Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

2012 jaar van de DAX

1.863 Posts
Pagina: «« 1 ... 14 15 16 17 18 ... 94 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. atitlan 6 maart 2013 16:14
    2011 achter me wil laten??

    Ben er eerder heel erg trots op!

    Midden 2011 heb ik in de draad AEX of DAX allemaal (en voor het eerst op IEX) precies uitgelegd, waarom ik verwacht dat beider economien zich significant gaan ontkoppelen.

    Misschien begrijpt een uit-de-oude-doos-statistieken-verzamelaar niet dat koersen en indices wel eens een half jaar bij significante macro ontwikkelingen achter kunnen lopen, temeer daar het hier gaat om macrontwikkelingen die niemand voorzag.

    Midden 2011 gaf ik daarom ook al aan dat juist de afstort van de DAX (in korte tijd van 7500 naar 5000) fundamenteel volstrekt ongefundeerd was.
    We zien het nu.. DAX bijna 8000.
  2. forum rang 7 ffff 6 maart 2013 16:27
    ONN,

    Ik moest even glimlachen....want diezelfde DAX heeft daar toch een paar super-utility-bedrijven die half Europa van energie vorozien, namelijk RWE en E.On en die beide bedrijven zijn afgelopen twee jaar, na de grote ommezwaai van merkel om kernenergie eruit te gooien enorm gezakt. RWE kwam gisteren of eergisteren met een relatief zeer opbeurend verslag. Betaalt toch maar weer 2 Euro netto dividend en ziet het relatief rooskleurig in. Als die autobouwers gaan zakken, waar vooralsnog toch niet zoveel tekenen voor zijn, want zie alleen al Porsche vandaag...wat een cijfers... ach dan wordt het hoog tijd dat die vroegere goedehuisvaderaandelen RWE en E.On aan, eindelijk een herstel beginnen. Wat deze belegger betreft : het wordt tijd!

    Peter
  3. forum rang 7 ffff 6 maart 2013 16:38
    quote:

    alitan schreef op 6 maart 2013 16:23:

    aha... op 7500 was je bullish op DAX. en nu bijna 8000. wow. die suffe pensioenfondsen boekten in die 2 jaar een hoger rendement dan jouw supertip. en met echt geld.
    Jij blijft een speciale Ben!!!
    Die pensioenfondsen boekten een herstel omdat de vrijwel volledig afgewaardeerde obligaties die ze in portefeuille hadden, weer flink herstelden. Inderdaad: Het echte geld verdampte eerst voor vijftig, zelfs zoals in mijn geval voor meer dan zestig procent...om daarna weer volledig uit de as te herrijzen en nu vandaag weer 101 procent te noteren. Maar als je eerlijk bent: Eigenlijk ben je vanaf het begin maar 1 procent opgeschoten qua waarde van de obligatieportefeuille, alleen heb je wel al die jaren 8 procent rendement getrokken, waar de fiscus dan weer een kwart vanaf haalde en je dus 6 procent effectief had. Van dat laatste hebben die pensioenfondsen geen last. Maar uiteindelijk hebben die pensioenfondsen gewoon hun oude virtuele verlies weer ingelopen en dat was het dan.
    Mijn obligatieportefeuille had vorig jaar ook een rendement van meer dan ...80 procent, maarruh dat was wel gewoon herstel van oude verliezen.
  4. atitlan 6 maart 2013 16:47
    quote:

    ffff schreef op 6 maart 2013 16:38:

    [...]
    Maar als je eerlijk bent: Eigenlijk ben je vanaf het begin maar 1 procent opgeschoten qua waarde van de obligatieportefeuille, alleen heb je wel al die jaren 8 procent rendement getrokken, waar de fiscus dan weer een kwart vanaf haalde en je dus 6 procent effectief had.
    Peter, je weet inmiddels toch wel dat we met de kampioen der misleiding van doen hebben.
    Is vanmiddag al weer te pas en onpas gebleken.
  5. atitlan 6 maart 2013 16:58
    De DAX deed sinds begin vorig jaar +38%.

    Mijn speciale tips bij de start van dez draad (VW, BMW en Borussia Dortmund) deden het zelfs nog veel beter. Plus alle drie een mooi dividend natuurlijk.

    Maar ware statistieken laten Klaar Mee al een paar jaar door door het lint gaan en dan wordt geen middel om mij te diffameren geschuwd.
    Grijpt nu zelfs naar mijn alias.

    quote:

    atitlan schreef op 2 januari 2012 12:07:

    Binnen de DAX verwacht ik dan weer een sterke outperformance voor de autosector.
    De in 2010 (verder) sterk oplopende omzetten en winsten (i.h.b. bij BMW en Volkswagen) hebben vanwege recessieangst en europerikelen niettemin tot licht dalende koersen geleid en dito zijn in deze sector de waarderingen nu uitzonderlijk laag.
    Wanneer echter het besef doordringt dat er voor de autoindustrie nog veel meer groeijaren in het verschiet liggen zal dat dito ook in (veel) hogere taxaties en waarderingen tot uitdrukking moeten komen. Als geen andere markt is de autosector vanwege de ontwikkelingen in de emerging markten immers gemuteerd van een cyclische naar een groeimarkt.

    Hoewel ik al met al over heel veel Duitse bedrijven positief ben, verwacht ik in het bijzonder ook bij Borussia Dortmund een enorme inhaalslag. Niet alleen zijn daar opbrengsten en winsten (eigenlijk als bij geen ander Duits bedrijf) geexplodeerd, anderzijds ligt de waardering momenteel een factor 4 tot 12 lager dan van andere grote Europese voetbalclubs. Dit terwijl deze bovendien opereren in landen waar de economische vooruitzichten allesbehalve met die van Duitsland vergelijkbaar zijn.
  6. Joran van Heyningen 6 maart 2013 17:16
    [Modbreak IEX]: atitlan en ONN willen jullie stoppen met het constant van elkaar blijven uitlokken? Indien jullie niet normaal op elkaar kunnen reageren, kunnen jullie beter helemaal niet reageren op elkaar. Indien jullie op deze manier door blijven gaan, zullen jullie allebei geblokkeerd worden.]
  7. [verwijderd] 6 maart 2013 18:18
    quote:

    ffff schreef op 6 maart 2013 16:38:

    [...]
    Jij blijft een speciale Ben!!!
    Die pensioenfondsen boekten een herstel omdat de vrijwel volledig afgewaardeerde obligaties die ze in portefeuille hadden, weer flink herstelden. Inderdaad: Het echte geld verdampte eerst voor vijftig, zelfs zoals in mijn geval voor meer dan zestig procent...om daarna weer volledig uit de as te herrijzen en nu vandaag weer 101 procent te noteren.
    Hoe kom je aan deze (ongefundeerde) wijsheid Peter?

    PS:
    We hebben het hier over NLse pensioenfondsen dus geen sprookjes uit Belgie aub.
  8. forum rang 6 marique 6 maart 2013 19:11
    quote:

    ffff schreef op 6 maart 2013 15:05:

    1) Grosso modo ontlopen de 5 jaars gemiddelden Alle waar naar zijn geld is een bekend spreekwoordelkaar dus vrijwel niks en doen de Duitse bedrijven het net wat beter. Niet voor niets dat je de laatste twee maanden ineens artikelen over de Dutch discount ziet verschijnen, de commentaren daarop met name door de RABO-bank die dat nu juist een reden vindt om juist wel naar AEX-bedrijven te kijken.

    2) Ik blijf alleen maar ondervinden, al veel jaren en uiteraard ook weer recentelijk met die problemen bij Imtech, het afspringen van de overname van TNT en daaropvolgende koersduik, het plotse faillisement bij SNS terwijl ze een half jaar geleden nog tot de solide banken werd gerekend door de vetbetaalde overheidsinstanties die daarover moeten oordelen, dat er toch veel en zware onzekerheden blijven en daar zit je dan als belegger.
    Peter,
    1) "Alle waar naar zijn geld" is een bekend spreekwoord dat ook op gaat voor aandelen. In mijn eerdere posting heb ik de koers buiten beschouwing gelaten. Als ik die er wél bij betrek voor de top-10 krijg je het volgende:
    Dax 6,6 (recent) versus 6,6 (gem)
    AEX 6,5 (recent) versus 6,6 (gem)

    Een goed verstaander leest hieruit dat de top-10 DAX-aandelen en AEX-aandelen lt gezien even duur zijn en dat de AEX-aandelen op dit moment een verwaarloosbare fractie goedkoper zijn. Dat geklets over 'Dutch discount' is weer typisch analistengeleuter.

    2) Ik weet niet of dit soort incidenten ook in andere indexen zoals CAC en DAX voor komen. Kan best wel zijn dat het typisch Hollands is. We kloppen ons graag op de borst als 'handelsnatie' maar zijn niet te beroerd om de boel te belazeren. Past vermoedelijk wel bij een handelaarsmentaliteit.

1.863 Posts
Pagina: «« 1 ... 14 15 16 17 18 ... 94 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 887,44 +0,99%
EUR/USD 1,0762 +0,34%
FTSE 100 8.213,49 +0,51%
Germany40^ 18.017,10 +0,67%
Gold spot 2.301,75 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.156,33 +1,99%

Stijgers

VIVORY...
+7,18%
Flow T...
+4,87%
BESI
+4,11%
Brunel
+3,91%
UMG
+3,62%

Dalers

HEIJMA...
-5,17%
Aperam
-4,56%
AMG Cr...
-3,16%
Kendrion
-2,75%
CM.COM
-2,24%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links