Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Het lijntje van Bertus S c.s. (de schaamte voorbij)

20 Posts
| Omlaag ↓
  1. spartapiet 24 juni 2003 19:56
    Bij lezing van de aanhef zal vrijwel iedere regelmatige bezoeker van dit forum de essentie begrijpen. Vrijwel iedereen zal wel eens gekeken hebben naar het lijntje dat deze figuren hebben opgezet, om één en ander vervolgens te laten voor wat het is. Een enkeling sputtert wel eens tegen om de heren de infantiliteit van hun bezigheid onder de neus te wrijven, maar de meerderheid doet er (terecht) met een schouderophalen het zwijgen toe. Eén van de drie heeft het zelfs gepresteerd om, zonder enige gêne, te verkondigen dat hij nooit een boek las. Wat hij dan wel voor (on)zinnigs doet, ach, het laat zich niet langer raden. Gelukkig voor de drie is dit forum anoniem, want ik denk dat als ze in de spiegel kijken en zich afvragen wat ze gedrieën op dit forum doen, ze zich diep schamen voor het niveau van hun conversatie.

    Hoewel, bij lezing van een recent bericht over "wat de koers vandaag wel zou doen" kom ik Bertus S. tegen met een reactie op een "bericht" dat Friesland College heeft verspreid en vraag ik me af of Bertus S. ooit wel eens in de spiegel kijkt.
    FC schrijft aanvankelijk dat hij (of zij) denkt dat de koers vandaag 1,16 is, om vervolgens - kennelijk na raadpleging van de glazen bol - op 1,14 uit te komen. Bertus S. reageert vervolgens triomfantelijk - alsof niet Bart Vos maar hij de Mount Everest heeft beklommen - dat FC er naast zit, want, ja u gelooft het niet, de koers van GTN heeft op 24 juni 2003 niet de 1,16 en ook niet de 1,14 maar de 1,15 bereikt! Waarna diezelfde Bertus S. FC voorhoudt (vrij vertaald) "dat de belegger (niet) op dergelijke berichten zit te wachten". Ik zal het niet hebben over het feit dat ik het bericht van FC ook geen wereldschokkende gebeurtenis vind, maar dat juist Bertus S., het literaire wonder van het BER lijntje, een ander aanspreekt op de kwaliteit van zijn inzending is toch wel beschamend.

    Het forum van Getronics wordt, zo zien we keer op keer, het meest beschreven en staat - op de koffiekamer na - vrijwel dagelijks hoog op de lijst van inzendingen. Forumleden van GTN zien dat, anderen ook. Die anderen zullen ongetwijfeld wel eens kijken naar wat er dan zo al geschreven wordt. Met name bij die inzendingen die de meeste reacties opleveren. En we weten het: het debiele lijntje is favoriet, althans bij de drie. Anderen dan alleen de GTN-forumleden constateren dat ook, en ik denk dat die anderen diezelfde kwalificatie aan dat lijntje geven en wellicht er van uit gaan dat dát lijntje maatgevend en illustratief is voor het GTN-forum. En dat is nu juist iets waarvoor wij ons allemaal zouden moeten schamen.

  2. [verwijderd] 24 juni 2003 20:26
    Beste Vegas,

    En weer mag ik u begroeten op het GTN-forum en u bent zo netjes om dit buiten het BER om te doen, iets wat ik zeer waardeer, daar ik u heb gevraagd om niet meer op het BER te reageren. Als ik me niet vergis dan vindt u het eigenlijk wel leuk om te reageren.

    Bij deze adviseer ik u de forumregelementen eens door te nemen. Mocht daar uit blijken dat wij niet een eigen BER-lijntje binnen het GTN mogen hebben dan lijkt het mij niet onwaarschijnlijk dat wij onze regelmatig onzinnige, soms vooruitsrevende en zo af en toe serieuze postings achterwege zullen laten. Blijkt hier uit dat wij dit wel mogen doen, dan lijkt het me aannemelijk dat u deze, toch arrogante, aantijgingen niet meer op het GTN-forum gaat plaatsen.

    Tenslotte kan ik niet helemaal begrijpen waar uw aversie tegen het BER vandaan komt. Laten we het nu voor eens en altijd uit de wereld helpen, u reageert niet meer op ons en wij reageren niet op u. Dit lijkt mij voor beide partijen de juiste uitkomst.

    Bij deze wens ik u een prettige avond.

    Ronny
  3. spartapiet 24 juni 2003 21:53
    Beste R,

    Welnu, dat is nog eens een uitdaging om aan te aantonen (ik citeer)"dat wij niet een eigen BER-lijntje binnen het GTN mogen hebben" en dat in voorkomend geval "het niet onwaarschijnlijk is dat wij onze regelmatig onzinnige, soms vooruitstrevende en zo af en toe serieuze postings achterwege zullen laten.". Bij deze is de uitdaging aangenomen.

    1. Het uitgangspunt is het reglement van IEX. Blijkens de introductie heeft het IEX NL-Forum als doel lezers met elkaar in discussie te laten treden over hun INVESTERINSKEUZES. Blijkens de laatste zinsnede van het reglement gaat het IEX om TRANSPARANTIE.

    2. Ik stel voorop dat uit de letterlijke tekst van het reglement niet met zoveel woorden wordt gezegd dat leden "niet een eigen lijntje mogen hebben" binnen een bepaald forum. Maar dat betekent nog niet dat het is toegestaan. De letterlijke tekst van een reglement is niet zonder meer doorslaggevend. Het gaat om een redelijke uitleg van de tekst, en wat partijen in de gegeven omstandigheden van elkaar mogen verwachten. Met andere woorden: wat wel doorslaggevend is, is de BEDOELING die de redactie heeft gehad bij het opstelling van de regels. Ik kan je verzekeren dat dit in ieder geval in de rechtsspraak de geldende norm is.
    En waarom zou dat in dit geval anders zijn.

    3. Jullie beantwoorden niet aan het gestelde doel.

    In de eerste plaats al niet omdat, zoals je zelf al zegt, jullie postings regelmatig onzinnig van aard zijn en slechts af en toe serieus zijn. Het gaat dus in ieder geval niet om de door IEX bedoelde investeringskeuzes, en op dit punt evenmin om berichten die bijdragen aan de discussie op de forums, zoals IEX in het reglement (tweede punt na de introductie) voorschrijft.

    In de tweede plaats niet omdat jullie handelen in strijd met de regel van transparantie. Ik verwijs daarvoor naar een bericht van Errit, hedenmiddag gepost om 17.25 uur, waarin hij in niet mis te verstane woorden zegt dat jullie er codes op na houden.

    In de derde plaats niet omdat jullie exclusiviteit claimen; immers je vraagt critici buiten jullie kring te blijven, en zelfs "binnenwaaiers" wordt verzocht om buiten te blijven. Ook dat is in strijd met het doel van IEX om MET ELKAAR in discussie te treden.

    Ik meen in voldoende mate te hebben aangetoond dat de postings door de BER-club in overwegende mate niet voldoen aan de door IEX gestelde regels en dat dit tot stopzetting dient te leiden. Ik hou je aan je "niet onwaarschijnlijke" voornemen.

    Een kopie van deze posting, en die van de (deze discussie) inleidende posting zend ik naar forum@iex.nl


  4. Bertus S 24 juni 2003 22:22
    Beste c.vegas,

    Ik mag uit uw reaktie opmaken, lijkt mij, dat u erop uit bent een confrontatie te zoeken.
    Helaas, blijkt nu, heeft Ronny gereageerd op uw bericht.
    Dát heeft u aangegrepen om helemaal los te gaan, waar u ook op uit was.
    Prima hóór, u moet per slot ook uw dag doorkomen.

    Blijkens de introductie heeft het IEX NL-Forum als doel lezers met elkaar in discussie te laten treden over hun INVESTERINSKEUZES.

    Nou, als ik u was dan zou ik maar spoorslags beginnen met alle forums door te lichten, want ik ben bang dat 60-70% van de berichten/postings niets te maken hebben met het leveren van een bijdrage aan een goede besluitvorming om een investeringskeuze te kunnen maken.
    E.e.a. neemt niet weg dat deze postings/berichten vaak wel een actueel maatschappelijk/sociaal probleem aan de kaak stellen.

    Dan nog even tot slot: Een kopie van deze posting, en die van de (deze discussie) inleidende posting zend ik naar forum@iex.nl

    Om dan ook maar eens even de woorden van Jaap Kooiman te gebruiken:

    Tjonge, jonge, jonge, het moet toch echt niet gekker worden!!

    P.S. Misschien dat vriend Moskovics nog een assistentje nodig heeft voor de Kilo Uniform Tango-klusjes??

    Bertus S.
  5. [verwijderd] 24 juni 2003 22:31
    Beste c.vegas,

    Ik kán het eenvoudigweg niet laten op je posting te reageren, ook al vraga ik me af of ik er wel verstandig aan doe.
    Ik vind je aantijgingen t.o.v. -wat ik voor het gemak noem de BER-clan-namelijk bijzonder kinderachtig.
    Ik waardeer de bijdragen van de heren bijvoorbeeld wél en waarschijnlikjk zijn er wel meer op het forum.
    De relativerende toon van hun bijdragen, óók als ze niet over beleggen gaan, heeft vaak een verfrissende werking. Ik heb er in lek geval wat aan.
    Als je er niets aan hebt, dan kan ik dat ook heel goed begrijpen, maar de BER-draadjes lijken me herkenbaar genoeg om te kunnen vermijden.
    Ik wens je veel wijsheid en toch ook een klein spiegeltje toe.

    Xiut
  6. [verwijderd] 24 juni 2003 22:59
    Beste Vegas,

    We wachten het oordeel van het IEX af, ik ben benieuwd. Ik denk dat door uw bevindingen morgen een extra buitengewone vergadering wordt ingelast. uch uch (let op een code!!)

    E e n kleine noot: ik heb niet gevraagd critici buiten BER te blijven, ik heb u persoonlijk gevraagd niet meer te reageren op onze postings, daar u regelmatig persoonlijk e e n van ons publiekelijk "in de zeik" nam/neemt en ik dat niet passend vind!!

    Deze posting is niet verstuurd naar: forum@iex.nl

    Een goede nachtrust toegewenst.

    Ronny
  7. [verwijderd] 24 juni 2003 23:17
    Vegas heeft natuurlijk wel gewoon gelijk. Wanneer ik de BER lijntjes doorlees straalt de onnozelheid er gewoon van af.

    Zomaar een citaatje uit een van de honderden onzinnige postings:
    " Kheb toch gefietst ....
    Van huis tot de slijterij (2 lange IJen).
    Wordt nu kil hier en a little RAIN ..
    Blijf vanavond lekker thuis ..
    Morgen koop ik een ticket voor Indonesia ,, aanbieding uiteraard ,, want ik ben nogal GIERIG !!"

    Zulke onzinnige berichten horen toch niet op een beleggersforum thuis. Deze horen eerder thuis in een of andere chatroom. Gezien de vele postings (deze heren gaan dag en nacht door), lijkt het me voor alle forumbezoekers bezig dat ze hun interessante nieuwtjes voortaan via een andere site (of forum) aan elkaar vermelden.

    Begrijp me niet verkeerd, discussies op een beleggersforum hoeven niet uitsluitend over beleggingszaken te gaan. Maar hou de minder relevante postings dan in ieder geval binnen proporties!

  8. [verwijderd] 24 juni 2003 23:53
    Ja ik ben het daar helemaal mee eens, om eerlijk te zijn heb ik ooit een keer op een paar postjes van meneer S gereageerd en me toen voorgenomen deze persoon verder te negeren. Het is misschien een idee voor de jongens om eens gewoon je MSN messenger te gebruiken. Kun je elkaar ook allerlij leuke dingetjes sturen heel erg geschikt voor jullie vriendschapje.

    VG LArs.

    PS enige vorm van reactie geef ik verder niet dus meneer S helaas voor u !
  9. [verwijderd] 25 juni 2003 00:19
    Laat ik het op een andere manier onder woorden brengen: ik begrijp niet waarom volwassen mensen zich hier zo druk maken over postings over koud bier, druivenstruiken of het weer in Borne.
    Ik heb in elk geval meer aan dat soort postings dan bijv. semi-deskundige omhoog- danwel omlaagpraterij...
    (dit is mijn laatste posting hierover, iedereen vriendelijke groeten)
  10. [verwijderd] 25 juni 2003 09:23
    Het DeBeurs.nl-Forum heeft als doel lezers met elkaar in discussie te laten treden over hun investeringskeuzes.

    Het forum is geen plaats voor persoonlijke aanvallen of ruzies. Om de geloofwaardigheid van de site te bewaken vraagt DeBeurs.nl de bezoekers de volgende punten in acht te nemen:

    Kwaliteit trekt kwaliteit aan. Indien uw berichten een duidelijke bijdrage leveren aan de forums zal dit anderen stimuleren hetzelfde te doen;
    DeBeurs.nl verzoekt u, alleen berichten te posten die bijdragen aan de discussie op de forums;
    Schrijf uw eigen columns op de forums. Goed posten wordt beloond door het aanbevelingssysteem: elke dag worden de berichten met de meeste aanbevelingen op de homepage van de forums geplaatst;
    DeBeurs.nl vraagt haar leden, openheid van zaken te geven omtrent hun positie in het fonds waarover zij discussiëren (long, short, geen positie).

    VG LArs.
  11. [verwijderd] 25 juni 2003 14:52
    "Beste" Vegas ,

    Man wat een verhaal !!
    Eindelijk ben je der weer eens een keertje .
    Dat je tijd aan het geliefde B€R Forum besteed vind een toch wel een grote eer !!
    Ik ben tot tranen geroerd na dit O zo ontroerende verhaal !!
    Het ene compliment na het andere !!
    Het kan niet anders zijn of jij heb de gehele plaatselijke Bibliotheek (Moeilijk woord voor mij) verslonden !!
    Maar van het woord HUMOR heb je helaas nog nooit van gehoord ..
    In principe ben je dan een arm mens !! (Heeft niets met €€€ te maken)
    Ondergetekende komt er dan eerlijk vooruit dat hij ook nog nooit een boek volledig heeft uitgelezen ..(Zonde van mijn tijd en geen géne)
    Ben nooit verder gekomen dan wat stripboeken ..
    Dit is misschien wat anders dan charts,relatieve sterkte,pullback, steunlijnen en meer van die onzin,,, maar Vegas ...zolang dat er winst is dan is er ook vreugd in onze harten (En niet vergeten.. HUMOR !!)
    Maar dat woord komt in jou Bibliotheek helaas niet voor ..

    Oant sjen !! (Tot ziens)

    €rrit

  12. Thijs K. 25 juni 2003 15:35
    Ik ben een geintresseerde in de beurs. We spelen met een club fictief mee.We willen dit eerst uitproberen om wellicht in de toekomst met ëcht"geld te gaan beleggen. Als er een vraag wordt gesteld wat de slotkoers van die dag wordt en er zijn nog 2 uren handel te gaan kun je dus alleen een verwachting uitspreken.Als ik had gezegd dat de slotkoers 10 euro was neemt niemand me serieus( nu zijn er ook sommigen die dat doen) Gelukkig ben ik geen expert maar een beginneling.Met het Friesland College heb ik niets te maken ik ben geen student of docent maar een externe die daar te werk gesteld is.
  13. [verwijderd] 25 juni 2003 15:44
    Mag ik je een tip geven beste man. Als je echt geintereseerd bent in de beurs en je wil iets leren over het een en ander. Ik ben ook een beginneling, ben in feb. begonnen met beleggen, en heb inmiddels 100% winst. Ik heb veel van mijn kennis nu te danken aan het Versatel forum. Ik wil met deze post niets af doen van het GTN forum begrijp mij goed, ik wil slechts aangeven dat als ik serieuse vragen wil stellen dit altijd op het VRSA forum doe (zie vraagje expiratiedata) en dan altijd heel veel meer krijg dan ik verwacht had. Hierbij komt ook nog dat ik ongeveer een gelijk deel in vrsa als in gtn heb belegd.

    Veel geluk en plezier met beleggen.

    LARS.
20 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 882,63 +1,42%
EUR/USD 1,0690 -0,37%
FTSE 100 8.139,83 +0,75%
Germany40^ 18.171,10 +1,42%
Gold spot 2.338,50 +0,28%
NY-Nasdaq Composite 15.611,76 -0,64%

Stijgers

EBUSCO...
+9,33%
NX FIL...
+8,77%
ASMI
+7,26%
Alfen ...
+5,89%
PostNL
+3,82%

Dalers

SIGNIF...
-11,28%
Wereld...
-7,62%
AMG Cr...
-5,77%
IMCD
-4,90%
ABN AM...
-4,19%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links