Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Zorgpremie ongezonde mensen moet omhoog

1.076 Posts
Pagina: «« 1 ... 47 48 49 50 51 ... 54 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. gerrit 69 28 april 2013 15:28
    quote:

    voda schreef op 18 april 2013 19:51:

    'Zorgpremie kan met 15 euro omlaag'

    Door: redactie
    18-4-13 - 07:29 bron: ANP

    Omdat ziektekostenverzekeraars winsten boeken, kan de premie voor ziektekosten voor elke premiebetaler omlaag met maandelijks 15 euro. Dit stelt de belangenvereniging voor medici en paramedici VvAA donderdag in de Volkskrant.

    Verzekeraar CZ maakte dinsdag een winst van 518 miljoen euro bekend. Als de andere verzekeraars vergelijkbare resultaten hebben behaald, kan de winst van de sector uitkomen boven de 2 miljard euro. De verzekeraars profiteren van de prijsdaling van medicijnen en een 'scherpe inkoop' van zorg.

    In de Tweede Kamer zijn vrijwel alle partijen voorstander van een premieverlaging. Minister van Volksgezondheid Edith Schippers zegt zo'n premiedaling wel te verwachten, maar ze wil de verzekeraars niet daartoe verplichten.

    Lees ook
    Schippers: zorgpremie moet volgend jaar omlaag
    1 op 5 Nederlanders bezuinigt op zorgverzekering

    www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/articl...
    Alsnog 2 ab-tjes van mij, want die heb je wel verdient.
    Dit is echt een onderwerp waar iedereen even bij stil staat.

    Gerrit
  2. gerrit 69 28 april 2013 15:31
    quote:

    BEN curieus schreef op 18 april 2013 20:17:

    oliemaatschappijen maken ook miljarden winst. gaat de benzineprijs dan omlaag?

    private partijen streven naar een zo groot mogelijke winst. dat er winst gemaakt wordt betekent dus niet dat de prijzen omlaag moeten danwel gaan.
    Niet steeds afdwalen, want dat zie ik geregeld bij bovengenoemd forumlid!!
    De vraag die bij mij opkomt is, of onze zorg wel geprivatiseerd had moeten worden, want het zou toch allemaal goedkoper worden voor de burgers!!

    Gerrit
  3. gerrit 69 28 april 2013 15:55

    Zorgkosten.

    Uit het Brabants Dagblad - Lezersbrieven
    Geschreven door Henk van Grunsven - Rosmalen

    Na een handoperatie moest ik naar de ergotherapeut voor een spalk.
    Uit een kunststofplaat werd een model geknipt, welke om mijn hand werd gevormd.
    Dit geschiedde tijdens de eerste behandeling door dezelfde ergotherapeut.
    Er werd mij gevraagd of ik de spalk à 15 Euro in verband met eigen risico meteen wilde afrekenen.
    Aangezien ik mijn eigen risico elk jaar overschrijd vroeg ik de kosten van de spalk tezamen met de behandelingskosten te declareren bij mijn zorgverzekeraar.
    Uit het van de zorgverzekeraar ontvangen vergoedingsoverzicht blijkt nu dat de spalk plotseling 226,60 Euro kost.
    Ik heb de ergotherapeut hierover benaderd en zij kennen deze gang van zaken en ergeren zich hier ook aan.
    Indien hun cliënten niet zelf afrekenen worden de kosten via een ' tussenpersoon ' doorberekend.
    Het gevolg is dat hetzelfde hulpmiddel 15 keer zo duur wordt.
    Een telefoontje naar de zorgverzekeraar bracht mij geen helderheid, ook daar was men verbaasd over deze situatie, ik moest maar een klacht indienen.
    Als we het hebben over het in de hand houden van de zorgkosten, los van de winst die de zorgverzekeraars maken, zou er toch ook wat meer aandacht moeten zijn voor het onnodig opdrijven van de zorgkosten.

    Wat bovengenoemde briefschrijver vermeld is naar mijn mening nog maar het topje van de ijsberg.

    Mvrgr. van Gerrit
  4. gerrit 69 28 april 2013 16:00
    quote:

    BEN curieus schreef op 28 april 2013 15:43:

    als je goed leest snap je gelijk het antwoord.

    nee. privatisering maakt zorg niet goedkoper maar duurder. private partijen streven naar een zo groot mogelijke winst en niet naar een zo goedkoop mogelijke dienst.
    Dan zitten we op dezelfde golflengte en had ik je niet begrepen.
    Bedankt.

    Gerrit
  5. whammy 5 mei 2013 14:29
    De langdurige zorg in de AWBZ had goedkoper moeten worden door mensen die niet heel erg ziek zijn geen of minder hulp meer te geven. Patiënten zijn ingedeeld in klassen, van ZZP1 (dan heb je bijna niets) tot ZZP 10 (dan ben je terminaal). Hoe hoger je ZZP, des te meer zorg je krijgt. De lagere ZZP’s zouden veel minder hulp krijgen.
    Maar er voltrekt zich een drastische verschuiving van chronische patiënten met een ‘lichte’ indicatie naar een ‘zware’, blijkt uit onderzoek van de Volkskrant. Deskundigen vrezen dat artsen de toestand van patiënten ernstiger inschatten, zodat die in aanmerking blijven komen voor betaalde langdurige zorg.
    Ouderen, chronisch zieken en gehandicapten zijn in de afgelopen drie jaar veel vaker in aanmerking gekomen voor intensieve en dure zorg in een verzorgings- of verpleeghuis dan in de periode daarvoor.
    Hierdoor zijn de kosten van de wet waarin de langdurige zorg is geregeld, de AWBZ, explosief gestegen. Dat blijkt uit de cijfers van het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) en het College voor zorgverzekeringen (CVZ).
    Het aantal patiënten met een ‘geringe zorgbehoefte’ is fors gedaald in de periode 2009-2012, schrijft De Volkskrant.
    Wie is geclassificeerd voor ZZP 1 heeft weinig hulp nodig, iemand in categorie 10 veel. Sinds 1 januari 2013 hebben mensen die in categorie 1 of 2 vallen geen recht meer op een verblijf in een instelling.
    Maar hun aantal daalt en het aandeel van de zwaardere categorieën stijgt. Gevolg: de bezuiniging wordt niet gehaald


    Bron(nen): De Volkskrant
  6. [verwijderd] 5 mei 2013 21:14
    Mensen worden gewoon te lang in leven gehouden. Als je die ouwetjes ziet heb je niet de indruk dat ze er zelf nou gelukkig mee zijn. Niet zo gek ook als je maaltijden bestaan uit zakken medicijnen en je niet veel meer meer kunt dan zitten en afhankelijk zijn. ze willen alleen niet tegen hun kinderen zeggen dat ze geen zin meer hebben in zo`n bestaan. bang dat ze hun (klein)kinderen erg kwetsen. Bijkomend nadeel voor iedereen is dat je langer moet doorwerken door dit gedoe en de kans dat je nog echt kunt genieten van een pensioen alsmaar korter en kleiner wordt
  7. [verwijderd] 6 mei 2013 08:59
    Specialisten wijken uit naar buitenland


    Nederlandse artsen zoeken hun heil over de grens. Medisch specialisten trekken vooral naar Duitsland en de Antillen, huisartsen kiezen vaak voor het Franse platteland.
    De Nederlandse arbeidsmarkt voor medisch specialisten krimpt. Voor het eerst sinds decennia is er een overschot aan chirurgen, urologen, radiologen en cardiologen. Steeds vaker kiezen deze duur opgeleide artsen daarom voor het buitenland: zo trokken de afgelopen 5 jaar zeker 85 medici naar Duitsland en gingen er 50 naar de Antillen.


    Nou vraag ik me af: wat moeten ze op de Antillen met een toestroom van 50 medisch specialisten? Gaan de specialisten daar werken of vakantie vieren van het geld dat ze in Nederland hebben verdiend?
    Me dunkt dat hun 'werkloosheid' een schunnig luxeprobleem is.
  8. [verwijderd] 6 mei 2013 09:10
    quote:

    bowski schreef op 6 mei 2013 08:59:

    Specialisten wijken uit naar buitenland


    Nederlandse artsen zoeken hun heil over de grens. Medisch specialisten trekken vooral naar Duitsland en de Antillen, huisartsen kiezen vaak voor het Franse platteland.
    De Nederlandse arbeidsmarkt voor medisch specialisten krimpt. Voor het eerst sinds decennia is er een overschot aan chirurgen, urologen, radiologen en cardiologen. Steeds vaker kiezen deze duur opgeleide artsen daarom voor het buitenland: zo trokken de afgelopen 5 jaar zeker 85 medici naar Duitsland en gingen er 50 naar de Antillen.


    Nou vraag ik me af: wat moeten ze op de Antillen met een toestroom van 50 medisch specialisten? Gaan de specialisten daar werken of vakantie vieren van het geld dat ze in Nederland hebben verdiend?
    Me dunkt dat hun 'werkloosheid' een schunnig luxeprobleem is.
    Jaja.. hier onnodig straffeloos onnodig snijden en klooien met mensen tegen vorstelijke salarissen en nu rentenieren op zonovergoten eilandjes. Dat dergelijke functies door "idealisten" oftewel ambtenaren uitgeoefend dienen te worden snapt iedere boeren... met een greintje gezond verstand nog wel maar zelfs onder die categorie vallen onze volksvertegenwoordigers helaas niet. Denk trouwens niet dat ze in het buitenland het werk kunnen laten doen door stagiaires en dergelijke zoals hier tegenwoordig gebruikelijk is, maar daar komen degene die nog wel moeten vanzelf wel achter.
  9. forum rang 7 ffff 6 mei 2013 09:26
    Bowski,

    Beetje informatie hoe het ongeveer 25 jaar geleden was: Je stampte met een paar medici een medisch centrum op een Caraïbisch eiland uit de grond. De mensen die daar langskwamen werden in een week of twee weken volledig super onderzocht en kregen rapport mee en ...een vette rekening, volledig fiscaal aftrekbaar. Dat was althans de hele opzet en voor heel wat Aemerikaanse gegadigden klopte die opzet. Uiteraard was dat onderzoek te concentreren in enkele ochtenden en nagesperek een week later en de rest....een leuke vakantie voor de "patiënten", fiscaal gunstig. Zo was het ongeveer 25 tot 30 jaar geleden.... Dus werk zat....als je het maar goed aanpakt. Hier in Antwerpen komen de Arabieren ook op vrijdagavond aan voor onderzoek in cardiologisch Centrum voor uitgebreid onderzoek.....
    Werk genoeg voor wie wil werken.

    Peter
  10. flosz 6 mei 2013 10:40
    quote:

    blaaskaak schreef op 5 mei 2013 21:14:

    Mensen worden gewoon te lang in leven gehouden. Als je die ouwetjes ziet heb je niet de indruk dat ze er zelf nou gelukkig mee zijn. Niet zo gek ook als je maaltijden bestaan uit zakken medicijnen en je niet veel meer meer kunt dan zitten en afhankelijk zijn. ze willen alleen niet tegen hun kinderen zeggen dat ze geen zin meer hebben in zo`n bestaan. bang dat ze hun (klein)kinderen erg kwetsen. Bijkomend nadeel voor iedereen is dat je langer moet doorwerken door dit gedoe en de kans dat je nog echt kunt genieten van een pensioen alsmaar korter en kleiner wordt
    Drie maanden sociale dienstplicht(om o.a. sociaal verantwoordelijkheids- en inlevingsgevoel te activeren) in een verzorgings- e.o. verpleeghuis zal u goed doen imho.
    www.youtube.com/watch?v=ye6JssTdnvw
  11. [verwijderd] 6 mei 2013 11:16
    Och gossie. Degene die wel kunnen lezen en niet verzuipen in een overvloed aan sociale gevoelens of beter gezegd sociale uitingen, want meestal zijn dit soort figuren alleen sociaal als ze er aan verdienen,kunnen lezen dat ik het heb over ouwetjes die niet veel meer kunnen dat zitten. Ik heb het over mensen die nog nauwelijks besef hebben van hun omgeving en niet meer zelf hun tandenborstel kunnen vasthouden en dus zoals ik al zei eigenlijk alleen nog maar afhankelijk kunnen zijn. Dus overduidelijk niet de mensen die nog een heel publiek kunnen vermaken of andere uiterste tegenstellingen van het soort mensen die ik opnoem.
  12. gerrit 69 10 mei 2013 22:14


    Met onze zorgpremie word meer fraude gepleegd door instellingen en ziekenhuizen dan door onze ongezonde medemens gedeclareerd word.

    Ziekenhuizen frauderen met rekeningen.

    Ziekenhuizen declareren per patient mogelijk duizenden euro,s te veel.
    De Nederlandse Zorgautoriteit (Nza) onderzoekt de grootschalige fraude.
    Volgens de zorgwaakhond hebben ziekenhuizen peperdure rekeningen gestuurd voor behandelingen en opnames die nooit hebben plaats gevonden.

    Dat meldt RTL Nieuws vrijdagavond.
    In totaal heeft de NZa de afgelopen maanden ruim 200 meldingen gekregen over foute ziekenhuis-rekeningen.
    Per patient worden honderden tot duizenden euro,s te veel in rekening gebracht.
    "Dokters moeten zich aan regels houden, het gaat om zorggeld dat van ons is", aldus de zorgautoriteit.

    Ook zorgverzekeraars hebben inmiddels fraudezaken ontdekt of hebben die in onderzoek, blijkt uit interne bronnen van RTL Nieuws.
    Ook hier zou het gaan om de grotere vormen van fraude.
    Zie www.telegraaf.nl



    www.telegraaf.nl/binnenland/21554786/...

    Dit alles opent ons weer eens de ogen, dat onze zorg door diverse fraude zaken onnodig duur is geworden, wat weer tot uiting komt in de hoge zorgpremie die wij als iedere burger verplicht zijn te betalen.

    Mvrgr. van Gerrit

  13. [verwijderd] 10 mei 2013 23:14
    quote:

    Roemerd schreef op 10 mei 2013 22:19:

    Het was te verwachten Gerrit schandalig, vaak is het zo kleine stelen maar grote het meest.
    Ik weet zelf mede door dit forum dat er artsen zijn die zich contant en zwart laten betalen, is er nog trots op ook.

    zelden zeg ik dit , maar ik vind U eigenlijk een zeer gevaarlijk man, , ik vraag mijzelf af waarom U nog rondloopt in nederland , zeker nu noord korea ontvangt en de weg naar leipzig vrij is .Die kleine arts en zieke patient zijn er zonder U regelnevende partij uitgeraakt ter beider plezier , waar is Uw probleem ?

    U heeft er blijkbaar geen vertrouwen in dat mensen erzelf in slagen hun problemen op te lossen zonder U controledrang .
    Haat U soms mensen ? Moeten ze opgevoed worden in Uw politiek plan ?

    Wat stel je voor vijf antigriepbehandeling en 1 chemo en 1 dialyse bij geboorte , de rest op de zwarte markt .

    Verschiet je er dan van dat grote organisaties dergelijke behandelingen beginnen te hamsteren ?
1.076 Posts
Pagina: «« 1 ... 47 48 49 50 51 ... 54 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 909,62 +0,60%
EUR/USD 1,0771 -0,10%
FTSE 100 8.443,60 +0,74%
Germany40^ 18.793,40 +0,57%
Gold spot 2.364,36 +0,77%
NY-Nasdaq Composite 16.346,27 +0,27%

Stijgers

Accsys
+4,83%
Air Fr...
+2,95%
AMG Cr...
+2,90%
Euroco...
+2,53%
PostNL
+2,42%

Dalers

UMG
-2,60%
INPOST
-1,92%
VIVORY...
-1,48%
TKH
-1,16%
Wolter...
-1,08%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links