Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

UPS heeft financiering rond voor overname TNT Express

85 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. ws belgie 22 augustus 2012 08:32
    AMSTERDAM (AFN) - UPS verlengt de aanmeldingstermijn voor zijn bod op TNT Express tot 9 november. Dat maakte de Amerikaanse pakketbezorger woensdag bekend.
    Oorspronkelijk liep de aanmeldingstermijn voor het bod van 9,50 euro per aandeel op 31 augustus af. Voor die datum kan echter niet aan alle voorwaarden voor de afronding worden voldaan, aldus UPS. Dat komt mede omdat de Europese Commissie langer de tijd neemt voor het onderzoek naar de gevolgen van de overname voor de concurrentie op de Europese markt.
    UPS en TNT Express rekenen erop dat de transactie in het vierde kwartaal van dit jaar kan worden afgerond.
  2. [verwijderd] 23 augustus 2012 13:09
    Onderzoek TNT en UPS gaat verder

    Yteke de Jong
    donderdag 23 augustus 2012, 12:51
    update: donderdag 23 augustus 2012, 12:55


    TNT Express
    Reuters
    De Europese Commissie hervat het onderzoek naar de overname van TNT Express uit Hoofddorp door UPS.

    Bedrijfsinformatie
    Ruim twee weken gelden schortte de Europese Commissie (EC) het onderzoek naar de marktmacht van de twee pakketbezorgers tijdelijk op, omdat de twee partijen nog informatie moesten aanleveren.
    Op uiterlijk 20 december zal de Commissie met een oordeel over de fusie naar buiten komen, een vertraging van ruim een week op de oorspronkelijke datum.
    Eind van het jaar
    Daardoor is de kans groot dat de miljardenovername dit jaar toch rond komt. Dat leek door de vertraging door de pauze in het onderzoek een probleem te worden. UPS wil € 5,2 mrd neertellen voor TNT Express. Gisteren verklaarden UPS en TNT Express nog dat ze verwachten de overname in het vierde kwartaal af te kunnen ronden.
    Concurrentieproblemen
    In juli zei eurocommissaris Joaquín Almunía dat er in ‘veel’ landen concurrentieproblemen ontstaan door de overname. Daarom moet er de komende maanden fors onderhandeld worden tussen UPS en de EC over de offers die UPS moet brengen om goedkeuring te krijgen. Analisten houden rekening met het feit dat er nog onderdelen van het netwerk weer verkocht moeten worden. Daarnaast moet TNT Express ook nog haar luchttak verkopen aan een Europese partij.

    ==
    Er gaan geruchten dat Post.NL delen van de pakjes bezorging van TNT zou willen overnemen als dit bij het EU onderzoek tot problemen zou kunnen leiden.
    Het zijn niet meer dan geruchten..
  3. pardon 23 augustus 2012 15:16
    Brussel hervat onderzoek UPS en TNT Express

    Gepubliceerd: Thursday 23 August 2012 14:53

    BRUSSEL (AFN) - Brussel heeft het onderzoek naar de geplande overname van pakketbezorger TNT Express in Hoofddorp door het Amerikaanse UPS hervat. De Europese Commissie schortte het onderzoek eerder in augustus op in afwachting van aanvullende informatie van beide ondernemingen.

    De commissie wil nu uiterlijk 20 december een oordeel vellen over de overname, bevestigde een woordvoerder van Europees commissaris Joaquin Almunia (Concurrentie) donderdag. Brussel begon in juni een onderzoek naar de gevolgen van de fusie voor de markt. UPS wil TNT voor 5,2 miljard euro overnemen.
  4. forum rang 10 voda 5 september 2012 17:49
    UPS verlengt bod op TNT Express tot 9 november


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Het Amerikaanse United Parcel Service Inc (UPS) en TNT Express (TNTE.AE) bevestigen woensdag dat het bod van het Amerikaanse bedrijf op TNT is verlengd tot 9 november en dat de periode van het onderzoek van de Europese Commissie met tien dagen is verlengd.

    Dientengevolge wordt de afronding van de transactie begin 2013 verwacht, in plaats van in het vierde kwartaal van 2012.

    Reeds 22 augustus meldden de twee concerns dat UPS het bod zou verlengen, omdat het erop rekende voor het einde van de oorspronkelijke deadline op 31 augustus geen goedkeuring van de mededingingsautoriteit van de Europese Commissie (EC) te ontvangen.

    De EC kondigde in juli aan een uitgebreid onderzoek naar de voorgenomen combinatie in te stellen. UPS en TNT hadden aanvankelijk verwacht groen licht te krijgen na een eerste fase onderzoek van ongeveer een maand.

    In maart stemde TNT in met het bod van UPS, dat de pakketbezorger uit Hoofddorp op EUR5,16 miljard waardeert.


    Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@dowjones.com
  5. [verwijderd] 6 september 2012 08:20
    UPS and TNT Express also confirmed today they mutually consented to a request from the European Commission to extend the review period for another 10 working days to enable the Commission to fully review additional information related to the transaction. As a result of this extension, UPS and TNT Express now anticipate completion of the Offer and close of the transaction in early 2013. If and when the currently extended Offer Period lapses without the condition on competition clearance having been fulfilled, an exemption will be requested from the Netherlands Authority for the Financial Markets (AFM) to extend the Offer period again.
  6. [verwijderd] 6 september 2012 09:24
    Ja, voor mij komt dit raar over.
    Een paar weken geleden het onderzoek stopzetten omdat UPS en TNT de gegevens niet op tijd aanleverde, en nu weer 10 werkdagen uistel.
    Dat is best wel knap dat je begin september al weet dat je eind december 10 dagen meer nodig hebt voor je onderzoek.
    Maar ja Gods wegen zijn ondoorgrondelijk, zo natuurlijk ook die van zijn plaatsvervangers hier op aarde: de Eurocommissarissen.
    Zonder gekheid, Ik heb de herhaalde mededelingen van Anthony Burgmans van TNT dat hij zeker wist en er van overtuigd was dat de deal zou doorgaan nooit zo vertrouwd.
    De bekendmaking was in februari, men wachtte met de aanmelding bij de EC tot in mei omdat men in het vooroverleg alles zou regelen.
    Mooi niet dus.
    Ik denk dat de rancune over het dwarszitten van UPS in het verleden en de uiteindelijke pijn in de portemonnee aan Duitse kant over hun mislukte Amerikaanse avontuur hier wel degelijk een rol spelen.
    En wie was het ook alweer die de fusie tussen NYSE Euronext en Deutsche Börse tegenhield?
    Heb je de aangemelde aandelen trouwens nog teruggetrokken?
    Mijn positie in TNT heb ik verder verkleind, hij was ook veel te groot geworden en ik heb weinig zin om bij een afketsen van de deal mijn hele jaarwinst te zien verdwijnen.
  7. [verwijderd] 11 september 2012 17:55
    Vorige week de TNT's die bij Binck stonden verkocht, en de aanverwante optieposities gesloten.
    IB heeft net bericht dat ze de aangeboden stukken wel terug kunnen trekken, maar dat er "toch niet in gehandeld kan worden". WTF?! Tikje bizar, want er is nog geen geld van handen gewisseld dus er is ook nog niets ge-de-list.
  8. Mojo 21 september 2012 20:34

    Almunia hint op bezwaren TNT-UPS

    Eurocommissaris Joaquin Almunia van mededinging heeft vandaag in Brussel gezegd dat de Europese Commissie bezwaren tegen de overname van TNT bij UPS zal neerleggen.

    Onderzoek TNT en UPS gaat verder

    De miljardenovername van TNT Express uit Hoofddorp door UPS sleept al maanden door het diepgaande onderzoek dat de Europese Commissie doet naar de mededingingsgevolgen. UPS wil TNT overnemen voor € 5,1 mrd.

    In een overnametraject worden bezwaren soms wel, en soms ook niet gecommuniceerd met de koper. Maar dat Almunia er deze week al twee maal eerder over de bezwaren gesproken heeft, maakt aannemelijk dat de EC de bezwaren openbaar gaat maken.

    Op dit moment is nog niet duidelijk waar de pijnpunten bij de overname zitten, al zei Almunia in juli al dat er in 'veel' landen een concurrentieprobleem zal zijn. Dat is een indicatie dat UPS een aantal offers moet brengen om de vereiste toestemming te krijgen. Een gedeelte van het netwerk of bepaalde activiteiten moeten dan weer aan een andere partij verkocht worden.

    Het onderzoek van de EC is al een paar keer verdaagd en uitgesteld. De huidige, uiterste deadline voor de goedkeuring staat op 15 januari. Bij de aankondiging van de overname hield UPS met een goedkeuring in de afgelopen zomer.

    Bron: FD

  9. forum rang 10 voda 21 september 2012 22:15
    S&P verlaagt kredietwaardigheid UPS, oa vanwege overname TNT


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Standard & Poor's Ratings Services verlaagt de kredietwaardigheid van United Parcel Service Inc. (UPS) met e e n stap, vanwege de toegenomen blootstelling van het concern aan zogenaamde collectieve pensioenregelingen en vanwege het effect van de overname van TNT Express nv (TNTE.AE, TNTEY) ter waarde van $6,8 miljard op zijn kredietwaardigheid.

    S&P stelt de kredietwaardigheid van het concern neerwaarts bij naar A-plus, van AA-. Daarnaast wordt de outlook voor het concern verlaagd naar 'negatief', nadat de outlook van het bedrijf in februari onder herziening werd geplaatst, nadat het concern bekendmaakte TNT Express over te willen nemen.

    S&P meldt dat de kredietwaardigheid van het concern onder de eerder afgegeven verwachtingen blijven, vanwege zijn pensioenverplichtingen, alsmede het voortzetten van zijn aanzienlijke beloningsbeleid aan aandeelhouders, terwijl het concern tevens een grote overname nastreeft.

    De kredietwaardigheidsbeoordelaar merkt op dat de geplande overname van TNT de positie van het concern in Europa weliswaar zal verstevigen en het bedrijf tevens groeikansen biedt in internationale markten, maar in eerste instantie de kredietwaardigheid van het concern onder druk zal zetten.

    De Europese mededingingsautoriteit opende in juli een diepgaand onderzoek naar de overname. Het fase twee onderzoek is sindsdien meerdere keren vertraagd omdat de commissie meer gedetailleerde informatie wilde over de Europese sector dan TNT en UPS aanvankelijk hadden verwacht. Dit onderzoek kan tot in januari 2013 duren.


    - Door Nathalie Tadena; Bewerkt door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@dowjones.com


  10. [verwijderd] 24 september 2012 20:21
    Beste allemaal, zit met een vraag. UPS doet een bod op TNT van 9,5. Hoe komt het dat de koers dan op 8.2 staat? Is dit louter het ongeloof van velen er in?

    Stel dat het niet doorgaat snap ik dat de koers nog verder kan dalen.

    Stel dat het wel doorgaat. Houd dit dan plat gezegd in dat als je nu aandelen (of calls) koop voor 8.2 dat je dan 15%/1.3e winst maakt?

    Hoe zit dit? Heb het zelf proberen uit te zoeken maar zie volgens mij iets gigantisch over het hoofd
85 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 910,59 +0,71%
EUR/USD 1,0771 +0,01%
FTSE 100 8.433,76 +0,63%
Germany40^ 18.773,50 +0,00%
Gold spot 2.362,49 +0,07%
NY-Nasdaq Composite 16.340,87 -0,03%

Stijgers

Accsys
+5,43%
CM.COM
+2,92%
NX FIL...
+2,63%
RANDST...
+2,61%
ForFar...
+2,43%

Dalers

Kendrion
-2,99%
UMG
-2,95%
Alfen ...
-2,63%
EBUSCO...
-2,29%
VIVORY...
-1,85%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links