Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bas Heijink - TA: Aanvallen

66 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 2 augustus 2010 13:07
    quote:

    shortie schreef:

    @The Sun

    Wat is meevallen? Dat hebben we vrijdag wel gezien met het consumentenvertrouwen.....
    Iets beter dan de verwachtingen maar wel gewoon 8 punten eraf tov. de maand ervoor... Valt dat mee? De stieren hebben hun kijk op de realiteit volledig verloren als je het mij vraagt.
    Dat consumenten vertrouwen word gemeten over een 500 man of zoiets dus wat zegt dat nou eigenlijk? Bedrijven hebben al winsten van voor de crisis en daar kijkt men na.
  2. [verwijderd] 2 augustus 2010 13:20
    quote:

    Animah schreef:

    Bijna eng hoe dicht je erbij zit Bas ;)
    Top nu op 336,65 nu.
    Bijna eng hoe deze markt precies volgens de technische indicatoren beweegt. Computers? Professionals? Particulieren vieren vakantie en wachten,arme stakkers, geduldig af tot de markt de top bereikt om in te stappen.
  3. [verwijderd] 2 augustus 2010 13:25
    Ik verwacht dat de huizenmarkt in de US niet verder terugvalt en zie een vrij geleidelijk verlopende stijging van de equity markets in deze en de volgende paar maanden. Een stijging over de komende 3 maanden van plusminus 10% verwacht ik.
    De groei van de US economie op jaarbasis, mag dan gehalveerd zijn in het afgelopen kwartaal, t.o.v. het kwartaal daarvoor (nu 2.5%): dit is m.i. in zichzelf een goed teken.
    Als de 2.5-3.5 % bereikt wordt over het hele jaar, is het het best denkbare scenario.
    Het laatste wat we zouden willen is een economie die weer groeit als een gek en dus binnen de kortste keren weer uit de hand loopt omdat de capital markets het niet bij kunnen sloffen.
    Gematigd optimisme is m.i. op z'n plaats hier.

    Ja, ook voor Europa & NL: 370-380 voor eind sept. tot mid oktober? Ja hoor denk van wel :-)
    Go, optimists!
    Good luck to you all.
  4. [verwijderd] 2 augustus 2010 13:38
    hey Eddy,
    Alles goed? Ben net terug uit Oost Europa waar Chinezen ook al allerlei projecten financieren en eea opkopen. Ze hebben daar heuse China Towns opgericht in de hoofdsteden en grote steden. Maar dat terzijde. Er is daar niets van een crisis te merken, mensen laten het geld rollen als nooit tevoren, vooral voor luxe goederen(status en zo). Wel van insider vernomen dat grote en kleine bedrijven daar maar 25% van de lonen op de loonstrookjes uitkeren, de rest contant, in vakantie-, voedsel- en cadeaubonnen. Zo wordt belasting ontdoken en de koopkract hoog gehouden.
  5. [verwijderd] 2 augustus 2010 13:59
    Het doet me een beetje denken aan de anekdote van het boek van Nicholas Taleb: De kalkoen die elke dag de mens meer gaat vertrouwen omdat hij elke dag gevoerd wordt door z'n baasje. Totdat kerstmis aanbreekt, en hop! Al het vertrouwen bleek ongefundeerd te zijn! Zo ook met deze technische analyse: Hoe vaker Bas het bij het goede eind heeft, hoe meer mensen denken: die beurs gaat inderdaad naar de 380! Dan moeten we toch maar gaan instappen! Totdat deze maand opeens de vloer onder de beurs wegvalt... Ach, Bas kan toch ook wel een keer een fout maken toch? Zijn analyses waren hiervoor elke keer spot on!
    Ik denk dat Bas een goede marketing stunt is van de ING voor de particuliere belegger. Particulieren stappen in, smart money gets out.....

    Gaat die beurs toch naar de 380, dan neem ik mijn verlies, en stop ik met gokken op de beurs trouwens.....
  6. Animah 2 augustus 2010 14:04
    quote:

    pisangambon schreef:

    Als we nu eens op 329 hadden gestaan, had Bas dan nog zoveel lof gehad?
    Euhm. :S
    Nee natuurlijk niet, als de analyses van geen kanten zouden kloppen zou hij inderdaad een stuk minder lof krijgen.

    Maar,.. ligt dat niet HEEL erg voor de hand?
    Sommige mensen,...

    @Papa: Blind op andermans advies vertrouwen is nooit een goed idee. Zeker van beleggers mag verwacht worden dat men eigen overwegingen maakt en verantwoordelijkheid ook bij zichzelf houdt.
  7. [verwijderd] 2 augustus 2010 15:16
    "Gangsters, drugdealers en witwassers spelen een belangrijke rol in het handhaven van de financiële stabiliteit van de eurozone. Dat stelt Willem Buiter, hoofdeconoom van Citigroup, in een onderzoeksrapport. Binnen de criminele sector is er volgens Buiter immers een grote vraag naar de grote bankbiljetten van 200 euro en 500 euro, die door de Europese Centrale Bank met een grotere winstmarge kunnen uitgegeven en dus haar slagkracht verbeteren om de economische crisis te bestrijden."
    Gisteren op Belgie de docu gezien over de florerende Bulgaarse vrouwenhandel die overheidsbescherming geniet? Al dat zwarte geld wordt in de zo vertrouwde witte busjes naar Bulgarije vervoerd, witgewassen in de ontelbare casino's die zomaar opgedoken zijn op elke straathoek en vervolgens geinvesteerd in vakantieoorden aan de kust. De economie draait op volle toeren in Europa!
  8. [verwijderd] 2 augustus 2010 15:49
    Hi Papawilander. Goede bijdrage re. die kalkoen :-)

    Het herinnert me aan de email die de ronde deed toen de GFC toesloeg. Het gaat ongeveer als volgt:

    A must read voor mensen die nog niet weten hoe de beurs werkt ...

    Op een dag verscheen er een man in een dorp. Hij verklaarde eikels te willen kopen en wilde daar één Euro per stuk voor betalen. Omdat er veel eikenbomen in het dorp stonden, begonnen de dorpsgenoten snel eikels te verzamelen. De man kocht een week later duizenden eikels voor een Euro per stuk.

    De man verklaarde dat hij een week later zou terugkomen en twee Euro per stuk zou betalen per eikel. Opnieuw begonnen de dorpsgenoten eikels te verzamelen, alhoewel er veel minder eikels over waren. De man verscheen een week later, betaalde twee Euro per stuk en verklaarde een week later opnieuw te verschijnen en vijf Euro per eikel te betalen.

    De voorraad eikels was vrijwel opgeraakt en de dorpsbewoners zetten alles op alles om maar nieuwe eikels te vinden. Ze vonden er toch nog een paar. De man verscheen precies op tijd een week later, betaalde vijf Euro per eikel en verklaarde een week later terug te komen en twintig Euro per eikel te betalen.

    De dorpsbewoners konden echter geen eikels meer vinden. Toen verscheen er een dag later een tweede man met een grote zak eikels op zijn rug. De dorpsbewoners vroegen of ze de eikels van de man konden kopen, maar de man vroeg er 15 Euro per stuk voor. De dorpsbewoners verzamelden al het geld wat ze konden vinden. Al het spaargeld wat ze hadden legden ze bij elkaar en ze kochten de grote zak eikels.

    De eerste man, die een week later terug zou komen verscheen echter niet meer. Ze zagen de man nooit weer. Ze waren al hun geld kwijt en het enige wat er achter bleef was een grote hoeveelheid eikels.

    En zo dames en heren, werkt de aandelenmarkt.
  9. bearbell 2 augustus 2010 16:24
    quote:

    shortie schreef:

    Toch weer vreemd hoe stieren op vrijdag allemaal het hazenpad kiezen om vandaag vervolgens weer als vliegen op een berg stront op de aandelen duiken.
    De stijging in de komende dagen zou de laatste van de correctieve beweging omhoog moeten zijn waarna golf {3} down {4} up en {5} down het scenario zouden moeten voltooien.
    Ik heb nog wel even geduld met short instappen.
    Hou de DOW op 10.650 in de gaten.....Daar wellicht een mooi shortmoment voor de lange rit down.
    10.650 komt behoorlijk dicht in de buurt voor de DOW... Wat doen we als 'ie daar doorheen gaat, shortie?
  10. forum rang 4 New dawn 2 augustus 2010 16:58
    quote:

    papawilander schreef:

    Gaat die beurs toch naar de 380, dan neem ik mijn verlies, en stop ik met gokken op de beurs trouwens.....
    Als je het mis hebt, wat heel makkelijk kan, ga je tijdig anticiperen.

    Het is onmogelijk de beurs te dwingen de richting heen te gaan die jijzelf had gepland.

    Ik has het mis een paar weken geleden en heb wat muisklikken gedaan.

    Aanpassen.
  11. [verwijderd] 2 augustus 2010 17:11
    quote:

    EHT schreef:

    [quote=fred optie]
    hoe krijg je het voort elkaar bas!! Proficiat!!!:0)
    [/quote]

    Ben het met die eikel man eens en dat van bas was sarcastisch bedoelt. Na veel heen en weer geschreven te hebben en draaigedrag zijn we weer omhoog en dat was bas zijn idee. Gok maar lekker door mensen.
66 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 923,36 +0,51%
EUR/USD 1,0890 +0,18%
FTSE 100 8.285,34 +0,47%
Germany40^ 18.636,40 -0,09%
Gold spot 2.377,60 +0,07%
NY-Nasdaq Composite 17.173,12 -0,09%

Stijgers

BESI
+2,97%
ASR Ne...
+2,88%
ABN AM...
+1,54%
ASML
+1,47%
ING
+1,36%

Dalers

FASTNED
-2,86%
NX FIL...
-2,65%
VIVORY...
-2,45%
PostNL
-1,90%
Basic-Fit
-1,88%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links