokers en handelsmogelijkheden die voorheen alleen maar voor professionals beschikbaar waren.

    In het statige pand aan de Amsterdamse Herengracht presenteren oprichters Niels Klok en Gijs Nagel enthousiast het nieuwe online beleggingsplatform DEGIRO. Helemaal nieuw is het platform overigens niet, want professionele klanten maken al sinds 2008 gebruik van DEGIRO. En professionele klanten handelen doorgaans tegen een stuk lagere tarieven dan particuliere beleggers. Nu de broker zijn deuren ook voor particulieren opent, is dat verleden tijd.

    Prijzenoorlog

    Beleggers die bij DEGIRO een aandelentransactie uitvoeren met een waarde van 10.000 euro op een Nederlands aandeel, betalen hiervoor tussen de 2 tot 4 euro. Bij Binck, de grootste online broker van Nederland, wordt voor dezelfde transactie ongeveer 16,50 euro in rekening gebracht. Bij Lynx, de broker die zich in de markt positioneert als een prijsvechter, wordt voor zo’n order 9 euro betaald.

    Nagel vindt de lage prijzen niet ongebruikelijk: ‘Wij krijgen vaak de vraag hoe we toch geld kunnen verdienen aan dit soort handelstarieven. Door te werken met kleine marges, maar met flinke volumes, efficiënte systemen en zonder overtollig personeel, kunnen wij de groothandelstarieven ook aan particulieren aanbieden.’

    Efficiënt systeem

    De lagere kostprijs van de broker wordt onder andere veroorzaakt door 40 man personeel dat bij DEGIRO werkzaam is. ‘Bij Binck werken ongeveer 600 mensen en die moeten allemaal betaald worden. Wij hebben er 40 waarvan 20 tot 25 zich alleen maar bezig houden met de ICT en het systeem.’

    Ook de kosten voor de ontwikkeling van het systeem werken volgens Klok door op de lage tarieven. Zo heeft het ICT-team van DEGIRO een heel nieuw systeem ontwikkeld en daarbij vooral de aandelentransactie als uitgangspunt genomen. Bij DEGIRO is het bijvoorbeeld niet mogelijk om te werken met technische analyse-grafieken, of met uitgebreide fundamentele analysetools.

    Zonder al de extra analysemogelijkheden blijft een simpel systeem over dat vooral goed is in het uitvoeren van aandelenorders. Of dit nu de beurs in Mexico is of in Nederland, bij DEGIRO is veel mogelijk. Daarbij ligt de focus vooral op internetbeleggers. Telefonisch een order doorvoeren kan wel, maar tegen een forse meerprijs: ‘Onze specialiteit ligt bij de online brokerage en dat willen we graag zou houden’, aldus Klok.

    Beter spreiden

    Beleggers kunnen via DEGIRO ook een gespreide portefeuille samenstellen. Een belegger kan bijvoorbeeld met 100 euro de AEX-index aanschaffen. De order wordt dan uitgevoerd in aantallen met 4 cijfers achter de komma.

    Een belegger betaalt voor dergelijke transacties geen vaste kosten, maar wel extra basispunten. Een transactie van 25 euro kost hierdoor 0.25cent en een transactie van 1000 euro 3.25 euro. De basispunten voor de betreffende markt komen hier bij.

    Klok stelt dat beleggers zo heel gemakkelijk kunnen spreiden: ‘Goed spreiden kost veel geld en daarom doen beleggers dit ook te weinig. Door in fracties aandelen te kopen is dit probleem opgelost.’

    Ook overnight short gaan, trackers, opties, futures, turbo’s en andere hefboomproducten kunnen gewoon bij de broker worden verhandeld. Nagel: ‘Eigenlijk kunnen wij de particuliere klant alles bieden wat we ook aan de professional aanbieden.’

    Ook lagere prijzen voor Binck?

    Of Binck meegaat met de lagere prijzen is nog niet bekend. Een woordvoerder van de online broker stelt dat Binck als grootste online broker van Nederland continue wordt uitgedaagd door de markt. Woordvoerder van Binck geeft aan dat de partij altijd al een voorvechter is geweest van scherpe prijzen en vorig jaar met Binck Active opnieuw een slag heeft gemaakt.

    Daarnaast stelt de woordvoerder dat een goede broker meer is dan lage tarieven: ‘Wij hebben heel veel tijd gestoken in de ontwikkeling van het systeem en daarbij geluisterd naar de wensen van klanten. Daardoor bieden wij nu een heel gebruiksvriendelijk systeem aan en hebben bovendien een hele goede klantenservice. Ook een goede nieuwsvoorziening en analysetools op het platform bieden meerwaarde.'

    www.belegger.nl/nieuws/2639816/degiro...
  7. forum rang 6 effegenoeg 23 september 2013 17:14
    quote:

    moedertiny1223 schreef op 23 september 2013 13:49:

    Mn geld in een paraplu fonds, ik ben gekke henkie niet. Bij telefonische navraag blijken ze ook GEEN BANKVERGUNNING te hebben a la Binck. Ik hoop dat Binck zn tarieven naar beneden bijstelt. Ik blijf nog even ver weg van beurscowboys. Binck heeft zn waarde voor mij ruimschoots bewezen (zat voorheen bij ING). Iets met 'goedkoop' en 'duurkoop'.
    Dit riekt naar de Van der Molen opzet.
    Voor niks gaat in deze wereld enkel maar de zon op.
  8. egeltjemetstekel 23 september 2013 18:38
    ach ik weet ook wel dat mijn broker (abn amro) niet de goedkoopste is.
    maar ik ben tevreden over de kwaliteit van de service.

    dat de giro geen analyse tools bied zie ik als tekortkoming...
    maar dat is eenieder zn persoonlijke afweging natuurlijk

    maar binck heb ik wel in mijn porto dus ik ben benieuwd of
    en wat voor (re-)actie binck zal nemen/geven.
98 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 878,83 -0,39%
EUR/USD 1,0676 +0,06%
FTSE 100 8.146,85 +0,03%
Germany40^ 17.905,20 -1,18%
Gold spot 2.295,88 -1,71%
NY-Nasdaq Composite 15.657,82 -2,04%

Stijgers

Corbion
+2,70%
B&S Gr...
+1,20%
Ahold ...
+1,17%
ForFar...
+1,04%
OCI
+1,00%

Dalers

VIVORY...
-13,94%
EBUSCO...
-5,50%
ACOMO
-4,69%
Air Fr...
-4,29%
Arcadis
-3,88%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links