Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Woningbezitter spaart voor aflossing

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 14 april 2012 16:14
    Natuurlijk joh, sparen en lenen tegelijkertijd !! Heel handig.
    Kom je boven je vrijstelling, dan kun je ook nog eens een keer 1,2% vermogensrendementsbelasting betalen over je spaargeld.
    Als je toch wilt aflossen, doe het dan zo snel mogelijk. Elk jaar mag je minimaal 10 % aflossen, ook bij aflosvrije hypotheken. En dat is zonder extra kosten (geen notaris nodig etc.)
    Dus ga je elk jaar minder rente betalen want je schuld gaat omlaag .... kun je dus NOG meer aflossen.
  2. $euri 14 april 2012 21:16
    Volgens mij bankspareren voor aflossen daar niet onder.maar ja inderdaad niets zich veranderlijk dan onze regering .aflossen zou beloond moeten worden.en de regering zou zich eens hard moeten maken voor een eerlijke rente.banken krijgen gratis geld van DNB en leven het vervolgens weer uit aan u en mij tegen meer dan 5%
  3. JosTM 14 april 2012 21:41
    Sparen voor aflossing klopt natuurlijk niet.
    Het systeem zit nu eenmaal zo in elkaar dat een (hypotheek) lening altijd duurder is dan de opbrengst van spaargeld. Hoe verdient de bank anders zijn geld?
    En ja, door het scheve systeem van de (hypotheek)renteaftrek kan dat in sommige gevallen toch (nog) voordelig werken.

    Wat beter werkt is beleggen voor aflossing. Maar dan alleen voor diegenen die het risico aan kunnen!
    Het kan verkeerd gaan, maar in principe zijn de lange termijn beleggingsopbrengsten flink wat hoger dan de kosten van een scherpe (hypotheek) lening.
    Doordat hypotheken in het algemeen lage tarieven hebben, kan beleggen met geleend (hypotheek) geld wel degelijk interessant zijn.
    Maar nogmaals: alleen als je het risico aankunt. (Met geld maak je inderdaad geld....)
  4. [verwijderd] 14 april 2012 21:47
    Waarschijnlijk is dit gewoon een opzettelijk geluid wat afgegeven wordt door de banken zelf.
    Zij willen dat mensen meer gaan sparen tegen deze debiel lage rentes en zeker niet deze debiel hoge hypotheekrentes gaan aflossen.

    Maar aflossen wordt inderdaad niet beloond in dit land. Iedereen die iets heeft, of het nu een baan is of wat geld op de bank en dan hoeft het niet eens veel te zijn word gelijk uitgeknepen want de beroepswerkelozen moeten ook betaald worden want je zou die mensen eens gaan motiveren om iets te gaan doen, komop zeg, dan houd links helemaal geen stem meer over, dat kan natuurlijk niet.

    Het eigen huis gaan belasten zou iets achterlijks zijn, dus zeker niet ondenkbaar in de ogen van politici, want dan klapt de balans volledig om naar huren.

    Het probleem was toch dat de hypotheekrente zo'n enorme aderlating was voor de regering, als die dan toch weg is zouden ze toch eindelijk eens een keer geld genoeg moeten hebben, of moeten ze ons dan nog meer komen uitzuigen.

    Het is toch ook verbazingwekkend dat elk jaar de gemeentes de kosten voor alles met zoveel moeten verhogen, terwijl je er als eerlijke burger helemaal niets van merkt behalve dat je je steeds meer scheel betaald aan alles...
    Dan moet er ergens geld weg lekken en bloeden, dat zijn weer die potjes voor de beroepswerkelozen, illegalen, gedoogde hangjongeren en het opruimen van rotzooi en kleine criminaliteit omdat er geen normen, waarden en fatsoen meer is omdat de multiculti nu eenmaal heel slecht is voor dit rustige land.
    Het is toch ook niet vreemd te noemen dat het gebeurt, je kan het die mensen zelf bijna niet kwalijk nemen, het zijn de politici die dit toelaten en zelfs bijna toejuichen om maar aan stemmen te komen, links met de PVDA voorop inderdaad, die je er op aan moet kijken, maar dat gebeurt veel te weinig en dus krijgen we straks weer een linkse regering die de geldkraan naar het buitenland weer verder open zet, de rekening weer verder laat oplopen, de werkenden nog meer gaat uitzuigen en niets doen nog meer gaat belonen, tot het implodeerd, of gaan we nog bijtijds beseffen dat het links is wat dit land met mooie praatjes en veel te sociaal beleid naar de kloten helpt want een sociaal bedrijf wordt ook binnen de kortste keren overlopen en gaat failliet, dat gaat Nederland ook als we zo door gaan.
  5. [verwijderd] 15 april 2012 02:24
    Beste Hans,
    Luchte dat op? Ik hoop het wel, want diarree kan je behoorlijk dwarszitten, en dit was toch gewoon een diarree van cliché's en vooroordelen. Is het wel eens tot je doorgedrongen dat de VVD de afgelopen 35 jaar meer aan de regering heeft deelgenomen dan de PvdA? Als je dus iets wil verwijten over geld over de balk gooien, dan lijkt me een blik naar rechts minstens zo noodzakelijk.

    Om bij de banken te blijven; ik denk dat men inderdaad graag afwil van tophypotheken waar nog geen cent van is afgelost, en wel om de simpele reden dat huizenprijzen dalen, en wat ooit begon als een tophypotheek van zeg 120% van de waarde van de woning, nu zomaar een hypotheek kan worden van 150%. En daar worden een hoop mensen erg nerveus van, banken incluis.

    Hypotheekrenteaftrek heeft bewezen dat het mensen subsidie-verslaafd maakt (HRA = schuldsubsidie). Dit is simpel op te lossen door niet de rente aftrekbaar te maken, maar de aflossing. Je kunt namelijk nooit meer dan 100% van je schuld aflossen, en bij iedere aflossing komt het einde van de hypotheek, en dus de belastingaftrek dichterbij. De hogere inkomens houden middels hogere hypotheken nog altijd een flinke aftrekpost over, maar die is niet zoals nu oneindig. In plaats van een schuldenberg wordt concreet vermogen opgebouwd, wat weer prettig is i.v.m. de onzeker wordende pensioenen. Daarnaast zijn mensen na een aantal jaren veel minder kwetsbaar voor veranderingen (werkloos, scheiding etc.) omdat de vaste lasten gestaag dalen.
  6. [verwijderd] 15 april 2012 19:48
    Wanneer men de stelling huldigt dat het geld moet rollen bij de consument om daarmee de economie te stimuleren, kan men terecht de indruk krijgen dat de bank hier een eigenbelang nastreeft met de suggestie in de titel vn het artikel.
    Banken wilden meer en meer en maakten misbruik van de hypotheekaftrek door burgers steeds hogere verstrekkingen voor te rekenen. Daarnaast was er zoveel concurrentie dat uit (interne) drang naar winstbejag en vergroting marktaandeel ook "makkelijker" werd verstrekt tegen percentages ver boven de feitelijke waarde van de woningen. (sterker nog, men vertrouwde al lang vele woning taxaties niet meer, want ook die bureaus boden in waarden tegen elkaar op om de opdrachten in de wacht te slepen.) Natuurlijk burgers vragen een lening voor een woning, maar uiteindelijk zijn het de banken/ financiers die de lening geven en het risico dus zelf opzoeken en aangaan.
    Nu gaan de banken op de bietenbrug en wijzen zij net als de overheid (die de fijne regels maar heeft laten woekeren) naar de burgers die ze zelf een financiële strop om de nek gelegd hebben.
    Nu de overheden en de banken de bui zien hangen (en het zelfs al voelen regenen) pakt de 1e de burgers door belastingen en kosten op te voeren en de 2e door moreel druk te zetten tot sparen, zodat hun eigen risicoprofiel verbeterd wordt. Daarnaast spannen ze dan ook nog eens samen door van alles via een ondoorzichtige en ondemocratische wijze op een ECB of een noodfonds hoop te gooien, waar we dan ook als burgers ook weer voor mogen betalen.
    Rationeel/ cijfermatig gesproken moeten we naar één Europa in alles. Praktisch emotioneel weten we dat niet kan/ gaat gebeuren, althans niet op korte termijn. Sterker, wil je dit soort verschillen en financiële speculatie uitbannen, dan moet naar een wereldmunt en fiscale en sociale gelijkheid in regelgeving enz wereldwijd. Dit heet een Utopie en vertalen we dus met een onmogelijke werkelijkheid.
    Succes Rutte cs, we wachten uw brede visie af…….
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links