Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Update overgang ING Fundix naar Validas

473 Posts
Pagina: «« 1 ... 19 20 21 22 23 24 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 30 juni 2010 21:32
    Geacht forumlid,

    met betrekking tot de OHRA fondsen het volgende. OHRA heeft ervoor gekozen om de fondsen te beëindigen en via een inkoop van andere fondsen te continueren.

    Fundix bood geen van de inkopende fondsen aan en had ook niet de intentie deze fondsen in het assortiment op te nemen. Gegeven het feit dat er ongeveer 950 andere fondsen worden aangeboden (en ook nog van grotere en meer gespecialiseerde partijen)zou een ieder een adequaat alternatief moeten kunnen vinden voor de verkochte fondsen.

    Met een vriendelijke groet,

    Evert Oosterhuis
    Directeur Fundix
  2. Chicken_Skin_Music 30 juni 2010 21:58
    quote:

    Evert Oosterhuis schreef:

    Heren IEX leden,
    vergelijk het eens met ALEX en Binck? Wat kost het u als u een gespreide portefeuille wilt opbouwen?
    Dat is appels met peren vergelijken. Fundix is een beleggingfondsen supermarkt. Als u wilt vergelijken, neem dan SNS FUndcoach of sommige Duitse concullega's als benchmark.

    Persoonlijk heb ik het gros van mijn beleggingsfondsen via Fundcoach lopen en nog een klein plukje bij Fundix. Voorheen had ik een veel groter gedeelte bij Fundix, maar met alle onzekerheid die u de afgelopen maanden heeft laten bestaan, leek afbouwen (en overhevelen naar Funcoach) mij verstandig.

    Binck gebruik ik daarnaast aanvullend, voor enkele exotische fondsen die niet elders te verkrijgen zijn.

    Per saldo weet ik dus niet wat ik nog bij fundix te zoeken heb:

    * voor doorsnee beleggingsfondsen is Fundcoach goedkoper
    * voor bijzondere fondsen heeft Binck een veel ruimer aanbod
    * de adviesdiensten van Fundix boeien me niet.

  3. [verwijderd] 30 juni 2010 21:59
    Heer Oosterhuis,

    Wat mij betreft heeft u daar een punt, echter krijg ik bij die Alex/Binck bijvoorbeeld wel exacte/actuele koersen, worden vragen tijdig genoeg beantwoord, zijn er geen problemen met inloggen, lees ik geen verhalen over te laat uitkeren van een dividend, etc.

    Nu is het volgens mij al vaker gemeld, dat de meesten het niet bezwaarlijk vinden om een geringe vergoeding te betalen, mits daar uiteraard een juiste service tegenover staat. Dat is nou net waardoor uw vergelijking met een Alex/Binck in mijn optiek appels met peren vergelijken is.

    Wel heb ik sinds de overgang van ING naar Validas enkele verbeteringen gezien, maar het niveau van service waarbij een geringe vergoeding hiervoor berekenen terecht zou zijn, is volgens mij voorlopig nog zeker niet bereikt.

    Nu ben ik persoonlijk 1 van die 'kleine' beleggers, die nog steeds aan het twijfelen is over wat te doen met zijn portefeuille, aanhouden bij Fundix Validas of overzetten naar een alternatief. Ik kan u wel melden dat de laatste actie zoals gemeld in de laatste maling van Fundix V. niet zal bijdragen aan het voornemen om de portefeuille bij Fundix V. aan te houden.

    M.vr.gr.

  4. jrxs4all 1 juli 2010 09:51
    quote:

    Burnst schreef:

    Waar gaan jullie naartoe? SNS Fundcoach?

    Om even in perspectief te zetten. EUR 8,5 per maand komt neer op:

    - Een daling van bijna 1% op 1000 euro in portefeuille.
    ...
    Bij Binck of een andere broker betaal je gauw 0,2% bewaarloon per jaar. Dan zijn de kosten bij een portefeuille van 50K al ongeveer even hoog als bij Fundix en dat zelfs als je helemaal niet handelt. Bij 10 transacties per jaar verdubbelen de kosten van Binck.

    Ik heb er totaal geen problemen mee dat er kosten worden berekend want Fundix maakt die ook. En als ze niet los worden berekend moet het ergens anders vandaan komen.

    Wat denk ik wel een probleem gaat worden zijn de slapende rekeningen. Dat zijn er ongetwijfeld nogal wat en veel mensen zullen de rekening niet opzeggen (teveel moeite, mail niet gelezen, enzovoort). Daar wordt dan vanaf september 8,50 per maand geincasserd van de tegenrekening. Dat zal ongewijfeld leiden tot een flink aantal e-mails, telefoontjes, stornos en boze mensen.

    Dus Fundix, doe iedereen en ook jezelf een plezier en geeft de klanten de mogelijkheid om via een link in een e-mail de maandelijkse tarieven af te wijzen en de rekening op te heffen,

    JR
  5. [verwijderd] 2 juli 2010 10:09
    Volgens mij gaat er nu echt iets niet goed....

    Had besloten om maar eens weer een storting te doen naar mijn Fundix rekening om het maar weer eens te proberen.... Krijg mailbericht van Keijser Vermogensbegeleiding dat men de storting aan mijn rekeningsaldo heeft toegevoegd en men dit geldbedrag conform het reglement maximaal vijf kalenderdagen voor mij zal aangehouden als liquide positie!?!?!?

    Vervolgens kijk ik bij Fundix naar mijn account en zie dat mijn storting niet aan mijn liquide middelen is toegevoegd en bij mijn transacties verkooptransacties klaar staan voor Delta Lloyd Delta Deelnemingen, Delta Lloyd Select Dividend, ING Premium Dividend Fund, Kempen Orange Fund en Orange European High Dividend, waarvoor ik geen opdracht heb gegeven....

    Ik krijg het idee dat er iemand aan de verkeerde knoppen zit te draaien...

    Natuurlijk is men op alle telefoonnummers die ik maar kan achterhalen niet te bereiken...
  6. sjiepie 2 juli 2010 10:21
    Ik heb hetzelfde mailtje ontvangen.
    Volgens mij is vandaag de adviesmodule online gegaan, en heeft fundix aan de hand van je profiel een doelportefeuille gemaakt. (vanochtend heb ik van fundix daarover een mail gehad, zie onder, dit mailtje moet jij ook ontvangen hebben). Overigens staan bij mij ook een aantal opdrachten klaar, maar die moet ik eerst goedkeuren en staan bij mij onder het kopje Openstaande transacties ter goedkeuring. Ik probeer deze transacties te verwijderen, maar daar slaag ik niet in... !#!@&#^!*@!!

    Mail van Fundix:
    *** We hebben uw Fundix portefeuille met nummer geanalyseerd. Het doel van deze analyse is uw portefeuille op onder andere de onderdelen risico en rendement in balans te brengen, zodat de rendementen en het risico van deze portefeuille in evenwicht blijven en aansluiten bij uw eigen doelstelling. Als onderdeel van deze analyse hebben we, indien noodzakelijk, een aantal transacties voorgesteld. Als u heeft gekozen voor de Fundix Analist of voor Advies is uw toestemming nodig om deze verkooptransacties te accorderen. Bij "Mijn transacties" en "Openstaande transacties ter goedkeuring" of in het "Transactieplatform" kunt u de transacties goedkeuren of verwijderen.

    Na uw goedkeuring worden de transacties opgenomen in het dagwerk en zullen deze transacties aangeboden worden aan de betrokken fondshuizen. De verkoopopbrengst wordt toegevoegd aan de liquide middelen. Daarna worden er automatisch aankooptransacties aangemaakt. Dit naar aanleiding van de verkoopopbrengststorting in liquide middelen. Indien u geen actie onderneemt zullen de voorgestelde verkopen na 5 dagen automatisch worden verwijderd.

    Onze bevindingen, de analyse, kunt u nalezen in of het onderdeel sessierapport of in de Analist rapportage. Het sessierapport vindt u terug bij "Mijn adviezen" of indien het tabblad niet beschikbaar is bij "Mijn Portefeuilles" en bij "Mijn rapportages: Afschriften".***

    quote:

    NoNo1975 schreef:

    Volgens mij gaat er nu echt iets niet goed....

    Had besloten om maar eens weer een storting te doen naar mijn Fundix rekening om het maar weer eens te proberen.... Krijg mailbericht van Keijser Vermogensbegeleiding dat men de storting aan mijn rekeningsaldo heeft toegevoegd en men dit geldbedrag conform het reglement maximaal vijf kalenderdagen voor mij zal aangehouden als liquide positie!?!?!?

    Vervolgens kijk ik bij Fundix naar mijn account en zie dat mijn storting niet aan mijn liquide middelen is toegevoegd en bij mijn transacties verkooptransacties klaar staan voor Delta Lloyd Delta Deelnemingen, Delta Lloyd Select Dividend, ING Premium Dividend Fund, Kempen Orange Fund en Orange European High Dividend, waarvoor ik geen opdracht heb gegeven....

    Ik krijg het idee dat er iemand aan de verkeerde knoppen zit te draaien...

    Natuurlijk is men op alle telefoonnummers die ik maar kan achterhalen niet te bereiken...

  7. sjiepie 2 juli 2010 10:40

    Andermaal blinkt men niet uit in communicatie...

    Dit lees ik op de site van Fundix...

    Fundix Analist actief op 01 en 02 juli 2010 (01.07.10).
    Gedurende deze dagen is de Fundix analist actief voor een deel van de Fundix clienten. Er worden wederom portefeuilles doorgerekend. In een enkel geval is dit zichtbaar, doordat te accorderen transacties worden getoond. Tevens worden er geautomatiseerde mails verzonden. Deze transacties worden vrijdagmiddag voor 15:00 uur verwijderd. In alle gevallen heeft deze doorrekening geen enkel invloed op de actuele samenstelling van de portefeuille.

    Kennelijk is het niet mogelijk om de activiteiten te laten verlopen zonder dat de clienten hier wat van ziet en mailtjes ontvangt.
  8. JohanErwin 2 juli 2010 10:52
    Kreeg vanochtend een mailtje van Keijser Vermogensbegeleiding dat mijn storting op 4 juli aangewend zal worden voor een optimalisatieaankoop.
    Ik wilde vervolgens mijn cash saldo overboeken maar dit lukte niet meer omdat er voor dat bedrag al orders zouden lopen. Zowel Keijser als Fundix is niet meer telefonisch bereikbaar. Kreeg al weer het gevoel dat er sprake kon zijn van een faillissement. Heeft iemand enig idee of aangehouden geldwaarden via Fundix onder het garantiestelsel vallen?
  9. Hallo! 2 juli 2010 11:50
    quote:

    JohanErwin schreef:

    Heeft iemand enig idee of aangehouden geldwaarden via Fundix onder het garantiestelsel vallen?
    De banken in Nederland die een vergunning hebben van DNB vallen onder het Nederlandse depositogarantiestelsel (onder vermelding van 2:12 eerste lid, 2:13 eerste lid of 3:111 in dit register).

    www.registers.dnb.nl/dnb/default.ashx...

    Fundix is geen bank, maar een bemiddelaar.

    Fundcoach valt wel onder de garantieregeling.
  10. sjiepie 2 juli 2010 13:03
    Nu ook een mail ontvangen wat er allemaal gaande is. zie onder:

    Geachte relatie,

    Op 1 juli en 2 juli is, of wordt, voor u met behulp van de Fundix Analist uw portefeuille doorgerekend. Dit mede vanwege het feit dat een aantal cliënten had aangegeven belangstelling te hebben voor Fundix Beleggen, onze vorm van advies of beheer die gebruikmaakt van de Fundix Analist. Het leek ons goed de hele groep cliënten die zich mogelijk kwalificeert voor deze vorm van dienstverlening ook meteen kennis te laten maken met deze methodiek. Mogelijk heeft u inmiddels hierover berichten ontvangen waarover wij u bij deze enige uitleg willen geven.

    De conclusies en aanbevelingen van ons over uw portefeuillesamenstelling zijn samengevat in een verslag dat beschikbaar is via de website. Daarnaast heeft u een bericht gekregen (als voorbeeld) onder een andere naam als Fundix N.V. (juist omdat het een voorbeeld is). Dit bericht zou u ook krijgen als u van deze dienstverlening gebruik zou maken. Die andere naam is Keijser Vermogensbegeleiding. We doen dit enkel om aan te geven hoe het werkt en ter illustratie. Er staat onder meer dat u een geldbedrag zouden hebben ontvangen en dat er mogelijk binnen 5 dagen aankooporders worden uitgevoerd. Uiteraard zal dit niet gebeuren, het is slechts een voorbeeld. Eventueel te accorderen transacties die bij u kunnen zijn voorgeselecteerd worden vandaag nog verwijderd.

    Nadat alle betreffende portefeuilles zijn doorgerekend wordt een email bericht naar al deze cliënten gestuurd, waaronder u, met daarin een uitleg over deze vorm van dienstverlening en de daaraan verbonden kosten. Deze heeft u mogelijk nog niet ontvangen.

    Wij hopen u door deze kennismaking met de Fundix Analist van voldoende informatie te voorzien om een beslissing te nemen of deze vorm van dienstverlening iets voor u is.

    Hierover kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

    Met vriendelijke groet,

    quote:

    sjiepie schreef:

    Andermaal blinkt men niet uit in communicatie...

    Dit lees ik op de site van Fundix...

    Fundix Analist actief op 01 en 02 juli 2010 (01.07.10).
    Gedurende deze dagen is de Fundix analist actief voor een deel van de Fundix clienten. Er worden wederom portefeuilles doorgerekend. In een enkel geval is dit zichtbaar, doordat te accorderen transacties worden getoond. Tevens worden er geautomatiseerde mails verzonden. Deze transacties worden vrijdagmiddag voor 15:00 uur verwijderd. In alle gevallen heeft deze doorrekening geen enkel invloed op de actuele samenstelling van de portefeuille.

    Kennelijk is het niet mogelijk om de activiteiten te laten verlopen zonder dat de clienten hier wat van ziet en mailtjes ontvangt.
  11. Chicken_Skin_Music 2 juli 2010 13:35
    Wat een verwarring.

    Hoe dan ook. Ik heb mijn laatste plukje zojuist in de verkoop gedaan. Zodra het geld binnen is, hef ik mijn Fundix rekening op.

    Ik wens ze veel succes, maar ik denk niet dat ze veel klanten binnenkrijgen of overhouden. Het is zo ingewikkeld allemaal. Dat mailtje hierboven, daar word ik niet vrolijk van.
  12. JohanErwin 2 juli 2010 13:45
    Bijgaande de mail zoals zoeven door mij ontvangen:
    Het lijkt erop dat Fundix een enorme blunder heeft gemaakt door de portefeuille van divesre klanten aan te merken als Vermogensbeheer portefeuille.

    Ik heb inmiddels de aangekondigde transacties via de Fundix site verwijderd.

    Geachte heer,

    We hebben een bedrag ontvangen op uw Fundix portefeuille met nummer 1A. Dit bedrag zullen we zodanig investeren dat de verhouding risico en rendement van uw portefeuille worden verbeterd en aansluiten bij uw eigen doelstelling.

    Om dit te kunnen realiseren hebben we deze storting doorgerekend en deze storting verdeeld in een of meerdere aankooptransactie(s). Omdat u ons, door te kiezen voor vermogensbeheer/Laten beleggen, toestemming heeft gegeven deze transacties te accorderen, hebben we deze transacties ook uitgevoerd. Het totaalpakket van de aankopen zorgt ervoor dat de portefeuille qua samenstelling wordt verbeterd en uw doelstelling wordt gerealiseerd.

    Onze bevindingen, de analyse, kunt u nalezen in of het onderdeel sessierapport of in de Analist rapportage. Het sessierapport vindt u terug bij "Mijn adviezen" of indien het tabblad niet beschikbaar is bij "Mijn Portefeuilles" en bij "Mijn rapportages: Afschriften".
    Voor meer informatie en rapportage is de website www.fundix.nl/ beschikbaar. Indien u nog vragen heeft, kunt u ons bereiken per e-mail op info@fundix.nl of per telefoon op het gratis nummer 0800-235 386 349.

    Met een vriendelijke groet,

    Cliëntenservice Fundix N.V.
    Postbus 75890
    1070 AW Amsterdam
    0800- 235 386 349 (gratis)
    info@fundix.nl

    NB: Resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst.
    Fundix N.V. is een geregistreerde effecteninstelling en staat onder toezicht van de AFM en DNB.
  13. [verwijderd] 3 juli 2010 08:39
    ik word er ook niet vrolijk van. Alle een hele tijd een min of meer slapende portefeuille met een drietal fondsen en wat cash en nu krijg ik ineens dit gedoe over me heen. Inderdaad veel te lange en onbegrijpelijke communicatie.
    Nav een eerdere mail ben ik eens gaan kijken welke modules ik nu heb en wat ik moet betalen. Uiteindelijk werd het me duidelijk dat dat de basic modules is en dat je voor het sparen dan niet apart hoeft te betalen.

    Daarna kreeg ik allerlei mailtjes dat ik mijn fondsen moet switchen vanwege mijn risicoprofiel. Heb die rapportages eens bekeken. Het houdt in dat ik al mijn huidige fondsen zou moeten verkopen en dan 29 fondsen voor terug moet kopen! Ik wil die paar duizend euro niet zo versnipperen!
    Op de site vermelden ze netjes dat ze soms een kickback fee ontvangen van de fondshuizen, maar ze beweren dat dit absoluut niet van invloed is op de gesuggereerde nieuwe fondsen. Ik heb moeite dit te geloven...

    tenslotte heb ik nu een mailtje dat ze me op basis van mijn profiel module zelf beleggen adviseren (12,50 per maand). In plaats van basic dus (6 euro als ik me goed herinner). En wat ik echt kwalijk vind: "Wanneer u geen reactie heeft gegeven vóór 21 augustus 2010 gaan wij er vanuit dat u kiest voor de module" Zelf beleggen" met de Fundix Analist van de Module Beleggen.".
    juridisch niet in de haak naar mijn mening
  14. [verwijderd] 3 juli 2010 14:16
    Ook ik ben het slachtoffer van Fundix.
    Eerst kreeg ik onderstaand mailtje van Keijser Vermogensbegeleiding
    Vervolgens kon ik niet meer bij mijn liquide middelen!!

    Nadat ik met Fundix (Keijser Vermogensbegeleiding) gebeld had zei met doodleuk dat het slechts een voorbeeld was ???

    Deze firma roept , mede door slechte communicatieve vaardigheden, associaties DSB op.

    Mijn vraag is het mogelijk de portefeuille over te dragen naar een andere bank zonder dat ik deze eerst moet verkopen?.
    In hoeverre is mijn geld veilig als et nog in de diverse fondsen zit?
    +++++++++++++++++++++++++++++++
    Geachte heer,

    Onlangs ontvingen wij een geldbedrag (uit een storting of een verkoop) welke wij aan uw rekeningsaldo hebben toegevoegd.

    Dit geldbedrag houden wij conform het reglement maximaal vijf kalenderdagen voor u aan als liquide positie.

    Gedurende die tijd kunt u zelf één of meerdere aankooptransacties daarvoor opgeven.

    Daarna, op 04-07-2010 zullen wij conform het reglement overgaan tot het verrichten van een optimalisatieaankoop ten bedrage van de liquide positie.

    Hebt u nog vragen? Neem dan contact op met onze helpdesk, tel. 020-5715050.

    Met vriendelijke groet,

    Keijser Vermogensbegeleiding
  15. ycdtosay 3 juli 2010 16:22
    quote:

    maxtrash schreef:

    ...
    tenslotte heb ik nu een mailtje dat ze me op basis van mijn profiel module zelf beleggen adviseren (12,50 per maand). In plaats van basic dus (6 euro als ik me goed herinner). En wat ik echt kwalijk vind: "Wanneer u geen reactie heeft gegeven vóór 21 augustus 2010 gaan wij er vanuit dat u kiest voor de module" Zelf beleggen" met de Fundix Analist van de Module Beleggen.".
    juridisch niet in de haak naar mijn mening
    Voor een oud-ING klant zou de keuze natuurlijk Fundix Basic moeten zijn. Eerst testmails versturen aan je klanten en nu dit. Wat een club!

    Ik heb nu ook mijn adviesmail binnen. De uitslag is: ... Module Fundix Beleggen, "Zelf beleggen". En dat op basis van mijn ING profiel. Je moet voor de grap je profiel nu eens opzoeken. Bij mij: "... U zoekt vooral naar veilige oplossingen zonder al te veel gepeins. Onverwachte wendingen vormen voor u eerder een dilemma dan een uitdaging. ...". Dat is 100% zeker uit hun eigen duim gezogen. Ik beleg bij meerdere banken, dus aparte profielen zijn zinloos en die vul ik altijd zo in dat ik kies voor 100% eigen keus.

    De geadviserde transacties zijn 'apart'; ±30 fondsen waaronder maar liefst 4 HY Bondfondsen! Gekozen uit een universum van 270, waarom doen niet alle 1000 fondsen mee vraag je je dan af?

    Is het iemand gelukt om het profiel te wijzigen? Ik krijg bij Profielinformatie een knop "wijzig rekeningprofiel" en dan een enorme vragenlijst waar ik helemaal geen zin in heb.
    Ik geloof dat het tijd wordt om de boel te verkopen.
    Grt, Willem
  16. [verwijderd] 3 juli 2010 17:55
    Hier hetzelfde, advies voor Module Fundix Beleggen, "Zelf beleggen". Heb de vragenlijst onder knop "wijzig rekeningprofiel" en "wijzig clientprofiel" meerde malen ingevuld. Bij clientprofiel lach je je dood om de vragen. Wat je ook probeert er is geen mogelijkheid tot wijzigen van profiel naar Basic (want commercieel minder interessant...?).

    Wacht de reacties een paar dagen af en dan waarschijnlijk de boel opdoeken. Zelden zo'n een amateuristische toko gezien. Je gaat denken dat het allemaal opzet / ontmoedigingsbeleid is.
473 Posts
Pagina: «« 1 ... 19 20 21 22 23 24 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 914,27 +0,41%
EUR/USD 1,0807 -0,16%
FTSE 100 8.339,23 -0,37%
Germany40^ 18.562,00 -0,63%
Gold spot 2.334,04 -1,87%
NY-Nasdaq Composite 16.801,54 -0,18%

Stijgers

VIVORY...
+57,13%
HEIJMA...
+5,42%
BAM
+3,81%
ASML
+2,61%
ASMI
+2,37%

Dalers

Alfen ...
-4,93%
EBUSCO...
-3,10%
FASTNED
-2,88%
JDE PE...
-2,49%
Philip...
-2,29%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links