Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

feitelijk is er geen bod.

79 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 | Laatste | Omlaag ↓
  1. triumph3 24 februari 2012 09:56
    hoh ze verkopen een paar aandelen om hun winst veilig te stellen. Dat heb ik ook gedaan. Als ze niet de hoop hadden dat er nog meer in het vat zit dan hadden ze alles we gekocht. maar ze hebben er nog ettelijke (24,37 miljoen) over.

    Verwacht dat zowel tnt alspost in de plus eindigen vandaag
  2. [verwijderd] 24 februari 2012 10:31
    quote:

    triumph3 schreef op 24 februari 2012 09:56:

    hoh ze verkopen een paar aandelen om hun winst veilig te stellen. Dat heb ik ook gedaan. Als ze niet de hoop hadden dat er nog meer in het vat zit dan hadden ze alles we gekocht. maar ze hebben er nog ettelijke (24,37 miljoen) over.

    Verwacht dat zowel tnt alspost in de plus eindigen vandaag
    Ik ben het hier helemaal mee eens ze hebben afgrond 3 miljoen aandelen verkocht en hebben nog steeds 24 miljoen aandelen over. Iemand met gezond verstand kan dit maar op een manier uitleggen. Ik houd al mijn aandelen, als ik verkeerd gok, jammer dan. Vind het wel jammer dat je niet kan zien wie momenteel al die aandelen opvangt. DHL (knipoog) ups of fedex.
  3. [verwijderd] 24 februari 2012 14:39
    Er worden nu al 5 dagen zulke enorme volumes verkocht en gekocht. Ik denk dat Jana en Aimco hun belangen nog iets verder afbouwen (deze tactiek heeft Jana al eerder gedaan bij Portfolio company Marathon Petroleum (zie: blogs.wsj.com/deals/2012/02/17/tnt-ma... Uiteindelijk hielden ze nog wel een handje vol met aandelen over. Maar de AFM melding betekent niet meteen dat ze nu ook gestopt zijn met sellen. Ze kunnen nu in ieder geval verder gaan met verkopen zonder daar nog verder melding van te maken. Het feit dat ze de eis mbt voorleggen commissarissen hebben ingetrokken zegt misschien ook al dat ze vinden dat ze hun doel (deels) hebben bereikt.

    Maar zou PostNL intussen ook al stukken verkopen? Dit is gezien de hoge volumes niet ondenkbaar. En wie koopt al deze stukken op? Als dit één partij is zal hij gezien de volumes hier snel melding van moeten maken (rekening houdende met de 5% grens).

    Wie weet vandaag nabeurs weer een persbericht.
  4. tompoes31 24 februari 2012 15:16
    Het lijkt er nu ook op dat ze de koers niet te snel willen laten stijgen. Er liggen op de de 9.50 euro ruim 40.000 stuks te wachten op verkoop.
    Als ze de koers op ca 9.50 kunnen houden is iedereen misschien blij met 11.00 euro Als de markt al rond de 10.20 neerzet zoals van de week moeten ze wel 11.50 of meer bieden om partijen tevreden te stellen.

  5. [verwijderd] 24 februari 2012 15:53
    Als ik fedex was zou ik een garminnetje uithalen. (garmin overbood tomtom bij tele atlas, waarna tomtom genoodzaakt was een nog hoger bod te plaatsen, waarbij ze zich eigenlijk wel verslikten)
    Dus fedex verhoogt lichtjes het bod, waarna ups nog hoger moet bieden.
    Doen ze niets dan laten ze zich wel erg gemakkelijk de kaas van het brood eten en een concurrent ervandoor laten gaan met een groot marktaandeel.
  6. [verwijderd] 24 februari 2012 16:14
    Hoe lang gaat dit nog allemaal duren....tjongejonge,...mijn geduld raakt zoetjes aan op!!

    Indien FedEx afgelopen week al wist dat ze geen bod gaan uitbrengen, wat is er dan op tegen om meteen duidelijkheid te scheppen? Of is het juist een goed teken dat het vanuit DHL/FedEx stil blijft?

    Wat denken jullie?
    Gaan we dit weekend nog iets krijgen of komt er helemaal geen nieuws?

  7. tompoes31 24 februari 2012 16:20
    Als ik FEDEX was zou ik geen duidelijkheid scheppen en denken: "Laat ze maar in hun eigen sop gaar koken". Waarom zou je die aandeelhouders gaan "helpen". Ik denk dat er niets komt.
    Waarschijnlijk kom er eerst nog een aankondiging van UPS dat ze inzage willen in de boeken alvorens een hoger bod uit te brengen. Maar geduld. Laat je niet gek maken. Als je er nu uitstapt laat je zo 10 a 15% of meer liggen. Waarom zou je haast hebben in een beurs die ieder moment kan gaan corrigeren en aan het toppen is.
  8. [verwijderd] 24 februari 2012 17:10
    Dan maar naar de 6 en wordt het aandeel over 2 jaar overgenomen, i dont't care, patients. Als ik DHL was zou ik ook bieden op Post NL. Gewoon lekker in europa houden alles. 3 grote machtsblokken DHL, FEDEX en UPS. Als je een konijnenhol aan het uitroken bent kost het ook veeeeeel geduld. Dus geduld!!!
  9. Michiel ICT 24 februari 2012 17:15
    ... spelen met vuur, ja misschien wel...
    Maar dit heerlijke brokje ligt in de winkel en als het niet deze weken gebeurt zal het toch wel dit jaar ervan komen. TNT is marktleider in Europa en nog een paar gebiedjes (oa China), dus als je het geld kunt missen en desnoods een paar maanden kunt wachten haal je een fraai rendement (vanaf het huidige niveau zelfs al!).
    Zie "If successful, the takeover will make UPS an undisputed leader in the emerging markets of Europe, China, Russia, Brazil and India." (Zacks over UPS op Yahoo van Woe 22 Feb - lezenswaardig)
  10. [verwijderd] 24 februari 2012 17:19
    Was met Draka destijds ook, toen duurde het ook zo lang voordat Xinmao met uitsluitsel kwam. Op een bepaald ogenblik komt dat uitsluitsel en ging de koers van Draka als een razende omlaag....

    dat zou echt ruk zijn als dit met TNT ook gebeurd....jammer dat we voor het weekend geen duidelijkheid krijgen....we gaan het wel zien....

    To be continued zullen we maar zeggen....Fijn weekend allen..
  11. forum rang 10 voda 24 februari 2012 18:46
    FONDSEN UITGELICHT: TNT Express en CSM


    In een week waarin eindelijk een akkoord werd bereikt over het nieuwe noodfonds voor Griekenland, en er slechte macrocijfers in Europa naar buiten kwamen, won het aandeel TNT Express na het afwijzen van een overnamebod van UPS en kwam CSM met een onverwachte afschrijving en een strategie-aanpassing, die analisten wel, maar beleggers vooralsnog weinig kan bekoren.


    Door Robin van Daalen en Bart Koster

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    TNT EXPRESS SPEELBAL VAN SPECULATIE NA OVERNAMEBOD UPS


    AMSTERDAM (Dow Jones)--TNT Express nv (TNTE.AE) maakte vorige week vrijdag een einde aan ruim tien jaar speculatie door naar buiten te treden met het bericht dat een bod van United Parcel Service Inc (UPS) door de pakketbezorger uit Hoofddorp was afgewezen.

    Maandag opende het aandeel 56% hoger. De afwijzing van TNT en de opmerking van UPS dat het niet zeker is of het uiteindelijk tot een bod zou komen, werden ter zijde geschoven. De aandacht richtte zich nog maar op twee zaken: tegen welke prijs en door wie zou TNT uiteindelijk worden overgenomen?

    Toenemende onvrede onder aandeelhouders over de strategie en de resultaten en een grootaandeelhouder die door de koersdaling van het aandeel Express in de financiele problemen raakte, vergroten de kans van slagen van een eventueel bod.

    PostNL nv (PNL.AE) houdt sinds de splitsing van het oude TNT een belang van 29,9% in TNT Express, maar door de daling van het aandeel moest het zijn eigen aandeelhouders meedelen dat een dividend in contanten er voor 2011 niet in zit.

    Hoewel dit argumenten zijn die een aanzienlijk hoger bod niet waarschijnlijker maken, laat de koersexplosie van maandag zich gemakkelijk verklaren. Naast UPS is er nog een andere veel genoemde kandidaat koper. Het eveneens Amerikaanse koeriersbedrijf FedEx Corp. (FDX) werd door de jaren heen ook al meermalen genoemd als geïnteresseerde.

    Dus zorgde de nodige fantasie maandag voor een stijging van het aandeel. FedEx zou UPS er niet zomaar met de buit vandoor laten gaan, was de gedachte. Volgens menig analist en belegger zou het logisch zijn dat FedEx een tegenbod zou uitbrengen, al was het alleen maar om UPS uiteindelijk de hoofdprijs te laten betalen.

    Het aandeel TNT Express noteerde op het hoogtepunt op EUR10,24, bijna 14% boven het bod van UPS van EUR9 per aandeel.

    Dinsdag was de beurt aan TNT om een alternatief te geven voor een overname van het bedrijf. In een strategie update werd bekendgemaakt dat er afscheid wordt genomen van de strategie om in Brazilie en China te groeien en wordt de focus volledig op Europa gelegd. Daarnaast werden de cijfers over het vierde kwartaal overlegd, en die vielen analisten niet mee.

    "De vierdekwartaalcijfers en outlook van TNT helpen niet voor de hoop op een hoger bod, terwijl de strategie update voor een zelfstandig TNT geen duidelijk alternatief biedt voor een mogelijk overnamebod van UPS", vatte analist Philip Scholte van Rabobank samen.

    Na de spectaculaire koersstijging op maandag, liep richting het einde van de week de fantasie weer uit het aandeel, maar bleef de koers nog steeds boven het bod van UPS.

    Op weekbasis won het aandeel TNT Express uiteindelijk 48,0% tot EUR9,39.
79 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 887,44 +0,99%
EUR/USD 1,0762 0,00%
FTSE 100 8.213,49 +0,51%
Germany40^ 18.017,10 +0,67%
Gold spot 2.301,75 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.156,33 +1,99%

Stijgers

VIVORY...
+7,18%
Flow T...
+4,87%
BESI
+4,11%
Brunel
+3,91%
UMG
+3,62%

Dalers

HEIJMA...
-5,17%
Aperam
-4,56%
AMG Cr...
-3,16%
Kendrion
-2,75%
CM.COM
-2,24%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links