Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

KK DD Vrijdag 7-12-12 Beleggen is oorlog

52 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 6 december 2012 21:44
    Vroeger werd ‘dagopeners’ wel eens verzocht hun bijdrage pas op z’n vroegst om 22.00 uur te plaatsen, zodat er geen twijfel kon ontstaan op welke plaats de vaak heftige discussie die avond zou doorlopen. Kunt u zich die tijd nog herinneren?

    Heb ik een oordeel over het voetbalaandeel “Borussia Dortmund”? Jazeker, voetbal interesseert me niet zoveel, ik weet er te weinig van en zal daarom nooit een aandeel kopen in deze club of welke andere dan ook. Toch ben ik inmiddels meer bekend met deze club dan ik een jaartje geleden nog voor mogelijk had gehouden. Toeschouwersaantallen, reclame-inkomsten, transferbeleid en weet ik al wat niet, het is voor mij allemaal een stuk duidelijk geworden. Overigens nog niet in hoeverre het voorgaande in combinatie veel invloed heeft op de koers van het aandeel . Wordt er toch vooral aan sportief succes de voorkeur wordt gegeven boven het tevreden stellen van de aandeelhouders middels een gezond financieel beleid, of niet?. Maar eigenlijk ben ik dan ook niet op zoek naar een antwoord op die vraag, voor zover die ooit beantwoord kan worden. Fora zijn dus wel een succes als daarmee een poging wordt gedaan om het kennispeil van de gebruikers te verhogen. Dat geldt overigens ook voor bijvoorbeeld triviant, want niemand weet immers wanneer die triviale kennis nog eens van nut kan zijn. De laatste vraag in een miljoenenquiz zal tenslotte maar over voetballen gaan, terwijl je de kennis daarvan als deelnemer niet voldoende is opgeschroefd.

    Nu kan ik in alle eerlijkheid niet beweren dat die belangstelling alleen was gebaseerd op een oprechte interesse en de behoefte om meer te weten te komen over dit betreffende aandeel, laat staan het edele voetbalspel. Behalve de kwaliteit van de bijdragen over een onderwerp zijn het immers vaak de onderlinge reacties en de wisselwerking tussen deelnemers op een forum, die voor het vermaak moeten zorgen. En wat betreft dat bedoelde draadje kan niemand beweren dat men met z’n allen niet zijn uiterste best heeft gedaan om daar eerst belangstelling te kweken en die daarna vast te blijven houden. Die Romeinen hadden het destijds nog niet zo slecht gezien, flink op elkaar laten inhakken, het nodige( virtuele) bloed laten stromen en de arena raakt al snel vol. De toeschouwers, die zelf meestal liever lui dan moe zijn, gaan met een tevreden gevoel naar huis, zeker als hun favoriet het die dag goed heeft gedaan, belust op meer op korte termijn. Maar soms lijkt de keizer de lol te willen bederven door weer eens te wijzen op de spelregels en fair play. Dan worden er weer een aantal gladiatoren verbannen naar andere oorden, verbeten om nadien terug te komen, dan wel om het zwaard dan maar definitief in de wilgen te gaan hangen. De secondanten pruttelen nog een beetje na en vervolgens gaan de toeschouwers weer op zoek naar een nieuw spektakel. En heel soms bedenkt de keizer zich dan weer.

    Geen commentaar hier op specifieke forumleden en geen compliment of verwijt voor de moderatie daar, alles is in het betreffende draadje al wel gezegd. Complottheorieën over bijbedoelingen van IEX met dit of andere draadjes lijken mij ook wat vergezocht. Het forum is tenslotte met name een poging om wat meer kijkers hier te trekken uit commerciële overwegingen, niet meer en niet minder. En betaalde stalkers en uitlokkers ? Ook dat lijkt me niet erg efficiënt, er zijn immers hier en elders genoeg deelnemers die die rol graag op zich nemen zonder meer betaling dan de genoegdoening die ze daar schijnbaar aan kunnen ontlenen. Meelopers, die iets voorzichtiger zijn in hun bewoordingen zijn er nog veel meer. Toch leeft een forum dankzij de wat originelere bijdragers, zij die wat te vertellen hebben en daar ook nog de nodige moeite voor willen doen ( zouden die eigenlijk niet moeten worden betaald ;-)). Natuurlijk hopen ze ook op reacties, bijval en complimenten zijn uiteraard altijd welkom, maar een discussie kan pas op gang komen als er ook wat tegengas zal worden gegeven, maak vaak loopt dat wat moeizaam . Dus dan is er zelfs ook een rol weggelegd voor hen die zich hier voornamelijk schijnen op te houden om andere deelnemers te kleineren en aan te vallen dan wel om bij iedere gelegenheid hun politieke gal te spuwen met hetzelfde doel. In ieder geval verlevendigt dat de discussie en verhoogt het de interesse van deelnemers en lezers. De arena is immers populairder dan de universiteit.

    Toch zal een forum er niet beter op worden als de ‘tegenpartij’ de meerderheid lijkt te verwerven. Te weinig prooi maakt de jacht saai en dan verhongeren de jagers ook al snel. Een aantal potentiële deelnemers zal wellicht wel gniffelen over een uit de hand gelopen discussie, maar allicht weinig zin hebben om zelf het doelwit te worden van venijnige oneliners of meer. Daarbij komt nog dat er onvermijdelijk slachtoffers vallen als het uit de hand gaat lopen, de spoeling wordt dan wel erg dun. Het lijkt mij geen enkele zin te hebben om een oproep te doen aan de ‘beroepscriticasters’ hier om wat te dimmen, ieder zijn vak tenslotte en ga het maar eens heel anders doen op je ouwe dag. Dus dan maar aan de anderen: als je jezelf niet al te serieus neemt, is het veel eenvoudiger om de ‘kritische volgers’ nog minder serieus te nemen. Niet iedere reactie behoeft gewetensvol te worden beantwoord, probeer ook eens een beetje humor of spot en zelfs af en toe negeren, is mogelijk. Ook dan blijft er wel een forum over en misschien zelfs een beter exemplaar. Het voorgaande komt trouwens niet uit het gevoel van ‘holier than thoú’. Mijn eigen fouten op dit gebied in het verleden ( en de toekomst) zullen hier wellicht ook voor de eeuwigheid zijn vastgelegd, mits die niet, soms tot opluchting, zijn weg gemodereerd

    Genoeg over het dagelijkse gedoe hier, de oudejaarsrally lijkt te hebben ingezet. Buiten sneeuw en binnen kunnen we ons koesteren aan groene beurskoersen. Wellicht krijgen we, als de wereld niet vergaat op 21 december, toch nog een mooie kerst. Veel betere onderwerpen om over te discussiëren.
    Alvast fijne feestdagen gewenst.

    De agenda voor morgen

    CBS (NL) - Industriële Productie Nederland okt. 2012
    Dow Chemical Company - Laatste handelsdag, Dow Chemical (US2605431038), Euronext Paris
    Dow Chemical Company - Laatste handelsdag, Dow Chemical Certificate (BE0004594355), Euronext Brussels
    Duitsland - Loonkosten Duitsland Q3 2012
    Nationale bank van België (BE) - Werkloosheid België
    07:00 Boeing Company - Betaalbaarstelling dividend (Amsterdam)
    07:00 Pfizer Inc. - Betaalbaarstelling dividend
    07:00 Wal-Mart Stores, Inc. - Vaststelling dividend (New York)
    08:45 Frankrijk - Handelsbalans - oktober
    11:00 Europese Unie - Betalingsbalans per kwartaal - Q3/2012 - 1e publicatie
    14:30 Verenigde Staten - Werkgelegenheid Verenigde Staten
    15:55 Verenigde Staten - Consumentenvertrouwen Verenigde Staten Michigan consumer sentiment index (MoM)(voorlopig)
  2. [verwijderd] 6 december 2012 22:52
    Vooruit dan maar, ook een ABtje al was het voor de moeite ;-)

    Ik heb niks met die borussen uit gladbeck!

    Ik hoop alleen dat Obama en consorten morgen de WW Sandy cijfertjes lekkerrr nog omhoog manipuleren, opdat de Shorters het morgen in hun witte jockey doen lopen, zodat de zgn. Shorterslist meteen afgevoerd kunnen worden :-)!!!

    AEX Rally naar 345!

    Ciao!

  3. [verwijderd] 7 december 2012 11:17
    quote:

    roy schreef op 7 december 2012 11:10:

    mijn gevoel zegt dat we nu wel dicht tegen een top aanzitten, de laatste stuiptrekkingen om de boel hoger te zetten zijn aan de gang
    Eerst nog wat up i.v.m. fiscal cliff,daarna gaat men goed nieuws ver moeten gaan zoeken.2013 veel bagger !
  4. Brievenbus 7 december 2012 12:18
    quote:

    roy schreef op 7 december 2012 11:10:

    mijn gevoel zegt dat we nu wel dicht tegen een top aanzitten, de laatste stuiptrekkingen om de boel hoger te zetten zijn aan de gang
    Da's toch wel onvervalste shorterstaal hoor Roy, wil je er misschien over praten? :-)

    Maar, ik ben met je eens, de Flippen en Ageas gaan te hard...:-)
  5. [verwijderd] 7 december 2012 13:37
    quote:

    Brievenbus schreef op 7 december 2012 12:18:

    [...]

    Da's toch wel onvervalste shorterstaal hoor Roy, wil je er misschien over praten? :-)

    Maar, ik ben met je eens, de Flippen en Ageas gaan te hard...:-)
    Ha BB, ik wil er best wel even over praten hoor, maar denk dat mijn gevoel me deze keer niet in de steek laat.
52 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 889,78 +0,26%
EUR/USD 1,0765 +0,01%
FTSE 100 8.213,49 0,00%
Germany40^ 18.036,90 +0,20%
Gold spot 2.322,56 +0,90%
NY-Nasdaq Composite 16.156,33 +1,99%

Stijgers

VIVORY...
+2,50%
Accsys
+2,26%
Aperam
+2,08%
SBM Of...
+1,65%
NSI
+1,45%

Dalers

PostNL
-3,54%
Kendrion
-1,57%
Flow T...
-1,57%
HEIJMA...
-1,33%
FASTNED
-1,28%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links