Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

steunaankopen in SNS gisteren?

24 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Openneer 28 oktober 2009 13:09
    Gisteren knalde het aandeel in een streep naar beneden tot een euro of 4,50. Vanaf 10 uur ineens een spike omhoog van 4,50 naar €5, terwijl de markt toch zeer zenuwachtig was. Zijn er gisteren vanaf 10 uur steunaankopen gedaan door een grote partij zoals een collega bank of de staat? Dit natuurlijk om de paniek de kop in te drukken. Natuurlijk zullen mensen zeggen dat het aandeel weer koopwaardig werd, maar gezien de paniek geloof ik dat niet. Vandaag wordt m'n vermoeden eigenlijk alleen maar bevestigd door weer een dikke 8% naar beneden te duiken. Afijn,....wie zal het zeggen?
    wat denken jullie?

    hans
  2. [verwijderd] 28 oktober 2009 13:27
    Hans, ik denk dat je gelijk hebt. Misschien dat de stichting wat aandelen bijgekocht heeft om de koers te steunen. Kan me nauwelijks voorstellen dat er veel professionele partijen zijn die voor de langere termijn long willen in SNS.
    SNS was namelijk 1 van de grotere spelers in het verkopen van koopsommen. Ze heeft in september weliswaar met een emissie geld opgehaald maar als ik het goed bekijk, is het bedrag dat ze opgehaald heeft in deze tijd een druppel op een gloeiende plaat.
  3. [verwijderd] 28 oktober 2009 15:57
    SNS zal naar mijn verwachting opnieuw naar ome Bos gaan om hier extra krediet aan te vragen. De reden hiervoor:
    SNS is momenteel een bank die bijn het hoogste rente tarief heeft van alle banken. Zo ging dat ook alvorens de ondergang van o.a. ice save. SNS heeft veel geld nodig om de aflopende verzekingen te 'her' financieren. Daarvoor heeft het geld van de particulieren nodig en dat bereik je met hoge rente's.
    De tijd zal het leren, maar zoals je weet, kan het sneller gaan dan je denkt. SNS is heel goed in verzekeringen...

    Of sla ik volgens jullie de plank helemaal mis?
  4. [verwijderd] 28 oktober 2009 16:22
    Dat zou kunnen. Waarom zou dat kunnen, omdat dan de waarde van het bedrijf bijvoorbeeld minder zou kunnen worden dan de uitstaande tegoeden e.d. Dat zullen er een aantal ratio's onder een bepaald 'vastgesteld' veilig getal komen en dan zou dat 'bedrijgend' kunnen zijn voor het bedrijf.

    Toen de koers van bijv. ING heel ver zakte, is hier veel over gesproken.
  5. Sealien 28 oktober 2009 17:23
    quote:

    Peter Smit schreef:

    SNS is momenteel een bank die bijna het hoogste rente tarief heeft van alle banken.
    SNS (ook ASN dochter) heeft m.i. al jaren een van de hoogste rentes van NL. Slechts enkele kleine prijsvechters kunnen hier boven. Maar goed, we hebben gezien hoe link dat is daar alleen op af te gaan.

    Ik denk dat spaargeld bij de SNS ook niet helemaal veilig is op het moment. Maar goed; het eerste geld van de DSB heb ik vandaag ook al binnen. Ik kan er dus niet echt mee zitten.
  6. [verwijderd] 28 oktober 2009 21:17
    Ik ga mijn centjes er toch vanaf halen morgen voordat ze weer moeten aankloppen bij onze regering.

    (1) Je moet eens proberen een regionaal kantoor te bellen,noppes dus,gaat allemaal via een kantoor in Utrecht,sorry jongen dit werkt niet.
    (2) Je moet eens cash geld proberen te storten bij de SNS-bank kantoor,sorry jongens dit gaat niet.Je kan het naar een TNT-vestiging brengen en er een bedrag van 12 euro voor betalen,deze storten het dan naar je rekening.
    (3) Je moet eens een bedrag van b.v 5000 euro gaan ophalen bij een SNS-vestiging,sorry jongen dit gaat niet want ze hebben daar geeen cash meer voor de mensen.Je moet je Dag-limiet verhogen en dan kan je diverse malen pinnen totdat je de 5000 euro eraf hebt.
    (4) Sorry meneer,we worden een echte online-bank waar je echt alles zelf moet regelen.Aan het personeel wordt niet meer gedacht en zeker niet aan de oudere mensen (generatie),welke mischien wel geen PC hebben.

    Ze volgen gewoon hun eigen belangen op en anders niet.

    Ik zou zeggen : Ga zo door SNS dan kom je er wel,maar niet met mijn zuur verdiende centjes.

    Succes,

    Bopper123

    mvg,

    Bopper123
  7. [verwijderd] 28 oktober 2009 22:22
    och, och, wat een paniekvoetbal allemaal weer. SNS en ASN hadden de hoogste spaarrentes en hebben dit na de kritiek uit de media een paar maanden geleden terug gedraaid. (vond ik niet leuk). Maakt niet uit of rente hoog of laag is, paniek zegt in het ene geval dat ze wanhopig geld op willen halen en in het andere geval dat ze geen nieuw geld meer weten aan te trekken.
    De hele markt is zenuwachtig, enkele slechte berichten en een aantal partijen die short gaan. Voorlopig heb ik nog weinig fundamenteels gezien dat direct SNS gerelateerd is en aanleiding geeft voor zo'n daling. Kan natuurlijk dat er ergens toch wat voorkennis zit maar ik heb vandaag mijn short positie omgezet naar long.
    Mind dat paniek een slechte raadgever is. (maar ook dat verlies of winst nemen af en toe heel gezond is.)
    Suc6 allemaal...
  8. [verwijderd] 28 oktober 2009 23:57
    quote:

    blaaskaak schreef:

    Er zijn onlangs ook partijen geweest die 5,15 bij de emissie hebben betaald. Die zullen ook niet vrolijk worden als het allemaal te gek laag gaat, dus wat steunen hier en daar.
    Koers word bepaalt door opties waar ze zelf ,en het hele haggie mee mee doen.
    Nu weer effe omlaag alleen effe dieper.

    Doorvoor zit je PensioenFons bijna 100% in Hedge fons.

    Jan. Premie max denk ik.
    Ohh ja + een Meijer meer aan je Ziekten kosten verzekering.
  9. [verwijderd] 29 oktober 2009 10:26
    quote:

    blaaskaak schreef:

    Er zijn onlangs ook partijen geweest die 5,15 bij de emissie hebben betaald. Die zullen ook niet vrolijk worden als het allemaal te gek laag gaat, dus wat steunen hier en daar.
    Deze oprisping biedt een goede mogelijkheid nog uit te stappen, want omlaag wil ie wel de komende tijd.
  10. The Man 29 oktober 2009 13:16
    Tja ik zit er nog in van 5,83. Hoewel ik graag meer aandeeltjes voor hetzelfde geld had gehad, zie ik ook niks fundamenteels.

    Ze dalen harder dan Aegon, omdat Aegon, meer systeem (lees minder risico) is dan SNS. Als ik meer geld had zou ik bijkopen. Maar eerlijk is eerlijk ik heb positie en ben dus niet onafhankelijk. Ik vind alleen ING te riskant nu.

    Misschien is het wel slim om nu Long AEX te gaan, omdat de reele econimie niet echt signalen van stagnatie geven. Alleen wat stuiptrekkingen van met name ING trokken de AEX omlaag de afgelopen dagen.
  11. [verwijderd] 29 oktober 2009 17:04
    Vindt iemand het nog vreemd dat de boel zonder reden om 4 uur precies als een spike omhoog schiet om wederom rond de 5 euro te eindigen? Hoelang nog kunnen ze dit volhouden? Als SNS morgen 15% zakt, betaald er wederom een idioot fonds om het op maandag daarop weer op 5 euro te zetten? Het enige wat dit voorkomt is dat we niet in een straight line naar beneden donderen. Zeg als je toch bezig bent geld in deze bodemloze put te gooien, smijt er aub wat meer in dan kan ik bij 5,50 eruit bij deze dolle achtbaan van hel!
24 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 887,44 +0,99%
EUR/USD 1,0762 0,00%
FTSE 100 8.213,49 +0,51%
Germany40^ 18.017,10 +0,67%
Gold spot 2.301,75 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.156,33 +1,99%

Stijgers

VIVORY...
+7,18%
Flow T...
+4,87%
BESI
+4,11%
Brunel
+3,91%
UMG
+3,62%

Dalers

HEIJMA...
-5,17%
Aperam
-4,56%
AMG Cr...
-3,16%
Kendrion
-2,75%
CM.COM
-2,24%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links