Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Steeds meer rijken in goededoelenclub Buffett

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 benbelegger 23 februari 2013 17:20
    quote:

    gravertje schreef op 23 februari 2013 15:49:

    Wordt dit ons voorland bij een steeds grotere kloof tussen weinig rijken en vele armen ? Terwijl het landsbestuur zucht onder een steeds uitdijende schuldenlast gaat dit eliteclubje met hun miljarden strooien naar zaken die zij belangrijk vinden.
    Vaarwel democratie ?
    Wat heeft dit te maken met democratie?
    Is het tegenwoordig ook al verkeerd om GOED te doen?
    Regeringen willen de ontwikkelingshulp juist korten, dus daar moeten arme mensen het in ieder geval NIET van hebben. Rijke mensen zijn niet VERPLICHT om voor arme mensen te zorgen dus wees blij als ze het doen.
  2. [verwijderd] 23 februari 2013 19:29
    De mega-rijken en/of hun bedrijven weigeren belasting te betalen daardoor worden na, het uitpersen van het gewone volk, onze overheden dus onmachtig om de op hun weg liggende taken uit te voeren. Dat gaat van kwaad tot erger en op het laatst neemt een conglomeraat van superrijken de (wereld)macht over.
    Een verkeerde voorstelling van zaken? Ik hoop het.
    Een ding weet ik zeker, ik leef liever niet van bedeling.....
  3. z0n0p 24 februari 2013 10:41
    Dit zegt alles over falend openbaar bestuur en politici. Deze "rijken" horen tot het "volk". Het is nieuw geld. Vaak is hun achtergrond vergelijkbaar met die van u en mij. Alleen zij hebben op een gegeven moment een andere afslag genomen. In hun denken en nu dus doen, nemen ze afstand van de politieke elite, die inmiddels de weg kwijt is en geen oplossingen meer heeft voor de problemen waarvoor ze zich gesteld zien. Kan tunnelvisie zijn, maar kan ook doordat ze vastgelopen zijn in politieke en ideologische mantras. Juist door het democratische bestel hebben we die politieke elite in de positie gebracht waar ze hun incompetentie breeduit kunnen tonen. Net als het Davos-overleg en deze groep wordt duidelijk dat de huidige politieke mores ernstige scheuren aan het vertonen is. "Anderen" gaan de agenda bepalen. Nu aan u en mij om te beoordelen of dat ook onze agenda is. En ik denk dat die nieuwe agenda dichterbij die van mij ligt (los van de financiele cliff tussen de bankrekening van Bill en mij). Deze nieuwe club heeft geen schulden, alleen maar geld. Als zij de energie"kwestie" ter hand nemen en vervolgens daarmee schoon drinkwater voor iedereen bereikbaar weten te maken, dan is er echt verandering. Met drinkwater kun je weer gebieden vruchtbaar maken, en voedsel produceren, etc. Mogen de politici zich bezig houden met het ophalen van de afvalcontainers en het onderhouden van het openbaar groen. Is nu al moeilijk zat voor een heleboel.
  4. [verwijderd] 24 februari 2013 14:12
    Een goed beargumenteerde reactie die nog om een reactie vraagt. Want hoe zal dit verlopen als er super-rijke lieden gaan opstaan die twijfelachtige intenties hebben? Bijvoorbeeld: een eigen legertje
    of het isoleren van groepen mensen dan wel het zich toeeigenen van openbare voorzieningen ?
    Door het verder afzwakken en afhankelijk worden van de overheid zal er niet meer ingegrepen kunnen worden . Het particulier initiatief is tegen die tijd door de ontstane angstcultuur ook al om zeep gebracht.
    Mijns inziens toch een bitter voorland....
  5. [verwijderd] 24 februari 2013 17:36
    Ben ik de enige die er geen bal van gelooft dat de stinkend rijken van de wereld, die de grootste moeite doen om (legaal) belastingen te ontduiken, minder legaal ambtenaren omkopen, monopolies proberen op te zetten, en ga zo maar door, opeens spontaan gulle gevers zijn geworden?

    Er zal heus wel wat schuil gaan achter deze massale gulgevigheid lijkt me.
  6. forum rang 6 benbelegger 24 februari 2013 21:48
    quote:

    Arod74 schreef op 24 februari 2013 17:36:

    Er zal heus wel wat schuil gaan achter deze massale gulgevigheid lijkt me.
    Is het altijd nodig dit soort rijken te wantrouwen?
    Zij zijn, zoals zOnOp al vermelde, de rijken van "het volk". Zoals u en ik.
    En zij begrijpen, net als u en ik, dat het niet erg netjes is om alles voor jezelf te houden. Daar komt nog bij, dat als je 4 miljard hebt, je ook van 2 miljard nog wel redelijk kunt leven.
    Misschien hebben ze het verhaal uit de bijbel over de oppertollenaar Zacheüs wel gelezen. De tollenaars werden, om het zacht uit te drukken, behoorlijk gewantrouwd door de Joden. In dat verhaal gaat Jezus naar hem toe om bij hem te eten en direct zegt Zacheüs al tegen Jezus dat hij de helft van zijn bezittingen aan de armen zal geven en alles wat hij teveel heeft gevraagd viervoudig zal vergoeden. Jezus roemt hem daarom en zegt dat hij een kind van Abraham is. Want zo was het bedoeld: dat de kinderen van Abraham goed voor elkaar zouden zorgen en dat er niemand gebrek zou lijden.
    Duidelijk in dit verhaal is dan ook dat het niet alleen een kwestie van geloven is maar vooral van: DOEN. Eerlijk delen en rechtvaardig leven. Dat zouden de twee pijlers van de moderne mensheid moeten zijn. En als mensen dat werkelijk willen hoeven daar geen andere bedoelingen achter te zitten.
  7. forum rang 5 DurianCS 24 februari 2013 21:55
    quote:

    gravertje schreef op 23 februari 2013 15:49:

    Wordt dit ons voorland bij een steeds grotere kloof tussen weinig rijken en vele armen ? Terwijl het landsbestuur zucht onder een steeds uitdijende schuldenlast gaat dit eliteclubje met hun miljarden strooien naar zaken die zij belangrijk vinden.
    Vaarwel democratie ?
    Uh, democratie? Deze mensen geven hun eigen geld weg, en jij vindt dat iedereen moet mee bepalen waar ze dat geld aan uit gaan geven? Veel gekker moet het toch niet worden.
  8. [verwijderd] 24 februari 2013 22:14
    Tja Durian het is maar wat je als eigen geld beschouwt.In veel gevallen zal dat te weinig betaalde belasting zijn, dus in feite geld van ons allemaal.Ik denk dat je indertijd ook wel een fan van het Goede Heertje had kunnen zijn. Hij lichtte een heleboel brave burgers op en speelde met dat z.g eigen geld de gulle gever. Veel mensen bewonderden hem tot ze wakker geschud werden uit hun zoete droom.
    Wordt wakker Durian......

  9. [verwijderd] 27 februari 2013 19:49
    quote:

    benbelegger schreef op 24 februari 2013 21:48:

    [...]

    Is het altijd nodig dit soort rijken te wantrouwen?
    Zij zijn, zoals zOnOp al vermelde, de rijken van "het volk". Zoals u en ik.
    En zij begrijpen, net als u en ik, dat het niet erg netjes is om alles voor jezelf te houden. Daar komt nog bij, dat als je 4 miljard hebt, je ook van 2 miljard nog wel redelijk kunt leven. ...
    Zulke échte gulle gevers wachten niet tot een van hen opeens een liefdadigheidsfonds opzet om vervolgens massaal mee te doen. Iets klopt er gewoon niet in dit verhaal, het kan niet anders dan dat deze lui een bepaald eigen belang volgen. Je gaat nu eenmaal niet van de een op de andere dag over van zoveel mogelijk geld bij elkaar sprokkelen tot zoveel mogelijk weggeven, en als eentje dat doet OK, maar alle stinkend rijken tegelijk? Ik geloof er niets van!
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links