Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

update

50 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 jan6307 7 juli 2010 11:34

    (Update van eerder gepubliceerd bericht 'Innoconcepts geeft Proventec nieuwe lening, geeft aandelen uit' om meer informatie toe te voegen, analistencommentaar en koersreactie toe te voegen).
    Door Harm Luttikhedde
    Van DOW JONES NIEUWSDIENST
    AMSTERDAM (Dow Jones)--Innoconcepts nv heeft een overeenkomst gesloten met de obligatiehouders van Proventec waarmee het bedrijf afrekent met een erfenis uit het verleden die desastreus had kunnen zijn voor het voortbestaan van de onderneming.
    Innoconcepts moet diep door de knieen voor de schuldeisers van Proventec om onder de garantiestelling voor een lening met een omvang van GBP15 miljoen, die Proventec had verstrekt aan obligatiehouders, uit te komen.
    "Deze overeenkomst is slechter dan verwacht zowel qua verwatering van het aandelenkapitaal als kasuitstroom", stelt analist Martijn den Drijver van SNS Securities die onlangs zijn advies neerwaarts bijstelde naar reduce.
    Het Brits coating- en reinigingsbedrijf Proventec is voor 36,2% in handen van Innoconcepts en maakte onlangs bekend niet langer aan zijn betalingsverplichtingen te kunnen voldoen. In het geval Proventec surseance van betaling zou aanvragen zou de lening van GBP15 miljoen direct opeisbaar worden. Dit vormde een directe bedreiging voor het voortbestaan van Innoconcepts, aangezien het garant stond voor deze lening en niet over de financiele middelen beschikte aan die verplichting te voldoen.
    Het vandaag gecommuniceerde akkoord met de schuldeisers van Proventec is goed nieuws, stelt analist Martin Crum van AEK, al heeft het een negatieve impact op de korte termijn. "Innoconcepts zet hiermee een streep onder nog een belangrijke negatieve kwestie en kan zich nu richten op zijn kern-activiteiten", aldus de analist die een market performer-advies hanteert.
    Innoconcepts heeft de obligatiehouders een pakket aan toezeggingen gedaan. Zo zal het Proventec een lening verstrekken van maximaal GBP2,5 miljoen. De oude leningen van Innoconcepts aan Proventec van in totaal zo'n GBP5,2 miljoen worden doorgeschoven naar de obligatiehouders. Ook worden de obligatiehouders de nieuwe eigenaar van het belang van 36,2% in Proventec. Verder geeft Innoconcepts 17,2 miljoen nieuwe aandelen uit aan de obligatiehouders, en leent Innoconcepts hen een bedrag van EUR5 miljoen.
    Innoconcepts stelt vandaag alle transacties en de uitgifte te willen afronden.
    De impact op de winst- en verliesreking zal alles bij elkaar neer komen op tussen de EUR18 miljoen en EUR20 miljoen.
    Het aandeel noteert woensdagochtend 21% hoger EUR0,22.
    - Door Harm Luttikhedde; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; harm.luttikhedde@dowjones.com
    (END) Dow Jones Newswires
    July 07, 2010 05:29 ET (09:29 GMT)
    © 2010 Dow Jones & Company, Inc.

    AAND INNOCONCEPTS @ EUR 0.01
    NL0000361145
    AAND PROVENTEC @ GBP 1
    GB00B2R1Q018
  2. [verwijderd] 7 juli 2010 15:09
    =2e UPDATE: Innoconcepts bereikt akkoord met schuldeisers


    (2e update van eerder gepubliceerd bericht 'Innoconcepts bereikt akkoord met schuldeisers' om meer informatie en reactie VEB toe te voegen).



    Door Harm Luttikhedde

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST



    AMSTERDAM (Dow Jones)--Innoconcepts nv heeft een overeenkomst gesloten met de obligatiehouders van Proventec waardoor het bedrijf afrekent met een erfenis uit het verleden die desastreus had kunnen zijn voor het voortbestaan van de onderneming.

    Innoconcepts moet echter diep door de knieen voor de schuldeisers van Proventec om onder de garantiestelling voor een lening met een omvang van GBP15 miljoen, die Proventec had verstrekt aan obligatiehouders, uit te komen.

    "Deze overeenkomst is slechter dan verwacht zowel qua verwatering van het aandelenkapitaal als kasuitstroom", stelt analist Martijn den Drijver van SNS Securities die onlangs zijn advies neerwaarts bijstelde naar reduce.

    Het Brits coating- en reinigingsbedrijf Proventec, voor 36,2% in handen van Innoconcepts, maakte onlangs bekend niet langer aan zijn betalingsverplichtingen te kunnen voldoen. In het geval Proventec surseance van betaling zou aanvragen zou de converteerbare obligatielening van GBP15 miljoen direct opeisbaar worden. Dit vormde een directe bedreiging voor het voortbestaan van Innoconcepts, aangezien het garant stond voor deze lening en niet over de financiele middelen beschikte om aan die verplichting te voldoen.

    Het vandaag gecommuniceerde akkoord met de schuldeisers van Proventec is goed nieuws, stelt analist Martin Crum van AEK, ook al heeft het een negatieve impact op de korte termijn. "Innoconcepts zet hiermee een streep onder weer een belangrijke, negatieve overeenkomst uit het verleden en kan zich nu richten op zijn kern-activiteiten", aldus de analist die een market performer-advies hanteert.

    Innoconcepts heeft de obligatiehouders van Proventec een pakket aan toezeggingen gedaan in ruil voor de beeindiging van de garantiestelling.

    Zo helpt Innoconcepts Proventec uit de ergste financiele nood met een gift van GBP2,5 miljoen in contanten. Vorderingen op Proventec van in totaal zo'n GBP5,2 miljoen scheldt Innoconcepts volledig kwijt. Ook wordt het belang van 36,2% in Proventec - zo'n EUR3,8 miljoen- volledig afgewaardeerd.

    De obligatiehouders worden bovendien de nieuwe eigenaren van het aandelenpakket in Proventec. Ook krijgen zij 17,2 miljoen nieuwe aandelen Innoconcepts en achtergesteld schuldpapier voor een bedrag van EUR5 miljoen.

    Innoconcepts stelt alle transacties en de uitgifte vandaag te willen afronden.

    De impact op de winst- en verliesrekening zal alles bij elkaar neer komen op tussen de EUR18 miljoen en EUR20 miljoen, geeft Innoconcepts aan.

    VEB-econoom David Tomic stelt dat de rekening voor de aandeelhouders van Innoconcepts fors is, maar dat het alternatief, een waarschijnlijk faillissement, veel erger zou zijn.

    Het eigen vermogen daalt na de afwaarderingen, uitgifte van aandelen en schuldpapier met EUR15 miljoen - EUR17 miljoen. Volgens Tomic krimpt het eigen vermogen van Innoconcepts dan tot grofweg EUR10 miljoen positief. Zou het eigen vermogen negatief worden dan loopt het bedrijf het risico op het 'strafbankje' van de Amsterdamse beurs terecht te komen.

    De VEB hoopt nu deze regeling getroffen is dat Innoconcepts snel zal reageren op de onlangs verstuurde brief waarin opheldering wordt gevraagd over onder meer de ondergang van een deelneming in China en de problemen rond Proventec.

    Het aandeel noteert woensdagmiddag 21% hoger EUR0,22.



    - Door Harm Luttikhedde; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; harm.luttikhedde@dowjones.com



    (END) Dow Jones Newswires

    July 07, 2010 08:57 ET (12:57 GMT)

    Copyright (c) 2010 Dow Jones & Company, Inc.

  3. pardon 7 juli 2010 18:15
    Proventec is als winnaar uit de strijd gekomen,zij krijgen 2,5 miljoen van inno en de vorderingen van 5,2 miljoen pond zijn van de baan.
    Of nu de obligaties ook schuldenvrij zijn weet ik niet maar ik denk van wel,aangezien inno deze nu ook schadeloos stelt neem ik aan dat ze straks niet nog een keer de hand op kunnen houden.
    Ik houd mijn aandelen proventec vast het kan nu zomaar zijn dat de nieuwe eigenaren van de aandelen staks een bod uitmoeten brengen op de rest van de aandelen.Zij hebben nu een belang van 36,2% en zijn wellicht verplicht een bod uit te brengen.
  4. [verwijderd] 7 juli 2010 22:53
    InnoConcepts N.V.
    PRESS RELEASE Eindhoven 7th July 2010
    INNOCONCEPTS REACHES AGREEMENT ON SETTLEMENT
    WITH PROVENTEC NOTEHOLDERS AND DRAWS A LINE
    UNDER MAJOR LEGACY ISSUE
    ___________________________________________________________________________
    InnoConcepts N.V. (“InnoConcepts”) has reached an agreement on a settlement with the
    holders of GBP 15 million 8.5% convertible loan notes due 2012 issued by Proventec plc
    (“Proventec”). These loan notes were guaranteed by InnoConcepts in agreements made in
    2006 and 2008.
    InnoConcepts currently holds 36.2% of the shares in Proventec, with a book value of
    approximately EUR 3.8 million as at year-end 2009. Proventec is also indebted to
    InnoConcepts to an amount of approximately EUR 5.2 million. InnoConcepts will transfer to
    Proventec a cash amount of GBP 2.5 million as a new loan. These assets will be impaired.
    The terms of the settlement are that the guarantee will terminate once InnoConcepts has
    issued or transferred to the noteholders:
    • the new loan from InnoConcepts to Proventec to an amount of GBP 2.5 million;
    • the old loans from InnoConcepts to Proventec (an amount of approximately EUR 5.2
    million);
    • the shares of InnoConcepts in Proventec (approximately 36.2% of the total issued and
    outstanding share capital of Proventec);
    • 17,217,465 new ordinary shares in the share capital of InnoConcepts (representing
    approximately 20% of the current outstanding share capital);
    • an EUR 5 million debt, subordinated to InnoConcepts' existing facilities, bearing interest
    at 2% per annum, payable in cash quarterly, plus 5% per annum, payable at maturity only,
    which is 31 January 2014;
    • a maximum of EUR 150,000 to compensate for
    transaction costs.
    The impact on the profit and loss account of the impairments, the issuance of the shares and
    the EUR 5 million debt is expected to be in the order of EUR 18 million to EUR 20 million
    and the expected impact on our equity to be between EUR 15 million and EUR 17 million.
    This settlement is binding on all noteholders. InnoConcepts will make the above payments
    and issuances in the course of today. Application for listing of the newly issued shares will be
    made within the next 90 days.

    InnoConcepts N.V.

    Niraj Mehra, CEO of InnoConcepts commented: “With this agreement we settle a major legacy issue and draw a line under the arrangements made in the past concerning Proventec. We can now look forward to focusing our energies around building the future for InnoConcepts based on the development and marketing of our Injection Moulding
    Technology.”

  5. [verwijderd] 8 juli 2010 09:29
    Company Proventec PLC
    TIDM PROV
    Headline Financial restructuring agreed
    Released 07:00 08-Jul-2010
    Number 0090P07

    RNS Number : 0090P
    Proventec PLC
    08 July 2010
    
    Press Release

    8 July 2010

    Proventec Plc



    ("Proventec" or the "Company")

    Agreement in Principle reached and Further Update re Suspension

    Further to the announcements on 21 and 25 June, the Board of Proventec is pleased to announce that following the agreement between InnoConcepts N.V. ("InnoConcepts") Proventec's major shareholder with 36.2% of the share capital, and the representatives of 75% of the £15 million 8.5% fixed rate convertible guaranteed unsecured loan notes 2012, Proventec has now reached agreement in principle for a comprehensive restructuring with the representatives of the loan notes which includes:

    · a cash injection of £2.5 million;

    · a reduced value and coupon loan note; and

    · a significant conversion of debt and loan notes into equity.

    It is likely that the restructuring will require the approval of shareholders and it is the intention of the Board that, if so required, an appropriate circular to shareholders calling a general meeting of the Company, and setting out any necessary resolutions for shareholder approval together with a more detailed explanation of the background to the proposals and the terms agreed, will be sent out as soon as possible.

    Until such time as the circular with regard to the above agreement can be published, the Company will remain suspended pending clarification of its financial position which is expected shortly. A further announcement will be made in due course.

    - Ends -

    For further information, please contact:

    Proventec plc


    David Chestnutt, Chief Executive


    Tel: + 44 (0) 151 706 0626

    dchestnutt@proventecplc.com


    www.proventecplc.com



    Seymour Pierce Limited

    Nicola Marrin


    Tel: + 44 (0) 20 7107 8000

    Corporate Finance


    www.seymourpierce.com



    Media enquiries:

    Abchurch Communications


    Henry Harrison-Topham / Simone Elviss


    Tel: +44 (0) 20 7398 7702

    simone.elviss@abchurch-group.com


    www.abchurch-group.com

    Bron: www.londonstockexchange.com/exchange/...
  6. pardon 8 juli 2010 10:46
    08.7.2010




    Proventec Plc Proventec Plc



    ("Proventec" or the "Company") ("Proventec" of de "Onderneming")



    Agreement in Principle reached and Further Update re Suspension In principe overeenstemming bereikt en verdere update opnieuw Schorsing



    Further to the announcements on 21 and 25 June, the Board of Proventec is pleased to announce that following the agreement between InnoConcepts NV ("InnoConcepts") Proventec's major shareholder with 36.2% of the share capital, and the representatives of 75% of the £15 million 8.5% fixed rate convertible guaranteed unsecured loan notes 2012, Proventec has now reached agreement in principle for a comprehensive restructuring with the representatives of the loan notes which includes: Naar aanleiding van de aankondigingen op 21 en 25 juni heeft de raad van bestuur van Proventec is verheugd aan te kondigen dat na de overeenkomst tussen InnoConcepts NV ("InnoConcepts") grootaandeelhouder Proventec met 36,2% van het aandelenkapitaal, en de vertegenwoordigers van 75% van de £ 15 miljoen 8,5% vaste rente converteerbare obligaties gegarandeerd ongedekte 2012, heeft Proventec nu in principe overeenstemming bereikt voor een grondige herstructurering met de vertegenwoordigers van de lening nota's die omvat:

    · ·
    a cash injection of £2.5 million; een financiële injectie van 2,5 miljoen pond;

    · ·
    a reduced value and coupon loan note; and een lagere waarde en de coupon loan note en

    · ·
    a significant conversion of debt and loan notes into equity. een aanzienlijke omzetting van schulden en obligaties in aandelen.




    It is likely that the restructuring will require the approval of shareholders and it is the intention of the Board that, if so required, an appropriate circular to shareholders calling a general meeting of the Company, and setting out any necessary resolutions for shareholder approval together with a more detailed explanation of the background to the proposals and the terms agreed, will be sent out as soon as possible. Het is waarschijnlijk dat de herstructurering zal aan de aandeelhouders behoeft de goedkeuring van en het is de bedoeling van de Raad dat, indien nodig, een passende circulaire aan aandeelhouders oproep tot de algemene vergadering van de Vennootschap, en waarin de nodige resoluties voor de goedkeuring van de aandeelhouders, samen met een meer gedetailleerde uitleg over de achtergrond van de voorstellen en de overeengekomen voorwaarden zal worden verzonden zo spoedig mogelijk.



    Until such time as the circular with regard to the above agreement can be published, the Company will remain suspended pending clarification of its financial position which is expected shortly. Tot die tijd als in de circulaire met betrekking tot de bovengenoemde overeenkomst kan worden gepubliceerd, zal de Vennootschap blijven geschorst in afwachting van verduidelijking van de financiële positie, die naar verwachting binnenkort is. A further announcement will be made in due course. Een verdere aankondiging wordt te zijner tijd
  7. [verwijderd] 9 juli 2010 08:41
    Aviva verkleint belang in InnoConcepts9 jul 2010, 08:23 uur

    AMSTERDAM (AFN) - Het Britse verzekeringsconcern Aviva heeft zijn belang in het Nederlandse uitvindersbedrijf InnoConcepts verkleind. Dat bleek uit een donderdag gepubliceerde melding van de Autoriteit Financiële Markten.

    Aviva houdt nu een belang van 9,89 procent in Inncoconcepts. Volgens de meest recente melding van daarvoor (20 mei 2009) had Aviva een belang van 13,44 procent.

  8. [verwijderd] 9 juli 2010 08:41
    Aviva verkleint belang in InnoConcepts
    AMSTERDAM (AFN) - Het Britse verzekeringsconcern Aviva heeft zijn belang in het Nederlandse uitvindersbedrijf InnoConcepts verkleind. Dat bleek uit een donderdag gepubliceerde melding van de Autoriteit Financiële Markten.

    InnoConcepts 08-07-2010 (17:35)

    Aviva houdt nu een belang van 9,89 procent in Inncoconcepts. Volgens de meest recente melding van daarvoor (20 mei 2009) had Aviva een belang van 13,44 procent.

    Zou dit te maken kunnen hebben met de dump die er gisteren was toen we van 29.9 weer terug gingen naar 0,24????
  9. Hugo44 9 juli 2010 09:37
    Aviva had op 20 mei 2009 3120159 stukken Inno. Dat was voor de claimemissie, waarbij ze voor elk aandeel 2 mochten bijkopen tegen een lage koers. Dat zullen ze toen gedaan hebben. Nu hebben ze 9360477 aandelen Inno, en dat is 9,89% van het totaal. Tussendoor waren er ook nog aandelen uitgegeven voor de overname van HTP Tooling, en aan Niraj Mehra, daardoor is de stap van 13,44% naar 9,89 niet precies de verwatering van 20% die we kregen door de Proventec-affaire.
  10. [verwijderd] 9 juli 2010 11:58
    quote:

    Overname schreef:

    nou ik zet een order op €0,18 en zie hem er nog wel weer op terug komen.
    nee nee nee
    daarvoor zijn er te veel (> 1mln stukkies) tussen de 0,30 en de 0,312 gegaan

    zelfde patroon als gister; toen er ook heel veel ging tussen 0,28 en 0,295 en daarna ff npaar centen terug

    bovendien is er met het bericht van afgelopen woensdag ook fundamenteel iets (de faillisementsdreiging) veranderd bij inno

    toch maar even aanhouden nog...
50 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 903,61 -0,22%
EUR/USD 1,0834 +0,00%
FTSE 100 8.275,38 +0,54%
Germany40^ 18.585,90 +0,48%
Gold spot 2.327,41 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.735,02 -0,01%

Stijgers

VIVORY...
+19,75%
RENEWI
+2,79%
Air Fr...
+2,20%
Vastned
+2,07%
UMG
+1,89%

Dalers

JDE PE...
-4,89%
ASR Ne...
-4,88%
Corbion
-3,41%
Avantium
-2,66%
PROSUS
-2,33%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links