Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

RJT

709 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 ... 36 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 7 augustus 2013 22:36
    En het is ook vandaag erg slecht weer voor onze portefeuille. Flink verlies waarbij onze (voorbeurs) aankoop Majesco Entertainment (COOL)ondanks een plus van 12,90% toch voor een flink verlies zorgt...Een wijze les voor de volgende keer!

    Gluu gaat vrolijk verder waar het gisteren mee is begonnen: dalen en fors ook! Mijn collega heeft er gisteren al over geschreven, we houden op dit moment nog een gedeelte aan, misschien een dezer dagen onze positie heroverwegen.

    INVN zit nu op de koers wat eerst weerstand was en zal nu zijn steun moeten gaan bewijzen.

    Was het dan allemaal kommer en kwel? Nee, gelukkig nog 2 positieve uitschieters namelijk GSV Capital en Cleantech. Die deden het nog aardig.

    Maar snel vergeten deze vervelende dag, bah!

  2. [verwijderd] 8 augustus 2013 22:45
    BG Medicine (BGMD)kwam vandaag met 2de kwartaal cijfers en daar was men niet tevreden over...-18,84%. Procentueel onze kleinste positie maar deze daling tikt toch aan. Mijn collega zal nog wel een update geven van de cijfers, die weet daar alles van...

    Dean Foods was ook teleurstellend en die hebben we verkocht met een kleine 10% verlies

    GSV Capital Q2 cijfers werden wel positief ontvangen en beloond met een 8,80% stijging. Eens kijken of de $12 wordt doorbroken...

    Onze grootste stijger vandaag was IamGold met een plus van 16,55%. Dat komt door de goudprijs die aardig aan het oplopen is.

    Op dit moment hebben we 28 posities in portefeuille en ik denk dat we het daar voorlopig bij laten. Aangezien we alle 2 een baan hebben waar we uiteraard behoorlijk veel tijd mee kwijt zijn en ook een gezin hebben, merken we dat het gewoon moeilijk is om de portefeuille goed te beheren. Neemt niet weg dat we het hardstikke leuk vinden en we blijven ons best doen. Tot morgen!

  3. [verwijderd] 9 augustus 2013 09:06
    Een update:

    @Gerry, Alcoa (AA) is zeker een bedrijf met herstelpotentie. Hun vooruitzichten zullen beter worden als de wereldeconomie verbeterd. Het dividendrendement ligt wat aan de lage kant met 1,52%. Alcoa is natuurlijk een low-cost producent van aluminium, wat een vrij cyclische industrie is. Het aandeel noteert onder de boekwaarde van $11,93. Rond dat niveau ligt dan ook de quantitatieve fair value. De risico's zijn natuurlijk de volatiliteit in de aluminiumprijs en overcapaciteit in de sector.

    Dean Foods (DF) hebben we verkocht, omdat de vooruitzichten niet rooskleurig zijn. We hadden verwacht dat er een herstel zou optreden in KW3/4 maar dit blijft vooralsnog uit.

    BG Medicine (BGMD). Cijfers waren niet verkeerd, maar het is "traders" bal. De komende kwartalen zullen in het licht staan van het vermarkten van hun tests. Dit is een long-term holding waar we positief over zijn en die we wellicht nog iets zullen uitbreiden.

    Onze Majesco Entertainment (COOL) aankoop heeft te maken met het feit dat het aandeel zijn gaming activiteiten gaat uitbreiden naar online casino games, etc. Waar Zynga (ZNGA) nu de focus legt op hun social games (back to basic), stapt COOL in. Wij denken dat dit op middellange termijn positief gaat werken voor hun omzet, omdat men recurring revenues toevoegt. Een dezer dagen zou er zo maar een uptick richt de $1,20 kunnen plaatsvinden. Zeker als er weer positieve artikelen verschijnen over het bedrijf.

    IAMGOLD (IAG) heeft een nieuw energiecontract gesloten met Suriname, positief nieuws omdat dit hun miningkosten gaat drukken. Vandaar een leuke koerswinst gisteren.

    Met vriendelijke groet,

    De Analist
  4. [verwijderd] 9 augustus 2013 13:24
    @Enkje We verwachten dat de koffieprijs eind dit jaar weer aantrekt vandaar dat we Coffee Holding (JAVA) niet verkocht hebben. Ook het feit
    dat hun Don Manuel Colombian en groene koffie nu ook in China wordt gepromoot en verkocht vinden we positief.

    Tevens is het een aandeel dat forse koersstijgingen naar boven kan laten zien, zie koersgrafiek (augustus 2011 en maart 2012).

    Avanir (AVNR)is een zeer positief verhaal. Zeker gezien hun medicijn NUEDEXTA® veel potentie heeft op andere tereinen, zie pagina 14 Juni Presentatie.
    ir.avanir.com/phoenix.zhtml?c=61699&a...

    Tevens is men bezig hun salesteam uit te breiden en is men op zoek naar een distributiepartner in Europa. Mocht men die niet vinden dan gaat men zelf een salesteam opzetten.

    Avanir zal een core positie in onze portefeuille blijven.
  5. [verwijderd] 9 augustus 2013 22:51
    Vandaag een plus voor de portefeuille, vooral onze positie in Yongye Int. (+11,7%)deed het goed. Deze Chinese kunstmestfabrikant kwam met mooie tweedekwartaal cijfers en het going private bod van $6,60 zal naar alle waarschijnlijkheid worden verhoogd door de geïnteresseerde partijen.

    Galena Pharmaceuticals hebben we verkocht omdat we verwachten dat hij weer teruggaat naar de $1,80.

    We hebben ook voor een gedeelte winst genomen op onze positie NQ Mobile (NQ). Na de recente rally en een high over de $18 wordt er nu over een breed front winstgenomen en kijken we even aan de zijlijn toe wat er gaat gebeuren.

    We hebben nu een riante cashpositie van rond de 10% die we aanhouden voor het uitbreiden van bestaande posities of het toevoegen van nieuwe kandidaten. Volgende week horen jullie meer hierover.
  6. [verwijderd] 11 augustus 2013 22:50
    Kansen voor maandag:

    Uitbreiden Blackberry (BBRY)
    Canada (Canada Pension Plan->PE partner Silver Lake) staat open om Blackberry te ondersteunen om van de beurs te gaan. Waar rook is, is vuur!!! Een eventueel bod zal hoogstwaarschijnlijk $4-$5 hoger liggen dan de huidige beurskoers.

    Uitbreiden BG Medicine (BGMD)
    Overdreven reactie van beleggers biedt mooi instapmoment. Het bedrijf heeft biomarkers voor het voorspellen van hartkwalen. Het bedrijf bevindt zich momenteel in een overgangsfase van puur wetenschappelijk naar commercieel. Hun omzet is al stijgende maar beleggers hadden meer verwacht. Een salesgeoriënteerd bedrijf opzetten doe je niet in twee kwartalen, maar wellicht zien we het verkeerd!

    On Watch NQ Mobile (NQ)
    Bij verdere verzwakking wellicht winst nemen en afwachten tot nieuw koopsignaal. Het is een mooi groei bedrijf dat morgen nabeurs met cijfers komt, maar het heeft ook een hele schare short sellers. Deze groep probeert het bedrijf in een kwaad daglicht te plaatsen. Gelukkig heeft deze strategie de afgelopen weken niet geholpen.

    Cijfers IAMGOLD (IAG) maandag nabeurs
    Een van onze grootste posities, we zullen zien of ze nog verder gaan snijden in de kosten.
  7. [verwijderd] 12 augustus 2013 23:05
    Vanavond is het de beurt aan NQ Mobile en IamGold om hun cijfers nabeurs te presenteren. NQ is boven verwachting, after hours stond er net een mooie 6,10% plus op de borden. Morgen eens zien wat de koers gaat doen, onze analist zal de cijfers verder bespreken.

    IamGold wachten we nog op, nog geen nieuws. Wel een mooie stijging van 6,59%.

    Een ander aandeel dat het goed deed is BlackBerry(BBRY). Voor de geïnteresseerden:
    finance.yahoo.com/news/blackberry-wei...

    BG Medicine behoort weer tot de grote verliezer: -11,4% we hebben onze positie uitgebreid omdat we denken dat de koers te veel gedaald is, mede door de (grote) groep shorters die in het aandeel zitten.

    Vanochtend heb ik nog even met DeGiro gebeld om te vragen hoe het zit met het resultaat in Yongye (Yong). Deze lijkt nu gecorrigeerd in het klassement maar nog niet in onze portefeuille. Kan toch ongeveer een 0,75% schelen in ons resultaat. Morgen eens zien of het bijgewerkt is.
  8. [verwijderd] 13 augustus 2013 16:36
    Mooie cijfers gisteren van NQ Mobile (NQ), veel beter dan werd verwacht en er staat nog zoveel te gebeuren. Contract met Carlos Slim is Latijns-Amerika, hun game-unit, etc. etc.

    IAMGOLD (IAG) was in de prik, maar kostenbasis wordt drastisch verlaagd. Al met al ook een positief verhaal.

    Northern Tier Energy (NTI), ook beter dan verwachte cijfers.

    Avanir Pharmaceuticals (AVNR) een mooi samenwerkingsverband met Merck, dus we hebben vandaag positie verder uitgebreid.

    BG Medicine (BGMD): koop on hold, maar due diligence bezig en wellicht komen we binnenkort met researchrapportje op Seeking Alpha.
  9. [verwijderd] 13 augustus 2013 22:40
    Wat een vuurwerk in de portefeuille! Waar zullen we eens beginnen...
    NQ Mobile (NQ) sluit 24% hoger op $19,74 na uitstekende cijfers. Analisten komen komen nu met koersdoelen van $28 t/m $33. We hebben onze positie iets uitgebreid. Koers zit nu in "onbekend" gebied, steun vinden we rond de $18.

    BlackBerry (BBRY) sluit 1,39% hoger op $10,39 na intraday $12,18 te hebben gestaan. Zie artikel van gisteren. Moeilijk om nu een koersdoel te bepalen. Meer dan 125 miljoen aandelen verhandeld.

    Guanwei Recycling (GPRC) sluit 9,25% hoger op $1,89 na intraday $2,15 te hebben gestaan. Ook hier hebben we wat bijgekocht. Daar staat iets te gebeuren denken wij..;)

    En tussendoor kwam Sky People Fruit Juice (SPU) met cijfers door, die nog niet eens zo slecht waren maar die daalde met 15,70% tot een koers van $2,04 en zo ons feestje behoorlijk verpestte...

    Verder hebben we onze positie in KKR uitgebreid voor wat dividend rendement en uit GSV Capital hebben we de helft verkocht.

    Al met al intraday veel beweging in de portefeuille. Zo stonden we meer dan 2% in de plus en zo eindigen we bijna ongewijzigd....het kan gebeuren...

    @Gerry, het bijhouden van de portefeuille en de dagelijkse updates vragen een hoop tijd. De steun en weerstandsniveaus zullen we proberen 1x per week te bespreken.Eerlijk gezegd kan ik van sommige aandelen in onze portefeuille af en toe geen chocola maken door de grote koersuitslagen maar goed...ben ook geen professional..:)
  10. [verwijderd] 14 augustus 2013 13:38
    @Gerry, het bijhouden van de portefeuille en de dagelijkse updates vragen een hoop tijd. De steun en weerstandsniveaus zullen we proberen 1x per week te bespreken.Eerlijk gezegd kan ik van sommige aandelen in onze portefeuille af en toe geen chocola maken door de grote koersuitslagen maar goed...ben ook geen professional..:)

    RJT: ik bel al blij met jullie laatste bericht; de vermelding van de koersen maakt het voor mij (en ik denk voor een heleboel anderen) een stuk makkelijker te lezen, zonder nog eens de koersen te hoeven googlen. En 1 x per week vermelding van steun-en weerstandsniveaus vind ik prima.
    Bedankt voor jullie service !!! en uiteraard voor de vele tips.
709 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 ... 36 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 887,44 +0,99%
EUR/USD 1,0762 0,00%
FTSE 100 8.213,49 +0,51%
Germany40^ 18.017,10 +0,67%
Gold spot 2.301,75 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.156,33 +1,99%

Stijgers

VIVORY...
+7,18%
Flow T...
+4,87%
BESI
+4,11%
Brunel
+3,91%
UMG
+3,62%

Dalers

HEIJMA...
-5,17%
Aperam
-4,56%
AMG Cr...
-3,16%
Kendrion
-2,75%
CM.COM
-2,24%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links