Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

KK DD 22-2: In de olie?

400 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 20 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 21 februari 2011 23:28
    Na een avondje Al Jazeera, CNN, BBC World en Nieuwsuur ontgaat me de lust om de dagdraad te openen. Maar ja, beloofd is beloofd.

    Wat voor interessants valt er nu te zeggen over de beurs als zo'n Kolonel in Libië zijn eigen volk aan het vermoorden is? Daar valt toch al dat gedoe van ons op de beurs bij in het niets. Beetje vanachter ons computerscherm meedoen in de wereld en denken dat je er op de beurs weer "iets mee moet" en daarop moet (kan) inspelen.. Maar ja, vandaag zitten we toch allemaal weer in onze long, short, big, tall, small, tiny, en andere posities. Het is niet anders.

    Die Libiërs, Egyptenaren, Tunesiërs en andere Arabieren hebben trouwens wel ballen (en honger, hoe zou dat komen?). Ik hoop dat ze het juk van al die dictators snel van zich afgooien en vrij en doorvoed verder kunnen met hun leven. En hopelijk raken alle Nederlanders dat gezeik van die Wilders (sorry voor de kleine politieke uitspraak) over Marokkanen nu ook een keer zat en zien we nu dat de Arabieren echt niet allemaal fundamentalisten zijn.

    Ja, dan onze Nederlandse revolutie. Wij zijn allemaal belazerd door de bankiers. Ons antwoord: Laten we hun bonussen afpakken. Stoer hoor, maar zelfs dat lukt niet..

    Oke, terug naar de beurs. Mijn analyse is dat het vandaag niet helemaal groen zal worden. Iemand een betere?

  2. nobahamas 21 februari 2011 23:38
    Ik ben bang dat je gelijk hebt; het zal komende weken niet meer om de bedrijfsresultaten gaan.
    De beursen zullen de komende weken geregeerd worden door; het gebrek aan vertrouwen in overheden / honger / onvrede / angst voor olietekorten / transportproblemen middelandse zee en Suez / etc.

    En niet te vergeten; hoe hoog is nu de werkelijke inflatie?
    Kortom, een pas op de plaats in het gunstigste geval...

    AB, verdiend.
  3. [verwijderd] 21 februari 2011 23:45
    quote:

    Bobo schreef op 21 februari 2011 23:28:

    Ja, dan onze Nederlandse revolutie. Wij zijn allemaal belazerd door de bankiers. Ons antwoord: Laten we hun bonussen afpakken. Stoer hoor, maar zelfs dat lukt niet..

    Wanhoop niet het eerste weifelende begin blijkt er te zijn.

    ma 21 feb 2011, 17:27 | 20 reacties
    | lees voor

    Brand in Rabotoren aangestoken UTRECHT - De brand die vrijdag woedde in de Rabotoren in Utrecht is waarschijnlijk aangestoken, liet de politie maandag weten. In het gebouw werd vorig jaar ook al brand gesticht.

    Foto: Aneo Koning Op de tweede verdieping van het nieuwe hoofdkantoor van de bank woedde vrijdagmiddag korte tijd brand. Die ontstond in een technische ruimte van het in aanbouw zijnde gebouw aan de Croeselaan. De aanwezige bouwvakkers moesten het pand verlaten.

    Het was al de vierde keer dat er brand uitbrak in het kantoor. In juni vorig jaar ontstond een grote brand en een ontploffing bovenin een van de twee 27 verdiepingen tellende Rabotorens. In oktober woedde op een dag zelfs twee brandjes. Ook die bleken te zijn aangestoken. Daarvoor is nog niemand aangehouden.

    Het nieuwe hoofdkantoor waar ruim 3000 mensen komen te werken, is nog niet in gebruik. De bouw heeft mede door de branden van vorig jaar maanden vertraging opgelopen. Met de bouw van het hoofdkantoor is in 2007 begonnen.

    Hoe zullen we het noemen, lenterevolutie? ,roept umaar
  4. [verwijderd] 21 februari 2011 23:46
    Prima opening Bobo, mag je echt vaker doen!
    Tot dusverre leek de beurs zich van Tunesië en Egypte nog niet zoveel aan te trekken, maar de ontwikkelingen van vandaag missen hun effect niet. De olieprijs bijvoorbeeld zal zeker oplopen en dat zal effect hebben. De beurzen leken vandaag een eerste aanzet te geven. Om nog maar niet te spreken over de sociale omwenteling in het Midden Oosten. Het breidt zich als een inktvlek uit en lijkt niet meer te stoppen.
    Wat mij betreft een goede ontwikkeling, mits deze onrust uiteindelijk tot meer democratisering leidt!
  5. september 21 februari 2011 23:51
    Ja, dan onze Nederlandse revolutie. Wij zijn allemaal belazerd door de bankiers. Ons antwoord: Laten we hun bonussen afpakken. Stoer hoor, maar zelfs dat lukt niet..

    Zie het meer als de schuld van alle regeringen die in de jaren 50 het Esperanto niet verplicht op de lagere scholen hebben ingevoerd,zodat de gewone man over de hele wereld elkaar kon verstaan,maar ja gaat nu via intenet.
  6. [verwijderd] 21 februari 2011 23:58
    Wel een beetje een zure opening ... op de wat langere termijn wellicht toch een positieve ontwikkeling?
    Stappen naar meer vrijheid, meer welvaart, de offers zijn groot en de toekomst moet uitwijzen of het het waard is geweest. Dat de beurs dan misschien even vlak blijft liggen en het tourisme 2 weken op z'n gat ligt vind ik dan even wat minder belangrijk.
  7. [verwijderd] 22 februari 2011 01:12
    Bedankt allemaal voor het gevoel dat jullie ook allemaal kunnen opbrengen voor het gevecht dat de mensen in het M.O. voeren voor de fundamenten van hun bestaan. Heb jullie allemaal een AB teruggestrooid.

    Nog even een paar reacties:

    - Luna (maanvrouw), ik bedoel het helemaal niet zuur. Power to the people en of de beurs morgen stijgt of daalt is inderdaad minder belangrijk.

    - Duck, ik denk dat jij maar geen leiding moet gaan geven. Esperanto is een goed idee (spreek ik trouwens niet) wat er op gebaseerd is dat alle mensen op de wereld elkaar verstaan en begrijpen. Als je daar geen zin in hebt moet je vooral voor je eigen ding bezig blijven.

    Iedereen verder een goede beursdag en natuurlijk ook vrijheid, gelijkheid en broederschap.
  8. [verwijderd] 22 februari 2011 07:40
    quote:

    Deodorant schreef op 22 februari 2011 07:27:

    Ondertussen bij de sluis :

    Iraanse schepen in Suezkanaal

    Met enkele dagen vertraging zijn twee
    Iraanse oorlogsschepen begonnen aan de
    omstreden vaart door het Suezkanaal
    richting Syrië.Het gaat om een fregat
    en een bevoorradingsschip.

    kunnen die weer lekker opruiers stiekem droppen in egypte terwijl ze naar syrie varen
  9. forum rang 5 ramptoerist 22 februari 2011 08:06
    quote:

    jj77 schreef:

    als die modderschuiten maar niet IN het kanaal zinken..zijn ze daar ook zeker weer een x aantal weken mee bezig a la Rijn...:-))
    Als ik Israël was zou ik daar met 100 man/vrouw bij de sluis gaan staan, en olijk wuiven. Maar goed, humor is niet hun sterkste kant.
    German GfK Consumer Confidence (Mar) M/M 6.0 vs. Exp. 5.8 (Prev. 5.7, Rev. to 5.8)
    Eurostoxx futten onder de 3 K, en brent op de 108,17
  10. [verwijderd] 22 februari 2011 08:17
    Bootjes zijn de sluis voorbij volgens mij. Maargoed, iets anders belangrijks:

    Iedereen die gisteren mij adviseerde mijn shorts te verkopen en winst te nemen, bedankt! Heerlijk op geslapen vannacht... Winst is altijd beter dan de kans om weer met verlies te komen, ik dacht gisteren avond nog, wanneer voel ik me kloten morgen... hm, bij een AEX van 364 @ opening, eerder niet. Dat zie ik nog niet zo gebeuren.
400 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 20 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 882,27 -0,04%
EUR/USD 1,0721 +0,24%
FTSE 100 8.147,03 +0,09%
Germany40^ 18.129,00 -0,18%
Gold spot 2.342,41 +0,19%
NY-Nasdaq Composite 15.927,90 +2,03%

Stijgers

Philip...
+29,35%
Alfen ...
+14,76%
EBUSCO...
+6,88%
FASTNED
+4,79%
EXOR NV
+3,96%

Dalers

Vastned
-6,87%
VIVORY...
-5,88%
ASMI
-4,39%
ADYEN NV
-2,42%
BESI
-2,42%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links