Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

KK DD maandag 7-1-2013 Ambtenaren, beleggers en de showbizz

40 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 7 januari 2013 11:48
    "“From the real economy standpoint, the new normal that Pimco forecast is pretty much playing out,”

    yep told ya so...:-)

    www.bloomberg.com/news/2013-01-07/no-...

    finance.yahoo.com/echarts?s=PTTRX+Int...

    (zet 'm op max)

    Zo laat de Q4 results maar komen,oh alle verwachtingen zijn laag dus kan het alleen maar meevallen,immers ivm die klit met glijmiddel waren de bestedingen laag en dus ook de results...verder modderen danmaar.

    Gr en succ€s,
    JJ
  2. forum rang 4 ONN 7 januari 2013 12:31
    quote:

    Realist. schreef op 6 januari 2013 11:37:

    Andere vernieuwende ideeën zijn aan het begin van dit beleggingsjaar hier uiteraard zeer welkom
    Als ik jou was zou ik het maar bij mijmeren en ideeen laten, is al onzeker genoeg voor je.

    Wel een ABje voor de inzet voor de dagdraad natuurlijk.
  3. forum rang 10 voda 7 januari 2013 17:25
    quote:

    ONN schreef op 7 januari 2013 15:37:

    Wat een saaie dag(draad) weer.

    Straksa, ken jij nog een leuke mop misschien ?
    er is post voor u

    Een man was zijn gazon aan het maaien toen hij zijn aantrekkelijke blonde buurvrouw buiten zag komen en in snel tempo naar haar brievenbus liep.
    Ze opende de bus, sloeg ze weer dicht en stormde terug naar binnen.
    Even later kwam ze terug buiten, ging weer naar de brievenbus, opende ze en sloeg ze brutaal dicht.
    Duidelijk boos liep ze terug naar binnen...
    Toen de man zich klaarmaakte om de kantjes te maaien kwam het blondje voor de derde keer buiten,
    liep weer naar haar bus, opende ze en sloeg ze nog harder dicht dan ervoor.
    "Is er iets mis?" vroeg de man verbaasd.
    "Zeer zeker is er iets mis.
    Mijn stomme computer blijft maar melden:
    ER IS POST VOOR U!!!"

  4. forum rang 10 voda 7 januari 2013 17:59
    AMSTERDAM VANDAAG: AEX slot -0,1%, 'met de groeten uit Basel'


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De AEX sloot maandag licht lager. Financiele waarden in Europa dikten maandag stevig aan nu de liquiditeitseisen onder het Basel III-akkoord zijn versoepeld, waarmee ING en Aegon de index steun boden.

    De AEX sloot 0,1% lager op 351,24 punten, bij een bandbreedte van nog geen twee punten. De Midkap won op het slot 0,4% op 548,18 punten. De ASX kreeg er 0,5% bij op 417,99 punten.

    Wall Street noteerde rond het slot van de handel in Amsterdam lager, waarbij de Dow Jones Industrial Average 0,4% lager noteerde.

    "De AEX sloot maandag per saldo lager en zonder de mededelingen uit Basel was de index nog iets meer kwijt geraakt. Nu boden ING en Aegon nog enige steun. 'Met de groeten uit Basel', zou ik bijna zeggen", aldus vermogensbeheerder Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer.

    Leo Montfrooij, vermogensbeheerder bij TE-Effecten, sluit zich daarbij aan. "Het was een voorzichtige dag, waarbij beleggers op het einde van de handelsdag zich weer lieten leiden door het handelsverloop op Wall Street, dat zich na een lagere opening licht herstelde. Beleggers kijken uit naar de outlook van bedrijven. Alcoa komt dinsdag nabeurs in New York met de cijfers. Tot die tijd zal de stemming afwachtend blijven."

    Montfrooij proeft in de markt vooral een gevoel de eerste stijging van het jaar al weer te hebben gemist. "Veel partijen waren vorige week nog afwezig, maar de index liep wel verder op. Je merkt dat beleggers zich nu afvragen of het nu nog een moment is om in stappen. Ik zie momenteel vrij veel terughoudendheid", aldus Montfrooij, die verder wijst op de discussie in de VS over het kredietplafond en de ombuigingen.

    Bender verwacht, zeker met het oog op de cijfers van Alcoa, dat deze terughoudendheid zich dinsdag voortzet. Belangrijke cijfers komen uit Duitsland met de fabrieksorders.

    Een opvallende stijger was Air France-KLM, dat maandag een reactie afgaf op Italiaanse mediaberichten over een overname van Alitalia, waarvan het Frans-Nederlandse bedrijf aangaf dat daar geen sprake van is. Veel partijen zijn negatief over Alitalia en een ontkenning van de zijde van Air Franc-KLM werd beleggers gewaardeerd met een slotrendement van 3,6%. Beide vermogensbeheerders zijn dinsdag nieuwsgierig naar de vervoerscijfers over december.

    Op grond van de versoepeling van de liquiditeitseisen sloot ING 2,6% hoger en Aegon 1,0%. Volgens Rabobank profiteren Nederlandse banken op twee manieren van de verminderde beperkingen: ten eerste profiteren Nederlandse banken net als andere banken van het feit dat zij hierdoor meer rendement kunnen behalen op hun liquiditeitsbuffer, omdat herverpakte hypotheken meer opleveren dan staatsobligaties. Daarnaast dalen de financieringskosten voor Nederlandse banken, die relatief veel financiering halen uit dit soort herverpakte hypotheken of RMBS. De nieuwe regels creeren wereldwijd meer vraag van banken naar zulke herverpakte hypotheken.

    Relevante obligatieveilingen vinden dinsdag plaats in Nederland, Griekenland, Belgie en voor het noodfonds ESM.

    Nederland wil EUR2,5 miljard tot EUR3,5 miljard ophalen met lening die in april 2016 afloopt met een coupon van 0%. Griekenland plaatst voor EUR750 miljoen aan vierweeks papier en voor EUR1,25 miljard aan zesentwintigweeks papier. Belgie komt met drie- en zesmaands papier naar de markt waar het land EUR2,8 miljard tot EUR3,3 miljard mee wil ophalen. Voor ESM staat een veiling geagendeerd van EUR2 miljard aan driemaands schulden.

    Air France-KLM publiceert dinsdag de vervoerscijfers over december op tafel.

    In Duitsland verschijnen dinsdag om 12.00 uur over november de fabrieksorders.

    Om 13.30 uur staat in de VS over december de Small Business Optimism Index, die het sentiment onder het Amerikaanse kleinbedrijf weergeeft, op de agenda. Er is vooralsnog geen verwachting beschikbaar. Over november kwam de index uit op 87,5. De NFIB staat voor National Federation of Independent Business, een organisatie die sinds 1943 de belangen van kleine ondernemingen in de VS behartigt.

    Om 21.00 uur wordt het Amerikaanse consumentenkrediet over november naar buiten gebracht. Hiervoor wordt een stijging met $10,3 miljard verwacht tegen een toename van $14,16 miljard in oktober.

    De voorzitter van de Federal Reserve van Richmond Jeffrey Lacker houdt om 21.00 uur een rede bij een jaarbijeenkomst van de zakelijke en industriele organisatie SC BIPEC in South Carolina.

    In de VS verschijnen woensdag twee aan consumentenbestedingen gerelateerde data:

    Om 13.45 uur verschijnen de cijfers van de International Council of Shopping Centers (ICSC), met de ontwikkeling van de vergelijkbare winkelverkopen in de afgelopen week, op week- en jaarbasis, exclusief restaurantbezoek en autoverkopen, voor de week die eindigde op 5 januari. In de voorgaande week stegen de verkopen op weekbasis met 0,6%. Op jaarbasis stegen deze met 2,7%.

    Om 14.55 uur volgt de Redbook-omzetindex, een andere retailindicator. Ook deze loopt tot en met 5 januari en geeft een vergelijking op maandbasis en op jaarbasis. In de week ervoor steeg de index op maandbasis met 0,1%. Op jaarbasis bedroeg de stijging 2,5%.

    De staatsobligaties sloten maandag hoger.

    De euro kost maandag rond 17.45 uur $1,3102 tegen $1,3044 rond 08.05 uur.


    Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; andre.sterk@dowjones.com; +31-20-571 5201
  5. Mintzkov 7 januari 2013 18:23
    Hoe dit dan te duiden ?

    Kledinginzameling melkkoe stad

    Goede doelen moeten steeds vaker gemeenten geld betalen om oude kleding in te mogen zamelen. Volgens de Volkskrant moeten organisaties tot 35 cent per ingezamelde kilo betalen. Het Leger des Heils betaalt door de heffing elk jaar zo'n 1 miljoen euro aan gemeenten.

    Dat is vervelend, zeggen de charitatieve instellingen, want dat geld kan dan niet aan het goede doel worden besteed. Gemeenten zoeken vanwege de bezuinigingen nieuwe inkomsten. Omdat de textielprijzen sterk zijn gestegen, zouden ze daar mogelijkheden zien, schrijft de krant.

    Sommige gemeenten laten de inzamelaars zelfs tegen elkaar opbieden. Volgens de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) brengen gemeenten hun eigen kosten terug met de opbrengst. Ook zijn er gemeenten die met het geld bijvoorbeeld de afvalstoffenheffing voor burgers verlagen. Ingezamelde kleding gaat vooral naar Afrika en Oost-Europa.


    (bron : www.waarmaarraar.nl/pages/re/77216/Kl... )

    En dan nog één uit de dagelijkse praktijk : bij ons voor de deur van kantoor zijn wel 60 parkeerplaatsen op rij. Maar er zijn er maar 5 waar je daadwerkelijk betaald kan parkeren, de rest is voor vergunninghouders.

    De betaalautomaat staat aan het einde van de plaatsen voor vergunninghouders en in kleine letters staat dat betaald parkeren alleen kan tussen de aangegeven pijlen. Iedere ochtend komt er 3 man van parkeerbedrijf langs en schrijven 85 euro per verkeerd geparkeerde auto uit. Dat men gewoon heeft betaald is geen excuus. 's Middags doet de ploeg nog een keer de ronde, zelfde score.

    Je zou het als Gemeente ook wat duidelijker aan kunnen geven, maar hé dat gaat inkomstenderving opleveren....

    grt MK

    NB wel een AB voor de opening
  6. [verwijderd] 7 januari 2013 19:00
    quote:

    Brievenbus schreef op 7 januari 2013 18:05:

    [...]

    Ben nog niet weg, en, ben een lulletje!
    Dacht nog even grof KPN bij te kunnen gaan kopen tussen de 3,50 en 3,60, nou, dat kwam dus niet.........
    Intraday heeft die toch onder de 3,60 genoteerd. Prettige vakantie in Sri lanka het is nu hoogseizoen daar toch, lekkere temperatuur, beter dan in Nederland.
  7. forum rang 10 voda 7 januari 2013 19:38
    Op speciaal verzoek:

    EUROPA VANDAAG: beurzen sluiten in het rood door winstnemingen


    AMSTERDAM (Dow Jones)-De Europese aandelenmarkten zijn maandag in het rood gesloten. Beleggers namen hun winsten nadat het jaar aanving met sterke koersstijgingen. Banken waren aan de winnende hand nadat toezichthouders de liquiditeitseisen onder het Basel III-akkoord versoepelden.

    De EuroStoxx 50 sloot maandag 0,5% lager op 2.695,56. De DAX-30 daalde 0,6% tot 7.732,66, de CAC-40 sloot 0,7% lager op 3.704,64 en de FTSE-100 verloor 0,4% naar 6.064,58.

    Na de rally vorige week in reactie op de fiscal cliff-deal in de VS was maandag sprake van een vrijwel nieuwsloze handelsdag op macro-economisch vlak, waarbij beleggers hun winsten namen. De markt kijkt qua macro-publicaties met name uit naar de publicatie van het ECB-rentebesluit donderdag, waarbij wordt uitgekeken naar signalen dat de centrale bank mogelijk zijn monetaire beleid zal versoepelen.

    Keith Bowman, effecten analist bij Hargreaves Lansdow, verwijst als oorzaak voor de winstnemingen onder andere naar de begrotingsonderhandelingen in de Verenigde Staten, die nog steeds worden geevalueerd door beleggers. "Maar in de nabije toekomst zal deze kwestie de markten niet onder druk zetten".

    Beleggers zullen zich in zijn visie meer gaan richten op het naderende cijferseizoen in de VS, dat officieel van start gaat als Alcoa dinsdag zijn vierdekwartaalresultaten publiceert.

    "De omzetcijfers [van Amerikaanse concerns] zullen een bredere perceptie verschaffen van het vertrouwen onder consumenten en producenten en zal dus nauwlettend in de gaten worden gehouden", aldus Bowman.

    Op bedrijfsvlak stegen Europese financials op het nieuws dat de implementatie van strenge kapitaalvereisten versoepeld en met vier jaar uitgesteld is. Aandelen Banca Monte dei Paschi di Siena wonnen 6,9% in Milaan, terwijl Credit Agricole 3,5% steeg in Parijs en Commerzbank 4,6% toevoegde in Frankfurt. Op grond van de versoepeling van de liquiditeitseisen onder Basel-III sloten Societe Generale en BNP Paribas respectievelijk 2,7% en 1,9% hoger. Deutsche Bank volgde zijn Europese concurrenten en won 2,7%.

    Oliefondsen stonden onder druk, waarbij BP 1,1% moest afstaan en Shell 0,5% lager sloot in Londen.

    In Frankfurt sloten RWE en E.On respectievelijk 3,0% en 2,2% lager, nadat Deutsche Bank zijn advies voor de twee nutsbedrijven verlaagde naar sell van hold.

    Op macro-economisch vlak werd maandag gedurende de eerste helft van de handelsdag in Europa slechts bekend dat de producentenprijzen in de eurozone in november op maandbasis harder dan verwacht zijn gedaald en op jaarbasis minder hard dan verwacht zijn gestegen. Op maandbasis daalden de producentenprijzen met 0,2%, waar gerekend werd op een daling met 0,1% en op jaarbasis was sprake van een stijging met 2,1%, waar economen rekenden op een stijging met 2,3%.

    Dinsdag verschijnen op macro-economisch vlak om 12.00 uur de fabrieksorders over november in Duitsland.

    De euro heeft de eerdere verliezen tijdens de Europese handelsuren weggewerkt en noteert bij het slot van de Europese aandelenmarkten ten opzichte van de dollar op $1,3102, tegenover $1,3041 voor de opening omstreeks 08.50 uur. Rond 13.00 uur noteerde de euro ten opzichte van de dollar op $1,3039.

    Bij het slot van de Europese beurzen noteert Wall Street eveneens lager, waarbij de Dow Jones Industrial Average 0,4% lager noteert.


    - Door Ellen Proper; Dow Jones Newswires; +31 20 571 52 00; ellen.proper@dowjones.com


  8. Duco Douwstra 10 januari 2013 21:06
    PAS OP PAS OP .Ik wil even waarschuwen voor www.investment-club.nl Jan Spijkerman en alle andere namen die ze gebruiken. Het zijn oplichters 100% geld terug als de proef periode niet naar verwachting is. Ze geven helemaal geen of zeer slechte adviezen. Maar je geld krijg je dus nooit terug.
  9. forum rang 7 rene l 10 januari 2013 21:43
    quote:

    Duco Douwstra schreef op 10 januari 2013 21:06:

    PAS OP PAS OP .Ik wil even waarschuwen voor www.investment-club.nl Jan Spijkerman en alle andere namen die ze gebruiken.


    Voor dit soort charlatans kan nooit vaak genoeg gewaarschuwd worden.
    De site voor de grap eens bekeken, ze vertoeven blijkbaar op Curacao.
    Site heeft een hoog gehalte Jack Hoogland/Mychinastocks.

    Geloof dit soort gasten en hun fictieve rendementen nooit!

40 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 887,44 +0,99%
EUR/USD 1,0762 +0,34%
FTSE 100 8.213,49 +0,51%
Germany40^ 18.017,10 +0,67%
Gold spot 2.301,75 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.156,33 +1,99%

Stijgers

VIVORY...
+7,18%
Flow T...
+4,87%
BESI
+4,11%
Brunel
+3,91%
UMG
+3,62%

Dalers

HEIJMA...
-5,17%
Aperam
-4,56%
AMG Cr...
-3,16%
Kendrion
-2,75%
CM.COM
-2,24%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links