Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

WOENSDAG 20 JULI GAAT USG IN HET SENTIMENT RANDSTAD VOORBIJ?????

34 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 tatje 20 juli 2011 14:03
    De versneller
    De verdubbelaar.
    De accelerator.

    Geef het maar een naam.

    De hogere omzet komt dadelijk van de specialisten en de professionels.

    Laat die nu ook hogere marges hebben.

    Omzet uit vorige berekening.

    3433 marge 22% ebita 178

    volgend jaar 200 miljoen meer en een marge van 23% geeft al een ebita van 80 meer.

    Volgend jaar dus een ebita van 256.

    Grapje want de operationele kosten zullen ook stijgen.

    Voor mij is de kostenreductie een bewijs, dat USG weet dat een bepaalde omzet bij oa de overheid structureel niet terugkomt !!

    Tenminste de eerste jaren !

    Tja !!

  2. forum rang 7 tatje 20 juli 2011 14:24
    De corporate kosten waren in 2010 23,2 miljoen.

    Bij een overname kan de helft gaan vissen, denk ik.

    De synergie voordelen bij een overname zijn ook nog eens minimaal 1% , dus tussen de 30 en 40 miljoen minimaal.

    Het gaat helemaal goed komen, lijkt het.

    Mits, die macros ons niet dwars zitten !!

    Zo heb me vanmorgen behoorlijk zitten ergeren.

    Heb even alles van me af geschreven, doei.

    Lekker buiten uit eten vanavond.

    Temperatuur is goed hier !!
  3. [verwijderd] 20 juli 2011 14:32
    AMSTERDAM (Dow Jones)--USG People (USG.AE) maakt vrijdag om 7.00 uur in de verwachting van 6 analisten over het tweede kwartaal van 2011 een winst voor aftrek van rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie van goodwill (EBITA) bekend van EUR23,2 miljoen tegen EUR19,2 miljoen een jaar eerder. Er werd in de periode april tot en met juni vooral groei gerealiseerd in Belgie, Frankrijk en Duitsland, terwijl de Spaanse markt zwak bleef en Nederland slechts stabiliseerde. De ramingen lopen uiteen van EUR19,9 miljoen tot EUR25,9 miljoen. USG laat over het tweede kwartaal overigens nog wel een voorziening lopen van EUR16 mln, die verband houdt met een recent aangekondigde afvloeiing en sluiting van vestigingen. Die is in de genoemde schattingen niet meegenomen. De omzet loopt in de prognoses op naar EUR825,2 miljoen tegen EUR747 miljoen over het tweede kwartaal van 2011. De ramingen lopen hier uiteen van EUR815 miljoen tot EUR835 miljoen. De aandacht van analisten gaat uit naar de ontwikkelingen in juni, de brutomarge en de ontwikkelingen in de Nederlandse markt. De koers van het aandeel USG noteert rond 14.20 uur 1,6% hoger op EUR10,92 bij een Midkap die 1,7% oploopt. (ANS)


  4. forum rang 6 uitzender 20 juli 2011 14:57
    het is voor mij echt een raadsel Randstad wordt door analisten onder vuur genomen men spreekt zelfs van een mogelijk resultaat dat gelijk staat aan een verdekte winstwaarschuwing en stijgen 4 procent geen uitzende die ook maar in die richting stijgt vandaag
    ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????
  5. [verwijderd] 20 juli 2011 15:08
    quote:

    p bloem schreef op 20 juli 2011 14:58:

    Zwitsers dupe dure frank(zie telegraaf)In 12 maanden tijd klom de waarde van munt met 20% ten opzichte van de Euro.

    Dat zou goedkoper winkelen zijn voor Adecco
    Ik wil ook wel korting geven van 20% doe ze weg voor €20.- per aandeel.
    Dit aanbod staat tot a.s vrijdagochtend 09.00 uur.
  6. p bloem 20 juli 2011 15:56
    Sterk

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    AMSTERDAM (Dow Jones)--USG People (USG.AE) zal vrijdag cijfers op tafel leggen die een contrast zullen vormen met datgene wat de markt aan het begin van jaar nog voorzag.

    Toen was het idee dat de economie uit een dal kroop en dat er weer, zij het voorzichtig, omhoog gekeken kon worden. De uitzendcijfers in Nederland van dit jaar tot nu toe, maken duidelijk dat de uitzendmarkt nog geen groots herstel heeft laten zien en Nederland bepaalt 35% tot 40% van de omzet van USG.

    USG is voor een belangrijk deel afhankelijk van de Nederlandse markt en juist daar staat de markt voor flexibele arbeid per saldo al een tijdje stil. USG heeft de afgelopen jaren de omzet, zeker ook in Nederland, zien dalen, maar analisten vroegen zich herhaaldelijk af of er door de onderneming ook voldoende navenant in de Nederlandse kosten heeft gesneden.

    Aan de vooravond van de kwartaalcijfers greep de uitzendonderneming uit Almere in de organisatie, waarvoor het bedrijf over het tweede kwartaal een voorziening neemt van EUR16 miljoen en dat zal de nettoresultaten stevig drukken. Sommige analisten voorzien een verlies, net als vorig jaar, van circa 1,5 miljoen of meer.

    Het bedrijf schrapt 360 banen, sluit 34 van 614 vestigingen en verwacht een structurele verbetering door deze aanpassing van het operationeel resultaat van EUR27 miljoen op jaarbasis. In de tweede helft van het jaar verwacht USG EUR11 miljoen aan kosten te kunnen besparen.

    Het administratieve segment herstelt maar zeer bescheiden. Bovendien staat de overheid zo goed als stil en zit het midden- en kleinbedrijf nog steeds in roerig vaarwater en ook in die branche is USG goed vertegenwoordigd. En: veel analisten verwachten ook in de tweede helft van het jaar nog geen uitslaande brand.

    Frankrijk, Duitsland en Belgie doen het beter, maar zijn op het totaal van de resultaten van USG niet dominant genoeg om de Nederlandse traagheid te compenseren. Bovendien verwachten sommige analisten dat USG het in Frankrijk minder goed dan de markt.

    De vraag is of de marktsituatie in Nederland de komende tijd verbetert. "Dat kan lastig worden", aldus een analist. "Er gaan zich in Nederland nog wat saneringen en bezuinigingsrondes aandienen, dus ik verwacht voorlopig geen stevig herstel."

    Naast de ingreep van begin juli, maakte USG separaat nog een nieuwe kredietovereenkomst bekend met een omvang van EUR700 miljoen. De toegestane verhouding tussen de nettoschuld en de winst voor aftrek van rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie van goodwill (EBITDA) werd daarbij verhoogd naar 3,0 van 2,5. Daarnaast is de minimale toegestane interest coverage-ratio, ofwel de verhouding tussen EBITDA en de rentekosten, verlaagd naar 3,5 van 4,0. USG moet respectievelijk onder en boven deze afgesproken ratio's blijven.

    "We hebben dit gedaan om zeker te zijn van stabiliteit in lastige tijden. Ik maak mij overigens geen enkele zorgen over de markt als geheel, ook niet over de Nederlandse markt," aldus Zandbergen eerder deze maand.

    De verwachting van 6 door Dow Jones Nieuwsdienst gepolste analisten voor de winst voor aftrek van rente, belastingen en amortisatie van goodwill (EBITA) voor het tweede kwartaal ligt gemiddeld op EUR23,2 miljoen tegen EUR19,2 miljoen een jaar eerder. De omzet komt naar verwachting uit op EUR825,2 miljoen tegen EUR747 miljoen over het tweede kwartaal van 2010.

    Hun aandacht gaat uit naar de ontwikkelingen in de Nederlandse markt, de trend in juni, de laatste maand van het tweede kwartaal, en de brutomarge.

    USG loopt nog een ander risico en dat kan oplopen tot EUR40 miljoen, zo berekende het bedrijf zelf. Dat houdt verband met een met terugwerkende kracht ongeldig verklaarde collectieve arbeidsovereenkomst in Duitsland, waaronder een aantal jaar uitzendkrachten van USG hebben gewerkt. Onder deze CAO lagen de lonen te laag. Mochten daar claims uit voortvloeien dan moet USG in de buidel tasten. Vrijwel iedereen is het er weliswaar over eens dat dit een risico is, maar ook dat het een langdurig proces kan worden.

    USG People publiceert de cijfers over het tweede kwartaal vrijdag om 7.00 uur.

    Omstreeks 15.45 uur noteert het aandeel 0,8% hoger op EUR10,83, terwijl de Midkap met 1,5% stijgt.


    Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715201; andre.sterk@dowjones.com


    (END) Dow Jones Newswires

    July 20, 2011 09:46 ET (13:46 GMT)

    Copyright (c) 2011 Dow Jones & Company, Inc.

    *Alex is niet aansprakelijk voor informatie verschaft door derden

  7. forum rang 7 tatje 20 juli 2011 16:20
    Wachten wachten wachten !!

    Adecco kan dat niet onbeperkt.

    Of je hebt nu al afspraken !!

    Of je loopt de kans dat USG met een ander aan de slag gaat en als die ander dan een bod doet en het wordt geaccepteerd, staat er meestal in de bieding, dat USG gehouden is aan dat bod of een andere partij moet bv 1,50 per aandeel hoger gaan zitten.

    80 miljoen maal 1,50 is toch 120 miljoen.

    Dus wie het eerst durft te beslissen, krijgt eventueel een voordeel !!

    Ik denk, zeg es wat !!

    Tja !!
  8. forum rang 7 tatje 20 juli 2011 18:14
    quote:

    G G G schreef:

    Royal Bank of Scotland herhaalt het koopadvies voor USG
    woensdag 20 juli 2011 - 13:30u
    Royal Bank of Scotland herhaalt het koopadvies van 28 jan 2011 voor USG. Het koopadvies van vrijdag 28 januari 2011 wordt herhaald.

    Is toch een koersdoel van 18 euro, dat wordt herhaald !!
  9. [verwijderd] 20 juli 2011 21:46
    quote:

    RickBreda schreef op 20 juli 2011 13:33:

    Nog maar eens even de cijfers onder elkaar:

    Om ook nog even de verschillen aan te tonen hoogste standen ooit, heb ik onderstaand vergelijk gemaakt.
    Met name om de heren analisten te helpen bij het maken van hun advies voor USG en de verschillen tussen de sectorgenoten aan te geven!

    Even een vergelijk tussen Brunel, Randstad en USG.
    In 2006 had Brunel haar top evenals USG en Randstad.
    Randstad en USG hadden ook in 2007 een top terwijl Brunel wat gezakt was.

    Zomer 2007:
    Brunel: €26,-
    Randstad: €62,-
    USG: €37,-

    Hoogste koers afgelopen 10 jaar:
    Brunel: zomer 2006 €32,50 (inmiddels record dit jaar meerdere keren gebroken)!
    Randstad: zomer 2007 €62,-
    USG: zomer 2006 en zomer 2007 €37,-

    Huidige standen:
    Brunel zit net onder de top van voor de crisis 28,77 euro.
    Randstad staat op €29,80 ofwel moet (kan) nog ca. 200% stijgen om top te bereiken.
    USG staat op €10,92 ofwel moet (kan) nog ca. 339% stijgen om top 2007 te bereiken! USG staat ver onder de koers van één jaar geleden toen de resultaten ver achterbleven bij de winsten van nu!!!

    Heren analisten: alle signalen staan op groen en USG komt vanuit een zogenaamde laat laat cyclische positie erg sterk terug: USG buy, koersdoel €23,- gerealliseerd in Q4, met behulp van het Nederlandse hefboomeffect!

    Mag je goed onderbouwd concluderen dat USG ruim 100% achterloopt op de peers cq meer dan 100% koerspotentieel heeft om gelijkwaardig met de sectorgenoten te noteren?!

    Voor een aandeel is van belang wat de gerealiseerde/verwachte winst van de betreffende onderneming is. Op deze cijfers gebaseerd is Randstad het laagst gewaardeerd van de drie.

    Volgens IEX winst per aandeel (wpa) 2011:
    Randstad: 2,51 --> 29,90 = 11.9 * wpa || K/W 2007 = 8.2
    USG: 0,88 --> 11,00 = 12.5 * wpa || K/W 2007 = 7.8
    Brunel: 1,98 --> 28,90 = 14.6 * wpa || K/W 2007 = 10.4

34 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 879,34 +1,04%
EUR/USD 1,0728 -0,01%
FTSE 100 8.121,35 +0,53%
Germany40^ 18.055,10 +0,77%
Gold spot 2.346,22 +0,61%
NY-Nasdaq Composite 15.611,76 -0,64%

Stijgers

ASMI
+7,29%
EBUSCO...
+5,80%
NX FIL...
+4,31%
Corbion
+4,13%
Alfen ...
+3,52%

Dalers

IMCD
-8,56%
SIGNIF...
-8,51%
Wereld...
-7,62%
BESI
-4,12%
ABN AM...
-4,06%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links