Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bas Heijink - TA: Nog even

98 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 16 juli 2010 10:08
    Euro-dollar 1,37 en de journalisten maar schrijven dat de euro zwak is zelfs kwaliteitskranten schrijven de grootst mogelijke onzin over failliet EU dan wel euro gewoon om lezers te lokken. In dat opzicht zijn ze de evenknie van technisch analisten. Overigens, ik zie geen springplanken, alleen verkeerde keuzes van beleggers die gokten op 'goede' cijfers uit de VS. Waarom de VS? Nu vallen cijfers 'tegen' en de DOW wordt in het laatste uur omhoog getrokken. Dus kennelijk zijn er banken die wel heel korte lijntjes hebben met WallStreet enof de FED.
  2. forum rang 6 shortie 16 juli 2010 10:46
    quote:

    leuke gast schreef:

    Hoi Bas,
    Hoe zit het dan met de Nikkei?
    Deze is toch weer gezakt, en je gaf een aantal dagen geleden nog aan top vorming. Opzich kon ik me daar wel in vinden. lagere toppen en diepere dalen voor de komende tijd.

    Ja Bas,
    Hoe zit het met de Nikkei en je koersdoel van 14.000?
  3. [verwijderd] 16 juli 2010 10:47
    De euro is niet sterker omdat europa er beter bij staat maar omdat de dollar zwakker wordt. Het systeem staat op imploderen. Wil je de gruwelijkheid van de details onder het ponzi spel: zerohedge checken. En dan vooral de comments onder de artikelen spreken boekdelen, in Amerika komt langzaam maar zeker een revolutie op gang. Kan nog een jaar duren maar dan is het gedaan met collaborateurs van degenen achter het gordijn
  4. [verwijderd] 16 juli 2010 10:52
    Aan henkiekoek en DMA. Klopt helemaal. Marketmakers moeten niet denken over koersen. Die zijn toch niet te volgen. Waar een mm wel over moet denken zijn andere facetten. Hij moet arbitreren. Of heeft een idee over volatility of volatility verschillen t.o.v. maanden. Series. Of wat al niet. Een marketmaker moet vooral geen genuanceerde mening over de koersvorming hebben. Want met dma eens dan verdient hij nooit iets.

    Nogmaal benadruk ik dat analisten of technisch analisten werken voor brokers of banken. Ze zijn er in eerste instantie om omzet te genereren voor hun baas.

    Maar klopt ik weet echt geen reet van koersen. Ik weet wel hoe men de beurs manipuleert en welke instrumenten daar voor nodig zijn. Weet ook dat goldman sach per kwartaal geloof ik slecht 1 dag verliest heeft met hun eigen handel. Zegt dit niet genoeg? Onmogelijk nml. soort financiele mafia.

    Voorlopig doe ik het met mijn spaarekeningen goed. Daar aandelen de laatste 10 of 15 jaar helemaal niks op hebben geleverd. Trouwens misschien wel langer niet daar die index heden ten dage totaal andere fondsen bevat dan 15 jaar geleden.

    Hoe moet je die beurs dan vergelijken die index dan met 15 jaar geleden. Totaal andere wegingen en fondsen. Fondsen die weg zijn bijv. Baab daf kpn quest wessanen stad rotterdam weet ik het niet allemaal maar veel.

    Die verslaafden die zo nodig moeten gokken op de beurs wens ik veel succes. Als je timing goed is zal het je misschien wel lukken. Mij is het op die manier nooit gelukt.

    Maar !!! Door die idiote beurs hoef ik gelukkig nooit meer te werken dat dan wel weer. Maar of ik er in geloof?? Nee echt nie. Al mijn oud collega's geloven er velen ook niet in en de meesten hebben ook gewoon een spaarrekening.

    Belde laats met mijn bank zei mijn bank man : vreemd heb meerdere ex beurshandelaren als klant en geen 1 doet in aandelen.

    Ik weet wel waarom.

    Succes
  5. [verwijderd] 16 juli 2010 11:02
    Klopt ik zie het niet goed waarschijnlijk. Lijkt wel beetje op golden ten dat je kan voorspellen waar het balletje valt. De vraag met dat spel was of het nou wel of niet een gokspel was/is. Zelfde kan je je afvragen met aandelen.

    Geef les op een universiteit over derivaten maar dat lijnentrekkerij gedoe met alle respect dat probeer ik niet eens te begrijpen. Zelfde geld voor aandelen koersen.

    Wat zou een aandeel koers nml moeten zijn??
    Misschien de contante waarde van de toekomstige dividend stromen.

    Nou jullie komen nooit aan dividend stromen toe de meeste dan. Gaat er bij de meesten gewoon om wat de koers morgen doet. En dat moet je dan in lijnen zien of goed moeten zien. /leuk idee voor wedden dat.

    Sommigen van ons kennen dit verhaal misschien wel.

    Ooit kwam er een bankmannetje met een klant op de vloer kijken. De klant vroeg zich af waarop de beurs op het einde van de dag (expiratiedag) zou staan. Bank man zei zoiets van lager.

    Toevallig hoorde de legendarische marketmaker P M (naam genoeg herkenbaar voor die intimi)dit en hij liep naar de klant en hij nee hoor de beurs eindigt hoger. Waarom vroeg de man.
    Omdat ik het hoger ga zetten.

    Daar geloof ik nou in!!!
98 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 878,71 -0,01%
EUR/USD 1,0711 +0,00%
FTSE 100 8.172,15 +0,63%
Germany40^ 17.911,70 -0,11%
Gold spot 2.301,55 +0,69%
NY-Nasdaq Composite 15.605,48 -0,33%

Stijgers

VIVORY...
+9,57%
ForFar...
+7,64%
ING
+6,37%
AMG Cr...
+5,88%
Van La...
+4,05%

Dalers

BAM
-10,85%
Alfen ...
-5,54%
BESI
-4,06%
PostNL
-3,64%
ASML
-2,56%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links